Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι κάτοχος ήδη ενός πτυχίου ΑΕΙ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα ασχοληθώ με το αντικείμενο μου στο μέλλον. Γι' αυτό το λόγο σκέφτηκα να πάρω και ένα πτυχίο μαγειρικής που μου αρέσει πολύ σαν ειδικότητα και πιστεύω θα με βοηθήσει να βρω δουλειά στο νησί μου (Σύρος) ή στα γύρω νησιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δε θέλω να αφιερώσω πάνω από 1 χρόνο στις σπουδές αυτές και έτσι κατέληξα στο ΚΕΑΣ Ξυνή που έχει ετήσιο πρόγραμμα μαγειρικής http://keasxini.edu.gr/home-page/programmata-spoudwn/chef-%CE%B5%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BF/

Το κόστος μετά από συζητήσεις είναι στα 2.000€. Θα ζοριστώ για να τα πληρώσω αλλά αν με βοηθήσει το πτυχίο χαλάλι.

Τι λέτε; Αξίζει;

  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω πιστευω δεν αξιζει να δωσεις 2000 χιλιαρικα για κατι που μπορεις να παρεις δωρεαν και που θα εχει την ιδια αξια.

Για τα δημόσια ΙΕΚ λες;

Δημοσ.

Για τα δημόσια ΙΕΚ λες;

Ναι. Ιδια ισχυ εχουν τα πτυχια κι ειναι κι εντελως δωρεαν. Ο ενας επιπλεον χρονος σε χαλαει; Μην τον σκεφτεσαι,ετσι κι αλλιως το καλοκαιρι θα μπορεις ηδη να πας για δουλεια σε νησι χωρις να εχεις τελειωσει καν ακομη.

Δημοσ.

Ναι. Ιδια ισχυ εχουν τα πτυχια κι ειναι κι εντελως δωρεαν. Ο ενας επιπλεον χρονος σε χαλαει; Μην τον σκεφτεσαι,ετσι κι αλλιως το καλοκαιρι θα μπορεις ηδη να πας για δουλεια σε νησι χωρις να εχεις τελειωσει καν ακομη.

Αλήθεια;

Μήπως ξέρεις ποια είναι τα κριτήρια για δημόσιο ΙΕΚ; Γιατί ξέρω κάποιον που δεν έγινε δεκτός. Και γενικότερα πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για τα ιεκ στη Θεσσαλονίκη;

Δημοσ.

Αλήθεια;

Μήπως ξέρεις ποια είναι τα κριτήρια για δημόσιο ΙΕΚ; Γιατί ξέρω κάποιον που δεν έγινε δεκτός. Και γενικότερα πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για τα ιεκ στη Θεσσαλονίκη;

Δυσκολα να μην γινεις δεκτος,μου κανει εντυπωση,εκτος αν υπηρχαν πολλες αιτησεις κι ο βαθμος απολυτηριου του φιλου σου ηταν πολυ χαμηλος. Εχω τελειωσει κι εγω ΙΕΚ ταυτοχρονα με ΑΕΙ,τα κριτηρια δεν ειναι πολλα,βασικοτερο ρολο παιζει ο βαθμος που τελειωσες το σχολειο(αν δηλαδη ειχες πολυ καλο βαθμο μπαινεις μαλλον σιγουρα),αν εχεις τελειωσει καποιο πανεπιστημιο,η ηλικια κι η πολυτεκνια αν θυμαμαι καλα ειναι τα βασικοτερα κριτηρια. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε ενα ΙΕΚ που ειναι κοντα σε σενα και να ρωτησεις. Κι εγω το ιδιο ειχα κανει!

 

Ναι ,επειδη εχω πολλους φιλους που τελειωσαν μαγειρικη,ηδη απο το πρωτο καλοκαιρι ειχαν φυγει σε νησια και δουλευαν κανονικα. Μια φιλη μου κιολας ειχε αρχισει να δουλευει απο τους πρωτους μηνες σε γνωστη κιολας κρεπερι στη πολη μου,το μονο που της ζητησαν ηταν βεβαιωση οτι παρακολουθει.

Δημοσ.

Δυσκολα να μην γινεις δεκτος,μου κανει εντυπωση,εκτος αν υπηρχαν πολλες αιτησεις κι ο βαθμος απολυτηριου του φιλου σου ηταν πολυ χαμηλος. Εχω τελειωσει κι εγω ΙΕΚ ταυτοχρονα με ΑΕΙ,τα κριτηρια δεν ειναι πολλα,βασικοτερο ρολο παιζει ο βαθμος που τελειωσες το σχολειο(αν δηλαδη ειχες πολυ καλο βαθμο μπαινεις μαλλον σιγουρα),αν εχεις τελειωσει καποιο πανεπιστημιο,η ηλικια κι η πολυτεκνια αν θυμαμαι καλα ειναι τα βασικοτερα κριτηρια. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε ενα ΙΕΚ που ειναι κοντα σε σενα και να ρωτησεις. Κι εγω το ιδιο ειχα κανει!

 

Ναι ,επειδη εχω πολλους φιλους που τελειωσαν μαγειρικη,ηδη απο το πρωτο καλοκαιρι ειχαν φυγει σε νησια και δουλευαν κανονικα. Μια φιλη μου κιολας ειχε αρχισει να δουλευει απο τους πρωτους μηνες σε γνωστη κιολας κρεπερι στη πολη μου,το μονο που της ζητησαν ηταν βεβαιωση οτι παρακολουθει.

Σ' ευχαριστώ, με βοηθάς πολύ. Εγώ έχω απολυτήριο 17.3, είμαι σχεδόν 23 χρονών και η οικογένεια μου δεν είναι πολύτεκνη. Πιστεύεις ότι έχω αρκετές πιθανότητες; 

Μήπως οι φίλοι σου σου είπαν πώς ήταν οι συνθήκες στο τμήμα μαγειρικής; Γιατί ο λόγος που δε σκέφτηκα το δημόσιο ιεκ είναι γιατί φοβάμαι μήπως δεν υπάρχουν υλικά, ο εξοπλισμός είναι αρχαίος κτλ.

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ, με βοηθάς πολύ. Εγώ έχω απολυτήριο 17.3, είμαι σχεδόν 23 χρονών και η οικογένεια μου δεν είναι πολύτεχνη. Πιστεύεις ότι έχω αρκετές πιθανότητες; 

Μήπως οι φίλοι σου σου είπαν πώς ήταν οι συνθήκες στο τμήμα μαγειρικής; Γιατί ο λόγος που δε σκέφτηκα το δημόσιο ιεκ είναι γιατί φοβάμαι μήπως δεν υπάρχουν υλικά, ο εξοπλισμός είναι αρχαίος κτλ.

 

sweet mother of holy jesus

  • Like 2
Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ, με βοηθάς πολύ. Εγώ έχω απολυτήριο 17.3, είμαι σχεδόν 23 χρονών και η οικογένεια μου δεν είναι πολύτεχνη. Πιστεύεις ότι έχω αρκετές πιθανότητες; 

Μήπως οι φίλοι σου σου είπαν πώς ήταν οι συνθήκες στο τμήμα μαγειρικής; Γιατί ο λόγος που δε σκέφτηκα το δημόσιο ιεκ είναι γιατί φοβάμαι μήπως δεν υπάρχουν υλικά, ο εξοπλισμός είναι αρχαίος κτλ.

Μπαινεις πιστευω , εγω ειχα απολυτηριο 18.6 αλλα δεν πληρουσα κανενα αλλο κριτηριο και μπηκα. Ναι μου ελεγαν διαφορα,ειχα και την κολλητη μου σε εκεινο το τμημα αλλα γνωρισα κι αλλα παιδια. Ηταν ευχαριστημενοι και δεν ειχα ακουσει παραπονα,2 φορες τη βδομαδα πηγαιναν για πρακτικη ειτε σε νοσοκομειο ειτε στις εγκαταστασεις καποιου ΤΕΙ που ηταν ειδικα διαμορφωμενο. Τωρα ολοι οσοι εχω κρατησει ακομη επαφη εχουν δουλεια κανονικα ή εστω εποχιακα,φυσικα πηραν την πιστοποιηση αλλα οπως σου ειπα καποιοι ειχαν βρει χωρις να εχουν τελειωσει την ειδικοτητα ακομη. Το εχω πει πολλες φορες ,αυτην την ειδικοτητα αξιζει να την διαλεξεις στο ΙΕΚ γιατι ολο και κατι θα βρεις. Μετανοιωσα που δεν ειχα διαλεξει κι εγω κατι τετοιο,σχεδον ολες οι ειδικοτητες εκει σου ειναι αχρηστες και δεν μαθαινεις και τιποτα απο πανω.

Δημοσ.

sweet mother of holy jesus

Χαχαχαχ σωστό το τρολλάρισμα! Ότι να ναι έγραψα

 

Μπαινεις πιστευω , εγω ειχα απολυτηριο 18.6 αλλα δεν πληρουσα κανενα αλλο κριτηριο και μπηκα. Ναι μου ελεγαν διαφορα,ειχα και την κολλητη μου σε εκεινο το τμημα αλλα γνωρισα κι αλλα παιδια. Ηταν ευχαριστημενοι και δεν ειχα ακουσει παραπονα,2 φορες τη βδομαδα πηγαιναν για πρακτικη ειτε σε νοσοκομειο ειτε στις εγκαταστασεις καποιου ΤΕΙ που ηταν ειδικα διαμορφωμενο. Τωρα ολοι οσοι εχω κρατησει ακομη επαφη εχουν δουλεια κανονικα ή εστω εποχιακα,φυσικα πηραν την πιστοποιηση αλλα οπως σου ειπα καποιοι ειχαν βρει χωρις να εχουν τελειωσει την ειδικοτητα ακομη. Το εχω πει πολλες φορες ,αυτην την ειδικοτητα αξιζει να την διαλεξεις στο ΙΕΚ γιατι ολο και κατι θα βρεις. Μετανοιωσα που δεν ειχα διαλεξει κι εγω κατι τετοιο,σχεδον ολες οι ειδικοτητες εκει σου ειναι αχρηστες και δεν μαθαινεις και τιποτα απο πανω.

Ωραία, θα το κοιτάξω για δημόσιο ΙΕΚ λοιπόν. Σ' ευχαριστώ πολύ και πάλι!

 

Αν έχει κάποιος άλλος εμπειρία επί του θέματος καλό θα 'ταν να ακουστούν κι άλλες γνώμες.

Δημοσ.

Ε φυσικά δεν είναι το ίδιο το ιδιωτικό ΙΕΚ με το Δημόσιο που πάει η κουτσή Μαρία που δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το επάγγελμα.

Η μεγαλύτερη διαφορά τους είναι ο εξοπλισμός. Τα Ιδιωτικά είναι άριστα εξοπλισμένα ειδικά για τον τομέα της μαγειρικής ενώ στα δημόσια... Μόνο που κοιτάς τον εξοπλισμό μπορείς να πιάσεις τέτανο από την σκουριά.

 

Επίσης υπάρχουν επιπλέον δυνατότητες για τον σπουδαστή γιατί τα ιδιωτικά ΙΕΚ συνεργάζονται με μεγάλα εστιατόρια αλλά επίσης έχει και πολλούς "Guest stars" μεγάλους και διάσημους ΣΕΦ για σεμινάρια κτλ.

 

Γενικά είμαι κατά των ΙΕΚ, αλλά αν είναι να πας σε ΙΕΚ χίλιες φορες να πας σε Ιδιωτικό.

Δημοσ.

Ε φυσικά δεν είναι το ίδιο το ιδιωτικό ΙΕΚ με το Δημόσιο που πάει η κουτσή Μαρία που δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το επάγγελμα.

Η μεγαλύτερη διαφορά τους είναι ο εξοπλισμός. Τα Ιδιωτικά είναι άριστα εξοπλισμένα ειδικά για τον τομέα της μαγειρικής ενώ στα δημόσια... Μόνο που κοιτάς τον εξοπλισμό μπορείς να πιάσεις τέτανο από την σκουριά.

 

Επίσης υπάρχουν επιπλέον δυνατότητες για τον σπουδαστή γιατί τα ιδιωτικά ΙΕΚ συνεργάζονται με μεγάλα εστιατόρια αλλά επίσης έχει και πολλούς "Guest stars" μεγάλους και διάσημους ΣΕΦ για σεμινάρια κτλ.

 

Γενικά είμαι κατά των ΙΕΚ, αλλά αν είναι να πας σε ΙΕΚ χίλιες φορες να πας σε Ιδιωτικό.

Ποσο λαθος αυτο που λες. Να πεταξει 2000 ευρω για ενα χαρτι που θα εχει την ιδια ισχυ με αυτο που θα επαιρνε τζαμπε. Οσο για τον εξοπλισμο και το τι θα μαθεις εισαι λαθος,δεν ειναι ολα τα δημοσια το ιδιο. Σε αυτο που ηταν οι φιλοι μου μια χαρα εξοπλισμο ειχαν και μια χαρα τα εμαθαν. Δε λεω πως ηταν καλο το ΙΕΚ γενικα γιατι η δικη μου ειδικοτητα ηταν απεριγραπτη,αλλα η δικη τους ηταν μια χαρα.

  • Like 1
Δημοσ.

Αυτά τα 2000€ όμως σου εξασφαλίζουν συνεργασίες (οπως αυτές που ανέφερα) και ανοίγουν πολλές πόρτες.

Τα Ι.ΙΕΚ έχουν παντού δίχτυα. 

Και αυτό είναι πολύ χρήσιμο για τον φοιτητή.

Δημοσ.

Αυτά τα 2000€ όμως σου εξασφαλίζουν συνεργασίες (οπως αυτές που ανέφερα) και ανοίγουν πολλές πόρτες.

Τα Ι.ΙΕΚ έχουν παντού δίχτυα. 

Και αυτό είναι πολύ χρήσιμο για τον φοιτητή.

Aμα μας εξασφαλιζαν σιγουρη εργασια ολοι σε αυτα θα πηγαιναμε. Εγω παλι ξερω παιδια που τελειωσαν ιδιωτικα σε κατι ειδικοτητες οπως προσχολικης και δε βρηκαν ποτε τιποτα. Δεν ειδα καμια συνεργασια εκει. Τωρα για την μαγειρικη δε χρειαζεσαι καν την δικτυωση,ειναι απο τα επαγγελματα που κατι θα βρεις και μονος. Επισης στο δημοσιο ΙΕΚ τα καλοκαιρια φροντιζαν να τους βρουν δουλεια σε νησια (σε οσους ηθελαν) και να πανε να δουλεψουν εκει σαν πρακτικη,αλλα με πληρωμη κανονικα.

  • Like 1
Δημοσ.

Ε φυσικά δεν είναι το ίδιο το ιδιωτικό ΙΕΚ με το Δημόσιο που πάει η κουτσή Μαρία που δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το επάγγελμα.

 

Η μεγαλύτερη διαφορά τους είναι ο εξοπλισμός. Τα Ιδιωτικά είναι άριστα εξοπλισμένα ειδικά για τον τομέα της μαγειρικής ενώ στα δημόσια... Μόνο που κοιτάς τον εξοπλισμό μπορείς να πιάσεις τέτανο από την σκουριά.

 

Επίσης υπάρχουν επιπλέον δυνατότητες για τον σπουδαστή γιατί τα ιδιωτικά ΙΕΚ συνεργάζονται με μεγάλα εστιατόρια αλλά επίσης έχει και πολλούς "Guest stars" μεγάλους και διάσημους ΣΕΦ για σεμινάρια κτλ.

 

Γενικά είμαι κατά των ΙΕΚ, αλλά αν είναι να πας σε ΙΕΚ χίλιες φορες να πας σε Ιδιωτικό.

Ό,τι να'ναι.

Οι σπουδαστές ιδιωτικών/δημόσιων ΙΕΚ είναι του ίδιου επιπέδου κουτσής μαρίας οι περισσότεροι.

Μάλιστα πολλοί που λόγω βαθμού απολυτηρίου δεν γίνονται δεκτοί στα δημόσια ΙΕΚ, πάνε στα ιδιωτικά.

Όσο για τις συνεργασίες ιδιωτικών και την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών μετά, κουραφέξαλα να ψωνίζουν κορόιδα να δίνουν τα λεφτουδάκια τους για άχρηστα χαρτιά (σε σχέση με τα δίδακτρα που ζητούν).

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...