Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να πας στρατό πριν φύγεις. Είναι υποχρέωσή σου, όπως είναι και η υποχρέωση π.χ. κάθε φορολογούμενου να πληρώνει φόρους.

Να ξέρεις επίσης, ότι αν δεν σπουδάσεις θα έχεις πρόβλημα με τις αναβολές από πολύ νωρίς, οπότε καλή τύχη με το άγχος και τα πρόστιμα για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Και αυτό πάλι αν δεν επιστρέψεις για τον οποιονδήποτε λόγο νωρίτερα, οπότε θα είναι ακόμη χειρότερα η θητεία σε πιο προχωρημένη ηλικία.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα στον TS να δει την κατασταση λίγο πιο χαλαρά, δεν φεύγεις έτσι απλα στα 18 (!) για Αυστραλία (!) για παντα (!!!). Εννοώ, δεν μπορείς να ξέρεις καν αν θα σου αρέσει... Απο το 2015 υπάρχει η δυνατότητα βίζας work and travel για Αυστραλία - ψαξτο λίγο, ίσως είναι καλη ιδέα να πας για ενα χρονο αρχικα, να γυρίσεις λιγο, να δουλέψεις ως ανειδίκευτος να δεις πως είναι, να δεις αν σου αρέσει, να ανοίξουν λίγο τα ματάκια σου κιόλας ( :) ) και αν μετα τον ενα χρονο θες να μείνεις, πες το θειο να σε βοηθήσει. Αν όχι, δεν έγινε και τίποτα, εκανες όπως τόσοι άλλοι ενα gap year στην Αυστραλία - γυρνας πίσω, πας στρατό και αποφασίζεις τι θα κανεις. Με εμπειρίες ζωής.

• Like 1
Δημοσ.

/Offtopic

Νομικαριε, στο προηγούμενο είχες απαντήσει με κάποιο επιχείρημα ή γενικοτητες περί φόρων και υποχρεώσεων; Δεν πρόλαβα να δω τις απαντήσεις μετά το μήνυμα μου

Aν θες στείλε pm

/

Δημοσ.

Θα κάνεις μεγάλο λάθος να πας σαν ανειδίκευτους οικονομικός μετανάστης ειδικά στη AU. Είναι πολύ δύσκολα πλέον για τέτοιους εργάτες εκεί. Ξαναδώσει να περάσει; Πληροφορική που έχει μέλλον και πας σε 4 χρόνια .

Δημοσ.

Και ένα βασικό ερωτημα... πως είναι τα Αγγλικά σου;  αν είσαι καλος μπορεις να ελπιζεις για κατι καλυτερο στο μελλον.

Δημοσ.

Και ένα βασικό ερωτημα... πως είναι τα Αγγλικά σου;  αν είσαι καλος μπορεις να ελπιζεις για κατι καλυτερο στο μελλον.

Yes,no,thanks,good,yolo

Νομίζω φτάνουν.  :devil:

• Like 3
Δημοσ.

Ένα lower έχω άλλα γενικά πιστεύω πως θα μπορώ να συνενώνουμε. Βεβαία δεν τα έχω εξάσκηση καθόλου μετά το lower, έχω ακούσει πως τα αγγλικά στην Αυστραλία είναι διαφορετικά όποτε...

Δημοσ.

Ένα lower έχω άλλα γενικά πιστεύω πως θα μπορώ να συνενώνουμε. Βεβαία δεν τα έχω εξάσκηση καθόλου μετά το lower, έχω ακούσει πως τα αγγλικά στην Αυστραλία είναι διαφορετικά όποτε...

Είναι διαφορετικά στο άκουσμα και την προφορά.

Και πρέπει να έχεις εξασκηθεί αρκετά μετά το lower που ενδεχομένως να έχεις πέσει μερικά επίπεδα ποιο κάτω αν δεν τα εξασκείς με διάβασμα π.χ αγγλικών ή παρακολούθηση ταινιών.

Δημοσ.

α) με αγγλικα λοουερ δε σε βλεπω να τη βγαζεις χωρις υποχρεωτικο σχολειο.

(+3 ωρες απ'τον προσωπικο σου χρονο)

β) ο οικοδομος εχει 12ωρο στην Αυστραλια, ειδικα σε σπεσιαλ τζομπς που πληρωνονται σοβαρα οι εργολαβοι.

εχεις περασει απο κανενα γιαπι εδω στην ελλαδα κ τα καταφερες ή νομιζεις οτι ειναι απλο να κουβαλας ή οτιδηποτε αλλο στο κλιμα της αυστραλιας ;

γ) πολυ ανετος ειναι ο συγγενης ΚΑΙ χρηματικα ΚΑΙ ασφαλιστικά ΚΑΙ φιλοξενια ΚΑΙ βιζα ;

κοστος της βιζας περιπου 3000, ασφαλεια για τον πρωτο χρονο 6000 + αλλα τοσα δικα σου.

φιλοξενια υποχρεωτικα σε δικο του χωρο και το δηλωνει επισημα αν στο νοικιαζει ή οχι.

(αν στο παρασχει δωρεαν, υπαρχει μεγαλυτερη φορολογια μιας κ θεωρουν οτι εχει τη δυνατοτητα το ατομο)

τελος, για την εργασια πρωτα θα κανει αιτηση στην πολιτεια που κατοικει κ εργαζεται οτι ζητα υπαλληλο.

αν δε βρεθει γηγενης ειτε απο τζομπ σεντερ ή απο επανενταξη ή οτιδηποτε σε 2 μηνες, τοτε ξεκινα η διαδικασια να σε φερει.

(το προτυπο δουλευει πανω κατω οπως στον Καναδα)

δ) αν φυλακιστεις ή πας κρατητηριο ή κανεις οτιδηποτε, ειναι υπευθυνος ο συγγενης και πληρωνει για τα παντα.

εισαι σιγουρος οτι μπορει ΚΑΙ θελει να το κανει ;

ε) τα προβληματα με βιετναμεζους, ταϋλανδους κλπ δε λειπουν. μπορει να ειναι αυστηρα τα κολπα αλλα ο ελληνας κυκλοφορει και μπλεκει. αν πας, να το θυμασαι !

στ) μιλας με προξενειο στη Ρωμη σχετικα με τη διαδικασια "Ελληνας πάει Αυστραλια" !

Δημοσ.

α) με αγγλικα λοουερ δε σε βλεπω να τη βγαζεις χωρις υποχρεωτικο σχολειο.

(+3 ωρες απ'τον προσωπικο σου χρονο)

β) ο οικοδομος εχει 12ωρο στην Αυστραλια, ειδικα σε σπεσιαλ τζομπς που πληρωνονται σοβαρα οι εργολαβοι.

εχεις περασει απο κανενα γιαπι εδω στην ελλαδα κ τα καταφερες ή νομιζεις οτι ειναι απλο να κουβαλας ή οτιδηποτε αλλο στο κλιμα της αυστραλιας ;

γ) πολυ ανετος ειναι ο συγγενης ΚΑΙ χρηματικα ΚΑΙ ασφαλιστικά ΚΑΙ φιλοξενια ΚΑΙ βιζα ;

κοστος της βιζας περιπου 3000, ασφαλεια για τον πρωτο χρονο 6000 + αλλα τοσα δικα σου.

φιλοξενια υποχρεωτικα σε δικο του χωρο και το δηλωνει επισημα αν στο νοικιαζει ή οχι.

(αν στο παρασχει δωρεαν, υπαρχει μεγαλυτερη φορολογια μιας κ θεωρουν οτι εχει τη δυνατοτητα το ατομο)

τελος, για την εργασια πρωτα θα κανει αιτηση στην πολιτεια που κατοικει κ εργαζεται οτι ζητα υπαλληλο.

αν δε βρεθει γηγενης ειτε απο τζομπ σεντερ ή απο επανενταξη ή οτιδηποτε σε 2 μηνες, τοτε ξεκινα η διαδικασια να σε φερει.

(το προτυπο δουλευει πανω κατω οπως στον Καναδα)

δ) αν φυλακιστεις ή πας κρατητηριο ή κανεις οτιδηποτε, ειναι υπευθυνος ο συγγενης και πληρωνει για τα παντα.

εισαι σιγουρος οτι μπορει ΚΑΙ θελει να το κανει ;

ε) τα προβληματα με βιετναμεζους, ταϋλανδους κλπ δε λειπουν. μπορει να ειναι αυστηρα τα κολπα αλλα ο ελληνας κυκλοφορει και μπλεκει. αν πας, να το θυμασαι !

στ) μιλας με προξενειο στη Ρωμη σχετικα με τη διαδικασια "Ελληνας πάει Αυστραλια" !

σχετικά με το β) αφού ρε φίλε δεν υπάρχουν δουλείες, μου το είπε κι ολας αυτό...

(για όσους ρωτάνε για τα αγγλικά)ναι εννοείτε θα μαθαίνω αγγλικά σε κάποια σχολή και θα δουλεύω παράλληλα 

Δημοσ.

σχετικά με το β) αφού ρε φίλε δεν υπάρχουν δουλείες, μου το είπε κι ολας αυτό...

(για όσους ρωτάνε για τα αγγλικά)ναι εννοείτε θα μαθαίνω αγγλικά σε κάποια σχολή και θα δουλεύω παράλληλα 

που δεν υπαρχουν εργασιες ;

Δημοσ.

Εχε υπ' οψη σου (αν δεν κανω λαθος - είμαι σχεδόν σιγουρος ) ότι αν η βιζα σου δεν είναι μόνιμου κατοίκου (PR)  τοτε δεν δικαιούσαι δωρεαν μαθηματα αγγλικών (καπου 500 ωρες).  Και το να τα παρακολουθήσεις επι πληρωμη το κοστος είναι μεγαλο. Γενικά  κατοικία & παροχή υπηρεσιων (ρευμα, νερο, ιντερνετ, μεταφορες, εκπαιδευση)  στην Αυστραλία είναι πανάκριβα.

Με 30$ την ωρα δεν θα σου μένει τίποτα και θα τη βγάζεις αρκετα στριμωχτα (χωρις να σου λειπει κατι). Από 40$ και πανω θα σου περισσεύουν για διασκέδαση , αγορές ή να μαζεψεις λεφτα για πχ διακοπες

• Like 1
Δημοσ.

Εχε υπ' οψη σου (αν δεν κανω λαθος - είμαι σχεδόν σιγουρος ) ότι αν η βιζα σου δεν είναι μόνιμου κατοίκου (PR)  τοτε δεν δικαιούσαι δωρεαν μαθηματα αγγλικών (καπου 500 ωρες).  Και το να τα παρακολουθήσεις επι πληρωμη το κοστος είναι μεγαλο. Γενικά  κατοικία & παροχή υπηρεσιων (ρευμα, νερο, ιντερνετ, μεταφορες, εκπαιδευση)  στην Αυστραλία είναι πανάκριβα.

και με την εργασιακη βιζα του συγγενη θα εχει σχεδον δωρεαν μαθηματα.

Δημοσ.

Γιατί να χρειαστεί μαθήματα αγγλικών; Ξέρει αγγλικά για να συνεννοηθεί, δεν θα δώσει καμιά διάλεξη εκεί! Και με τον καιρό θα βελτιώνεται φυσικά! Λες και όσοι πάνε έξω ξέρουν τέλεια τη γλώσσα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...