greekparot Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Καλησπερα, τον χειμωνα εχουμε τρομερο προβλημα με το απλωμα των ρουχων απο μυρωδιες που ερχονται απο τζακι, πελλετ κλπ. Πραγματικα τα ρουχα μας ποτιζουν. Βαρεθηκαμε να τα πλενουμε 2η φορα και να βλεπουμε εξω ποτε δεν μυριζει για να τα απλωσουμε.. Αποφασισα να αγορασω φετος στεγνωτηριο. Οποιος εχει ηδη θα ηθελα να με συμβουλεψει τι να προσεξω. Εχω και μια απορια.. Τα ρουχα μπαινουν νωπα / βρεγμενα μεσα στο στεγνωτηριο, ολη αυτη η υγρασια που παει; Σε αποχετρυση οπως τα νερα του πλυντηριου η' εκτωνονονται στο χωρο που ειναι; Δεν θελω δηλαδη να δημιουργησω υδρατμους / υγρασιες στο χωρο που θα το εχω. Τελος αν αγορασε καποιος προσφατα ας μου προτεινει 2-3 μαρκες. Ευχαριστω προκαταβολικα
defacer Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Υπάρχουν γενικά οι εξής τύποι στεγνωτηρίων που θα βρεις στην αγορά: Vented Condensation Heat pump Τους έβαλα κατά σειρά "ύψους τεχνολογίας" και τιμής, το τελευταίο είναι το ακριβότερο. Το πού πάει η υγρασία εξαρτάται από τον τύπο στεγνωτηρίου: σε vented υπάρχει μια έξοδος για το θερμό, υγρό αέρα (και η ανάγκη ύπαρξης αυτής της εξόδου είναι το βασικότερο μειονέκτημα καθώς πρέπει να βγαίνει έξω από το σπίτι). Στα άλλα η υγρασία συμπυκνώνεται σε νερό το οποίο καταλήγει σε μεγάλο αφαιρούμενο δοχείο που αδειάζεις όταν τελειώσεις, έχοντας όμως και την επιλογή να μετακινήσεις το σχετικό σωλήνα και να τον βάλεις να διώχνει το νερό αλλού (αποχέτευση) αν αυτό σε βολεύει καλύτερα. Δεν έχω εμπειρία από vented στεγνωτήριο, με τα άλλα μια ελάχιστη υγρασία θα δημιουργηθεί αλλά μιλάμε για ψιλά πράγματα, αν ο χώρος που βρίσκεται το στεγνωτήριο έχει έναν υποτυπώδη αερισμό δεν έχεις θέμα. Ανάμεσα σε απλό condensation και heat pump (βασικά condensation είναι και τα δύο, απλά το δεύτερο έχει επιπλέον αντλία θερμότητας) η διαφορά είναι ότι το heat pump καταναλώνει λιγότερη ενέργεια (ως και αρκετά λιγότερη), κάνει τη δουλειά λίιιγο πιο γρήγορα και δεν αυξάνει στον ίδιο βαθμό τη θερμοκρασία του περιβάλλοντα χώρου. Επίσης είναι πιο ακριβό. Αυτή τη στιγμή έχω το Siemens WT44W5W0, αγορασμένο τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά γενικά έχουν άπειρα μοντέλα τα οποία αλλάζουν συχνά και είναι πολύ πολύ δύσκολο ως αδύνατο να κάνεις έρευνα αγοράς και να βρεις ακριβώς τι διαφορά έχει το ένα από το άλλο (I learned the hard way). Για προτάσεις πες budget και μέγεθος οικογένειας, έχω συγκρατήσει μια ιδέα από τη δική μου έρευνα. 1
greekparot Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Ευχαριστώ πολύ για το αναλυτικό post. Δυο ενήλικες και ένα μικρό παιδί μέχρι στιγμής. Το budget είναι έως 1000€, δεν θέλω να το φτάσω αλλά αν χρειαστεί θα το φτάσω αυτό το budget δεδομένου ότι θα πάρω κάτι πολύ αξιόλογο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα