izipizisell Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Γεια σας ειμαι καινουριος εδω και θελω να με συμβουλεψετε πανω στο ζητημα που αναφερεται και στον τιτλο. Συγκεκριμενα σκεφτομαι και το θελω πολυ να κανω μεταπτυχιακο στην Αμερικη. Ξερω οτι τα πανεπιστημα ΜΙΤ,berkley κλπ ειναι σαν ακατορθωτος στοχος αλλα εχω πολυ επιμονη και τα εφοδια για να προσπαθησω και θελω να το καταφερω. Μπορειται να μου πειτε τι χρειαζεται ακριβως; Επισης κατα ποσο σημαντικος ειναι ο βαθμος του πτυχιου; Τωρα θα ξεκινησω σχολη στο εκπα πληροφορικη και τηλεποικωνιων μπηκα 2ος και εχω σκοπο οταν τελειώσω ο βαθμος μου να βγω παλι σε τετοια θελω. Διαβαζω πολλα και ολοι λενε οτι για να σε δεχτουν σε ενα τετοιο πανεπιστημο πρεπει να εχεις κατι το ξεχωριστο. Μπορειται να μ αναφερεται σγκεκριμενα τι ξεχωριστο μπορει να ειναι αυτο το κατι; (γνωριζω οτι για να τελειωσω την σχολη ειναι ακομα 4 χρονια αλλα δν θελω να τα σκεφτομαι τελευταια στιγμη και αν κατι χρειαζεται προετοιμασια θελω να ξεκινησω και απο τωρα ).
giwrgos555 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Τα 150.000 να έχεις εσύ έτοιμα στην άκρη για να τα σκάσεις στο MIT και όλα τα άλλα μην σε ανησυχούνε. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2016 από giwrgos555 6
Sazerac Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 για να μπορείς να ελπίζεις να μπεις σε τέτοια πανεπιστημία θα πρέπει φυσικά να έχεις πάρα πολύ υψηλό βαθμό, υψηλούς βαθμούς εννοείται στα σημαντικά μαθήματα, δημοσιεύσεις μαζί με καθηγητές σου, συμμετοχές σε συνέδρια, καλή πτυχιακή, μια πρακτική ή εργασιακή εμπειρία σε αυτά τα 4 χρόνια σε μια καλή εταιρία, τοπ 1% σκορ σε TOEFL & GRE και είσαι άρχοντας. Όλα αυτά ίσως και άλλα θα σου ανοίξουν το δρόμο.
Dagobert Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Τωρα θα ξεκινησω σχολη στο εκπα πληροφορικη και τηλεποικωνιων μπηκα 2ος και εχω σκοπο οταν τελειώσω ο βαθμος μου να βγω παλι σε τετοια θελω. Μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μην πεις. Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα για να πεις ότι προγραμματίζεις. 1
izipizisell Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Ειχα στην ταξη μου ενα παιδι π ο ξαδερφοσ τ πηρε υποτροφια στο Berkley ηθελα αρχικα να επικοινωνησω μ αυτον αλλα δεν γινετε. Φυσικα και λεω οτι δν ειναι ευκολο αλλα ειμαι διατεθιμενος να το δοκιμασω. Ευχαριστω ως τωρα για τις αποψεις σας οποιος εχει κατι αλλο και θελει να το αναφερει ειμαι ολο αυτια να τον ακουσω
JohnTehGreek Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Καταρχάς τα χρήματα τα διαθέτεις; Περίπου στα 60+ χιλιάδες τον χρόνο τα έχει (χωρίς την διαμονή σου) θέλει μόνο το Bachelor. Για το Master υποθέτω ακόμα περισσότερα. Εκτός αν μιλάς για υποτροφία. Αλλά φυσικά καταλαβαίνεις ότι το να πάρεις υποτροφία στο 2ο καλύτερο πανεπιστήμιο σε ολόκληρο τον Πλανήτη μόνο εύκολο δεν είναι. Άσε τα MIT. Έχεις πηδήξει 4 χρόνια από την ζωή σου. Που ξέρεις ότι τελικά θα σου αρέσει η σχολή σου; Το σημαντικότερο όλων είναι να γίνεις άριστος στην Πληροφορική. Άσε τις σχολές από έξω. Λίγα σου προσφέρουν έτσι και αλλιώς. Σκίσου εσύ για να γίνεις όσο καλύτερος μπορείς. Όλα τα άλλα θα έρθουν. 1
opcorsa Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 θελει σιγουρα προσπαθεια, και ειδικα οταν κανεις και ορθογραφικα... με τους πιο φιλικους και εγκαρδιους τονους σε συμβουλευω... παντως πιθανολογω πτυχιο πανω απο 9.0, αν κρινω απο συμφοιτητη μου που πηγε σε καλο πανεπιστημιο του κλαδου μου..
j0hnn1e Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Μακρυά απο γκόμενες μέχρι τα 30 τουλάχιστον. 2
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 ή γκόμενους πάντα με τσιγκλάει η ετεροκανονικότητα να πούμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Συγγενής με μεγάλη περιουσία ήταν να πάει για μεταπτυχιακό στο ΜΙΤ, με πτυχίο ελληνικου πανεπιστημιου(επαρχίας). Δεν το έκανε ωστόσο λόγω επαγγελματικών ευκαιριών(τότε). Γενικά χρήματα να έχεις και την καβατζώνεις την θέση! Κοίτα παντως να αποκτήσεις γνώσεις και μην περιοριζεσαι στα παραπάνω πανεπιστήμια, υπαρχουν άλλα τοσα κορυφαία όχι μονο στην Αμερική αλλα και στην Ευρώπη.
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Και χρήματα να έχει αν δεν έχει τα κριτήρια εισαγωγής δεν κάνει τίποτα. Υπάρχουν χιλιάδες άλλα παιδιά πλούσιων οικογενειών που έχουν και αυτοί τα φράγκα, οπότε μπαίνει ο παράγοντας κριτήρια.....
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Και χρήματα να έχει αν δεν έχει τα κριτήρια εισαγωγής δεν κάνει τίποτα. Υπάρχουν χιλιάδες άλλα παιδιά πλούσιων οικογενειών που έχουν και αυτοί τα φράγκα, οπότε μπαίνει ο παράγοντας κριτήρια..... Σίγουρα, απλώς παρέθεσα τι μου είπε ο ίδιος. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2016 από Επισκέπτης
LongTom Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Γεια σας ειμαι καινουριος εδω και θελω να με συμβουλεψετε πανω στο ζητημα που αναφερεται και στον τιτλο. Συγκεκριμενα σκεφτομαι και το θελω πολυ να κανω μεταπτυχιακο στην Αμερικη. Ξερω οτι τα πανεπιστημα ΜΙΤ,berkley κλπ ειναι σαν ακατορθωτος στοχος αλλα εχω πολυ επιμονη και τα εφοδια για να προσπαθησω και θελω να το καταφερω. Μπορειται να μου πειτε τι χρειαζεται ακριβως; Επισης κατα ποσο σημαντικος ειναι ο βαθμος του πτυχιου; Τωρα θα ξεκινησω σχολη στο εκπα πληροφορικη και τηλεποικωνιων μπηκα 2ος και εχω σκοπο οταν τελειώσω ο βαθμος μου να βγω παλι σε τετοια θελω. Διαβαζω πολλα και ολοι λενε οτι για να σε δεχτουν σε ενα τετοιο πανεπιστημο πρεπει να εχεις κατι το ξεχωριστο. Μπορειται να μ αναφερεται σγκεκριμενα τι ξεχωριστο μπορει να ειναι αυτο το κατι; (γνωριζω οτι για να τελειωσω την σχολη ειναι ακομα 4 χρονια αλλα δν θελω να τα σκεφτομαι τελευταια στιγμη και αν κατι χρειαζεται προετοιμασια θελω να ξεκινησω και απο τωρα ). Σε αυτά τα πανεπιστήμια που παραθέτεις: -Ικανότητα να διαθέσεις κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ντόλαρς. -Μετά,εάν δεν μπορείς το παραπάνω ή καλύτερα είναι καλό να έχεις την ικανότητα να φτάσεις στο άνω <5% της σχολής σου με papers & μπόλικη εργασία με τους δασκάλους σου. Επιμονή και εφόδια θα το δεις εάν έχεις εάν και όταν με το καλό τελειώσεις σε 4+ χρόνια.Μέχρι τότε μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλα λόγια μην λες. Επίσης, γιατί έχετε τέτοιο φετίχ με τα Murican πανεπιστήμια; Εξαιρετική μεταπτυχιακή μόρφωση θα πάρεις π.χ. εάν πας στο ETH που είναι τουλάχιστον ισάξιο ή ανώτερο των περισσότερων αμερικάνικων και πρέπει να πληρώσεις το ιλιγγιώδες ποσό των ~700 φράνγκων το εξάμηνο... Βάλε και τα έξοδα παραστάσεως, λόγω Ελβετίας, πάει στο 15Κ € τον χρόνο(iirc με δικές τους εκτιμήσεις).
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Σε αυτά τα πανεπιστήμια που παραθέτεις: -Ικανότητα να διαθέσεις κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ντόλαρς. -Μετά,εάν δεν μπορείς το παραπάνω ή καλύτερα είναι καλό να έχεις την ικανότητα να φτάσεις στο άνω <5% της σχολής σου με papers & μπόλικη εργασία με τους δασκάλους σου. Επιμονή και εφόδια θα το δεις εάν έχεις εάν και όταν με το καλό τελειώσεις σε 4+ χρόνια.Μέχρι τότε μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλα λόγια μην λες. Επίσης, γιατί έχετε τέτοιο φετίχ με τα Murican πανεπιστήμια; Εξαιρετική μεταπτυχιακή μόρφωση θα πάρεις π.χ. εάν πας στο ETH που είναι τουλάχιστον ισάξιο ή ανώτερο των περισσότερων αμερικάνικων και πρέπει να πληρώσεις το ιλιγγιώδες ποσό των ~700 φράνγκων το εξάμηνο... Βάλε και τα έξοδα παραστάσεως, λόγω Ελβετίας, πάει στο 15Κ € τον χρόνο(iirc με δικές τους εκτιμήσεις). Θα συμφωνήσω με τον Τομ εδώ και θα δώσω +1, μια χαρά κορυφαίο δεν είναι και το eth? (Νηματοθέτη, ανοιξα και παρόμοιο θέμα με το δικό σου πιο παλιά για ελβετικό πανεπιστήμιο). Αν σκεφτείς οτι είναι δημόσιο πανεπιστήμιο και τα δίδακτρα είναι συμβολικά, το μοναδικό σου έξοδο θα είναι το ακριβό κόστος ζωής στην Ελβετία. Σε ένα από τα κορυφάια πανεπιστημια της Ευρώπης που κοιτάει στα ίσια τα αμερικάνικα πανεπιστήμια.
Zein Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 εςυ στο ΜΙΤ θελεις να μπεις για μοστρα και για να λες οτι μπηκες εκει? Ή σε ενδιαφερουν οι γνωσεις που μπορεις να τις παρεις απο οπουδηποτε αλλου? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα