Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εσυ θα ηθελες δηλαδη να βλεπουν το κινητο σου ή να σου βαλουν κανα προγραμμα στο Pc να βλεπουν τι κανεις και να σου πουν.ε δεν ηξερες απο Pc σου βαλαμε κατι.αμα ειναι να την ακολουθουν και απο πισω να βαλουν και κανα keylogger στο pc για να ειναι προστατευμενο το κορτισι.μην λεμε οτι θελουμε.αν οι γονεις ειναι αχρηστοι στο να μιλησουν σε ενα παιδι μετα μην ψαχνουν τροπους για να δουν τι γινεται.οπως λενε καλυτερη η προληψη απο την θεραπεια.

+1

Εσύ πιστεύεις δηλαδή ότι το ίδιο πράγμα είναι ένα keylogger ή το άνοιγμα του facebook με αποκάλυψη του κωδικού με την εκούσια παράδοση της συσκευης, ξεκλείδωτης, στα χέρια ενός τρίτου; Αν δεν καταλαβαίνεις τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο, ok, πάσο.

• Like 1
  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

Την παραβίαση της ιδιωτικής μου ζωής δεν την δέχομαι από κανέναν.

Ακριβώς. Έτσι, να τα λέμε αυτά, γιατί είναι και μερικοί/ές που νομίζουν ότι τους ανήκει και το κινητό της/του συντρόφου τους και το θεωρούν φυσιολογικό να ρίχνουν μια και δυο και τρεις ματιές με την δικαιολογία 'Τί δηλαδή; Έχει κάτι να κρύψει από μένα;'.

Σεβασμός στην ιδιωτική μας ζωή, ανεξάρτητα τί σχέση έχουμε και τί ηλικία. Π.χ. θυμάμαι από παιδί είχα κάνει συζητήσεις με τους δικούς μου και τά'χαμε ξεκαθαρίσει ότι όλοι μας έχουμε τον δικό μας προσωπικό χώρο. Τα συρτάρια μου δεν θα τα άνοιγαν ποτέ, ούτε την πόρτα του δωματίου μου όταν την έκλεινα, ούτε το pc μου, ούτε το κινητό μου όταν απέκτησα. Έτσι αντίστοιχα κι εγώ όμως δεν ψαχούλεψα τα δικά τους πράγματα, το δωμάτιό τους κλπ. Με εμπιστεύονταν και τους εμπιστευόμουν.

Αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι το κλειδί στις ανθρώπινες σχέσεις.

Ξεφεύγω μάλλον, σόρρυ :P

• Like 7
Δημοσ.

Το περιεχόμενο των μηνυμάτων ΔΕΝ αφορά κανέναν άλλο εκτός από τον ιδιοκτήτη τους.

Όχι απαραίτητα, εφόσον αφορά ανήλικο και γίνεται από τους γονείς του, που ασκούν τη γονική μέριμνα. Βέβαια δεν είναι γονιός ο ts, εκεί να δεχτώ ότι υπάρχει κάποιο θέμα.

Εν τω μεταξύ, κανείς δεν απάντησε τι θα πίστευε για το κοίταγμα του κινητού, εάν αποκαλυπτόταν αγορά ναρκωτικών. Μιλάμε για ανήλικο πάντοτε, να υπενθυμίσω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Όχι απαραίτητα, εφόσον αφορά ανήλικο και γίνεται από τους γονείς του, που ασκούν τη γονική μέριμνα. Βέβαια δεν είναι γονιός ο ts, εκεί να δεχτώ ότι υπάρχει κάποιο θέμα.

"κάποιο" θέμα και όχι θέμα σκέτο???

• Like 1
Δημοσ.

Εσύ πιστεύεις δηλαδή ότι το ίδιο πράγμα είναι ένα keylogger ή το άνοιγμα του facebook με αποκάλυψη του κωδικού με την εκούσια παράδοση της συσκευης, ξεκλείδωτης, στα χέρια ενός τρίτου; Αν δεν καταλαβαίνεις τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο, ok, πάσο.

δηλαδή αν είσαι ξαδερφος μου και σου δώσω τα κλειδιά του σπιτιού μου για Σ/Κ επειδή θες να φέρεις γκόμενα είναι οκ να μου ψάξεις όλα τα συρτάρια και να διαβάσεις όλες μου τις αλληλογραφίες και πιθανόν και κάποιο ημερολόγιο (όχι οτι έχω λέμε) επειδή σου έδωσα να κλειδιά να μπεις. Ε δεν είσαι και κλέφτης , έχει μεγάλη διαφορά να κάνεις διάρρηξη , ας μην στα έδινα εκούσια ε?

• Like 3
Δημοσ.

Ακριβώς. Έτσι, να τα λέμε αυτά, γιατί είναι και μερικοί/ές που νομίζουν ότι τους ανήκει και το κινητό της/του συντρόφου τους και το θεωρούν φυσιολογικό να ρίχνουν μια και δυο και τρεις ματιές με την δικαιολογία 'Τί δηλαδή; Έχει κάτι να κρύψει από μένα;'.

Σεβασμός στην ιδιωτική μας ζωή, ανεξάρτητα τί σχέση έχουμε και τί ηλικία. Π.χ. θυμάμαι από παιδί είχα κάνει συζητήσεις με τους δικούς μου και τά'χαμε ξεκαθαρίσει ότι όλοι μας έχουμε τον δικό μας προσωπικό χώρο. Τα συρτάρια μου δεν θα τα άνοιγαν ποτέ, ούτε την πόρτα του δωματίου μου όταν την έκλεινα, ούτε το pc μου, ούτε το κινητό μου όταν απέκτησα. Έτσι αντίστοιχα κι εγώ όμως δεν ψαχούλεψα τα δικά τους πράγματα, το δωμάτιό τους κλπ. Με εμπιστεύονταν και τους εμπιστευόμουν.

Αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι το κλειδί στις ανθρώπινες σχέσεις.

Ξεφεύγω μάλλον, σόρρυ :P

Πες τα nenya. Που μερικές/οί θεωρουνε φυσιολογικό να κοιτάνε τα κινητά, τσάντες κοκ των συντρόφων τους :S

Και εμένα το ίδιο. Ποτέ οι γονείς μου δεν παραβιασαν την ιδιωτική μου ζωή και αντίστοιχα ποτέ εγώ τη δική τους.

Δημοσ.

βασικά 

Άρθρο 271 Παραβίαση του απορρήτου των επιστολών

1. Όποιος αθέμιτα και με σκοπό να λάβει γνώση του περιεχομένου τους ανοίγει ξένη κλειστή επιστολή ή άλλο κλειστό έγγραφο ή παραβιάζει κλειστό χώρο, στον οποίο είναι αυτά φυλαγμένα, ή με οποιονδήποτε τρόπο εισχωρεί σε ξένα απόρρητα διαβάζοντας ή αντιγράφοντας ή αποτυπώνοντας με άλλο τρόπο επιστολή ή άλλο έγγραφο τιμωρείται με φυλάκιση ως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

2. Με την ποινή της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται και όποιος αθέμιτα αποκτά πρόσβαση σε ηλεκτρονικό μήνυμα ή ηλεκτρονική αλληλογραφία άλλου.

3. Αν ο δράστης των πράξεων των προηγούμενων παραγράφων είναι υπάλληλος οργανισμού ή επιχείρησης παροχής ταχυδρομικών, τηλεγραφικών ή ηλεκτρονικών υπηρεσιών τιμωρείται με φυλάκιση από ένα ως πέντε έτη και χρηματική ποινή.

4. Για την ποινική δίωξη των πράξεων των παραγράφων 1 και 2 απαιτείται έγκληση.

οπότε η ποιο χρήσιμη συμβουλή που μπορεί να υπάρξει σε αυτό το thread είναι keep calm and mind your own business 

• Like 2
Δημοσ.

1)Μην σκαλίζεις ξένα πράγματα.

2)Μην κάνεις τίποτα,μην αναφέρεις τίποτα και ζήτα να διαγράψουν το θέμα.

3)Συνέχισε σαν μην συμβαίνει τίποτα.

4)Αποδέξου το.

Με οτιδήποτε άλλο θα κάνεις τα πράγματα χειρότερα.

• Like 1
Δημοσ.

Ασχετο. Αν μιλουσαμε αντι για σεξ, για ναρκωτικα; Θα ειχα πολυ περιέργεια να δω αν/τι αλλαζει.

οτι το ένα είναι νόμιμο και το άλλο παράνομο ίσως? :)

βέβαια μόνο και μόνο η σύγκριση.. λολ ... 

• Like 1
Δημοσ.

Ασχετο. Αν μιλουσαμε αντι για σεξ, για ναρκωτικα; Θα ειχα πολυ περιέργεια να δω αν/τι αλλαζει.

Τι θα του λέγαμε? Τα ίδια θα λέγαμε.

Φάουλ που έψαξες, αλλά μίλα στο γονιό του. 

Άλλο σεξ στα 15, άλλο ναρκωτικά στα 15. Στο ένα από τα 2 παίζεται η ζωή σου.

Δημοσ.

δηλαδή αν είσαι ξαδερφος μου και σου δώσω τα κλειδιά του σπιτιού μου για Σ/Κ επειδή θες να φέρεις γκόμενα είναι οκ να μου ψάξεις όλα τα συρτάρια και να διαβάσεις όλες μου τις αλληλογραφίες και πιθανόν και κάποιο ημερολόγιο (όχι οτι έχω λέμε) επειδή σου έδωσα να κλειδιά να μπεις. Ε δεν είσαι και κλέφτης , έχει μεγάλη διαφορά να κάνεις διάρρηξη , ας μην στα έδινα εκούσια ε?

Αστήρικτη γενίκευση. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι είναι ok το τελευταίο ούτε υπονόησα κάτι τέτοιο.

βασικά 

Νομικός είσαι; Εάν θες να κάνουμε ερμηνεία του "αθέμιτα αποκτά πρόσβαση" έχει ψωμί η κουβέντα. Και μιλάμε για ανήλικο πάντοτε, αυτή είναι η βάση της συζήτησης.

Δημοσ.

Ναι αυτο λεω! Αν θα τον ανακυρησσαμε σωτηρα λεω ή οχι. Μιας που πρόκειται για κατι παρανομο/κυριως εχει αμεσες επιπτωσεις στην υγεια (και οχι αν, θα, αμα..)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...