Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι και στον ανθρωπο αλλα αν ζεις στην φυση εισαι πιο εξοικειωμενος με την τροφικη αλυσιδα, αν δε η φυση ειναι και αγρια μπορει να αποτελεις και μερος της.Στην πολη μπορει να τα αισθανεσαι ολα σαν κατοικιδια, να τα λυπασαι, να τους δινεις ονοματα, να βλεπεις ενα ντοκυμαντερ με κυνηγι και ψαρεμα  και να αγανακτεις με την ''φρικαλεοτητα''.

Τωρα οι vegan ηθικολογιες ειναι αστειοτητες  , αντιστοιχες φαντασιωσεις με την επικρατηση του κομμουνισμου παγκοσμιως.

• Απαντ. 313
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό. Είχα ρωτήσει μια βιετναμέζα - αρκετούς βασικά αλλα η συγκεκριμένη το έθεσε όπως εσύ περίπου - και μου είπε την ιστορία του σκύλου της. Τον σκύλο της λοιπόν τον αγαπούσε πολύ, αλλα μια μέρα που γύρισε από το σχολειo ο σκύλος ήταν με fish sauce και κολίανδρο. Στεναχωρέθηκε φυσικά και έβαλε τον πατέρα τις να της υποσχεθεί ότι δε θα πειράξει τη γάτα. Ενδιαφέρον είχε η απάντηση στο "έλα τώρα, μεταξύ μας, έφαγες λίγο από το σκύλο σου;": κοκκίνισε, γέλασε και είπε ναι. Και αυτό συνοψίζει ένα μπαλατζάρισμα ανάμεσα στις κουλτούρες - προφανώς και ξέρει (*αφού μιλάει αγγλικά) ότι στο δυτικό κόσμο δεν τον τρώμε σκύλο και είναι βασικά taboo να φας σκύλο.

Και ontopic, ζώο δεν έχω σφάξει (μονο χταπόδι έχω χτυπήσει, αν πιάνεται και ξαντεριαζω ευχαρίστως κοτόπουλα και ψαρια :P), έχω παραστεί παρόλα αυτά σε κυνήγι - νομίζω ότι το να δεις (έστω) live πως σφάζονται/σκοτώνονται τα ζώα σε κάνει λίγο πιο συνειδητοποιημένο κρεατοφάγο και δεν την αντιμετωπίζεις ως μια τροφή που βρίσκεις στο χασάπη έτοιμη κομμένη η στα ψυγεία του super market.

τον λιμπιζοταν τον σκυλο ο father, ε; η γατα τελικα την γλυτωσε; η την εψησε στο φουρνο με πατατες;  :-D

Δημοσ.

Ειναι και στον ανθρωπο αλλα αν ζεις στην φυση εισαι πιο εξοικειωμενος με την τροφικη αλυσιδα, αν δε η φυση ειναι και αγρια μπορει να αποτελεις και μερος της.Στην πολη μπορει να τα αισθανεσαι ολα σαν κατοικιδια, να τα λυπασαι, να τους δινεις ονοματα, να βλεπεις ενα ντοκυμαντερ με κυνηγι και ψαρεμα και να αγανακτεις με την ''φρικαλεοτητα''.

Τωρα οι vegan ηθικολογιες ειναι αστειοτητες , αντιστοιχες φαντασιωσεις με την επικρατηση του κομμουνισμου παγκοσμιως.

Αστειοτητες ηταν και παλια οσοι λεγανε οτι η γη ειναι στρογγυλη.

Ο ανθρωπος εξελισεται,με αργους ρυθμους βεβαια,αλλα πιστευω καποια μερα θα ερθει η στιγμη που δεν θα σκεφτεται την κοιλια του και θα ζει αρμονικα με τα ζωα.

Εδω ακομα γινονται πολεμοι,στα ζωα θα κολησουμε;

Δημοσ.
Έχω γδάρει κατσίκι, μετράει?

με τρομπα; θυμαμαι καθε χρονο το Πασχα οταν ανεβαιναμε στο χωριο, ειχαμε αρνι που το εσφαζε ο jack-of-all-trades του χωριου (οικοδομος,νεκροθαφτης,βοσκος,κτλ). 
εφερνε μαζι του μια τρομπα και αφου εσφαζε το αρνι, το φουσκωνε σαν μπαλονι για να αφαιρεσει το δερμα του. αυτο που θυμαμαι, ειναι το πηκτο, σχεδον μαυρο αιμα που ετρεχε ποταμι απο το κομενο λαιμο του αρνιου. μου ειχε κανει εντυπωση απο τοτε.
βεβαια τωρα ο παππους και η γιαγια μου εχουν μεινει σχεδον μονοι στο χωριο, το οποιο εχει ερημωσει, και εχουν για συντροφια 2 προβατα σαν pets, τα οποια δεν θα τα σφαξουν ποτε.  :-D
Δημοσ.

^^Η εξέλιξη του φρονιμίτη σε αντιδιαστολή με εκείνη του κυνόδοντα πάντως δείχνει μια άλλη "εξέλιξη" από αυτή που εσύ εννοείς μάλλον :P

Δημοσ.

Ο ανθρωπος εξελισεται,με αργους ρυθμους βεβαια,αλλα πιστευω καποια μερα θα ερθει η στιγμη που δεν θα σκεφτεται την κοιλια του και θα ζει αρμονικα με τα ζωα.

σε πολλα εκατομμυρια χρονια που θα εχουμε καταστραφει 2-3 φορες.ειναι στην φυση μας να αυτοκαταστρεφομαστε.

• Like 1
Δημοσ.

Ε ενταξει , μπορει σε μερικες εκατονταδες η χιλιαδες χρονια η βιομηχανικη εξελιξη , η οικολογια , αφου μετατοπιστει οικονομικα και το ενδιαφερον των διαφορων καρτελ  κλπ ,να μας επιτρεψουν , ωθησουν , αναγκασουν να μειωσουμε στο ελαχιστο την καταναλωση κρεατος και να τρωμε συνθετικο κρεας και λαχανικα που καλλιεργουνται σε πλατφορμες που βρισκονται σε τροχια γυρω απο την γη.

Χρειαζεται ομως  υπομονη , παιζει και να μην το ζησει καποιος απο μας  :-D

• Like 1
Δημοσ.

πιο πιθανο το βλεπω να μας ταιζουν με σωληνακι καποια στιγμη ακριβως με τα απαραιτητα που θελουμε :P

• Like 1
Δημοσ.

πιο πιθανο το βλεπω να μας ταιζουν με σωληνακι καποια στιγμη ακριβως με τα απαραιτητα που θελουμε :P

Βαλε και μερικες κρισεις , την ολοενα φιλελευθεροποιηση της αγορας εργασιας ,τα ασφαλιστικα ταμεια , θα αρχισουν να σου λενε οτι παραεχεις καλομαθει  , οτι η παχυσαρκια θεριζει , επιστροφη στον λιτο και υγεινο τροπο ζωης.Οριστε, γινεσαι ''vegan'' χωρις να το εχεις καταλαβει  :-D

Δημοσ.

η παχυσαρκια θεριζει επειδη τρωμε σαν να μην υπαρχει αυριο,επειδη για τους μισους το φαγητο ειναι  η χαρα της ζωης αφου δεν εχουν καποιο αλλο ενδιαφερον οπως και δεν σηκωνουμε τον ποπο μας να κανουμε κατι.απο καφετερια σε σουβλατζιδικο και στο σπιτι για Ps4.

• Like 1
Δημοσ.

Θα τα βρουν ολα αυτοι μην ανησυχεις .Στις συμβουλες ειναι πρωτοι.Σαν καποιοι που νηστευουν με καραβιδες και αστακομακαροναδες  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, θα ζούμε αρμονικά με τις αρκούδες και τους λύκους. Μην σου πω ότι θα χορεύουμε και γύρω απο μια φωτιά γυμνοί στην άγρια φύση.

με τρομπα; θυμαμαι καθε χρονο το Πασχα οταν ανεβαιναμε στο χωριο, ειχαμε αρνι που το εσφαζε ο jack-of-all-trades του χωριου (οικοδομος,νεκροθαφτης,βοσκος,κτλ). 
εφερνε μαζι του μια τρομπα και αφου εσφαζε το αρνι, το φουσκωνε σαν μπαλονι για να αφαιρεσει το δερμα του. αυτο που θυμαμαι, ειναι το πηκτο, σχεδον μαυρο αιμα που ετρεχε ποταμι απο το κομενο λαιμο του αρνιου. μου ειχε κανει εντυπωση απο τοτε.
βεβαια τωρα ο παππους και η γιαγια μου εχουν μεινει σχεδον μονοι στο χωριο, το οποιο εχει ερημωσει, και εχουν για συντροφια 2 προβατα σαν pets, τα οποια δεν θα τα σφαξουν ποτε.  :-D

Με τρόμπα έγινε, αλλά ήταν κατσίκι, όχι αρνί. Εξίσου αηδιαστικό το θέαμα βέβαια.

Ε ενταξει , μπορει σε μερικες εκατονταδες η χιλιαδες χρονια η βιομηχανικη εξελιξη , η οικολογια , αφου μετατοπιστει οικονομικα και το ενδιαφερον των διαφορων καρτελ  κλπ ,να μας επιτρεψουν , ωθησουν , αναγκασουν να μειωσουμε στο ελαχιστο την καταναλωση κρεατος και να τρωμε συνθετικο κρεας και λαχανικα που καλλιεργουνται σε πλατφορμες που βρισκονται σε τροχια γυρω απο την γη.

Χρειαζεται ομως  υπομονη , παιζει και να μην το ζησει καποιος απο μας  :-D

Δεν το βλέπω να γίνεται. Κατ'αρχάς έχουμε κοντά 2 δις μουσουλμάνους και Εβραίους που τρώνε κρέας halal, το οποίο γίνεται με συγκεκριμένη διαδικασία και προφανώς δεν αντικαθίσταται με συνθετικό. Και ο περισσότερος κόσμος δεν θα παρατούσε με τίποτα το κρέας, γιατί ναι μεν το κόκκινο είναι ακριβό και μπορεί να γίνει πολύ ακριβότερο μελλοντικά, αλλά για κρέατα όπως το κοτόπουλο δεν υπάρχει λόγος να αντικατασταθούν.

• Like 2
Δημοσ.

Αν καποιος εσφαζε ενα σκυλο η μια γατα για να το φαει θα σας πειραζε;

Αν δεν είχε κάτι άλλο να φάει όχι.

Αλλά αυτός ο διαχωρισμός που υπονοείς είναι πλασματικός. Μπορεί κάποιος να συμπαθεί ένα ζώο περισσότερο από άλλο, όπως μπορεί κάποιος να μη τεντώνει με κάποια τύπισσα 150 κιλά σε σχέση με μια μοντελίτσα. Το κατά πόσο η όποια θετική προκατάληψη προς το Χ ζώο είναι ζήτημα κουλτούρας, το μιλήσανε ήδη στα προηγούμενα ποστ. Αλλά ναι, προφανώς κάποια ζώα προτιμώ να τα χαϊδεύω από το να τα τρώω και αυτό εξαρτάται τόσο από το τι ζώο είναι, όσο και από το αν είναι "δικό μου" ζώο (ευκολότερα έτρωγα ξένη γάτα από τον δικό μου σκύλο, κι ας αγαπώ τις γάτες περισσότερο).

Και εννοείται έτρωγα άνθρωπο, σε περίπτωση που φτάσει εκεί η κουβέντα -αλλά και πάλι, όχι κάποιον δικό μου αν γίνεται.

• Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.

Βαλε και μερικες κρισεις , την ολοενα φιλελευθεροποιηση της αγορας εργασιας ,τα ασφαλιστικα ταμεια , θα αρχισουν να σου λενε οτι παραεχεις καλομαθει  , οτι η παχυσαρκια θεριζει , επιστροφη στον λιτο και υγεινο τροπο ζωης.Οριστε, γινεσαι ''vegan'' χωρις να το εχεις καταλαβει  :-D

Του σατανά αυτά, Βενεζουέλα ftw! :P

Δημοσ.

Ο άνθρωπος για διάφορους λόγους και αιτίες έχει εξελιχθεί ως ένα παμφάγο ζώο,που τρώει τα πάντα σχεδόν[και κρέας μαζί].

Μάλιστα έχω διαβάσει ότι η βρώση κρέατος στα παλαιά χρόνια όταν άρχισαν να τρώνε ,έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του εγκεφάλου.

Οι πρωτόγονοι όταν σκότωναν το έκαναν λόγω ανάγκης.

Τη σήμερον γενικά έχει επικρατήσει του ρόλο της θανάτωσης να τον αναλαμβάνουν συγκεκριμένοι χώροι και άτομα,και πλέον έχουμε τα κρεοπωλεία για να προμηθευόμαστε το κρέας.

Δεν ξέρω αν θα έσφαζα και θα σκότωνα,αλλά λέω το εξής....ούτως ή άλλως τρώω κρέας και το απολαμβάνω....η όποια άρνηση μου να σφάξω ..τι θα με έκανε;  απλά υποκριτή νομίζω...[μιλάω  μόνο για μένα] ...τρώω κρέας και μετέχω σε μία κοινωνία που κάνει τα τάδε και τα δείνα..έστω ότι αρνηθώ να σφάξω...αυτό ..τι ; με κάνει ανώτερο; δεν νομίζω.

Είναι θέμα τροφής.Αν το κάνεις γι αυτό ,τότε δεν μπορείς να κατηγορήσεις.Είμαι όμως γενικώς εναντίον του λεγόμενου ''σπορ''  κυνηγιού και σκοτώματος ζώων για ''χόμπι''.

Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα η χορτοφαγία..δεν ξέρω αν θα μπορούσα να γίνω ..μάλλον όχι.Διίστανται και οι απόψεις.Τι ισχύει επιστημονικά; μία ενδεχόμενη στροφή της ανθρωπότητας σε χορτοφαγία θα είναι ωφέλιμη; θα προσφέρει καλύτερη μακροζωία; υγεία; ή θα υπάρχουν προβλήματα υγείας και σοβαρές ελλείψεις; δεν είμαι ειδικός και δεν έχω ιδέα..θα ήθελα μία αντικειμενική επιστημονική απάντηση επί του θέματος.

Μακάρι οι άνθρωποι να μπορούσαν να κορέσουν την πείνα τους και να ζούσαν μόνο τρώγωντας ανόργανα υλικά πέτρες και τέτοια..και να μην χρειαζόταν να τρέφονται και να βλάπτουν τίποτε φυτικό και ζωικό ,αλλά δεν ζούμε μάλλον σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...