Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάτσε τελείωσε το ΤΕΙ πληροφορικής (με βασική προτεραιότητα να σου αρέσει και να γουστάρεις, αν δεν σου αρέσει, η συζήτηση τελειώνει πριν καν αρχίσει). Τράβα στρατό να τελειώνεις και μετά κάνε τα γούστα σου.

18 χρονών όχι μην πας γιατί το πιθανότερο είναι να φας μεγάλη πίκρα κυρίως γιατί θα πας βασιζόμενος σε άλλους. Αν είχες περάσει εμπειρίες και είχες καταφέρει πράγματα (κάτι που θέλει χρόνια) ναι θα το συζήταγα.

Και ένα μάθημα να θυμάσαι: κατά 90% οι φίλοι / γνωστοί τη δουλειά τους θέλουν να κάνουν και χέστηκαν για σένα. Να είσαι προετοιμασμένος πάντα για αυτό. (το ξέρω οτι το ξέρεις, αλλά άλλο να το ξέρεις στα 18 και άλλο στα 40 ;) )

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Τελείωσα φέτος το Λύκειο και δεν έπιασα τα μόρια που ήθελα για ΤΕΙ Πληροφορικής. 

Κάτσε τελείωσε το ΤΕΙ πληροφορικής (με βασική προτεραιότητα να σου αρέσει και να γουστάρεις, αν δεν σου αρέσει, η συζήτηση τελειώνει πριν καν αρχίσει). Τράβα στρατό να τελειώνειΔεν έχει μείνει κάτι άλλο για εμένα πια σε αυτήν την χώρα. (Η περίπτωση να ξαναδώσω δεν παίζει, έχω τελειώσει με το σχολείο πια).

18 χρονών όχι μην πας γιατί το πιθανότερο είναι να φας μεγάλη πίκρα κυρίως γιατί θα πας βασιζόμενος σε άλλους. Αν είχες περάσει εμπειρίες και είχες καταφέρει πράγματα (κάτι που θέλει χρόνια) ναι θα το συζήταγα.

Και ένα μάθημα να θυμάσαι: κατά 90% οι φίλοι / γνωστοί τη δουλειά τους θέλουν να κάνουν και χέστηκαν για σένα. Να είσαι προετοιμασμένος πάντα για αυτό. (το ξέρω οτι το ξέρεις, αλλά άλλο να το ξέρεις στα 18 και άλλο στα 40 ;) )

• Like 7
Δημοσ.

Επίσης θα κλαις τη ζωη σου. Ενω το κομματι των οποιωνδηποτε βασικων σπουδων κανεις στην Ελλάδα ειναι ευκολοτερο εδω και αναγνωριζεται οξω.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Τελείωσα φέτος το Λύκειο και δεν έπιασα τα μόρια που ήθελα για ΤΕΙ Πληροφορικής. 

Κάτσε τελείωσε το ΤΕΙ πληροφορικής (με βασική προτεραιότητα να σου αρέσει και να γουστάρεις, αν δεν σου αρέσει, η συζήτηση τελειώνει πριν καν αρχίσει). Τράβα στρατό να τελειώνειΔεν έχει μείνει κάτι άλλο για εμένα πια σε αυτήν την χώρα. (Η περίπτωση να ξαναδώσω δεν παίζει, έχω τελειώσει με το σχολείο πια).

E @@ τότε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κράτα τα υπόλοιπα και σήκω φύγε! Περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης θα έχεις εκεί. Και έχε στην μπάντα 1000€ να γυρίσεις αν δεις τα δύσκολα!!!!!!!!!

Δημοσ.

Έχω σχεδόν αποφασίσει να φύγω, άλλα έχω ένα τελευταίο ερωτημένα, να κάνω πρώτα στρατό ή καθόλου γιατί δεν νομίζω να γυρίσω ξανά εδώ(να μείνω Ελλάδα εννοώ, μόνο επισκέψεις).

Τι θα κάνατε; 

Δημοσ.

Έχω σχεδόν αποφασίσει να φύγω, άλλα έχω ένα τελευταίο ερωτημένα, να κάνω πρώτα στρατό ή καθόλου γιατί δεν νομίζω να γυρίσω ξανά εδώ(να μείνω Ελλάδα εννοώ, μόνο επισκέψεις).

Τι θα κάνατε; 

Τελειωνε το στρατο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, δε ξερεις τι προκυπτει στο μελλον.

Επισης, χθες εφυγαν κατι συγγενεις για Αυστραλια οι οποιοι ηταν διακοπες εδω για κανα μηνα περιπου.Πανω-κατω αυτα που ειπαν ειναι οτι μπορεις να βρεις δουλεια και να συντηρηθεις ανετα και βγαζεις και λεφτα, αυτες ομως πηγαν εκει απο οταν 2 χρονων, οποτε δεν ειναι το ιδιο με το να πας σε μεγαλη ηλικια.

Γενικα σκεψου οτι αλλαζεις ηπειρο, πας καπου πολυ μακρια, δεν ειναι ενα 2ωρο ταξιδι με το αεροπλανο.Αν δεν εχεις φυγει ποτε σου απο το σπιτι δε ξερεις πως θα σου φανει αυτο, γι'αυτο μη λες μεγαλες κουβεντες πως θα ερχεσαι ελλαδα μονο για διακοπες.Και οι συγγενεις μου που ανεφερα πιο πανω ερχονται ευρωπη μια φορα στα 5 χρονια, ενω στην ηλικια των 20 (που ειχαν ερθει για πρωτη φορα εδω διακοπες) ελεγαν οτι θα το κανουν το ταξιδι και καθε χρονο.

Φιλικα!

• Like 1
Δημοσ.

Τελειωνε το στρατο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, δε ξερεις τι προκυπτει στο μελλον.

Επισης, χθες εφυγαν κατι συγγενεις για Αυστραλια οι οποιοι ηταν διακοπες εδω για κανα μηνα περιπου.Πανω-κατω αυτα που ειπαν ειναι οτι μπορεις να βρεις δουλεια και να συντηρηθεις ανετα και βγαζεις και λεφτα, αυτες ομως πηγαν εκει απο οταν 2 χρονων, οποτε δεν ειναι το ιδιο με το να πας σε μεγαλη ηλικια.

Γενικα σκεψου οτι αλλαζεις ηπειρο, πας καπου πολυ μακρια, δεν ειναι ενα 2ωρο ταξιδι με το αεροπλανο.Αν δεν εχεις φυγει ποτε σου απο το σπιτι δε ξερεις πως θα σου φανει αυτο, γι'αυτο μη λες μεγαλες κουβεντες πως θα ερχεσαι ελλαδα μονο για διακοπες.Και οι συγγενεις μου που ανεφερα πιο πανω ερχονται ευρωπη μια φορα στα 5 χρονια, ενω στην ηλικια των 20 (που ειχαν ερθει για πρωτη φορα εδω διακοπες) ελεγαν οτι θα το κανουν το ταξιδι και καθε χρονο.

Φιλικα!

Γιατί να πάω στρατό τότε;

Εγώ πιστεύω πως είναι χάσιμο χρόνου όπως είπε και ο JohnTehGreek

Δημοσ.

Αν δεν κολλάει η δουλειά στη βίζα, πήγαινε

Λίγα άτομα έχουν την ευκαιρία για μετανάστευση σε Αυστραλία/ΗΠΑ/Καναδά

Τι θα κάνατε; 

lol, ποιός στρατός?

Άντε γεια 

• Like 2
Δημοσ.

Επειδη εχω 2 φιλους-γνωστους που την "πατησαν" ετσι με αυτο το σκεπτικο (τους γνωρισα και τους 2 μεσα στο στρατο, oh the irony) γι'αυτο στο λεω.

Ο ενας ειχε παει Σουηδια για μεταπτυχιακα κλπ και μετα σκοπευε να φυγει κορεα για να μεινει μονιμα.Χρειαστηκε ομως στα 31 του να γυρισει ελλαδα, εφαγε 6000 προστιμο εκανε και 9 μηνες θητεια.Το προστιμο βεβαια διαγραφηκε με συνοπτικες διαδικασιες γιατι ειχε γνωστο συνταγματαρχη στο στρατοδικειο οπου και πηγε η υποθεση του και αθωωθηκε.

Ο αλλος γυρω στα 30 επισης, ενω εμενε εξω για χρονια, κατι στραβωσε και αναγκαστηκε να ερθει ελλαδα οπου τον τσιμπησαν για λιποτακτη.Και αυτος αθωωθηκε αλλα το θεμα ηταν οτι στα 30 τους και οι δυο αναγκαστηκαν να σταματησουν για 9 μηνες τη ζωη τους κ να τρεχουν κιολας στρατοδικεια μετα.Οποτε, αποψη μου, καντο τωρα που δεν εχεις τιποτα να χασεις ωστε να μην υπαρχει ουτε μια πιθανοτητα στο εκατομμυριο να σε καλεσουν αργοτερα και να σε βγαλουν απο το προγραμμα σου.

• Like 2
Δημοσ.

Το πρόστιμο σβήνει για τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού(όχι πήγα 1 χρόνο έξω και γύρισα) και χωρίς μπάρμπα συνταγματάρχη

Μετά τα 35 μπορεί να κάνει 45 μέρες και να εξαγοράσει την υπόλοιπη θητεία

Δημοσ.

Για το "διπλωμα" που λες φανταζομαι εννοεις δίπλωμα αυτοκινήτου. Τους πρωτους 3 μηνες μπορεις να κυκλοφορεις με το Ελληνικο.

Μεσα στο τριμηνο κανεις μια αιτηση στη αρμοδια υπηρεσία, προσκομίζεις το Ελληνικο διπλωμα και επισημη μεταφραση του και μεσα σε 15 λεπτα παραλαμβανεις το Αυστραλεζικο διπλωμα (ειχα μεινει "κοκκαλο" από την ελλειψη γραφειοκρατιας και ταλαιπωρίας)

Μήπως σε αυτό για το δίπλωμα αναφέρεσαι για άτομα με Αυστραλιανή υπηκοότητα;

Ένας φίλος που γεννήθηκε Ελλάδα πήρε την Αυστραλιανή υπηκοότητα από τον πατέρα του που είχε γεννηθεί εκεί. Μετά όταν πήγε Αυστραλία έδωσε το ελληνικό δίπλωμα σε κάποια δημόσια υπηρεσία και του έδωσαν κατευθείαν το αυστραλέζικο. Μου είπε όμως οτι αυτό έγινε επειδή είχε την υπηκοότητα διαφορετικά έπρεπε να περάσει από σχολή οδηγών για νέο δίπλωμα στην Αυστραλία.

Δημοσ.

Μήπως σε αυτό για το δίπλωμα αναφέρεσαι για άτομα με Αυστραλιανή υπηκοότητα;

Ένας φίλος που γεννήθηκε Ελλάδα πήρε την Αυστραλιανή υπηκοότητα από τον πατέρα του που είχε γεννηθεί εκεί. Μετά όταν πήγε Αυστραλία έδωσε το ελληνικό δίπλωμα σε κάποια δημόσια υπηρεσία και του έδωσαν κατευθείαν το αυστραλέζικο. Μου είπε όμως οτι αυτό έγινε επειδή είχε την υπηκοότητα διαφορετικά έπρεπε να περάσει από σχολή οδηγών για νέο δίπλωμα στην Αυστραλία.

Όχι, αυτό το επιβεβαιώνω κι εγώ. Έχει μια συμφωνία η Αυστραλία με κάποια κράτη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, που εφόσον έχεις δίπλωμα εδώ, είσαι ικανός να οδηγήσεις και εκεί. Δεν χρειάζεται να έχεις την υπηκοότητα. Αλλά μάλλον να είσαι μόνιμος κάτοικος εκεί. Έστω και με βίζα ορισμένου χρόνου. Όπως είπε και ο australis, κυκλοφορείς με το διεθνές για τρεις μήνες, αν και έχει ισχύ για έναν χρόνο, (το βγάζεις στην ΕΛΠΑ, 50 ευρώ κόστιζε το 2011, δείχνοντας απλά το Ελληνικό), και μετά βγάζεις το Αυστραλέζικο με μηδέν γραφειοκρατία. Νομίζω απλά ότι σε περνάνε μόνο από γιατρούς. Αλλά το νου σου TS, είναι τίγκα στη κάμερα και στα ραντάρ. Και ένα φανάρι να περάσεις κόκκινο, θα σου έρθει το ραβασάκι.

Δημοσ.

Παίζει τρελό inception στα θέματα με τον στρατό :D

Θα αλλάξω το τροπαρι προτείνοντας σου να πας στρατό για να μιζεριασεις άνετα βλέποντας που πανε τα λεφτά από τους φόρους και πόσο σε σέβεται το κράτος μας σαν πολίτη. Μετά μπορείς να πας Αυστραλία χωρίς να υπάρχει περίπτωση να το μετανιώσεις στο μέλλον.

• Like 4
Δημοσ.

@ ts

Δεν θα σου πω να πας ή να μην πας.

Θα σου πω απλά "σκέψου το". Πολύ.

Γιατί η Αυστραλία είναι πολύ μακριά. Ακόμα και με το αεροπλάνο. Συνεπώς δεν πας απλά, όπως αν πχ πήγαινες Γερμανία, Γαλλία, κλπ. Παίρνεις απόφαση ότι τέρμα η Ελλάδα για σένα. Ότι φίλους, γνωστούς, συγγενείς έχεις απλά τους ξεγράφεις. Είμαι σίγουρος ότι σε αυτή τη φάση ίσως να υπεραισιοδοξείς και να λες "ε, θα έρχομαι κάθε 2-3 χρόνια". Δεν πρόκειται. Και δεν τα λέω έτσι από το κεφάλι μου. Το μισό σόϊ της μάνας μου είναι Αυστραλία εδώ και χρόνια και στα λέω από εμπειρία.

Μετά δες το χρηματικό (ειπώθηκε ήδη). Μπορεί τα 3000$ να σου φαντάζουν πολλά αλλά: δεν είναι ευρώ, δεν είναι αμερικάνικα και το κυριότερο, το νούμερο από μόνο του δε λέει τίποτα. Πρέπει να δεις και το κόστος ζωής εκεί που θα είσαι.

Και κάτι τελευταίο (επίσης ειπώθηκε αλλά θα το ξαναπώ). Όταν κάποια στιγμή μας είχε μπει στο μυαλό να πάμε και είχαμε ξεκινήσει και τις σχετικές διαδικασίες (σε εποχές που τα πράγματα ήταν πιο εύκολα κι εκεί κι εδώ) το πρώτο που μας είπαν (και επέμειναν ιδιαίτερα) από την πρεσβεία ήταν το θέμα του συγγενή/φίλου/γνωστού. Πολλοί "ξεσηκώνουν" τους δικούς τους για να πάνε εκεί λέγοντάς τους "εγώ είμαι εδώ" αλλά το κάνουν με ιδιοτελή κίνητρα. Άλλες φορές για να τους εκμεταλλευτούν και άλλες απλά για να κάνουν τους "καμπόσους" στην Ελλάδα (και να λέει το σόι τι "μεγάλος" που έγινε ο Γιώργος). Και όταν πας εκεί είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να σε βοηθήσουν.

Δεν σου λέω μείνε στην Ελλάδα αλλά η μετανάστευση στην Αυστραλία είναι πιο μεγάλη απόφαση από το οπουδήποτε αλλού

Σκέψου το καλά και πολύ

• Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...