Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, και καλώς σας βρήκα, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που γράφω στο insomnia.

Μένω στην Αθήνα, είμαι μαθητής ΕΠΑ.Λ (ομάδα α), στον τομέα της Πληροφορικής (τι πρωτότυπο ε ;), συγκεκριμένα στην ειδικότητα Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ, και από φέτος θα είμαι μαθητής της τρίτης τάξης.

Η χρονιά που μας πέρασε, λόγω αρκετών οικογενειακών κυρίως προβλημάτων, ήταν για εμένα μια πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά παρ'όλα αυτά έβγαλα μέσο όρο 17 και 2. Σιγά τον βαθμό θα μου πείτε για ΕΠΑ.Λ, αλλά τέλος πάντων. Με χίλια ζόρια φέτος, θα μπορέσω να κάνω φροντιστήριο, έχοντας ως στόχο μου το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηρακλείου.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα τα καταφέρω, αν και είμαι αποφασισμένος να λιώσω στο διάβασμα, αλλά πραγματικά εάν αποτύχω δεν ξέρω τι θα κάνω.

να φύγω για έξω κι ό,τι βγει; να ξαναδώσω και να σπουδάσω εδώ; (εάν περνάω) να σπουδάσω στο εξωτερικό; τι θα ήταν το προτιμότερο σε περίπτωση αποτυχίας στο να εισαχθώ στη σχολή της επιθυμίας μου; 

Btw λίγο off-topic αλλά έχω μια φίλη, που μου λέει να πάω να σπουδάσω στη Σκωτία, εκ μέρους της οποίας θα ήθελα να ξέρω εάν κάποιος γνωρίσει να μου πεί αν χρειάζονται πανελλήνιες για το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, αλλά και για το και εάν έχει κανένας γνώση για το Glasgow School of Art.

• Like 1
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι, χρειάζονται πανελλήνιες για την πλειοψηφία των βρετανικών πανεπιστημίων και πολλές φορές και A Levels.

Επίσης, κοιτάνε και τους βαθμούς του λυκείου και σοβαρά μιλώντας δεν ξέρω αν τα πιο καλά πανεπιστήμια παίρνουν υπόψιν τα ΕΠΑΛ :S

Δημοσ.

Καλως ηρθες στο forum, νεο μελος απ οτι βλεπω.. Αρχικα να σου πω οτι σε νιωθω απολυτα (Γ Επαλ και εγω, Πληροφορικη αλλα προς Προγραμματισμο μερια ) .. 
Στο θεμα σου τωρα, εφοσον εβγαλες ενα 17 σε μια δυσκολη χρονια, μπορεις να σκεφτεις οτι χωρις αγχος, πιεση απο γονεις κλπ μπορεις να περασεις στο ΤΕΙ Ηρακλειου μιας και οι βασεις (φετος τουλαχιστον) ηταν στα ~1.500 μορια.. Τωρα αν για τον οποιοδηποτε λογο δεν τα πας καλα στις εξετασεις, ξαναπροσπαθησε.. Το "μαθαινουμε απο τα λαθη μας" δεν ειναι τυχαιο.. Παντως αν εχεις συγγενεις ή μπορεις να νοικιασεις σπιτι εκτος Κρητης, δηλωσε και Αθηνα, μπορει να γραψεις καλυτερα απ οσο νομιζεις
Οσο για το θεμα του εξωτερικου, δεν μπορω να εκφρασω γνωμη.. 

Δημοσ.

Αν απο οικονομικης αποψης η οικογενεια σου μπορει να σου προσφερει την δυνατοτητα να σπουδασεις εξωτερικο νομιζω οτι δεν υπαρχει συγκριση (οχι απο αποψη καλυτερης μορφωσης αλλα των δυνατοτητων που θα εχεις επειδη θα εισαι ηδη εξω)... Με την αποψη οτι θα μεινεις εκει μετα παντα, γιατι αν ειναι να γυρισεις σπουδαζεις εδω...

Αν δεν εχεις τα χρηματα για σπουδες πχ Αγγλια τοτε αναγκαστικα θα σπουδασεις εδω.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, χρειάζονται πανελλήνιες για την πλειοψηφία των βρετανικών πανεπιστημίων και πολλές φορές και A Levels.

Επίσης, κοιτάνε και τους βαθμούς του λυκείου και σοβαρά μιλώντας δεν ξέρω αν τα πιο καλά πανεπιστήμια παίρνουν υπόψιν τα ΕΠΑΛ :S

Τα a levels και όλα αυτά δεν τα ξέρω, περί τίνος πρόκειται;;

Στο παν. της Γλασκώβης που κοίταξα (είμαι σε μια φάση γενικότερης αναζήτησης - τέλη αυγούστου ξερω'γω) και λέει "Award of Apolytirion with an overall score of 19 AND 2 GCE A Levels at Grades AA". Λες να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ ΕΠΑ.Λ και ΓΕ.Λ; αφού και τα δύο λύκεια θεωρούνται :/

Καλως ηρθες στο forum, νεο μελος απ οτι βλεπω.. Αρχικα να σου πω οτι σε νιωθω απολυτα (Γ Επαλ και εγω, Πληροφορικη αλλα προς Προγραμματισμο μερια ) .. 

Στο θεμα σου τωρα, εφοσον εβγαλες ενα 17 σε μια δυσκολη χρονια, μπορεις να σκεφτεις οτι χωρις αγχος, πιεση απο γονεις κλπ μπορεις να περασεις στο ΤΕΙ Ηρακλειου μιας και οι βασεις (φετος τουλαχιστον) ηταν στα ~1.500 μορια.. Τωρα αν για τον οποιοδηποτε λογο δεν τα πας καλα στις εξετασεις, ξαναπροσπαθησε.. Το "μαθαινουμε απο τα λαθη μας" δεν ειναι τυχαιο.. Παντως αν εχεις συγγενεις ή μπορεις να νοικιασεις σπιτι εκτος Κρητης, δηλωσε και Αθηνα, μπορει να γραψεις καλυτερα απ οσο νομιζεις

Οσο για το θεμα του εξωτερικου, δεν μπορω να εκφρασω γνωμη.. 

Φίλε μου δυστυχώς το άγχος υπάρχει, όπως επίσης και τα ίδια (και χειρότερα) οικογενειακά προβλήματα με πέρυσι. Τα πράγματα είναι άσχημα για πολλούς λόγους και εκτός απο το ότι το έχω έγνοια ψυχολογικά, έχω και το οικονομικό κομμάτι να σκέφτομαι...Δεν έκανα ούτε καλοκαιρινά και ήδη δουλέυω 2,5 βδομάδες για να συνεισφέρω..

Να ξαναπροσπαθήσω λες, ωραία σύμφωνοι, και πες ξαναφεϊλάρω, και μετά τι;;;

Δεν θέλω Αθήνα...Δε θα τη δηλώσω καθόλου..Μην το ψάχνεις..

Αν απο οικονομικης αποψης η οικογενεια σου μπορει να σου προσφερει την δυνατοτητα να σπουδασεις εξωτερικο νομιζω οτι δεν υπαρχει συγκριση (οχι απο αποψη καλυτερης μορφωσης αλλα των δυνατοτητων που θα εχεις επειδη θα εισαι ηδη εξω)... Με την αποψη οτι θα μεινεις εκει μετα παντα, γιατι αν ειναι να γυρισεις σπουδαζεις εδω...

Αν δεν εχεις τα χρηματα για σπουδες πχ Αγγλια τοτε αναγκαστικα θα σπουδασεις εδω.

Για το εξωτερικό είμαι αρκετά μπερδεμένος με το τι ισχύει. Για εξωτερικό έχω σκεφτεί μόνο Ηνωμένο Βασίλιο και πιο συγκεκριμένα τη Γλασκώβη στη Σκώτια. Αλλού διαβάζω είναι δωρέαν οι σπουδές, αλλού οτι πέρνεις student loan που είναι πανεύκολο να ξεπληρωθεί κλπ κλπ

Δημοσ.

Τα a levels και όλα αυτά δεν τα ξέρω, περί τίνος πρόκειται;;

Στο παν. της Γλασκώβης που κοίταξα (είμαι σε μια φάση γενικότερης αναζήτησης - τέλη αυγούστου ξερω'γω) και λέει "Award of Apolytirion with an overall score of 19 AND 2 GCE A Levels at Grades AA". Λες να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ ΕΠΑ.Λ και ΓΕ.Λ; αφού και τα δύο λύκεια θεωρούνται :/

Και τα 2 λύκεια είναι, όμως ακολουθούν διαφορετική ύλη και μαθήματα. Και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν τα πανεπιστήμια.

Τα A levels είναι ο βρετανικός τρόπος εισαγωγής στο πανεπιστήμιο και δεν προλαβαίνεις να τα δώσεις.

Το ξέρεις επίσης ότι οι αιτήσεις είναι μέχρι τον Ιανουάριο;;;;;;

Η φοίτηση στη Σκωτία είναι δωρεάν (κάνοντας τη σχετική αίτηση βεβαίως)

Δημοσ.

Και τα 2 λύκεια είναι, όμως ακολουθούν διαφορετική ύλη και μαθήματα. Και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν τα πανεπιστήμια.

Τα A levels είναι ο βρετανικός τρόπος εισαγωγής στο πανεπιστήμιο.

Το ξέρεις επίσης ότι οι αιτήσεις είναι μέχρι τον Ιανουάριο;;;;;;

Η φοιτηση στη Σκωτία είναι δωρεάν (κάνοντας τη σχετική αίτηση βεβαίως)

Ναι σωστά! Δεν έβρισκα απολύτως τίποτα στο ίντερνετ για ΕΠΑ.Λ + σπουδές εξωτερικό, λες να μην ισχύει καν ε;

το ξέρω, αλλά πώς θα γίνόταν να κάνω αίτηση για το καλοκαίρι του 2017, αφού ως τον Ιανουάριο δε θα χω απολυτήριο Λυκείου;;

Δημοσ.

Ναι σωστά! Δεν έβρισκα απολύτως τίποτα στο ίντερνετ για ΕΠΑ.Λ + σπουδές εξωτερικό, λες να μην ισχύει καν ε;

το ξέρω, αλλά πώς θα γίνόταν να κάνω αίτηση για το καλοκαίρι του 2017, αφού ως τον Ιανουάριο δε θα χω απολυτήριο Λυκείου;;

Σε κάποια σίγουρα θα ισχύει, αλλά σίγουρα όχι στα top.

Σου ζητάνε να βάλεις τι βαθμούς νομίζεις ότι θα έχεις στο απολυτήριο, στις εξετάσεις κτλ και με βάση αυτούς κάνουν offer (unconditional).

Επίσης, πλην των βαθμών κτλ πρέπει να γράψεις και δοκίμιο και να πάρεις και συστατική από το σχολείο σου.

Δημοσ.

Παιδιά ας λήξει επιτέλους αυτή η καραμέλα.

Το χαρτί του ΕΠΑΛ έχει ακριβώς την ίδια αξία με του ΓΕΛ.

Συνήθως πολλοί μαθητές ΓΕΛ προσπαθούν να υποβαθμίσουν τους αντίστοιχους των ΕΠΑΛ αλλά συνήθως δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Οπότε ότι προοπτική έχει κάποιος απόφοιτος ΓΕΛ στο εξωτερικό την ίδια έχει και ένας απόφοιτος ΕΠΑΛ.

Φρόντισε στην Γ λυκειου να βγάλεις πολύ καλό απολυτήριο. Αυτό πρέπει να κοιτάξεις.

Φυσικά δεν χρειάζεται να μπούμε καν στον κόπο να συγκρίνουμε τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού με αυτά τα υποτιθέμενα της Ελλάδας.

Αν έχεις την δυνατότητα φύγε έξω 100%.

Δημοσ.

Συνήθως πολλοί μαθητές ΓΕΛ προσπαθούν να υποβαθμίσουν τους αντίστοιχους των ΕΠΑΛ αλλά συνήθως δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Οπότε ότι προοπτική έχει κάποιος απόφοιτος ΓΕΛ στο εξωτερικό την ίδια έχει και ένας απόφοιτος ΕΠΑΛ.

Φρόντισε στην Γ λυκειου να βγάλεις πολύ καλό απολυτήριο. Αυτό πρέπει να κοιτάξεις.

Φυσικά δεν χρειάζεται να μπούμε καν στον κόπο να συγκρίνουμε τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού με αυτά τα υποτιθέμενα της Ελλάδας.

Αν έχεις την δυνατότητα φύγε έξω 100%.

Καλά θα το δούμε αυτό όταν θα στείλουν το condition με βαθμό απολυτηρίου γενικού λυκείου :S

Δεν μιλάω επί θεωρητικής βάσης, την έχω κάνει την διαδικασία...

Δημοσ.

Δεν συμφωνώ και τόσο. Αν το λες με βάση την νομική ερμηνεία, καλά κάνεις και το λες γιατί έτσι είναι.

Από εκεί και πέρα, στα δικά μου χρόνια όταν έμπαινα στην σχολή (2005-2006), οι μαθητές από τα ΤΕΕ (τότε τεχνικά λύκεια) αντιμετώπιζαν απείρως μεγαλύτερες δυσκολίες για να τα βγάλουν πέρα σε θεωρητικά μαθήματα όπως μαθηματικά φυσικές και στα μαθήματα της σχολής γενικότερα σε σύγκριση με τους μαθητές των ενιαίων λυκείων.

Φυσικά και δεν κερδίζω κάτι με το να προσπαθώ να μειώσω τον απόφοιτο του τεχνικού λυκείου διότι δεν έχω κάποιο όφελος και κανένας δεν κοιτάει στην αγορά το λύκειο που τέλειωσε κάποιος αλλά την σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που σπούδασε και τυχόν άλλους τίτλους μεταπτυχιακά κτλ.

Συγνώμη αν προσβάλλω κάποιους αλλά η αλήθεια να λέγεται.

Δημοσ.

ΕΠΑΛ,ΓΕΛ και ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ λολ.

Πόσο έχω χάσει επεισόδια με την δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα.Δεν έχω ιδέα τι σημαίνουν αυτά τα ακρωνύμια.

Νομίζω το Λύκειο στην Ελλάδα το λένε ακόμα Λύκειο σωστά;  :devil:

Δημοσ.

ΕΠΑΛ,ΓΕΛ και ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ λολ.

Πόσο έχω χάσει επεισόδια με την δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα.Δεν έχω ιδέα τι σημαίνουν αυτά τα ακρωνύμια.

Νομίζω το Λύκειο στην Ελλάδα το λένε ακόμα Λύκειο σωστά; :devil:

Το Λ είναι :P

Δημοσ.

A και ΤΕΕ που λέει ο άλλος πιο πάνω.Λύκειο είναι αυτό;

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πια.

Το μόνο ΤΕΕ που γνωρίζω είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος :S

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...