poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 On 20/08/2018 at 14:41, gdimis said: Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά πήρα τηλ. την Asus και μου είπαν αυτό που δεν είχα προσέξει κατά την αγορά. ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ROUTER ΚΑΙ ΟΧΙ MODEM/ROUTER!!! Κατόπιν τούτου μάζεψα τα ...κομμάτια μου και το επέστρεψα στον Κωτσόβολο αγοράζοντας άλλο MODEM/ROUTER. Αυτό που συστήνεις, με τοποθέτηση του καλωδίου RJ11 στη θύρα ethernet το είχα κάνει αλλά δεν δούλεψε. κατι εχεις μπερδεψει και τα γραφω εδω για να λυθουν αποριες. α.το asus dsl ac68u ειναι adsl/vdsl router και οχι σκετο ρουτερ και ειναι αυτο και εχει μπλε υποδοχη dsl https://www.asus.com/us/Networking/DSLAC68U/ το asus rt ac68 ειναι σκετο ρουτερ και εχει υποδοχη wan/internet https://www.asus.com/us/Networking/RTAC68U/ οποτε δεν γινεται να πηρες το πρωτο. τωρα για το τελευταιο που λες αλλο εννοουσα. οταν το ρουτερ εχει υποδοχη Internet/wan που ειναι Rj45 δεν μπορεις να βαλεις τηλεφωνικο με ανταπτορα.δεν ειναι θεμα μεγεθους αλλα ειναι θεμα οτι το ενα ειναι ethernet το αλλο ειναι τηλεφωνο.οποτε δεν γινεται. σε καποια adsl/vdsl router ομως πχ linksys wag200 isdn, FRITZ!BOX για την υποδοχη adsl/vdsl υπάρχει rj45 και οχι rj11.οτι ειναι Rj45 δεν σημαινει οτι ειναι Wan/internet .ειναι κανονικα adsl/vdsl απλα ειναι σε Rj45 κλιπ.εκει αν βαλεις Rj11 κλιπ ή βαλεις ανταπτορα θα παιξει διοτι η υποδοχη ειναι dsl. Και στο adsl over isdn και στο adsl over pstn παιζουν τα 2 μεσαια pins οποτε ειτε τα 2 μεσαια ειναι σε rj11 ειτε σε rj45 είναι ενα και το ιδιο. Tο ιδιο ισχύει και για το vdsl. ο adapter μπαινει για να μην κανεις ζημια στο rj45.ναι μεν μπαινει μεσα το rj11 αλλα τα ακριανα πλαστικα του δεν ακουμπανε στο σωστο σημειο αφου το Rj11 ειναι πιο μικρο με αποτελεσμα να υπαρχει πιθανοτητα να χαλασεις τα Pins .επισης πολλες φορες μπορει με καποιο μικρο τραβηγμα ειτε να ξεκουμπωσει ειτε να μετακινηθει.και βεβαια και περιπτωσεις που πηγαν να το βγαλουν αποτομα και χαλασαν pins
westor Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Στις 27/8/2016 στις 8:31 ΜΜ, jkoukos είπε Ο wizzard καλά βάζει 1102, αφού αυτή είναι η τιμή της Forthnet αλλά παραπάνω αναφέρεις ότι παίρνεις από καμπίνα. Στην περίπτωση αυτή παίρνεις σύνδεση μέσω χοντρικής του ΟΤΕ, άρα οπωσδήποτε θέλει τιμή 835. Να σε καλά ρε φίλε αυτό με βοήθησε να λύσω το πρόβλημα , ήμουν έτοιμος να το στείλω πίσω!! - ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 On 04/02/2019 at 16:09, westor said: Να σε καλά ρε φίλε αυτό με βοήθησε να λύσω το πρόβλημα , ήμουν έτοιμος να το στείλω πίσω!! - ευχαριστώ πολυς κοσμος μπερδευεται με αυτο γιατι βλεπει παροχο forthnet και το διαλεγει χωρις να ξερει οτι αυτο αναφερεται σε forthnet dslam Και οχι σε Kv του οτε.οποτε μπαινει λαθος και συγχρονιζεις αλλα δεν παιρνεις Ip ποτε. ολοι παιζουν 835 εκτος απο forthnet στο ιδιοκτητο που παιζει 1102.
axidousgr Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 το VLAN ID σε ποιο μενού είναι δεν το έχω προσέξει ΚΑι ρωτάω γιατί από την πεμπτη πάω στην Wind με vdsl 50 και θέλω να κρατήσω το ίδιο ρουτερ που έχω τι ρυθμίσεις θα πρέπει να κάνω ?? έχω το ASUS DSL-AC68U ευχαριστώ πολύ
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 35 minutes ago, axidousgr said: το VLAN ID σε ποιο μενού είναι δεν το έχω προσέξει ΚΑι ρωτάω γιατί από την πεμπτη πάω στην Wind με vdsl 50 και θέλω να κρατήσω το ίδιο ρουτερ που έχω τι ρυθμίσεις θα πρέπει να κάνω ?? έχω το ASUS DSL-AC68U ευχαριστώ πολύ vlan id 835,username/password . Λογικα στην καρτελα wan πρεπει να ειναι.firmware update προληπτικα αν δεν το εχεις κανει.ολα τα αλλα τα αφηνεις οπως ειναι. και λογικα ισως χρειαστει να διαλεξεις καπου vdsl.απεξω δεν ξερω για να σου πω.κατεβασα το Manual αλλα δεν βρηκα να αναφερει κατι για την καρτελα wan για να σου πω επ' ακριβως.
axidousgr Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 με το τελευταίο firmware είχα θέμα με τον υπάρχον provider voda και έμεινα χωρίς ιντερνετ μέχρι που το επανέφερα και έπαιξε ίσως και να ήταν τυχαίο θα το δω όταν ξεκινήσω με wind
poulinos Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 On 08/05/2019 at 18:01, axidousgr said: με το τελευταίο firmware είχα θέμα με τον υπάρχον provider voda και έμεινα χωρίς ιντερνετ μέχρι που το επανέφερα και έπαιξε ίσως και να ήταν τυχαίο θα το δω όταν ξεκινήσω με wind Θα το ξαναδοκιμαζα.και αν κατι παει στραβα το ξαναγυρνας.απλα μετα απο firmware update θα το εκανα hard reset και εννοειται προσεχεις το vlan id.
axidousgr Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Στις 20/5/2019 στις 3:34 ΜΜ, poulinos είπε Θα το ξαναδοκιμαζα.και αν κατι παει στραβα το ξαναγυρνας.απλα μετα απο firmware update θα το εκανα hard reset και εννοειται προσεχεις το vlan id. Δεν κανω κατι γιατι περιμενω απο μερα σε μερα να παω σε wind 50 και θα δω πως θα τα συνδεσω τα 2 ρουτερ
poulinos Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 On 22/05/2019 at 08:51, axidousgr said: Δεν κανω κατι γιατι περιμενω απο μερα σε μερα να παω σε wind 50 και θα δω πως θα τα συνδεσω τα 2 ρουτερ καλα ναι μπορεις να κανεις τις δοκιμες που θες και μετα αν ολα πανε καλα το κανεις Firmware update.απο την αλλη βλεπω να το βαζεις access point η σαν Router γιατι η wind α.δεν δινει τα στοιχεια για το voip. β.οσο ξερω δεν αφηνει bridge με σκοπο να παιξει το sync και η τηλεφωνια στην wind και να κανεις κληση εσυ με το δικο σου ως router. γ.δεν ξερω αν θα παιξει κληση Pppoe passthrough οπως στον οτε. δ.δεν εχω δει να δινει δυνατοτητα να παιξει το δικο της Modem/router σαν wan πισω απο το δικο σου.
axidousgr Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, poulinos είπε καλα ναι μπορεις να κανεις τις δοκιμες που θες και μετα αν ολα πανε καλα το κανεις Firmware update.απο την αλλη βλεπω να το βαζεις access point η σαν Router γιατι η wind α.δεν δινει τα στοιχεια για το voip. β.οσο ξερω δεν αφηνει bridge με σκοπο να παιξει το sync και η τηλεφωνια στην wind και να κανεις κληση εσυ με το δικο σου ως router. γ.δεν ξερω αν θα παιξει κληση Pppoe passthrough οπως στον οτε. δ.δεν εχω δει να δινει δυνατοτητα να παιξει το δικο της Modem/router σαν wan πισω απο το δικο σου. και εγώ το βλέπω ότι θα καταλήξω σαν ap να μπορώ να έχω τα δυο wireless 2,5 kai 5Mhz !!
poulinos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 On 24/05/2019 at 20:05, axidousgr said: και εγώ το βλέπω ότι θα καταλήξω σαν ap να μπορώ να έχω τα δυο wireless 2,5 kai 5Mhz !! Θα ειναι το πιο ευκολο και το πιο απλο σεναριο.ουτε διπλα nat ουτε τιποτα.
axidousgr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Τελικά το Asus AC68U το έβαλα σαν AP και έχω πλέον δυο SSID μια χαρα πάει σφαίρα το δίκτυο !!
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 On 14/06/2019 at 07:33, axidousgr said: Τελικά το Asus AC68U το έβαλα σαν AP και έχω πλέον δυο SSID μια χαρα πάει σφαίρα το δίκτυο !! μπορεις να εχεις το ιδιο ssid και στα 2,4 και στα 5 kαι να διαλεγει η συσκευη αυτοματα που θα συνδεθει.αν το Modem σου υποστηριζει band steering κτλ τοτε για να παιξει θα πρεπει να εχεις το ιδιο ssid.εσυ το αποφασιζεις.αλλα και ξεχωριστα να τα εχεις ουδεν προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα