Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παω περπου 5 χρονια σε ενα ωδειο και δινω 100 ευρω το μηνα. Αγαπαω πολυ τη μουσικη. Φετος ομως το προγραμμα μου ειναι πολυ πιεσμενο και εχω αρχισει και να σκεφτομαι οτι 100ευρώΧ11 μηνες =1100 ευρώ + κατι αλλα λεφτα που μου στοιχιζει η μουσικη θα μου μενει αυτο το extra ποσο. Δεν μπορω να καταληξω, να γραφτω και φετος στο ωδειο η οχι; Το να μαθω μουσικη ηταν παντα το ονειρο μου (για χομπυ οχι επαγγελματικα).. αλλα σκεφτομαι την κουραση απο τις σπουδες μου και το οικονομικο και λεω μηπως ειναι καλυτερα να το αφησω και δε μπορω να αποφασισω.

Δημοσ.

Θα πρότεινα να ζοριστείς και να τελειώσεις με το πτυχίο του ωδείου.

Αν δεν επιδρά αρνητικά σε τυχόν πανεπιστημιακές σπουδές, μην το αφήσεις.

Δεν ξέρω σε τι επίπεδο/τάξη είσαι στο ωδείο, αλλά όταν αφήσεις ένα μουσικό όργανο, σε "αφήνει" και αυτό με τη σειρά του.

Δημοσ.

Θα πρότεινα να ζοριστείς και να τελειώσεις με το πτυχίο του ωδείου.

Αν δεν επιδρά αρνητικά σε τυχόν πανεπιστημιακές σπουδές, μην το αφήσεις.

Δεν ξέρω σε τι επίπεδο/τάξη είσαι στο ωδείο, αλλά όταν αφήσεις ένα μουσικό όργανο, σε "αφήνει" και αυτό με τη σειρά του.

Σωθηκα αν περιμενω το πτυχιο.. τριτη κατωτερα ειμαι :P

Δημοσ.

Παω περπου 5 χρονια σε ενα ωδειο και δινω 100 ευρω το μηνα. Αγαπαω πολυ τη μουσικη. Φετος ομως το προγραμμα μου ειναι πολυ πιεσμενο και εχω αρχισει και να σκεφτομαι οτι 100ευρώΧ11 μηνες =1100 ευρώ + κατι αλλα λεφτα που μου στοιχιζει η μουσικη θα μου μενει αυτο το extra ποσο. Δεν μπορω να καταληξω, να γραφτω και φετος στο ωδειο η οχι; Το να μαθω μουσικη ηταν παντα το ονειρο μου (για χομπυ οχι επαγγελματικα).. αλλα σκεφτομαι την κουραση απο τις σπουδες μου και το οικονομικο και λεω μηπως ειναι καλυτερα να το αφησω και δε μπορω να αποφασισω.

Έτσι που το θέτεις μου φαίνεται λίγο σα να ψάχνεις ψυχολογική υποστήριξη πως είναι ΟΚ να σταματήσεις να παλεύεις με προβλήματα που σε δυσκολεύουν μεν, είναι μέσα στις δυνατότητές σου δε. Και το λέω αυτό γιατί αν αντικειμενικά δε γινόταν με τίποτα θα περίμενα άλλο τόνο στο γράψιμό σου.

Λοιπόν, γενικά it's not OK να σταματήσεις να παλεύεις με προβλήματα που μπορείς να ξεπεράσεις. Όταν είσαι μέσα στο τούνελ φυσικά φαίνεται αλλιώς, αλλά ποτέ κανένας δεν είπε στον εαυτό του μετά από 5-10 χρόνια καλά έκανες τότε και δεν το πάλεψες. Φυσικά υπάρχουν οι στιγμές που άνθρωποι είμαστε μας πέφτει η μπάλα, αλλά όταν έχει να κάνει με το όνειρό σου; Δε νομίζω.

ΥΓ όταν ήμουν μικρός δεν έμαθα τσέλο και τώρα το μετανιώνω. Μετάνιωσε όμως κανείς ποτέ ότι έμαθε;

• Like 8
Δημοσ.

Έτσι που το θέτεις μου φαίνεται λίγο σα να ψάχνεις ψυχολογική υποστήριξη πως είναι ΟΚ να σταματήσεις να παλεύεις με προβλήματα που σε δυσκολεύουν μεν, είναι μέσα στις δυνατότητές σου δε. Και το λέω αυτό γιατί αν αντικειμενικά δε γινόταν με τίποτα θα περίμενα άλλο τόνο στο γράψιμό σου.

Λοιπόν, γενικά it's not OK να σταματήσεις να παλεύεις με προβλήματα που μπορείς να ξεπεράσεις. Όταν είσαι μέσα στο τούνελ φυσικά φαίνεται αλλιώς, αλλά ποτέ κανένας δεν είπε στον εαυτό του μετά από 5-10 χρόνια καλά έκανες τότε και δεν το πάλεψες. Φυσικά υπάρχουν οι στιγμές που άνθρωποι είμαστε μας πέφτει η μπάλα, αλλά όταν έχει να κάνει με το όνειρό σου; Δε νομίζω.

ΥΓ όταν ήμουν μικρός δεν έμαθα τσέλο και τώρα το μετανιώνω. Μετάνιωσε όμως κανείς ποτέ ότι έμαθε;

Ξεκίνα τώρα :)

Δημοσ.

..

...ποτέ κανένας δεν είπε στον εαυτό του μετά από 5-10 χρόνια καλά έκανες τότε και δεν το πάλεψες...

Πόσο δίκιο έχεις.

Αξίζει να μπει στο νήμα "Μεγάλες κουβέντες".

ΥΓ: Δεν τρολλάρω, το εννοώ 100% 

Δημοσ.

Συγνώμη αν φανώ εντελώς άσχετος (γιατί είμαι δεν έχω ιδέα με το θέμα).

Αλλά δεν υπάρχουν φτηνότερα Ωδεία; 100€ τον μήνα μου φαίνεται τεράστιο ποσο... Ειδικά στην Ελλάδα του 2016.

Πάντως θα συμφωνήσω και εγώ με όσα είπε ο defacer.

Θα μετανιώσεις αργότερα αν σταματήσεις. 

Και εγώ μικρός σταμάτησα να μαθαίνω κιθάρα αλλά σήμερα μετανιώνω απίστευτα και θα γούσταρα πολύ να ήξερα τώρα κιθάρα.

Φυσικά και εγώ αλλά και εσύ θα μπορέσεις να μάθεις αργότερα στην ζωή σου. Αλλά όταν πλακώσουν οι υποχρεώσεις της δουλειάς κτλ. τότε δύσκολα θα μπεις πάλι στο τριπακι να μάθεις όργανο.

Δημοσ.

[...]

Φυσικά και εγώ αλλά και εσύ θα μπορέσεις να μάθεις αργότερα στην ζωή σου. Αλλά όταν πλακώσουν οι υποχρεώσεις της δουλειάς κτλ. τότε δύσκολα θα μπεις πάλι στο τριπακι να μάθεις όργανο.

Όσο μεγαλώνει κανείς είναι γενικά δύσκολο να μαθαίνει, πόσο μάλλον να εκτελεί σε ένα μουσικό όργανο.

Σίγουρα θα έχει αποτέλεσμα η μάθηση σε μεγαλύτερη ηλικία αλλά τα αποτέλεσμα είναι αδύνατον να συγκριθούν με αυτά που είναι απόρροια συστηματικής, καθοδηγούμενης και με επίβλεψη μελέτης από μικρή ηλικία (έστω και στην εφηβεία).

Δημοσ.

Υπαρχουν φτηνοτερα ωδεια αλλα εχω βρει φοβερο δασκαλο + το ωδειο ειναι πολυ κοντα μου 
Απλα για να το πω αλλιως.. νιωθω σαν να εχω διανυσει εναν μαραθωνιο στη ζωη μου την προηγουμενη χρονια (λογω σπουδων κτλ) και αυτη η χρονια μαλλον θα ειναι κατατι χειροτερη απο αυτη την αποψη.. κ πρεπει να τρεξω και δευτερο.. και καθε φορα οταν κανω εγγραφη στους ορους υπαρχει οτι και καλα δε μπορεις να σταματησεις στη μεση της χρονιας.

Δημοσ.

Μωρέ μπορείς αλλά μετά μπαίνεις σε διαδικασία κατακτήριων κλπ.

Βάλε το κεφάλι κάτω και συνέχισε.

Μισή με μία ώρα μελέτη την ημέρα , το βράδυ πριν κοιμηθείς και είσαι κομπλέ.

Το οποίο προφάνως και είναι λάθος, αλλά αρκεί επειδή είσαι σε μικρή τάξη και δεν έχει ιδιαίτερης δυσκολίας πρόγραμμα.

Αν ήσουν σε Ανωτέρα πχ, εκεί να το συζητούσαμε.

Εγώ πήρα πτυχίο κλασικής κιθάρας εν μέσω στρατού. Δηλαδή την τελευταία χρονιά, πάλευα να βρω τρόπο να μελετώ στις μονάδες που υπηρετούσα και δεν το κατάφερνα πάντα.

Τελικά τα κατάφερα παρά την δυσκολία αυτή στο χειρότερο χρονικά σημείο.

Εκεί που έπρεπε να φορτσάρω δηλαδή, είχα κάτι που δεν μου άφηνε χρόνο να μελετώ.

Οπότε μη μασάς... Σφίξε δόντια και προχώρα...

Δημοσ.

και καθε φορα οταν κανω εγγραφη στους ορους υπαρχει οτι και καλα δε μπορεις να σταματησεις στη μεση της χρονιας.

Δεν μπορείς να σταματήσεις στην μέση της χρονιάς;

Εγώ από εγωισμό δεν θα πήγαινα σε ένα Ωδείο που έχει τέτοιους γελοίους όρους. 

Ότι τι αν σταματήσεις να τους πληρώνεις θα σου στείλουν τον κλητήρα;

Δημοσ.

Δεν μπορείς να σταματήσεις στην μέση της χρονιάς;

Εγώ από εγωισμό δεν θα πήγαινα σε ένα Ωδείο που έχει τέτοιους γελοίους όρους. 

Ότι τι αν σταματήσεις να τους πληρώνεις θα σου στείλουν τον κλητήρα;

Δεν είναι του Ωδείου οι όροι.

Του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού για τα αναγνωρισμένα από το κράτος ωδεία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...