Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν είχε κάτι άλλο να φάει όχι.

Αλλά αυτός ο διαχωρισμός που υπονοείς είναι πλασματικός. Μπορεί κάποιος να συμπαθεί ένα ζώο περισσότερο από άλλο, όπως μπορεί κάποιος να μη τεντώνει με κάποια τύπισσα 150 κιλά σε σχέση με μια μοντελίτσα. Το κατά πόσο η όποια θετική προκατάληψη προς το Χ ζώο είναι ζήτημα κουλτούρας, το μιλήσανε ήδη στα προηγούμενα ποστ. Αλλά ναι, προφανώς κάποια ζώα προτιμώ να τα χαϊδεύω από το να τα τρώω και αυτό εξαρτάται τόσο από το τι ζώο είναι, όσο και από το αν είναι "δικό μου" ζώο (ευκολότερα έτρωγα ξένη γάτα από τον δικό μου σκύλο, κι ας αγαπώ τις γάτες περισσότερο).

Και εννοείται έτρωγα άνθρωπο, σε περίπτωση που φτάσει εκεί η κουβέντα -αλλά και πάλι, όχι κάποιον δικό μου αν γίνεται.

O σκύλος καταρχήν είναι σαρκοφάγο, ο άνθρωπος πρέπει να τρέφεται με ζώα που είναι χορτοφάγα. Είναι προορισμένος να τρώει συγκεκριμένα είδη κρέατος, γι αυτό και κινδυνεύει με αρρώστιες όταν τρώει σαρκοφάγα ζώα, όπως και στον κανιβαλισμό. Η φύση έχει φροντίσει γι αυτά. 

ΥΓ: Οφ-τόπικ: Τι φάση προφίλ μοδεράτορα είναι αυτό ακριβώς? Με κολλημένο τον αριθμό μηνυμάτων..?

• Απαντ. 313
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα φυτά δεν νοιώθουν πόνο διότι δεν έχουν νευρικό σύστημα και ότι κινήσεις κάνουν είναι αντανακλαστικες και όχι επειδή νοιώθουν.

https://youtu.be/fGLABm7jJ-Y

Το οτι εχουν διαφορετικο συστημα ερεθισματων απο το νευρικο συστημα, συμφωνα με την θρησκευτικη ενωση του βηγκανισμου, αυτοματως δεν τα κανει και εμβυες μορφες ζωης με αισθηματα.

Δημοσ.

...

...

...

Η τροφίκη αλυσίδα είναι δημιουργία του ανθρώπου. Η κορυφή της τροφίκης αλυσίδας που φοβάται τις κατσαρίδες και τα ποντίκια.

...

...

...

Σόρρυ, αλλά...

... what?????????

Αστειοτητες ηταν και παλια οσοι λεγανε οτι η γη ειναι στρογγυλη.

Ο ανθρωπος εξελισεται,με αργους ρυθμους βεβαια,αλλα πιστευω καποια μερα θα ερθει η στιγμη που δεν θα σκεφτεται την κοιλια του και θα ζει αρμονικα με τα ζωα.

Να σου πω, αυτή η αρμονική συμβίωση θα είναι αμφίδρομη ή εμείς θα τα αγαπάμε και αυτά θα μας ξεσκίζουν; Αν θα είναι αμφίδρομη, πες το μας γιατί έχουμε πολλά ζώα να ενημερώσουμε.

• Like 3
Δημοσ.

οπως και να χει καποια πραγματα ετσι λειτουργουν δεν μπορουμε να κανουμε μια καμηλοπαρδαλη να ειναι κρεατοφαγο.Ο ανθρωπος ειναι παμφαγο και απο εκει και περα εξαρταται απο την ελευθερη βουληση που κατεχει να επιλεξει το τι θα φαει.Τα ζωα δεν εχουν ελευθερη βουληση αλλα ενστικτο.Γι αυτο και ονομαζωνται ετσι.Ο ανθρωπος δεν ειναι ζωο για το λογο που ανεφερα πριν.Ειμαι κατα της βιας.Αλλα δεν μπορω να φανταστω τον ευατο μου χωρις κρεας.Ειναι θεμα συνηθειας συμφωνω αλλα δεν θελω να αλλαξω για να αποφύγω κατι ειναι απο τη φυση ετσι.προσωπικα εγω δεν εχω προβλημα και να κανω νηστεια ειναι συνηθεια απλά.Σκεφτειτε αρσηβαριστα και να μην τρωει κρεας.Μαλλον δεν θα γινει ποτε καλος.Και αν το παρουμε εγωιστικα γιατι να υπαρχουν κατωτερα οντα και να μην ειναι ολα ισα?κολλαμε σε τετοια θεματα αλλα εδω υπαρχει απο την φυση μια διακριση στην φυσικη κατασταση της καθε υπαρξης.Αλλα ζωα εχουν τρομερη γωνιμοτητα εαν δεν σκοτωνονταν τι θα γινοταν?Το ιδιο ισχυει και για τον ανθρωπο.Το παρον συστημα φενεται να λειτουργει όλα δημιουργούνται για να τελέσουν το σκοπό τους.Εχουμε δωσει στον θανατο πολύ λανθασμενη σημασια και αυτά επειδη πολλοι τον φοβούνται.Βασανισμος είναι χειροτερο από τον θανατο νομος.Τελος εχω να πω κανουμε τα πανταγια να ικανοποιήσουμε το στομαχι μας και επιλογή μας σαν ανθρωπινα οντα.Ενα γεγονός που εχει υπαρξη στον κοσμο δεν μπορεις να το αποφυγεις.Πολλοι λενε πρεπει να σκεφτόμαστε να κανουμε τον κοσμο καλυτερο..ωραια και δεν σκοτώνουμε αραχνες ψαρια κλπ Αν υπηρχαν δεινόσαυροι όμως ολοι θα ειχαν φυγει ακλαφτοι γιατι είναι ζωα πανίσχυρα που θελουν να ικανοποιησουν το στομαχι τους .οσο υπαρχη τροφη και είναι φαγοσιμη είναι αποδεκτη αλλιως θα τρωγαμε πετρες.Για όλα φταει ο υπερπλυθησμος και η βαρβαροτητα που δεν μπορούμε να αποφυγουμε.Δεν ξερουμε καλα καλα τι είναι ηθικο αλλα ξερουμε τι προκαλει κακο.Η κακοποιηση ζωων σιγουρα προκαλει κακο και τρομο.Αλλα πιστευω ότι υπαρχουν αυτές οι 2 επιλογες να φας κρεας η να φας πρασινο αποψη μου πρεπει να καταναλώνονται και τα 2.εαν δεν σκοτωνονταν 50 δις ζωα το χρονο τοτε σκεφτείτε τι θα γινοταν σε αυτόν τον πλανητη ισως και να μην υπήρχαμε.Αμα είναι ετσι να επιτρεψουμε και στους κινεζους να κανουν 5 παιδια γιατι και να μην τους επιτρεπεις είναι μια μορφη βιας επιβολης τους στερεις την ελευθερια ετσι ?Ελα που όμως αν γινει κατι τετοια αυριο δεν θα υπαρχεις.Γι αυτό θεωρω ότι είναι στην φυση της γης η κρεατοφαγια.Εννοειτε πως το παρακάνουμε με τον βασανισμο.

Δημοσ.

O σκύλος καταρχήν είναι σαρκοφάγο, ο άνθρωπος πρέπει να τρέφεται με ζώα που είναι χορτοφάγα. Είναι προορισμένος να τρώει συγκεκριμένα είδη κρέατος, γι αυτό και κινδυνεύει με αρρώστιες όταν τρώει σαρκοφάγα ζώα, όπως και στον κανιβαλισμό. Η φύση έχει φροντίσει γι αυτά.

Φυτοφάγα όπως τα γουρούνια, οι κότες και τα ψάρια;

Οι μοναδικοί λόγοι που δεν τρώμε εξίσου πολλά σαρκοφάγα με φυτοφάγα είναι ο βαθμός που μπορεί να εξημερωθεί το εκάστοτε ζώο, η δυνατότητα αναπαραγωγής που έχει, το κόστος τροφής όταν την παρέχεις εσύ και η δυνατότητα παραγωγής παράπλευρων προϊόντων εκτός του κρέατός του: ο λόγος που δεν υπάρχει γάλα γάτας ή πουλόβερ από μαλλί σκύλου, δεν έχει να κάνει με την διατροφή τους.

• Like 2
Δημοσ.

Ασχετο: Χωρις αλατι και λοιπα μπαχαρικα το κρεας δεν ειναι νοστιμο μη γελιωμαστε. Ισως τα ψαρια να ειναι λογω αλμυρας. Αφηστε τα περι νοστιμαδας και κρατηστε τις πρωτεινες και αμινοξεα που εχουν και ειναι χρησιμα για τον οργανισμο μας.

Δεν ξέρεις να μαγειρεύεις κρέας. Με το σωστό τροπο η ζελατίνη που δημιουργείται απο το ζωικό λίπος, θα έπρεπε να πωλείται μαζί με την ηρωινη!

• Like 2
Δημοσ.

https://youtu.be/fGLABm7jJ-Y

Το οτι εχουν διαφορετικο συστημα ερεθισματων απο το νευρικο συστημα, συμφωνα με την θρησκευτικη ενωση του βηγκανισμου, αυτοματως δεν τα κανει και εμβυες μορφες ζωης με αισθηματα.

Ποια θρησκευτική ένωση του βηγκανισμού; Η νευροεπιστήμη τι λέει; Οτι τα φυτά έχουν συνείδηση και ότι νιώθουν πόνο; Αν όχι τι μας ενδιαφέρουν οι υπόλοιπες βιοχημικές τους αντιδράσεις στο παρόν θέμα;

Btw γίνεται να νιώσεις πόνο χωρίς να έχεις συνείδηση;

Δημοσ.

Ποια θρησκευτική ένωση του βηγκανισμού; Η νευροεπιστήμη τι λέει; Οτι τα φυτά έχουν συνείδηση και ότι νιώθουν πόνο; Αν όχι τι μας ενδιαφέρουν οι υπόλοιπες βιοχημικές τους αντιδράσεις στο παρόν θέμα;

Εχω συζητησει παρα πολλες φορες με βηγκανς, πρακτικα πιστευουν και κανουν αυτα τα πραγματα οχι σαν ιδεολογια, αλλα ως θρησκεια. Καποιος καποτε τους ειπε συγχρονους ιεχωβαδες, καθολου αδικα βαση των πιστευων τους.

Υπαρχουν πολλες ερευνες και δημοσιευσεις πανω στη νοημοσυνη και στα αισθηματα των φυτων, κατι που αρνειται κατηγορηματικα η εκκλησια των βηγκανς. Αλλα οπως και οι υπολοιποι, αγνοουν τις επιστημονικες αποδειξεις επειδη ειναι κολλημενοι με την παραθρησκεια τους.

http://www.pri.org/stories/2014-01-09/new-research-plant-intelligence-may-forever-change-how-you-think-about-plants

http://www.newyorker.com/magazine/2013/12/23/the-intelligent-plant

Δημοσ.

Ποτε θα ερθει αυτη η μερα που θα απογερευτει η κρεατοφαγεια παγκοσμιος;

Έχω παλι εύχομαι να απαγορευτεί η χορτοφαγεια και να σταματησετε να μας ζαλιζετε τα κακαλα.

• Like 4
Δημοσ.

Πάντως η έλλειψη κρέατος για βρώση στις φτωχές πληθυσμιακές ομάδες των προϊστορικών χρόνων πχ Μυκηναϊκή εποχή είναι ενδεικτική για την κακή κατάσταση υγείας των σκελετικών καταλοίπων στα οποία έχουν γίνει σχετικές μελέτες. Αντιθέτως σκελετικά κατάλοιπα πλούσια κτερισμένων τάφων με δυνατότητα καλύτερης διατροφής δείχνουν σαφώς καλύτερη υγεία. 

Χάρη στο κρέας με το οποίο ο άνθρωπος κατάφερε να κορέσει την πείνα του φτάσαμε στο σημερινό επίπεδο εξέλιξης για να μπορούν κάποιοι να περιφρονούν το κρέας. Βέβαια με ζυμαρικά, γλυκά και διάφορα ΄΄χορτοφαγικά΄΄ είδη και συμπληρώματα κάνουν τους τζάμπα μάγκες. Διαφορετικά θα πέθαιναν όπως στη Κατοχή ή σε παλαιότερες εποχές.

Προσωπικά δεν έχω σκοτώσει ζώο για την τροφή μου, έχω δει να σφάζουν κόκκορα, να σκοτώνουν μπεκάτσες, να εκτρέφουν κροκόδειλους για το κρέας και το δέρμα τους και στρουθοκαμήλους και να μοιράζουν κρέας καμηλοπάρδαλης στη Ζιμπάμπουε. Αν ζούσα και σε περιοχές της Κίνας όπου τρώνε σκύλους, μπορεί και να έτρωγα σκύλο. 

Το μόνο που με νοιάζει είναι να μην βασανίζονται τα ζώα γιατί σκληραίνει το κρέας τους. Από εκεί και πέρα αν δεν είχαμε τόσα αιγοπρόβατα και γουρούνια για σφαγή τότε ο πληθυσμός τους θα ήταν σημαντικά μικρότερος. Επίσης δεν συμφωνώ με την λαθροθηρία και το υπερβολικό κυνήγι που απειλεί να εξαφανίσει διάφορα είδη ζώων. Πολλά είδη εξαφανίστηκαν σε διάφορες περιοχές ακόμα και από προϊστορικούς ανθρώπους που ήταν πολύ λιγότεροι σε πληθυσμό. πχ οι νάνοι-ιπποπόταμοι στη Κύπρο που εξαφανίστηκαν από το κυνήγι κατά τη διάρκεια της νεολιθικής και χαλκολιθικής εποχής στο νησί.

Ζήτω το κρέας.

• Like 3
Δημοσ.

Εχω συζητησει παρα πολλες φορες με βηγκανς, πρακτικα πιστευουν και κανουν αυτα τα πραγματα οχι σαν ιδεολογια, αλλα ως θρησκεια. Καποιος καποτε τους ειπε συγχρονους ιεχωβαδες, καθολου αδικα βαση των πιστευων τους.

Υπαρχουν πολλες ερευνες και δημοσιευσεις πανω στη νοημοσυνη και στα αισθηματα των φυτων, κατι που αρνειται κατηγορηματικα η εκκλησια των βηγκανς. Αλλα οπως και οι υπολοιποι, αγνοουν τις επιστημονικες αποδειξεις επειδη ειναι κολλημενοι με την παραθρησκεια τους.

http://www.pri.org/stories/2014-01-09/new-research-plant-intelligence-may-forever-change-how-you-think-about-plants

Επειδή μια μερίδα ανθρώπων συμπεριφέρετε έτσι, δεν μπορείς να τους βάλεις όλους μέσα, με όσους και αν έχεις μιλήσει.

post-223915-0-44649000-1472051533_thumb.jpg

Ίδιο πράγμα...

Δημοσ.

Επειδή μια μερίδα ανθρώπων συμπεριφέρετε έτσι, δεν μπορείς να τους βάλεις όλους μέσα, με όσους και αν έχεις μιλήσει.

attachicon.gifbroc chicken.jpg

Ίδιο πράγμα...

Ψαξε για την ετυμολογια της λεξης υποκρισια, θα μαθεις πολλα.

Και ναι, και στις δυο εικονες αφαιρεις μια ζωη. Απλα η δεξια ειναι πολυ ποιο νοστιμη ζωη.

Δημοσ.

Απλα η δεξια ειναι πολυ ποιο νοστιμη ζωη.

Μήπως είσαι εσύ υποκριτής λέγοντας ότι το να τρως ένα μπρόκολο και μία κότα είναι το ίδιο πράγμα, βασίζοντας τα λόγια σου σε μια έρευνα που λέει απλά ότι τα φυτά έχουν μνήμη,ανταποκρίνονται στη μουσική κτλπ. Και ο μαγνήτης έχει μνήμη, μήπως έχει και ζωή; Μήπως επειδή ανταποκρίνεται και το άτομο στο περιβάλλον του, θεωρούνται και αυτά πως έχουν ζωή; 

• Like 1
Δημοσ.

Καλά κι εσύ φαίνεται να πας στο άλλο άκρο, αποδέχεσαι άκρως αμφισβητούμενες θεωρίες περί πόνου των φυτών, απλά για να την πεις στους βήγκανς...

Lol ναι απλά η δεξιά είναι πιο νόστιμη, αυτή είναι η βασική διαφορά ων 2... Και τα 2 έχουν συνείδηση δηλαδή... :Ρ

Btw άλλο απλά ζωή και άλλο συνείδηση.

Δημοσ.

Η νευροεπιστήμη τι λέει; Οτι τα φυτά έχουν συνείδηση και ότι νιώθουν πόνο; Αν όχι τι μας ενδιαφέρουν οι υπόλοιπες βιοχημικές τους αντιδράσεις στο παρόν θέμα;

Η επιστήμη επίσης λέει οτι το ζώο όταν σκοτώνεται ακαριαία (κόψιμο κεφαλιού) δε νιώθει πόνο, όπως η κότα που βλέπω παραπάνω, άσχετα αν κινείται απ'το αυτόνομο νευρικό σύστημα.

Γενικά δε ξέρω γιατί το κουράζουμε, ο ανθρωπος ειναι προορισμένος από τη φύση του να τρώει και κρέας.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό και αυτό δεν αλλάζει.

Φυτοφάγα όπως τα γουρούνια, οι κότες και τα ψάρια;

Οι μοναδικοί λόγοι που δεν τρώμε εξίσου πολλά σαρκοφάγα με φυτοφάγα είναι ο βαθμός που μπορεί να εξημερωθεί το εκάστοτε ζώο, η δυνατότητα αναπαραγωγής που έχει, το κόστος τροφής όταν την παρέχεις εσύ και η δυνατότητα παραγωγής παράπλευρων προϊόντων εκτός του κρέατός του: ο λόγος που δεν υπάρχει γάλα γάτας ή πουλόβερ από μαλλί σκύλου, δεν έχει να κάνει με την διατροφή τους.

Γι αυτό τρώμε τις εκτρεφόμενες κότες και τα γουρούνια για να ξέρουμε τί τρώνε.

Για δοκίμασε να φας αλεπού, κοράκι, γύπα κλπ κλπ..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...