Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει παρουσιαστεί μια ευκαιρία μπροστά μου και θα ήθελα γνώμες.

Έχω έναν συγγενή μου που είναι Ασφαλιστής και σε λίγο καιρό βγαίνει στην σύνταξη.

Μου έχει προτείνει να αναλάβω εγώ την δουλειά του. 

Είναι αρκετά καλή ευκαιρία γιατί ο τύπος έχει αρκετά μεγάλη πελατεία.

Θα ήθελα να μάθω, είναι δύσκολη σαν δουλειά; 

Ο συγγενής μου μου λέει ότι είναι αρκετά παλούκι. Αλλά ξέρω ότι οι ασφαλιστηκες έχουν εκσυγχρονιστεί και εκείνος δεν ξέρει να ανάβει τον υπολογιστή καλά καλά. Μήπως για αυτό τα βλέπει παλούκια; 

Εγώ τα πάω αρκετά καλά με την τεχνολογία.

Γενικά εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου; 

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Παλούκια τα βλέπει γιατί δεν βρίσκει νέα πελατεία...

Το μόνο που ασφαλίζουν στην Ελλάδα είναι αυτοκίνητα.

• Like 3
Δημοσ.

Σε ασφαλιστικές ειναι δυσκολο οταν εισαι εξ.συνεργατης χωρις μισθο, μονο με μπονους επι συμβολαιων. Η δικη σου περιπτωση ειναι διαφορετική. Γενικα θελει να εισαι κοινωνικος, με ευφραδεια και καλος πωλητης γιατι πουλας μια υπηρεσια/προιον. Σημαντικο να εχεις κυκλο ( οικογενεια, φιλους, γνωστους) να πουλησεις συμβολαια στην αρχη.

Δημοσ.

Κάθε δουλειά που κανείς πρέπει να την αγαπάς, έτσι και αυτην, αν δεν την αγαπάς μπορεί ο θείος σου να σου δώσει ένα χαρτοφυλάκιο με πχ 1000 πελάτες και εσύ μέσα σε ένα χρόνο να τους κάνεις 100

Σαφώς και θέλει τρέξιμο.

Δεν ασφαλίζονται μόνο αυτοκίνητα στην Ελλάδα, ασφαλίζονται μαγαζιά, επιχειρήσεις, σκάφη, κλπ 1000αδες πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μεγάλο κύκλο για να φέρω νέους πελάτες.

Αλλά παρόλα αυτά με αυτούς τους πελάτες που έχει αν τους διατηρήσω είμαι υπερ υπερ ευχαριστημένος,

ΓΙα ποιον λόγο είναι δύσκολο να διατηρηθεί η πελατεία; 

Δημοσ.

Τι το δυσκολο υπαρχει στην διατηρηση της πελατειας ? Γιατρος ειναι η ψηστης ? Αντιπροσωπος-μεσαζοντας ασφαλιστικης θα ειναι.

Δημοσ.

Τι το δυσκολο υπαρχει στην διατηρηση της πελατειας ? Γιατρος ειναι η ψηστης ? Αντιπροσωπος-μεσαζοντας ασφαλιστικης θα ειναι.

Τα ασφαλιστικά γραφεία, ανάλογα την "καπατσοσύνη" του κάθε γραφείου, παίρνουν και τις ανάλογες προσφορές όχι μονο στα συμβόλαια αλλά ακόμα έχουν λόγο και στις αποζημιώσεις, αν εσυ χάσεις πχ την διαπραγματευτική ικανότητα του θείου και η ασφαλιστική σου αυξήσει τα ποσοστά ή τις τιμές χαιρέτα τους τούς πελάτες σου

• Like 2
Δημοσ.

E ενταξει .Ο ανθρωπος βγαινει στην συνταξη,κατα πασα πιθανοτητα θα δυσκολευεται και να εκτυπωσει το ασφαλιστηριο .Μπορει να ειναι και στην επαρχια  , ''ο Γιωργος'' ξερω γω.Φανταζεται κανεις οτι παιρνει τους δρομους για να προσελκυσει νεους πελατες με διαπραγματευτικη δεινοτητα ? Η οτι εχει τοσο τρομερη διαφορα αν τα ασφαλιστρα του αυτοκινητου κανουν 200 Ε ενω καποιος αλλλος εχει ενα πακετο στα 187 ? Εχει και τα μυστικα το επαγγελμα , το τρεξιμο του, το λεγειν ...αλλα μην δινουμε και υπερβολικες διαστασεις

Δημοσ.

E ενταξει .Ο ανθρωπος βγαινει στην συνταξη,κατα πασα πιθανοτητα θα δυσκολευεται και να εκτυπωσει το ασφαλιστηριο .Μπορει να ειναι και στην επαρχια  , ''ο Γιωργος'' ξερω γω.Φανταζεται κανεις οτι παιρνει τους δρομους για να προσελκυσει νεους πελατες με διαπραγματευτικη δεινοτητα ? Η οτι εχει τοσο τρομερη διαφορα αν τα ασφαλιστρα του αυτοκινητου κανουν 200 Ε ενω καποιος αλλλος εχει ενα πακετο στα 187 ? Εχει και τα μυστικα το επαγγελμα , το τρεξιμο του, το λεγειν ...αλλα μην δινουμε και υπερβολικες διαστασεις

Πλάκα κάνεις ότι τα 13 ευρώ διαφορά στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου δεν κάνουν διαφορά.

Δεν κάναν διαφορά το 2009, σήμερα όλοι ψάχνονται.

Επίσης, οι πελάτες το μετανιώνουν, λήγουν τα συμβόλαια, πεθαίνουν κτλ

Δεν μπορείς να βασιστείς στην πελατεία άλλου αν δεν δημιουργείς νέους δικούς σου πελάτες.

Η ασφάλεια γενικά στην Ελλάδα ποτέ δεν είχε την πέραση που έχει σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Σήμερα, με την κρίση, έχει πεθάνει.

Μόνο συμβόλαια αυτοκινήτων, που σε αναγκάζει ο νόμος.

Έχω μία ξαδέρφη ασφαλίστρια, μόνο με αμάξια δουλεύει.

Ένας άλλος ξάδερφος, σύζυγος ξαδέρφης να είμαι ειλικρινής, είχε παρατήσει δουλειά δημοσίου (δάσκαλος) για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις ασφάλειες, δεκαετία '90, είχε πιαστεί πολύ καλά, ήταν καπάτσος και έτρεχε πολύ, έβγαλε καλά λεφτά. Σήμερα βρίσκει ελάχιστα και καμία σχέση η ζωή τους και τα έξοδά τους όπως μέχρι και 7-8 χρόνια πριν. Τελευταία φορά που τον είδα μου έλεγε ότι έκανε λάθος που άφησε τη δουλειά στο δημόσιο τόσα χρόνια πριν, φαντάσου που έφτασε..

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν, να ρωτήσεις τον θείο και τι εισόδημα έβγαζε από όλα αυτά.

Ακόμα κι αν έχει  πελατεία πράγμα πολύ σημαντικό φυσικά, δεν αποφεύγεις οτι το 60% ή και παραπάνω του τζίρου σου θα το πάρει το κράτος.

Μπορεί ο θείος να μην άντεχε οικονομικά και να είπε, ε οκ αφού έχω συμπληρώσει τα απαραίτητα ένσημα στον ΟΑΕΕ ας βγω στην σύνταξη να ησυχάσω κι εγώ από το άγχος και τα προβλήματα του να είσαι Ελ.Επ. Προβλήματα που θα τα αποκτήσεις κι εσύ μετά.

• Like 1
Δημοσ.

"Μήτσο θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Φέτος ξεκίνησα να στέλνω το παιδί αγγλικά και το επιπλέον έξοδο είναι σημαντικό. Τα έβαλα κάτω και αποφάσισα πως δε γίνεται να συνεχίσω την ασφάλεια."

Θα έχεις τίποτα να πεις σε κάτι τέτοιο ή μείον ένας πελάτης;

Βασικά η δουλειά του ασφαλιστή είναι μία δύσκολη δουλειά πωλήσεων. Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό, δε μπορείς να την κάνεις.

• Like 3
Δημοσ.

Καλά υπάρχουν ακόμα ασφαλιστές στην Ελλάδα εν έτη 2016; Οι περισσότερες εταιρίες ακόμα και εκεί έχουν online παρουσία και κάνεις την δουλειά από το σπίτι, συγκρίνοντας τιμές, παροχές κ.α..

Δημοσ.

Θα πας στον συγγενή σου να σου δείξει μερικά πράγματα από τη δουλειά του. Να σου μάθει με ποιες εταιρείες συνεργάζεται, πως παίρνει καλές προσφορές, τι ποσοστό κέρδους έχει, πόσο μεγάλη πελατεία έχει. Αν έχει γραφείο τι λειτουργικά έξοδά έχει.

Ολα τα υπόλοιπα είναι θέμα δημοσίων σχέσεων και διαπροσωπικών σχέσεων.

Καλό είναι να έχεις και δικό σου κύκλο γνωριμιών και να μπορείς να προσεγγίζεις τους συνανθρώπους σου. Πρέπει να είσαι όμως καταφερτζής και κοινωνικός.

Ασφάλειες δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα.

Υπάρχει και η αστική ευθύνη, πολύ βασική για πολλούς επαγγελματίες (γιατροί, φαρμακοποιοί... ακόμη και λογιστές). Επίσης και σε πολλές πολυκατοικίες είναι απαραίτητη.

Υπάρχουν και τα συνταξιοδοτικά-αποταμιευτικά προγράμματα, αλλά αυτά πιο δύσκολα πωλούνται. Σίγουρα όμως η κρίση έχει επηρεάσει πολύ την αγορά, ενώ υπάρχουν πλέον και οι online ασφάλειες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...