Skavenger Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα, Τελείωσα φέτος το Λύκειο και δεν έπιασα τα μόρια που ήθελα για ΤΕΙ Πληροφορικής. Δεν έχει μείνει κάτι άλλο για εμένα πια σε αυτήν την χώρα. (Η περίπτωση να ξαναδώσω δεν παίζει, έχω τελειώσει με το σχολείο πια). Έχω λοιπόν έναν γνωστό στην Αυστραλία που είναι εργολάβος και μου προτείνει εργασία σαν βοηθός αρχικά και αργότερα ίσως σαν οικοδόμος για αρχή μέχρι να δω τι θα κάνω αργότερα. Πιστεύεται ειναι καλή ευκαιρία; Με βάση το Payscale έχω δει ότι ο οικοδόμος στην Αυστραλία παίρνει περίπου 35$ την ώρα (ένα 3.000 τον μήνα δηλαδή). Ισχύει; Αν ισχύει είναι αρκετά κομπλέ. Κάτι τελευταίο (λίγο οφ τοπικ), τι ακριβώς παίζει με το δίπλωμα εκεί; Μπορώ να βγάλω ένα διεθνές από την Ελλάδα για να το χρησιμοποιήσω εκεί; Η πρέπει να βγάλω καινούργιο από την αρχή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
zio10 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Από τα λίγα που ξέρω - έχω ακούσει, αν δεν έχεις πρόβλημα να ζήσεις κάπου τόσο μακριά και αν μπορείς να πας αξίζει ναι.
j0hnn1e Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Θέλεις λεφτά στην άκρη για να πας, αρκετά λεφτά. Αν τα εχεις ναι, αν οχι ειναι δύσκολο έως αδύνατο.
Skavenger Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Κοίτα ο γνωστός μου είναι συγγενής μου, οπότε μπορεί και να με φιλοξενήσει και να με βοηθήσει για αρχή.
mylo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ο βοηθός οικοδόμου τη ακριβώς κάνει; Επίσης από βίζα πως το σκέφτεσαι;
LongTom Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Από τα λίγα που ξέρω: Βίζα εργασίας έχεις; Δηλαδή θα σε προσκαλέσει ο φίλος σου εκεί(στα σίγουρα) ή θα πας μαύρα; Λεφτά έχεις για να ζήσεις; Plan B; Γιατί αυτά πρέπει να δεις.Όλα τα άλλα έρχονται. 1
Skavenger Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Όπως είπα είναι συγγενής όχι φίλος. Μου είπε ότι η την Βιζα θα μου την κανονίσει εκείνος σε λίγο καιρό θα μου την έχει έτοιμη. Ο βοηθός οικοδόμου τη ακριβώς κάνει; Επίσης από βίζα πως το σκέφτεσαι; Ο βοηθός είναι κάτι πολύ αρχικό που θα με βάλει να κανω ο συγγενής μου για να δω την δουλειά. Εργολάβος είναι ότι θέση θέλει μπορεί να με βάλει στο φιναλε φιναλε.
Θεkλα Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Εισαι 18 χρονων. Εχεις αναλογιστει τις δυσκολιες εξω; Εύκολο επισης να λες οτι δε θα σου λείψει τιποτα απο Ελλάδα. Όπως και να χει, οι συγγενεις σε καποιο κανουριο τοπο είναι καλη βαση. Τελος μπαινεις σε μια χαζο-λογικη να μετατρεπεις τα χρηματα σε ευρω. Ισως επειδη την ελλαδα δεν την βαζεις τοσο πισω, να την ξεχνας εννοω. Πρέπει να σε νοιάζει ποσα σου χρειάζονται εκει. 2
SlickNick Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Γενικά σκέψου περισσότερο ότι καλό είναι να ξεκινάς μία καριέρα και όχι μία δουλειά. Η καριέρα έχει άνοδο, αυξανόμενο μισθό και μπορεί να συνεχιστεί και αλλού. Η δουλειά είναι μία κόλαση με ταβάνι που δεν οδηγεί πουθενά. Και εννοείται σκέψου πάρα πολύ καλά αυτό που έγραψε η Θεκλα. Τρία χιλιάρικα στην Αυστραλία είναι όντως "κομπλέ" ή μήπως είναι ψίχουλα; 1
totem_lost Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Βρες κανένα greek community της πόλης που θες να πας και ρώτα τους τι παίζει. Τι ρωτάς να σου πεί το insomnia;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Για να κρινεις αν τα λεφτα ειναι αρκετα ή οχι πρεπει να αναλογιστεις δυο παραμετρους. 1. Φορολογια. Τα ποσα που αναφερονται σε μισθους στο εξωτερικο συνηθως ειναι μεικτα 2. Κοστος ζωης. Η Αυστραλια ειναι γενικα ακριβη χωρα αλλα σαφως οι μισθοι ειναι υψηλοι. Δεν μπορεις να κρινεις με το κοστος ζωης της Αθηνας. Επισης το κοστος ζωης σε πολλες χωρες διαφερει κι απο πολη σε πολη. Για παραδειγμα στη Βρετανια αλλο κοστος ζωης εχει το Λονδινο, αλλο το Μαντσεστερ, αλλο η Γλασκωβη. Αντιστοιχα ειναι και στην Αυστραλια. Διαβαζα τις προαλλες οτι η Αδελαϊδα ειναι πιο φθηνη σε σχεση με το Σιδνει για παραδειγμα. 1
maik42 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 απο γνωστο μου ο οποιος ζει εκει τα τελευταια 5-6 χρονια, μου ειχε πει οτι αν εισαι οικονομικος μεταναστης στην Αυστραλια δεν παιζει να παραμεινεις ουτε μιση μερα παραπανω απο αυτο που λεει στην βιζα ψαχνοντας για δουλεια αν δεν εχεις ενα χαρτι-πτυχιο κατι τελος παντων που να πιστοποιει οτι εισαι ειδικευμενος σε μια τεχνη ή καποιο αλλο επαγγελμα. εκει ανειδικευτους οικονομικους μεταναστες δεν θελουν. 6
kargo130 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 απο γνωστο μου ο οποιος ζει εκει τα τελευταια 5-6 χρονια, μου ειχε πει οτι αν εισαι οικονομικος μεταναστης στην Αυστραλια δεν παιζει να παραμεινεις ουτε μιση μερα παραπανω απο αυτο που λεει στην βιζα ψαχνοντας για δουλεια αν δεν εχεις ενα χαρτι-πτυχιο κατι τελος παντων που να πιστοποιει οτι εισαι ειδικευμενος σε μια τεχνη ή καποιο αλλο επαγγελμα. εκει ανειδικευτους οικονομικους μεταναστες δεν θελουν. Το ιδιο ισχυει πανω κατω και σε καναδα, ΗΠΑ. Το παραξενο ειναι οτι κανενας δεν τους λεει οτι ειναι ακροδεξιοι φασιστες κατι που σιγουρα θα σου πουν στην ευρωπη αν τολμησεις να πεις κατι τετοιο.
InfernoN Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Επειδη ημουν ακριβως στην φαση σου και εκανα ακριβως το ιδιο πραγμα με την διαφορα οτι ο δικος μου συγγενης ειναι στο Βερολινο, θα σου πω 2 πραγματα που εμαθα. ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ, μην ριχνεις την ευθυνη/βαρος στον συγγενη σου για να σε "φτιαξει". Μπορει να σε βοηθησει αλλα πρεπει να ξερεις οτι σε μερικα πραγματα εισαι μονος σου. Πρεπει να κατσεις κατω και να βαλεις καλα στο μυαλο σου οτι πας να φτιαξεις μια ζωη σε μια ξενη χωρα, μακρια απο την οικογενεια σου,τους φιλους σου και οτι συνηθειες εχεις το πιθανοτερο να αλλαξουνε. Στην αρχη θα ειναι δυσκολα αλλα με δικια σου σκληρη προσπαθεια και μονο προφανως και θα κανεις καλυτερη ζωη εκει παρα στην Ελλαδα, δεν υπαρχει αμφιβολια γιαυτο. Τα λεφτα που σου ειπανε νομιζω ειναι προφανες οτι χρειαζεσαι μπολικα στην αρχη μεχρι να αρχισεις να βγαζεις. Και πριν πας να ξερεις οτι η γνωση ειναι δυναμη, καλυτερα να μαθεις μερικα πραγματα πριν πας. http://www.patriotaki.net/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-71/ 2
australis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Όπως ειπε και ο Infernon μην βασίζεσαι και τοσο σε συγγενείς. Αν μαλιατσα αυτοι ζουν καιρο στη Αυστραλία και εχουν αφομοιωσει την Αυστραλεζικη "κουλτουρα" να περιμενεις λιγα πραγματα. Θα βοηθήσουν αλλά μην περιμενεις ότι αυτό δεν θα είναι χωρις ορια και ορους. Εδώ μολις καποιος-α (και παιδι - όχι απλα συγγενης) ενηλικιωθεί ή φευγει από το σπιτι ή συνεισφερει οικονομικά. Σαν βοηθός στην αρχή θα παίρνεις κοντά στα 20$ την ωρα - χρηματα που ισα-ισα σου φτανουν για νοικι-συγκοινωνίες-φαγητο. Βεβαια - όπως ηδη σου ειπαν- παιζει ρόλο που θα μείνεις. Οντως το Συδνευ (οπου μενω εγω και ξερω από πρωτο χερι) είναι ακριβό. Δεν θελω να σε απογοητευσω - εξ αλλου είμαι ασχετος με το θεμα - δεν είμαι καθολου βέβαιος ότι μπορει να σου βγαλει βιζα (που σημειωτεον κοστιζει). Εδώ οι Ελληνες είναι αρκετα αμπλαουμπλες και νομιζουν ότι τα πραγματα είναι όπως στη δεκαετια του 60 που οντως εβγαζες ευκολα βιζα για συγγενή. Τωρα τα πραγματα εχουν δυσκολεψει πολύ. Αν παντως με το καλο ερθεις και εγκλιματιστείς δεν θα το μετανειωσεις από οικονομκης πλευρας αλλά και ποιοτητα ζωης στη καθημερινοτητα σου. Σημειωσε όμως ότι νυχτερινη ζωη και διασκέδαση όπως την εννοουμε στη Ελλαδα πρεπει να τα ξεχασεις. Κατά τις οκτω - εννια το βραδυ δεν κυλοφορει ψυχη τις καθημερινες. Παρασκευοσαββατα εχει "κρεπάλη" . Θα βρεις (λιγο) κοσμο εξω και μεχρι τις 11-12 τα μεσάνυχτα. Υπαρουν βεβαια και ποιο "ζωντανες" συνοικιες αλλά μπορει να απεχουν αρκετα από το σημειο που θα μενεις. Για το "διπλωμα" που λες φανταζομαι εννοεις δίπλωμα αυτοκινήτου. Τους πρωτους 3 μηνες μπορεις να κυκλοφορεις με το Ελληνικο. Μεσα στο τριμηνο κανεις μια αιτηση στη αρμοδια υπηρεσία, προσκομίζεις το Ελληνικο διπλωμα και επισημη μεταφραση του και μεσα σε 15 λεπτα παραλαμβανεις το Αυστραλεζικο διπλωμα (ειχα μεινει "κοκκαλο" από την ελλειψη γραφειοκρατιας και ταλαιπωρίας) Και μια τελευταια πληροφορια-συμβουλη για την Αυστραλια : Το κρατος σεβεται, πιστευει και βοηθαει το πολιτη. Αν δηλωσεις κατι θεωρουν ότι λες την αληθεια και οι διαδικασιες προχωράνε. Αν όμως πεις ψεματα θα το βρουν σε μικρο χρονικο διάστημα και τοτε το κρατος τιμωρει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα