Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ζητώ τα φώτα σας. Σε μονοκατοικία με λάμπες οικονομίας και τις βασικές συσκευές, πληρώνουμε συχνά πάνω από 200€ ΔΕΗ, και μάλιστα αυτή τη φορά ήρθε 315. Όπως όλοι έτσι κι εμείς παλεύουμε με την ανεργία και τα αμέτρητα άλλα κοινωνικά προβλήματα στην Ελλάδα. Παρακαλώ βοηθήστε με να κατανοήσω τις παρακάτω χρεώσεις. 

Οι βασικές μου απορίες είναι, καθώς πληρώνουμε κάθε 2 μήνες κανονικά τους λογαριασμούς είτε έναντι είτε οτιδήποτε στη τελική ζητάνε, γιατί η περίοδος κατανάλωσης είναι απ'τον Απρίλιο? Επίσης Αν αλλάξω πάροχο και πάω π.χ. στην protergia θα υπάρχουν αυτά τα σκ@@@ μέσα να πληρώνω?

Για έναν μεροκαματιάρη άνθρωπο αυτό το πράγμα είναι ασύλητο.

2aep4eb.jpg

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι θα τις πληρώνεις, η ΔΕΗ ή ο κάθε εναλλακτικός πάροχος πέρνουν από τα λεφτά του λογαριασμού μόνο την αξία του ρεύματος, δηλαδή τις 1861 kWh που έγραψε το ρολόϊ σου δηλαδή τα 174€ + ΦΠΑ, τα άλλα τα εισπράτουν και τα αποδίδουν αλλού.

Δημοσ.

Οι βασικές μου απορίες είναι, καθώς πληρώνουμε κάθε 2 μήνες κανονικά τους λογαριασμούς είτε έναντι είτε οτιδήποτε στη τελική ζητάνε, γιατί η περίοδος κατανάλωσης είναι απ'τον Απρίλιο?

γιατι η καταμέτρηση γίνεται κάθε 4 μήνες αλλά η πληρωμή κάθε δυο

για 50τμ σπίτι η κατανάλωση είναι υψηλή

• Super Moderators
Δημοσ.

Και δεν θες να μάθεις το μειωμένο τιμολόγιο εργαζομένων/συνταξιούχων ΔΕΗ :P

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω aircontition, 2-3 φουρφούρια μόνο.. ούτε σίδερο χρησιμοποιούμε.. Αυτούς τους φόρους δλδ δέν τους γλιτώνουμε σε άλλον πάροχο?

Δημοσ.

Τους φορους δεν τους γλυτωνεις .Απλα εχουν φθηνοτερη χρεωση ανα kwh .Επειδη και εγω ψαχνω για το πατρικο μου να αλλαξω παροχο βρηκα αυτη τη σελιδα http://allazorevma.gr αλλα με βαση τις kwh που εχουμε η διαφορα θα ειναι της ταξης τω 30 ευρω το χρονο....

• Like 1
Δημοσ.

1800kwh είναι τεράστια κατανάλωση για ένα σπίτι 50 τετραγωνικών και μάλιστα που δεν έχει και air-condition.

Ενδεικτικά σου αναφέρω οτι στο σπίτι μου (120 τετραγωνικών) ποτέ δεν έχουμε ξεπεράσει τις 1.100 -1.200kwh.Και ο φούρνος "παίζει" σχετικά αρκετές φορές.

Δεν έχουμε βέβαια ούτε εμείς air condition.

Κοίταξε μήπως σου κλέβουν ρεύμα ή ξεχνάς αρκετή ώρα το θερμοσύφωνο.Οι μεγάλες καταναλώσεις σε ένα σπίτι είναι κυρίως το air condition (εαν δεν είναι inverter και δεν έχει και καλές μονώσεις το σπίτι), ο φούρνος και ο θερμοσύφωνας.

Επίσης έχει υπόψη σου οτι οι χρεώσεις πάνε κλιμακωτά και δυστυχώς αυξάνονται λογαριθμικά και όχι γραμμικά.

Υπάρχουν ρυθμιζόμενες χρεώσεις ανάλογα με τις παρακάτω κλίμακες:

0-1.600Kwh

1.601-2.000Kwh

2.001-3.000Kwh

>3.000Kwh

Επειδή βλέπω οτι είσαι πολύ κοντά στο άνω όριο της 1ης κλίμακας, αξίζει να ψάξεις να εξοικονομήσεις τις 200kwh του τετραμήνου που σε αναγκάζουν να αλλάξεις κλίμακα και να πας στην αμέσως πιο πάνω που έχει πολύ πιο μεγάλες χρεώσεις.

Εαν έπαιζες κοντά στις 3000 δεν το συζητάγαμε καν.

Δημοσ.

1800kwh είναι τεράστια κατανάλωση για ένα σπίτι 50 τετραγωνικών και μάλιστα που δεν έχει και air-condition.

Ενδεικτικά σου αναφέρω οτι στο σπίτι μου (120 τετραγωνικών) ποτέ δεν έχουμε ξεπεράσει τις 1.100 -1.200kwh.Και ο φούρνος "παίζει" σχετικά αρκετές φορές.

Δεν έχουμε βέβαια ούτε εμείς air condition.

Κοίταξε μήπως σου κλέβουν ρεύμα ή ξεχνάς αρκετή ώρα το θερμοσύφωνο.Οι μεγάλες καταναλώσεις σε ένα σπίτι είναι κυρίως το air condition (εαν δεν είναι inverter και δεν έχει και καλές μονώσεις το σπίτι), ο φούρνος και ο θερμοσύφωνας.

Επίσης έχει υπόψη σου οτι οι χρεώσεις πάνε κλιμακωτά και δυστυχώς αυξάνονται λογαριθμικά και όχι γραμμικά.

Υπάρχουν ρυθμιζόμενες χρεώσεις ανάλογα με τις παρακάτω κλίμακες:

0-1.600Kwh

1.601-2.000Kwh

2.001-3.000Kwh

>3.000Kwh

Επειδή βλέπω οτι είσαι πολύ κοντά στο άνω όριο της 1ης κλίμακας, αξίζει να ψάξεις να εξοικονομήσεις τις 200kwh του τετραμήνου που σε αναγκάζουν να αλλάξεις κλίμακα και να πας στην αμέσως πιο πάνω που έχει πολύ πιο μεγάλες χρεώσεις.

Εαν έπαιζες κοντά στις 3000 δεν το συζητάγαμε καν.

Δύο κλίμακες έχει 0-2000 και 2000+.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...