livefreeordie Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Θέλω απάντηση στο γιατί να μετράει περισσότερο η ζωή του ανθρώπου και όχι του ζώου. Ειναι θεμα επιβιωσης. Οπως και το ενα ζωο τρωει το αλλο. Δε θα ειχες αναπτυχθει ετσι αν δεν ετρωγες κρεας και τα παραγωγα των ζωων. Σε αυτο που ειμαι κατα ειναι στο πως φερομαστε στα ζωα,ακομη κι αυτα που προοριζονται απλως για την διατροφη μας. Το να τα τρωμε ειναι αναποφευκτο. Τουλαχιστον για την ωρα,μετα απο πολλα χρονια ποιος ξερει τι θα γινει,ισως τρεφομαστε και μονο με χαπακια 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Θέλω απάντηση στο γιατί να μετράει περισσότερο η ζωή του ανθρώπου και όχι του ζώου. Αμπελοφιλοσοφίες της δεκάρας. Γιατί αν κινδυνεύω εγώ να πεθάνω της πείνας θα νιαστώ πρώτα για την ζωή μου και μετά για την ζωή όλων των υπόλοιπων. Γιατί δεν έχω κάποιο όφελος να υπερασπιστώ την ζωή κάποιου άλλου είδους παρά μόνο του δικού μου είδους. Γιατί και να πεθάνει ένα ζώο κατά 99.99999% δεν υπάρχουν συνέπειες για εμένα, η ζωή μου θα συνεχιστεί. Πάντως κάτι τέτοιες αντιδράσεις ψευτοφιλόζωων μόνο αστείες μου φαίνονται. Για μπες σε ένα δωμάτιο κλειδωμένος και γύρω γύρω καμιά δεκαριά κατσαρίδες να σε δούμε πόσο αγαπάς τα ζώα. Η υποκρισία για κάποιους φτάνει μέχρι τον διπλανό γαλαξία. Εγώ δεν είμαι φιλόζωος και τα μοναδικά ζώα που αγαπάω είναι τα οικόσιτα ζώα ή ζώα συντροφιάς (σκυλιά γατιά και όλα τα σχετικά).
sotirisl Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 ναι στο κρέας (και στην "σφαγή") αλλά τα ζώα πάντα να μεγαλώνουνν σε καλές συνθήκες διαβιωσης (μακρυά από mass production), και να θανατώνονται ανώδυνα και χωρίς να το καταλάβουν... 2
redhotstef Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Τρώω ένα πιτόγυρο άλλο πράγμα Στα πιτογυρα πιο πολυ απολαμβανω τη σως που βαζουν μεσα. Θα μου αρεσε να τα παραγγελνω χωρις κρεας αλλα φοβαμαι οτι θα με περνανε για τσιγκουνη. Υπαρχει μεγαλη ανεργια εκει εξω.. Ομως αν ηταν να παω να δουλεψω σαν σφαγεας με ακομα και 3000 ευρω το μηνα, δεν θα πηγαινα. Απορω με τη ψυχοσυνθεση ολων των ανθρωπων που μενουν ανεπηρεστοι με την ιδεα της σφαγης. Δεν βλεπουν εφιαλτες τα βραδια; Και οσοι απαντησατε θετικα εδω μεσα, δεν νιωθετε ψιλοδολοφονοι, οτι δηλαδη αλλο να κλωτσισεις μια γατα και αλλο να βλεπεις κατι να πεθαινει μπροστα σου. Απορω και με τα χασαπικα οπου οποτε μπαινω μεσα η απ εξω σε αφισες κλπ εχουν χαμογελαστες αγελαδιτσες προβατα στο λιβαδι κλπ, και αυτο μου φαινεται λιγο χαζο οταν το μαγαζι σου ειναι κυριολεκτικα κατι σαν τα ψυγεια που εχουν οι ιατροδικαστες με τα αψυχα κορμια πεθαμενων μεσα σε ψυγεια. Παιδι της πολης προσωπικα τα περισσοτερα κρεατα οταν τα αγοραζω απο χασαπικο ή σουπερμαρκετ δεν σκεφτομαι καν σε ποιο μερος του ζωουν ανηκει αυτο που πηρα, η αν ηταν απο ζωο η απλως ειναι μια αυτοδημιουργουμενη μπριζολα που φυτρωσε απο καπου. Οπως επισης δεν εχω δει απο που και απο ποσες κοτες δημιουργηθηκαν τα δεκα κιλα γυρος κοτοπουλο πχ που γυρνανε στην σουβλα του σουβλατζιδικου. Νιωθω..σαν να βγαινουν απο τη φυση ετσι ετοιμα. Δηλαδη δεν νιωθω, τον πονο με τον οποιο προηλθαν. Και αυτο ειναι. Αν μας μαθαιναν απο μικρα παιδια πως γινεται η ολη διαδικασια σφαγης κλτ απο το χωραφι στο πιατο μας δεν θα το γουσταραμε τοσο πολυ. Πάντως κάτι τέτοιες αντιδράσεις ψευτοφιλόζωων μόνο αστείες μου φαίνονται. Για μπες σε ένα δωμάτιο κλειδωμένος και γύρω γύρω καμιά δεκαριά κατσαρίδες να σε δούμε πόσο αγαπάς τα ζώά). Θελω να απαντησω σε αυτο. Αλλο ψαρια, αλλο εντομα, αλλο πουλια, αλλο θηλαστικα. Τα θηλαστικα τουλαχιστον ειναι πιο κοντα στο ειδος μας , γατα=αιγοκερος. Καλυτερα να μαθαιναμε να τρωμε απο μικροι εντομα που υπαρχουν σε αφθονια και ειναι αριστη πηγη πρωτεινων. Αλλα μαθαμε να τα σιχενομαστε και μονο στην οπτικη επαφη/στην αισθηση οτι ειναι στο ιδιο δωματιο με σενα! .. 2
Irene.j Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Θέλω απάντηση στο γιατί να μετράει περισσότερο η ζωή του ανθρώπου και όχι του ζώου. Τον ανθρωπο τον γεννας.
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Θελω να απαντησω σε αυτο. Αλλο ψαρια, αλλο εντομα, αλλο πουλια, αλλο θηλαστικα. Τα θηλαστικα τουλαχιστον ειναι πιο κοντα στο ειδος μας , γατα=αιγοκερος. Καλυτερα να μαθαιναμε να τρωμε απο μικροι εντομα που υπαρχουν σε αφθονια και ειναι αριστη πηγη πρωτεινων. Αλλα μαθαμε να τα σιχενομαστε και μονο στην οπτικη επαφη/στην αισθηση οτι ειναι στο ιδιο δωματιο με σενα! .. Όλα ζώα είναι, το οτι είναι άλλο είδος ζώου δεν μου λέει κάτι. Δεν υπάρχει να μάθεις ή να μην μάθεις στα έντομα, από μικρά παιδιά κάθε φορά που βλέπουμε κατσαρίδα και γενικότερα έντομο μας δημιουργεί φόβο, έτσι όπως είναι η μορφολογία και η εικόνα αυτού του οργανισμού είναι λογικό και αναμενόμενο, η γρήγορη κίνηση που έχουνε, δεν γίνεται να μην σε τρομάξει και να μην επιχειρήσεις να τα διώξεις από το σπίτι σου με σκότωμα ή ψέκασμα.
Irene.j Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Ενώ τα ζώα φυτρώνουν το φθινόπωρο; Εξαρταται σε ποια ζωα αναφερεσαι.
Ψιτ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Ενώ τα ζώα φυτρώνουν το φθινόπωρο;Η Περσεφόνη τα απεχθάνεται; Εξαρταται σε ποια ζωα αναφερεσαι.Στα σπαρμένα μεταξύ Γενάρη και μαρτη, αν ειναι δίποδα! 1
V for Vagelis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Θέλω απάντηση στο γιατί να μετράει περισσότερο η ζωή του ανθρώπου και όχι του ζώου. Προφανώς λόγω ενσυναίσθησης. Δεν είσαι σε θέση να ταυτιστείς με το οποιοδήποτε ζώο όσο με τον άνθρωπο. Επίσης η πίστη του ότι ο άνθρωπος είναι το πιο συνειδητό από όλα τα ζώα και πως δύναται να νιώθει πιο έντονα συναισθήματα / πιο έντονες αισθήσεις (να νιώθει περισσότερο πόνο, να έχει μεγαλύτερη θέληση για ζωή κλπ). Απλά η πίστη ε... Για τον ίδιο λόγο για τους περισσότερους μας θα ήταν πιο εύκολο να σφάξουμε μια κότα από ένα κουνέλι, πόσο μάλλον από ένα σκύλο. 2
Hellaslover Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Οι ανθρωποι ως πιο δυνατοι, εξελιγμενοι και εξυπνοι ειναι ανωτεροι των ζωων, οπως και μεταξυ ανθρωπων υπαρχουν οι ανωτεροι και οι κατωτεροι (δεν ειμαι ρατσιστης και δεν αναφερομαι σε φυλες αλλα με βαση αλλων κατηγοριων και κριτηριων). Ετσι ειναι η ζωη.
Vapir Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 οπως και μεταξυ ανθρωπων υπαρχουν οι ανωτεροι και οι κατωτεροι
king2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Ουτε μυγα δεν μπορω να πειραξω(που λεει ο λογος) οχι να σφαξω και ζωο.Οταν ειναι να φαγωθουν δεν το σκεφτεσαι αλλα οταν ειναι να το σκοτωσεις δεν σου παει η καρδια.Πετυχαινω πολλους λαγους στο δρομο και με λιγη παραπανω ταχυτητα ανετα τους σκοτωνεις και γινονται ενα ωραιο στιφαδο αλλα ποτε δεν το εχω κανει.Οπως και κοτες ο παππους δεν καταλαβαινει τιποτα η εχουμε και μερικες γυναικες 40+ που σφαζουν τα παντα εδω.Τωρα συνηθεια ειναι αναισθησια δεν ξερω.Αυτοι που ριχνουν φολες απο την αλλη η βασανιζουν ζωακια ελπιζω καλο ψοφο μιας και δεν αξιζουν να ζουν. 1
parlapipas25 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 οπως και μεταξυ ανθρωπων υπαρχουν οι ανωτεροι και οι κατωτεροι (δεν ειμαι ρατσιστης και δεν αναφερομαι σε φυλες αλλα με βαση αλλων κατηγοριων και κριτηριων). Ετσι ειναι η ζωη.Για τα alpha males τι γνωμη εχεις;Γιατι ειναι τοσο ανωτεροι;
Hellaslover Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Για να μη παρεξηγηθω, και οπως ειπα καμια σχεση με ρατσισμο, υπαρχουν ανθρωποι που η ζωη τους εχει λιγοτερη αξια και σ'αυτη τη κατηγορια βαζω τους δολοφονους, παιδοφιλους και γενικα ανθρωποι που εχουν "πεσει" στα ματια της κοινωνιας. Επισης οσοι δε σεβονται την ιδια τους τη ζωη η τη ζωη αλλων δε μπορω ουτε θελω να τους βλεπω σαν ισους (δε λεω για ναρκομανεις κτλ αλλα πχ τσιχαντιστες)
Προτεινόμενες αναρτήσεις