Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κέρδισα μια δημοπρασία στο ebay, αλλά το προϊον δεν ήταν αυτό που ανέγραφε ο πωλητής. Δυστυχώς πάνω στη βιασύνη μου, δεν το πρόσεξα.

"Χτύπησα" τη δημοπρασία, το πλήρωσα μεσω Paypal (άλλο και τούτο) με τη πιστωτική μου την οποία δέχτηκε.

Εστειλα πμ στο πωλητη να το ακυρώσουμε, για τους λογους που εξήγησα, και φυσικα παραδέχτηκε οτι εβαλε λάθος τίτλο.

Τι πρέπει να κάνει τώρα ο πωλητή; πως ακυρώνει την πώληση;

Τα χρήματα θα επιστραφούν ως balance στο paypal μου; και απο κει πως θα τα παρω;

Υ.Γ. το ποσο ειναι σεβαστό... :mad:

Δημοσ.

Αν δεχτεί την ακύρωση θα σου στειλει ενα ακυρωτικό εμαιλ, πατώντας τωρα εσυ το λινκ, η αγορα σου θα ακυρωθεί, μετα περιμένεις 2-3 μερες να σου γυρίσει το ποσον στο παυπαλ.

Αν ολα γινουν ετσι τοτε τα χρήματα θα επιστρέψουν μετα απο 10-15 μερες στην κάρτα σου, αφου πρώτα βέβαια δεις το refund στο παυπαλ

• Like 1
Δημοσ.

Moυ έγραψε πως δε γνωρίζει πως γίνεται, αλλα παραδέχτηκε το λάθος του. Του πρότεινα να στείλει στο ebay ένα πμ για να του πούν πως να το κάνει.

Αν και δε φαντάζομαι πως είναι δύσκολο...

Υ.Γ. τι εννοείς θα επιστρέψουν τα χρήματα στη κάρτα; η κάρτα ειναι πιστωτική...Φανταζόμουν πως θα γινει το refund στο πεηπαλ και θα τα τραβήξω με κάποιο τρόπο,εμβασμα κτλ.

Δημοσ.

Ετσι ξεκιναει ο καβγας, δεν ξερω, δεν ειδα, θα ρωτήσω κλπ

Τι σημασία εχει τι καρτα ειναι, τα λεφτα στην καρτα θα πανε, απο εκει έφυγαν εκει θα επιστρέψουν

Δημοσ.

Για ποιό λογο να γίνει καβγάς;  στο πμ του παραδέχτηκε οτι έκανε λάθος...

Θα ανοιξω ενα case στο τριήμερο πάνω και ολα θα πάρουν το δρόμο τους. Φαντάζομαι!

Δημοσ.

Λοιπόν, ο πωλητής μου επέστρεψε τα χρήματα στο πειπαλ. Έλεγξα και την δημοπρασία στο ebay, φαίνεται και εκεί πως έγινε το refund.

Για την ακρίβεια μου επεστράφησαν 809 λίρες που πλήρωσα + 30 λίρες προφανώς κάποια προμήθεια. Δηλαδή μου επεστράφηκε όλο το ποσό.

Όμως αντίστοιχα, ο πωλητής χρεώθηκε αυτός τις 30 λίρες απ'τη τσέπη του.

Σαν ένδειξη καλής θέλησης, να του τα πληρώσω; έστω τα μισά;

Δημοσ.

Η αποδειξη του πειπαλ γραφει: προίον αγορά 789 λιρες + 20 μεταφορικά 809 λιρες.  

Και εχει και μια 2η αποδειξη που γράφει κάποια ετιαρεια http://www.pitneybowes.com/uk  30 λίρες.

Δηλαδή εγώ πληρωσα 809 + 30 λίρες.

Και μου έγινε refund απ'το πωλητή 809 + 30, αλλά σε αυτον πήγαν τα 809. 789 το προϊον και τα 20 μεταφορικα που θα πλήρωνε. 

Το παράξενο ειναι πως οι 30 λιρες της 2ης αποδειξης, παλι γράφουν shipping&handling. 

Δημοσ.

αυτό το δέυτερο ποσό είναι εξτρά υπηρεσία του ebay για να σου στείλει το δέμα Ελλάδα μέσω της pitneybowes. αν θες διάβασε περί global shipping program του ebay και θα καταλάβεις

Δημοσ.

Εφόσον ακυρώθηκε η παραγγελία το μόνο που χάνει ο πωλητής είναι 0,2£ (μη επιστρέψιμη προμήθεια του paypal).

Μην ανυσηχείς δεν ζημιώθηκε.

Δημοσ.

Μίλησα με το support του ebay για την ακύρωση της παραγγελίας.

Μου ειπαν οτι ο πωλητής έκανε λάθος στη διαδικασία. Πρώτα μου έστειλε τα χρήματα πίσω ως refund και μετά ακύρωσε τη παραγγελία. (δηλ δεν ειχε πεί ψέματα πως δε ξέρει πως γίνεται).

Οπότε μήπως έγινε κάτι εκεί; διοτι έστειλα μηνυμα στο πωλητή και έκραζε το ebay οτι χρεώθηκε αυτός...Για ποιο λόγο να πεί ψέματα; για τις 30 λιρες; ειδικά απ'τη στιγμή που δε μου τα ζήτησε ποτέ.

Υ.Γ. να σημειωθεί πως απ'την ώρα που επεστρέφησαν τα χρήματα στο πεηπαλ, σε μια εργάσιμη πιστώθηκαν στη κάρτα μου.

Δημοσ.

Αυτό αλλάζει τα πράγματα.

Όταν πουλάς κάτι στο ebay τότε ένα ποσό είναι προμήθειες προς ebay+paypal.

Πηγαίνοντας ο πωλητής στην αγγελία υπάρχει επιλογή που λέει "cancel order" και με αυτόν τον τρόπο ο αγοραστής παίρνει τα χρήματα του πίσω και στον πωλητή επιστρέφονται το σύνολο των προμηθειών που έχει κρατηθεί. (εκτός από τις 0,2£ του paypal)

ΑΝ όμως πας paypal και κάνεις refund τότε παίρνεις πίσω μόνο τις προμήθειες που σου κράτησε το paypal.

Σε αυτή την περίπτωση το ebay δεν σου επιστρέφει τίποτα από τις δικές του προμήθειες ακόμα και αν στη συνέχεια κάνει cancel order.

Δημοσ.

Συνεπώς ο άνθρωπος χρεώθηκε. 

Κι αυτό διότι έκανε λάθος στην ακύρωση της αγγελίας. Το περίμενα. Αρα υποθέτω πως είναι ορθό να του δώσω τα μισα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...