janus5555 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Ξανανοίγω το θέμα, στο διαμέρισμά μου στον τρίτο όροφο ξαφνικά ήρθα φάτσα με φάτσα με ένα αρούρι. Βρήκα στο μπάνιο ένα "σοκολατάκι" και μέχρι να το χωνέψω ότι έχω επισκέπτη, δυο στιγμές μετά τον είδα στην κουζίνα να σαλτάει από το τραπέζι στον πάγκο και να χάνετε κάτω από τα ντουλάπια. Έβαλα παγίδες κόλλας, αυτές τις χάρτινες με μια στρώση κόλλας, δεν έπιασαν, είναι πολύ μεγάλο.. Στη μία κόλλησε, συνέχισε να περπατά και κάπως την ξεφορτώθηκε και έμεινα με την παγίδα γεμάτη τρίχες.. Έβαλα τις κλασσικές φάκες με το τυρί, πάλι δεν έπιασα κάτι. Φοβήθηκα να πάρω παγίδες με λουκούμι γιατί αν πεθάνει κάπου χωμένο δε θα μπορώ να το βγάλω. Δεν ξέρω από που μπορεί να μπήκε.. Παίζει να έχει φύγει από το σπίτι και γι αυτό να μην πιάστηκε στην παγίδα; Έχω κρασσάρει δεν ξέρω τί να κάνω, τις συμβουλές σας παρακαλώ.
Dimi00 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Παρε 2 γατες να σαι σιγουρος για τη δραση. Αν η μια βγει τεμπελα θα κυνηγαει η αλλη. Θα ηρεμησεις!! 1
HALF EVIL Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μάλλον ο απόγονος του TS θα είναι. Δεν πήγε χαμένο το DNA.
d_gkal Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 1 hour ago, Dimi00 said: Παρε 2 γατες να σαι σιγουρος για τη δραση. Αν η μια βγει τεμπελα θα κυνηγαει η αλλη. Θα ηρεμησεις!! Πάρε 2 γάτες και βλέπεις πως θα πάει. Αν η μία φαγωθεί, θα προσπαθήσει η άλλη. αν αποτύχει φέρε τίγρη. Θα ηρεμήσεις 😛
doom26 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Πήγαινε ρε φίλε μου σε ένα κατάστημα με γεωπονικά είδη και πες τους να σου δώσουν κάτι για τα ποντίκια (καλαμπόκι, λουκούμακια) δεν θα πεθάνει εκεί συνήθως πάνε στην φωλιά αν όχι το μαζεύεις αφού θα είναι πεθαμένο δεν θα σε πειράξει. Αλλα να γνωρίζεις πως είναι πιθανόν να έχεις και άλλα
janus5555 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 12 ώρες πριν, doom26 είπε Πήγαινε ρε φίλε μου σε ένα κατάστημα με γεωπονικά είδη και πες τους να σου δώσουν κάτι για τα ποντίκια (καλαμπόκι, λουκούμακια) δεν θα πεθάνει εκεί συνήθως πάνε στην φωλιά αν όχι το μαζεύεις αφού θα είναι πεθαμένο δεν θα σε πειράξει. Αλλα να γνωρίζεις πως είναι πιθανόν να έχεις και άλλα σ'ευχαριστώ για την απάντηση, όπως ανέφερα πήγα και πήρα από τις αρχές ότι υπήρχε, κόλλες και φάκες και λουκούμια. Απλά δίστασα με τα λουκούμια γιατί έχω την ίδια φάση γυψοσανίδας με κάποιον που σχολίασε νωρίτερα στο νήμα, άρα αν η φωλιά του είναι εκεί και πάει να πεθάνει εκεί, πρόβλημα. Επιπλέον το άγχος μου ήταν στο αν έφυγε ή είναι ακόμα σπίτι. Για τους παραπάνω που ξόδεψαν χρόνο να γράψουν "πάρε γάτα", οκ, θνξ παιδιά εκτιμώ τη διάθεση αλληλοβοήθειας που έχετε.
doom26 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 14 λεπτά πριν, janus5555 είπε σ'ευχαριστώ για την απάντηση, όπως ανέφερα πήγα και πήρα από τις αρχές ότι υπήρχε, κόλλες και φάκες και λουκούμια. Απλά δίστασα με τα λουκούμια γιατί έχω την ίδια φάση γυψοσανίδας με κάποιον που σχολίασε νωρίτερα στο νήμα, άρα αν η φωλιά του είναι εκεί και πάει να πεθάνει εκεί, πρόβλημα. Επιπλέον το άγχος μου ήταν στο αν έφυγε ή είναι ακόμα σπίτι. Για τους παραπάνω που ξόδεψαν χρόνο να γράψουν "πάρε γάτα", οκ, θνξ παιδιά εκτιμώ τη διάθεση αλληλοβοήθειας που έχετε. Έχεις βρει το τρόπο που μπαίνουν? Έχεις βρει τρύπα στην γύψο σανίδα? Αν ναι τότε κλειστήν με αφρό σιλικόνης είναι κάτι που μισούν τα ποντίκια και δεν μπορούν να το προσπερασουν. Τώρα αν πήρες λουκούμακια αν το φάει το ποντίκι θα πάει στην φωλιά η οποία φωλιά μπορεί να είναι στο διπλανό σπίτι, στον κήπο ή σεν ένα χωράφι δίπλα δεν σημαίνει πως με το που το φάει μπαμ και κάτω. Και εκεί που θα πάει στην φωλιά δηλητιριαζονται και τα υπόλοιπα και έτσι τέρμα η φωλιά. Για περισσότερη προσέλκυση προς το λουκούμι το αλειφεις ελαφρά με λίγο λαδάκι και θα το φάνε σίγουρα.(συμβουλη του παππού της γυναίκας μου). Αυτά ελπίζω να απαλλαγεις γρήγορα.!
janus5555 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 34 λεπτά πριν, doom26 είπε Έχεις βρει το τρόπο που μπαίνουν? Έχεις βρει τρύπα στην γύψο σανίδα? Αν ναι τότε κλειστήν με αφρό σιλικόνης είναι κάτι που μισούν τα ποντίκια και δεν μπορούν να το προσπερασουν. Τώρα αν πήρες λουκούμακια αν το φάει το ποντίκι θα πάει στην φωλιά η οποία φωλιά μπορεί να είναι στο διπλανό σπίτι, στον κήπο ή σεν ένα χωράφι δίπλα δεν σημαίνει πως με το που το φάει μπαμ και κάτω. Και εκεί που θα πάει στην φωλιά δηλητιριαζονται και τα υπόλοιπα και έτσι τέρμα η φωλιά. Για περισσότερη προσέλκυση προς το λουκούμι το αλειφεις ελαφρά με λίγο λαδάκι και θα το φάνε σίγουρα.(συμβουλη του παππού της γυναίκας μου). Αυτά ελπίζω να απαλλαγεις γρήγορα.! είμαι στον τρίτο όροφο σε γωνιακή πολυκατοικία. δεν ξέρω αν σκαρφάλωσε σωληνώσεις ή και τοίχο και μπήκε από την μπαλκονόπορτα (βρήκα κακά στο μπαλκόνι) ή από κάποια αφανή τρύπα στο μπάνιο (βρήκα κακά στο μπάνιο) ή από τις ανοιχτές τρύπες εξαερισμού του απορροφητήρα. Στη γυψοσανίδα που περιγράφω "ακουμπάει" ο λέβητας φ/α, δεν είναι άνοιγμα που μπορώ να κλείσω. Το οτι δηλητηριάζονται και τα υπόλοιπα δεν το είδα κάπου, είσαι σίγουρος; Και πάλι θνξ
doom26 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 32 λεπτά πριν, janus5555 είπε είμαι στον τρίτο όροφο σε γωνιακή πολυκατοικία. δεν ξέρω αν σκαρφάλωσε σωληνώσεις ή και τοίχο και μπήκε από την μπαλκονόπορτα (βρήκα κακά στο μπαλκόνι) ή από κάποια αφανή τρύπα στο μπάνιο (βρήκα κακά στο μπάνιο) ή από τις ανοιχτές τρύπες εξαερισμού του απορροφητήρα. Στη γυψοσανίδα που περιγράφω "ακουμπάει" ο λέβητας φ/α, δεν είναι άνοιγμα που μπορώ να κλείσω. Το οτι δηλητηριάζονται και τα υπόλοιπα δεν το είδα κάπου, είσαι σίγουρος; Και πάλι θνξ Οι υπόλοιποι ένοικοι έχουν το ίδιο θέμα? Λογικά ναι. Η πολυκατοικία συνορεύει με χωράφι? Το μπάνιο έχει παράθυρο? Ρωτώ γιατι πρέπει να δεις από που μπαίνουν. Είναι εσωτερικό το θέμα ή από έξω. Έχω ακούσεις και ιστορία την οποία έβγαιναν ποντίκια από την λεκάνη της τουαλέτας! Για αρχή όπου βλέπεις μαυραδακια ρίξε λουκούμι θέλει καμιά εβδομάδα για να εξοντοθουν μέχρι την φωλιά.
Dimi00 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, janus5555 είπε Για τους παραπάνω που ξόδεψαν χρόνο να γράψουν "πάρε γάτα", οκ, θνξ παιδιά εκτιμώ τη διάθεση αλληλοβοήθειας που έχετε. Φιλε μου η γατα ειναι η καλυτερη λυση για τα ποντικια. Εχουμε 3 αδεσποτες στον ακαλυπτο μας και σε πληροφορώ μας εχουν καθαρισει τον τόπο. Και μυοκτονιες να κάνεις και φαρμακα να παρεις θα ξαναεμφανιστουνε αφου εμφανιζονται κατ εξακολουθησην. Και οχι μονο λυση για τα ποντικια, για καθε ειδους έντομο και ερπετο. Τωρα αν δε θες γατα που κι αυτό νορμαλ ειναι, αλλο θεμα αυτό 1
janus5555 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 46 λεπτά πριν, doom26 είπε Οι υπόλοιποι ένοικοι έχουν το ίδιο θέμα? Λογικά ναι. Η πολυκατοικία συνορεύει με χωράφι? Το μπάνιο έχει παράθυρο? Ρωτώ γιατι πρέπει να δεις από που μπαίνουν. Είναι εσωτερικό το θέμα ή από έξω. Έχω ακούσεις και ιστορία την οποία έβγαιναν ποντίκια από την λεκάνη της τουαλέτας! Για αρχή όπου βλέπεις μαυραδακια ρίξε λουκούμι θέλει καμιά εβδομάδα για να εξοντοθουν μέχρι την φωλιά. δεν το έχουν ακόμα, είμαι ο πρώτος τυχερός που το είδε. Τους ενημέρωσα και θα κάνουμε μυοκτονία σε κοινόχρηστους χώρους αύριο. Συνορεύει με μονοκατοικία με αυλή και κήπο, με φυτά και χόρτα, μαθαίνω ότι ποτέ δεν έχει κάνει ο ιδιοκτήτης κάποια απεντόμωση/ μυοκτονία/ οτιδήποτε για παράσιτα. Στο όριο του κήπου και του δικού μας κοινόχρηστου χώρου υπάρχει μικρό τοιχίο με αναρριχώμενο φυτό. Από πάνω το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και σωληνώσεις κάθε είδους. Ξέρω από που προήλθαν.. Το μπάνιο δεν έχει παράθυρο, έχει αεραγωγό, να τον έσπρωξε και να πέρασε από εκεί; Δε νομίζω. Έχω ταπώσει το σιφώνι στο πάτωμα, δεν είδα νερά για να πω ότι μπήκε απ'τη λεκάνη. Να μπήκε από κάποιο μπαλκόνι; Το πίσω μπαλκόνι, στην πλευρά του γείτονα που συζητάμε είναι γεμάτο ίχνη, νομίζω είχα κλειστή μπαλκονόπορτα. Έβαλα λουκούμια παντού, είδομεν..
manzana Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο φόρουμ, μπήκε δυστυχώς ποντίκι στο σπίτι και προσπαθούμε να απαλλαγούμε από αυτό. Μάλλον είναι αρουραίος, καθότι προλάβαμε να δούμε τον τροφαντό καφέ πισινό του (καφέ αν δεν κάνω λάθος είναι οι αρουραίοι). Τέλος πάντων, το τρωκτικό το είδαμε Τετάρτη βράδυ. Πέμπτη βάλαμε σε διάφορα σημεία ποντικοφάρμακο σε μορφή πέλλετ. Το ίδιο βράδυ δεν έφαγε καθόλου. Παρασκευή βράδυ ήταν η 1η φορά που έφαγε. Είπαμε να περιμένουμε και την επόμενη μέρα μπας και ξαναφάει να έχουμε σίγουρο πως θα ψοφήσει. Ξαναέφαγε Σάββατο βράδυ (αρκετή ποσότητα) κι εχθές βράδυ επίσης. Το πέλλετ το μοίρασα σε 6 καπάκια σαν αυτά που έχουν οι συσκευασίες του φρέσκου γάλακτος, το Σάββατο το βράδυ τελείωσε σχεδόν το 1 από τα 6 καπάκια. Η ερώτηση είναι τί φάση με το τρωκτικό και 3 βράδια τρώει συνέχεια (αν και θεωρώ πως καλύτερα να έχει καταναλώσει μεγαλύτερη ποσότητα) και το σημαντικότερο, πότε θα αφήσεο τον μάταιο τούτο κόσμο, ώστε να μπορέσουμε να κινούμαστε μέσα στο σπίτι χωρίς φόβο (από το μαγαζί του αγοράστηκε το ποντικοφάρμακο μας είπαν θέλει κάποιες μέρες και πως όταν ψοφήσει θα μουμιοποιηθεί, οπότε αν δεν το βρούμε δεν υπάρχει πρόβλημα ότι θα μυρίσει το πτώμα κτλ). Όποιος ξέρει παρακαλώ να απαντήσει, έχουμε να κοιμηθούμε πόσα βράδια από το φόβο μας και κυκλοφορούμε με τις σκούπες στα χέρια. Επίσης έχουμε άνθρωπο 92 χρονών άρρωστο στο κρεβάτι και θέλουμε να απαλλαγούμε άμεσα από το νέο συγκάτοικο, για λόγους υγείας. Αυτό το ποντικοφάρμακο χρησιμοποιήσαμε: Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2023 από manzana
janus5555 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Νομίζω ότι κάνει τρεις μέρες να πεθάνει. τσεκάρετε αν το γράφει στις οδηγίες χρήσης, είναι δεδομένος ο χρόνος διότι πρέπει να επιζήσει για κάποιο διάστημα ώστε να δουν και οι φίλοι του ότι η τροφή που έφαγε είναι άκακη. Ψάξτε να το βρείτε εκεί που κρύφτηκε αν είναι εφικτό, μην το αφήσετε να γίνει "μούμια". Επίσης, ψάξτε να βρείτε πως μπήκε, αν μπήκε ένα μια φορά γιατί να μη μπει κάποιο ακόμα αν είναι ανοιχτή η πόρτα. Ενημερώστε γείτονες κτλ. για τον επισκέπτη, ίσως είναι χρήσιμο να κάνετε μια γενική ομαδική αποπαρασίτωση- να βάλουν δλδ λουκούμια και σε άλλα σημεία. Όταν τελικά το βρείτε και απαλλαγείτε από αυτό, αφήστε ένα δυο λουκούμια σε απόκρυφα σημεία. Δείκτης ότι δεν μπήκε κάποιο άλλο και παγίδα αν τυχόν μπει. Καλή τύχη! 1
kokos23 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 επίσης πολύ σημαντικό είναι η χρήση αυτών των φαρμάκων να γίνει με χέρι προστατευμένο με γάντι πολύ προσεκτικά, αλλιώς μυρίζουν τον άνθρωπο και δεν τρώνε...μαζί με τα πελετάκια βάλτε και τυράκι ή οτιδήποτε άλλο μεζέ... 1
manzana Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το πως μπήκε το ξέρουμε, επειδή μιλάμε για ισόγειο σπίτι (βρίσκομαι στο εξωτερικό) βγήκαμε να πετάξουμε σκουπίδια 2 λεπτά και μέγα λάθος αφήσαμε την πόρτα ανοιχτή. Από εκεί μπήκε, γιατί μπροστά μας στο τέλος του πεζοδρομίου πριν βγεις στο δρόμο έχουμε παρτέρι με φυτά και πέτρες κι εκεί βλέπεις που και που να περνάνε. Οι οδηγίες στο σακουλάκι έλεγαν πως δεν χρειάζεται μεζές μαζί, από μόνα τους είναι πολύ γευστικά για τα ποντίκια και όντως έχει φάει αρκετά με εξαίρεση το πρώτο βράδυ που κατάλαβα πως μάλλον τέσταρε τί παίζει, γιατί έφαγε 2 κουφετάκια μόνο από ένα καπάκι. Για τα γάντια επίσης το είδα στις οδηγίες, αλλά έτσι κι αλλιώς θα έβαζα γιατί δε θα ρίσκαρα να πάθω εγώ κάτι (είναι πολύ τοξικό το ποντικοφάρμακο) και πλυσιμό χεριών μετά καλά. Δυστυχώς όμως οι οδηγίες δεν έλεγαν πόσο χρόνο χρειάζεται για να ψοφήσει. Ελπίζουμε να το βρούμε, δυστυχώς το σπίτι είναι μεγάλο με αρκετές πιθανές κρυψώνες. Πριν βάλουμε το ποντικοφάρμακο μπήκε συγγενής που δεν φοβάται για να το βρει και να το σκοτώσει/διώξει, αλλά δεν κατάφερε να το εντωπίσει. Πάντως κι εχθές βράδυ έφαγε πάλι, σημαντικά μικρότερη ποσότητα όμως αυτή τη φορά. Αυτό μου κάνει εντύπωση, πως επί 4 συνεχόμενα βράδια συνεχίζει και τρώει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα