Kotel Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπερα,σκεφτομουν προσφατα να ανοιξω ενα μινι-καταστημα στο ebay.Σημερα επισκεφτηκα καποιες μεταφορικες (dhl,speedex) να παρω τιμοκαταλογο για αποστολες στο εξωτερικο.Οι περισσοτεροι που ασχολειστε φανταζεστε τι αντικρισα.dhl για παραδειγμα αποστολη δεματος 1 κιλου στην αμερικη 37 ευρω.speedex παρομοια, για χωρες της ευρωπαικης ενωσης γυρω στα 30 ευρω (με φπα και επιναυλο καυσιμων στην τιμη) Βλεπω καταστηματα απο ελλαδα που βαζουν 10-12 ευρω τα μεταφορικα για Αμερικη π.χ.Μπορει να μου εξηγησει καποιος τι γινεται;Τι δεν βλεπω; Γνωριζω οτι μπορει να βαλει ο πωλητης χαμηλωτερη τιμη στα μεταφορικα και να αυξησει την τιμη του προιοντος αλλα στην περιπτωση μας δεν ισχυει αυτο καθως ο πωλητης θα ειχε μηδενικο κερδος απο την ολη διαδικασια.Αναρωτιεμαι ποσο καλυτερες τιμες μπορει να εχεις αν κλεισεις καποια προσφορα με μια μεταφορικη.Π.χ. 50 δεματα τον μηνα 20% κατω στην τιμη.Οποιος εχει εμπειρια απο προσφορες εταιριων ας με ενημερωσει Επισης οποιος ξερει φθηνο τροπο αποστολης στο εξωτερικο θα ημουν υποχρεος αν μπορουσε να με ενημερωσει. Στην Speedex μου ειπαν οτι δεν αξιζει καν να στειλω..ειναι πανακριβα.Παρολαυτα καποιος τροπος θα υπαρχει για φυσιολογικα εξοδα αποστολης.Παρακαλω βοηθηστε με.Ευχαριστω.
dompred Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Για μέχρι τι βάρος σε ενδιαφέρει; Μέχρι 2 κιλά και περιορισμένες διαστάσεις (δεν θυμάμαι ακριβώς) η φθηνότερη επιλογή είναι μακράν η επιστολική αποστολή των ΕΛΤΑ. Παίζουν δύο κατηγορίες τιμών Ε.Ε. και οι υπόλοιπες χώρες οπότε είτε στείλεις σε Η.Π.Α. είτε σε Αυστραλία είναι ίδια τιμή. Σε χώρες της Ε.Ε. είναι λίγο καλύτερες οι τιμές. Για ασφάλεια τα στέλνεις ως συστημένα (+2,5) και έχεις ένα κωδικό αναζήτησης για να βρίσκεις που βρίσκεται κάθε στιγμή. Τον δίνεις και στον πελάτη σου και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Πιστεύω πως αν έχεις όγκο αποστολών κάθε μήνα (ίσως πάνω από 100 ή 500) να μπορούν να σου κάνουν κάποια έκπτωση.
Kotel Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι και εγω εκει εχω καταληξει απο την σημερινη μου ερευνα.Παρολαυτα μου φαινεται περιεργο που καποιος εχει π.χ. λαδι αλτις 1 λιτρο 15 ευρω με free international shipping.Δηλαδη στελνει στην αμερικη που μεσω ελτα συμφωνα με τον τιμοκαταλογο τους (http://www.elta.gr/Portals/0/pdf/%CE%94%CE%B9%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20site%205_4_2016.pdf) κοστιζει 29 ευρω και το πουλαει 15.Τι μπορει να συμβαινει; Επισης μεσω επιστολικου ταχυδρομιου μπορω να στειλω μικροδεματα;Υπαρχει καποιος περιορισμος στην συσκευασια η στις διαστασεις; Ευχαριστω και παλι
dompred Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Εδώ http://www.yme.gr/index.php?tid=438#2 αναφέρονται οι μέγιστες διαστάσεις προκειμένου να μπορεί να σταλεί κάτι ως επιστολική αλληλογραφία. (γενικά έως 2κιλά και σύνολο διαστάσεων έως 90εκ.) Για τιμές κοίτα το επιστολικό http://www.elta.gr/Portals/0/pdf/18_09_2014_%20site_epistoliko.pdf και όχι τα δέματα.
Haldol Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Επισης μεσω επιστολικου ταχυδρομιου μπορω να στειλω μικροδεματα; Υπαρχει καποιος περιορισμος στην συσκευασια η στις διαστασεις; Ευχαριστω και παλι Ναι, μπορείς. Το "δέμα" είναι υπηρεσία, δεν έχει να κάνει με το σχήμα ή την συσκευασία του αντικειμένου. Υπάρχει ένα ανώτατο όριο όγκου και βάρους όμως στο τι μπορεί να θεωρηθεί "επιστολή", αλλά δε το θυμάμαι. Ψάξτο μία στο site των ΕΛΤΑ ή πάρε ένα τηλέφωνο αύριο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα