petran91 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Καλημερα στην παρεα! Εχω στην κατοχή μου ενα iPad Air 2 τους τελευταίους 20 μήνες. Γενικα ευχαριστημένος. Τις τελευταίες μερες εχω στο μυαλό μου να μεταβώ στο tab s2, λογω της ευκολίας του λογισμικού κυρίως. Φοβάμαι όμως, οτι υπάρχει περίπτωση στο Android να υπάρχουν μικρά κολλήματα τα οποία δεν έχω συνηθίσει στο iPad air 2 και ίσως μου κακοφανεί. Θεωρώ σημαντικό να μην υπάρχουν αυτά τα κολλήματα γιατί αν υπάρξουν είμαι σίγουρος ότι θα μετανιώσω που έκανα αυτή την αλλαγή. Ποια είναι η άποψή σας; Για σας έχει νόημα αυτή η μεταβαση? Έχει κάποιος εμπειρία με το tab S2 να μου πει για την εμπειρία χρήσης;
La_MoRt Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Το συγκεκριμένο tablet που αναφέρεις δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το air 2 το έχω δοκιμάσει και είναι τούμπανο απλά για εμένα το θέμα ανάμεσα σε αυτά τα 2 είναι αν εσύ θέλεις να κάνεις αυτή την αλλαγή από το ένα λογισμικό στο άλλο. Πάντως σα συσκευή νομίζω είναι ότι καλύτερο έχει η Samsung σε tablet αυτή τη στιγμή. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2016 από La_MoRt
petran91 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Το συγκεκριμένο tablet που αναφέρεις δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το air 2 το έχω δοκιμάσει και είναι τούμπανο απλά για εμένα το θέμα ανάμεσα σε αυτά τα 2 είναι αν εσύ θέλεις να κάνεις αυτή την αλλαγή από το ένα λογισμικό στο άλλο. Πάντως σα συσκευή νομίζω είναι ότι καλύτερο έχει η Samsung σε tablet αυτή τη στιγμή.Κοιτα για να καταλαβεις πάνω-κάτω τι εννοω. Προχθές βρισκόμουν εκτος σπιτιού και ηθελα να κατεβάσω να δω ενα επεισοδιο σειράς. Ομως δεν ειχα πρόσβαση σε pc. Στο δικο μου δεν μπόρεσα, κι έπιασα το android tablet του κατοσταρικου της κοπέλας μου, και εκανα τη δουλεια μου. Εκει σπάστηκα και μου μπήκε η ιδεα για αλλαγή.Το κινητο μου ειναι το s6, οποτε ξερω τι παιζει και με τα 2 λογισμικά.. Αν η εμπειρια χρήσης ειναι τουλαχιστον το ιδιο καλη με του κινητού μου, δεν θα εχω θεμα. Βγήκε και φετινό μοντέλο με snapdragon 652 που υποτίθεται αποτελεί αναβάθμιση του περσινού με τον exynos, δεν πιστευω να εχει θέματα, αλλα οσο να ναι με φοβίζει η μετάβαση.. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2016 από petran91
La_MoRt Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Εγώ έχω χρησιμοποιήσει και τα 2 και έχω και ipad και η κοπέλα μου έχει το το tab s που είναι το προηγούμενο. Είναι τούμπανα και τα 2 μπορώ να σου πω και κάνουν εξίσου καλή δουλειά και τα 2. Προσωπική άποψη και μόνο χωρίς να αρχίσει κανένα θέμα για samsung vs apple εμένα με καλύπτει καλύτερα το android αλλά γούστα είναι αυτά. Τώρα θα μου πεις αφού έχεις ipad πως σε καλύπτει το android; Το ipad μου το έδωσαν δε το έχω αγοράσει για να αποφύγω κάθε είδος παρεξήγησης.
petran91 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Εγώ έχω χρησιμοποιήσει και τα 2 και έχω και ipad και η κοπέλα μου έχει το το tab s που είναι το προηγούμενο. Είναι τούμπανα και τα 2 μπορώ να σου πω και κάνουν εξίσου καλή δουλειά και τα 2. Προσωπική άποψη και μόνο χωρίς να αρχίσει κανένα θέμα για samsung vs apple εμένα με καλύπτει καλύτερα το android αλλά γούστα είναι αυτά. Τώρα θα μου πεις αφού έχεις ipad πως σε καλύπτει το android; Το ipad μου το έδωσαν δε το έχω αγοράσει για να αποφύγω κάθε είδος παρεξήγησης. Καλα και να το αγόραζες δεν θα μου φαινόταν περίεργο, σε ταμπλετ φαση άλλωστε ανάλογα και με τη δουλεια που κανεις παντα, εχει νοημα να παρει καποιος iPad κι ας τον βολευει περισσοτερο το android. Λιγο πιο ανοικτό να ηταν ρε γαμωτο το iOS και να μπορουσα να κανω τη δουλεια μου χωρις jailbreak και ταλαιπωρίες δεν θα το σκεφτομουν καν για αλλαγή. Anyway, ευχαριστω για το feedback. Μου εξαλειψες καπως την ανησυχία για τα κολλήματα
Alphaleader Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) H μονη περιπτωση να εχει κανεις κολληματα στο android ειναι να πάρει μάπα συσκευη .&- Το μαπα βεβαια ειναι αδιαφορο του ακριβο. Δεν ειναι ανάγκη να δώσεις πολλά για να πάρεις κατι σωστο. Το S2 ειτε στην περσινη εκδοση με τον Exynos, ειτε στην φετινη με τον 652 (χωρις καποιος απο τους επεξεργαστες αυτους να θεωρειτε κορυφαιος) ειναι μια πολυ καλη υλοποιηση. Τωρα το αν πρεπει να γινει αλλαγη του ipad με αυτο... ειναι μια αλλη ιστορια στην οποια μπαινει στην μέση και η πλατφόρμα. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2016 από Alphaleader
petran91 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 H μονη περιπτωση να εχει κανεις κολληματα στο android ειναι να πάρει μάπα συσκευη .&- Το μαπα βεβαια ειναι αδιαφορο του ακριβο. Δεν ειναι ανάγκη να δώσεις πολλά για να πάρεις κατι σωστο. Το S2 ειτε στην περσινη εκδοση με τον Exynos, ειτε στην φετινη με τον 652 (χωρις καποιος απο τους επεξεργαστες αυτους να θεωρειτε κορυφαιος) ειναι μια πολυ καλη υλοποιηση. Τωρα το αν πρεπει να γινει αλλαγη του ipad με αυτο... ειναι μια αλλη ιστορια στην οποια μπαινει στην μέση και η πλατφόρμα. Το οτι ειναι μια καλη υλοποίηση δεν το αμφισβητώ βεβαίως.. Επισης οχι δεν πρεπει να γινει αλλαγή, το γνωρίζω, καθως μια τετοια αλλαγή δεν γινεται καθαρά απο ανάγκη, οταν το χρησιμοποιώ ηδη 18 μήνες το ταμπλετ και ειμαι ευχαριστημένος καθως ακομα και αυτην την στιγμη ειναι στην κατασταση που ηταν οταν το αγόρασα λειτουργικά. Γινεται ας πουμε επειδη ¨βαρεθηκα¨ το iOS. Με ενθουσιάζει πολυ η amoled του Samsung. Επισης θεωρω ουσιώδες να κρατήσει και την επομενη διετία το s2 απο άποψης λειτουργικότητας. Δεν θελω πχ να αρχίσει τα κολλήματα στην επομενη αναβάθμιση, κατι βεβαια που δεν θεωρω οτι θα γινει. Γενικα η αλλαγή θα γινει εφοσον το iPad πουληθεί στην τιμη που εχω ορίσει καθως το s2 κανει 360 και δεν θεωρω σε καμια περιπτωση value να πληρωσω πανω απο 50 ευρω την αλλαγή μου αυτη. Βλέποντας και κάνοντας λοιπον..
Haldol Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δε πιστεύω ότι θα ωφεληθείς από την αλλαγή. Το Android ακόμα δεν έχει φτάσει την ποιότητα εφαρμογών του iOS στα tablets (δεν είναι όπως στα κινητά δυστυχώς) ενώ η Samsung δεν φημίζεται για την καλή υποστήριξη των συσκευών της, ακόμα και ναυαρχίδων. Εφόσον δηλαδή σε απασχολεί η συμπεριφορά και η υποστήριξη σε βάθος χρόνου, ένα περσινό tablet της Samsung σίγουρα δεν αποτελεί ιδανική επιλογή. Θα σου συνιστούσα πρώτα απ' όλα να ψάξεις τι εφαρμογές υπάρχουν για tablet στο Google Play με βάση τις ανάγκες σου, ώστε να κρίνεις κατά πόσο αυτές είναι σχεδιασμένες σωστά και σε εξυπηρετούν. Μην θεωρήσεις ότι είναι όλα ισοδύναμα. 1
Neg Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Επίσης αν έχεις αγορασμένες εφαρμογές ή εφαρμογές που είναι iOS Exclusive θα είναι δύσκολη μετάβαση. Αλλά γενικώς Android για κινητά ναι για Tablet όχι.
haHa Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Αν η χρηση του tablet ειναι κυριως καταναλωση περιεχομενου(θεαση ταινιων κλπ) και οχι δημιουργια περιεχομενου(πχ εγγραφη μουσικης κλπ), τοτε να πας στο s2. Εχει πολυ πιο βολικες εφαρμογες για καταναλωση περιεχομενου(απο torrent client μεχρι καλυτερους video players και εφαρμογες για αυτοματο κατεβασμα υποτιτλων) συν οτι εχει οθοναρα που πραγματικα θα σε κανει να απολαυσεις ταινιες, φωτογραφιες, social media.
Alphaleader Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δε πιστεύω ότι θα ωφεληθείς από την αλλαγή. Το Android ακόμα δεν έχει φτάσει την ποιότητα εφαρμογών του iOS στα tablets (δεν είναι όπως στα κινητά δυστυχώς) ενώ η Samsung δεν φημίζεται για την καλή υποστήριξη των συσκευών της, ακόμα και ναυαρχίδων. Εφόσον δηλαδή σε απασχολεί η συμπεριφορά και η υποστήριξη σε βάθος χρόνου, ένα περσινό tablet της Samsung σίγουρα δεν αποτελεί ιδανική επιλογή. Θα σου συνιστούσα πρώτα απ' όλα να ψάξεις τι εφαρμογές υπάρχουν για tablet στο Google Play με βάση τις ανάγκες σου, ώστε να κρίνεις κατά πόσο αυτές είναι σχεδιασμένες σωστά και σε εξυπηρετούν. Μην θεωρήσεις ότι είναι όλα ισοδύναμα. Ερρρμμμμ μα τι λες? Οι εφαρμογες ειναι οι ιδιες ακριβως με αυτες των κινητων! Ελάχιστες εχουν διαφορετικη εκδοση tablet. Επίσης η Samsung δεν υποστηριζει τις συσκευες της? Σε ποιο παραλληλο συμπαν γινεται αυτο? Και βασικα μονο και μονο επειδη ειναι Samsung, απο πισω θα εχει ενα τρελο fanbase στο XDA, με οτι σημαινει αυτο.
slk200gr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Μετά απο 8 iPhone έδωσα το s6 και πηρα το s7edge ,ο ενθουσιασμός με αυτο το κινητό ηταν τόσο που ηθελα να δώσω και εγω το iPad Air 2 να πάρω το Samsung και να αποχαιρετήσω για παντα την Apple που για το iPad Pro ήθελε 900 κατι ευρώ ,ετσι λοιπόν φίλος που πουλούσε το σαμσουνγκ 2 μηνών το πηρα να το δοκιμάσω .εντυπωσεις άλλο το κινητό και άλλο το ταμπλετ ,μου άρεσε η οθωνη αλλα η μπαταρία κρατάει 5 ώρες πολυ σημαντικό ενώ το iPad 9 ,δεύτερον δεν έχει AirPlay που εμένα μου χρειάζεται γιατι αναπαράγω μουσική στον ενισχυτη .Τωρα για ταινίες εχεις δίκηο ,σε ενα ταξίδι 9 ωρών με το αεροπλάνο ηθελα να φορτώσω 3-4 ταινίες κατι που δεν μπόρεσα ποτε να κάνω με το iPad ,υπάρχει ομως λύση ,παίρνεις sub stick για iPad και βάζεις ταινίες και βλεπεις κανονικα ,κοστος 35-80 ε ανάλογα χωρητικότητας Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2016 από slk200gr
Haldol Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Ερρρμμμμ μα τι λες? Οι εφαρμογες ειναι οι ιδιες ακριβως με αυτες των κινητων! Ελάχιστες εχουν διαφορετικη εκδοση tablet. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. 1
technology_guy Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Μείνε εκεί που είσαι. Αν έχεις βαρεθεί τόσο πολύ το ui, άλλαξε κανά wallpaper, άλλαξε και τους φακέλους με τις εφαρμογές και ίσως νοιώσεις καλύτερα.
petran91 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δε πιστεύω ότι θα ωφεληθείς από την αλλαγή. Το Android ακόμα δεν έχει φτάσει την ποιότητα εφαρμογών του iOS στα tablets (δεν είναι όπως στα κινητά δυστυχώς) ενώ η Samsung δεν φημίζεται για την καλή υποστήριξη των συσκευών της, ακόμα και ναυαρχίδων. Εφόσον δηλαδή σε απασχολεί η συμπεριφορά και η υποστήριξη σε βάθος χρόνου, ένα περσινό tablet της Samsung σίγουρα δεν αποτελεί ιδανική επιλογή. Θα σου συνιστούσα πρώτα απ' όλα να ψάξεις τι εφαρμογές υπάρχουν για tablet στο Google Play με βάση τις ανάγκες σου, ώστε να κρίνεις κατά πόσο αυτές είναι σχεδιασμένες σωστά και σε εξυπηρετούν. Μην θεωρήσεις ότι είναι όλα ισοδύναμα. Επίσης αν έχεις αγορασμένες εφαρμογές ή εφαρμογές που είναι iOS Exclusive θα είναι δύσκολη μετάβαση. Αλλά γενικώς Android για κινητά ναι για Tablet όχι. Όπως είπα έχω εμπειρία και από τα 2 λογισμικά, οπότε γνωρίζω τα θετικά και τα αρνητικά του καθενός. Οι εφαρμογές στο AppStore για το iPad απλά δεν υπάρχουν. Το ότι είναι σχεδιασμένες για iPad είναι τρομερό ατού, και η ποικιλία τεράστια. Όσον αφορά το store λοιπόν, ο πόντος πάει σίγουρα στο iOS. Αν η χρηση του tablet ειναι κυριως καταναλωση περιεχομενου(θεαση ταινιων κλπ) και οχι δημιουργια περιεχομενου(πχ εγγραφη μουσικης κλπ), τοτε να πας στο s2. Εχει πολυ πιο βολικες εφαρμογες για καταναλωση περιεχομενου(απο torrent client μεχρι καλυτερους video players και εφαρμογες για αυτοματο κατεβασμα υποτιτλων) συν οτι εχει οθοναρα που πραγματικα θα σε κανει να απολαυσεις ταινιες, φωτογραφιες, social media. Αυτή ακριβώς είναι η χρήση που κάνω. Πέρα από τα Social media (facebook, youtube, messenger κοκ), το μόνο που κάνω στο iPad είναι να ανοίγω καμιά σημείωση για τη σχολή και να βλέπω ταινίες και σειρές τις οποίες μέχρι στιγμής τις μεταφέρω μόνο μέσω υπολογιστή. Θέλω το τάμπλετ μου να μπορεί να μην εξαρτάται από άλλες συσκευές για να κάνει αυτά που θέλω, γι αυτό μου μπήκε το μικρόβιο της αλλαγής. Ερρρμμμμ μα τι λες? Οι εφαρμογες ειναι οι ιδιες ακριβως με αυτες των κινητων! Ελάχιστες εχουν διαφορετικη εκδοση tablet. Επίσης η Samsung δεν υποστηριζει τις συσκευες της? Σε ποιο παραλληλο συμπαν γινεται αυτο? Και βασικα μονο και μονο επειδη ειναι Samsung, απο πισω θα εχει ενα τρελο fanbase στο XDA, με οτι σημαινει αυτο. Εδώ όπως είπα παραπάνω, ο πόντος για τα Apps πάει στο iOS. Επίσης κάποια στιγμή σε 2-3 χρόνια, το S2 θα σταματήσει να παίρνει αναβαθμίσεις (μέχρι τότε θα τις παίρνει πολύ καθυστερημένα σε σχέση με την ημερομηνία κυκλοφορία τους). Ενώ το iPad, first day. Άρα κι εδώ ο πόντος πάει στο iPad. Γενικά έχω συνυπολογήσει και αυτόν τον παράγοντα στον προβληματισμό μου. Μείνε εκεί που είσαι. Αν έχεις βαρεθεί τόσο πολύ το ui, άλλαξε κανά wallpaper, άλλαξε και τους φακέλους με τις εφαρμογές και ίσως νοιώσεις καλύτερα. Δεν είπα κάπου ότι έχω βαρεθεί το UI. Γενικά η χρήση είναι Social Media, Youtube, λίγη ανάγνωση, και σειρές/ταινίες μόνο. Δεν κάνω κάτι άλλο στο τάμπλετ, ούτε καν gaming (μόνο Hearthstone που από όσο ξέρω υποστηρίζεται άριστα και στο android). Αυτό έπρεπε να το επισημάνω από την αρχή, καθώς παίζει μεγάλο ρόλο. Τέλος, όπως είπα, η αλλαγή θα γίνει μόνο εφόσον χρειαστεί να δώσω κάτω από 50 ευρώ (και πολλά είναι και αυτά). Οπότε πλέον το αφήνω στην θεά τύχη Όπως και να χει, αν γίνει η μετάβαση θα γράψω ένα mini Review εδώ για την εμπειρία μου με την μετάβαση. Ευχαριστώ για τη συμβολή σας! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα