Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν εννοείς ότι δε παίρνει την ίδια τιμή με το σουπερ μάρκετ δεκτό δεν ισχυρίστηκα ποτέ το αντίθετο. Ψωνίζει όμως με τιμολόγιο οπότε είναι χονδρική economics FTW [sic].Αν αγοράζει ίδια τιμή με το περίπτερο (λογικός συλλογισμός) πουλάει αρκετά πιο ακριβά χωρίς προφανή λόγο.

Έλα ντε.Κάθε πρωί(ή κάποιες φορές την βδομάδα) έρχεται ο τυπάς με τα γάλατα, τα αναψυκτικά και το τιμολόγιο. Αυτό Killik λέγεται χονδρική από όσο γνωρίζω.

Στην χειρότερη να τα παίρνει 20% πιο πάνω από το supermarket,στην καλύτερη στην ίδια τιμή.

Η μόνη δικαιολογία που έχει ο καταστηματάρχης είναι ότι είναι ανοικτός και την Κυριακή.

Δημοσ.

Ο νέος ορισμός της αισχροκέρδειας: ήταν πολύ ακριβό για τα γούστα μου.

όταν το ίδιο προϊόν σε απόσταση λιγότερη των δέκα λεπτών σε παραπλήσια καταστήματα  με παρόμοιο ωράριο έχει 30 με 50 λεπτά λιγότερο το βλέπεις το ίδιο με το προσωπικό γούστο ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε άλλες λέξεις και όχι το γούστο. 

• Like 1
Δημοσ.

όταν το ίδιο προϊόν σε απόσταση λιγότερη των δέκα λεπτών σε παραπλήσια καταστήματα με παρόμοιο ωράριο έχει 30 με 50 λεπτά λιγότερο το βλέπεις το ίδιο με το προσωπικό γούστο ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε άλλες λέξεις και όχι το γούστο.

Κοίτα δεν έχει νόημα να το κουράσουμε. Κανένας δεν έχει υποχρέωση να πουλάει τίποτα στην τιμή που θεωρεί σωστή ο πελάτης ή ο ανταγωνιστής του παραδίπλα.

Αισχροκέρδεια είναι όταν σε γδυνουν επειδή δεν έχεις άλλη λογική επιλογή να καλύψεις τη συγκεκριμένη ανάγκη σου. Με την αστεία λογική ο γείτονας το πουλάει πιο φτηνά ούτε λίγο ούτε πολύ λες ότι το business model και οι οικονομικές κινήσεις οποιασδήποτε επιχείρησης θα έπρεπε να υπαγορεύονται από το τι κάνει ο πιο φτηνός γείτονας... που μπορεί να μην έχει ανοίξει ακόμα.

Στη δική σου περίπτωση πας και αγοράζεις κόλα από το περίπτερο, end of story.

• Like 3
Δημοσ.

Έλα ντε.Κάθε πρωί(ή κάποιες φορές την βδομάδα) έρχεται ο τυπάς με τα γάλατα, τα αναψυκτικά και το τιμολόγιο. Αυτό Killik λέγεται χονδρική από όσο γνωρίζω.

Στην χειρότερη να τα παίρνει 20% πιο πάνω από το supermarket,στην καλύτερη στην ίδια τιμή.

Η μόνη δικαιολογία που έχει ο καταστηματάρχης είναι ότι είναι ανοικτός και την Κυριακή.

Είναι αυτονόητο κανείς λογικός άνθρωπος  δεν έχει την απαίτηση ο φούρνος να έχει την ίδια τιμή με το μάρκετ εμένα με εξέπληξε  η διαφορά από το περίπτερο που ψωνίζω που έχει πάνω κάτω τον ίδιο όγκο συναλλαγών και νομίζω το εξέφρασα καθαρά

Δημοσ.

Δε καταλαβαινω το νοημα του τοπικ. Εχουμε ελευθερη αγορα. Ειναι δικαιωμα του να πουλαει οσο θελει και δικαιωμα σου αν θα το αγορασεις ή οχι. Και τα αιφον και τα αλλα κινητα και τα πλυντηρια και και αλλες τιμες εχουν σε ενα τοπικο μαγαζι αλλη σε σκρουτζ αλλη σε μεγαλες αλυσιδες.

Και επιτελους "Με τον όρο αισχροκέρδεια χαρακτηρίζεται γενικά η οποιαδήποτε αθέμιτη κερδοσκοπία.

Η αθέμιτη κερδοσκοπία μπορεί να προέλθει είτε από νοθεία, είτε με απάτη, είτε συνηθέστερα. με πώληση αγαθών σε τιμές πολύ ανώτερες των προβλεπομένων αγορανομικών διατάξεων ή άλλων συγκριτικών μέτρων. Ο όρος είναι σύνθετος, ετυμολογούμενος από τις λέξεις αισχρός + κέρδος. Σε δημώδη χρήση, κατ΄ επέκταση, λαμβάνει την έννοια της φαύλου πλεονεξίας. Η αισχροκέρδεια ως στρεφόμενη κατά περιουσίας ατόμου, αποτελεί ποινικό αδίκημα όπως προβλέπεται από δύο άρθρα (404 και 405) του ισχύοντος σήμερα στην Ελλάδα Ποινικού Κώδικα τιμωρούμενη σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ παράλληλα επιφέρει ακύρωση της οποιασδήποτε δικαιοπραξίας επί της οποίας βασίστηκε αυτή, σύμφωνα και με σχετικό άρθρο του ισχύοντος Αστικού Κώδικα." 

"επιδίωξη και ιδίως επίτευξη υπερβολικού κέρδους με παράνομα ή ανήθικα μέσα"

Αισχροκερδεια για εμενα θα ηταν να την δινει 4€. Και οχι ενα γιουρο παραπανω.

Δημοσ.

Είναι αυτονόητο κανείς λογικός άνθρωπος  δεν έχει την απαίτηση ο φούρνος να έχει την ίδια τιμή με το μάρκετ εμένα με εξέπληξε  η διαφορά από το περίπτερο που ψωνίζω που έχει πάνω κάτω τον ίδιο όγκο συναλλαγών και νομίζω το εξέφρασα καθαρά

Το περίπτερο λογικά πουλάει περισσότερα αναψυκτικά από τον φούρνο, άρα μπορεί να έχει πιο χαμηλή τιμή και να κερδίζει από την ποσότητα. Ο φούρνος τα έχει πιο ακριβά γιατί είναι ένα συμπληρωματικό προϊόν που δεν φεύγει πολύ.

(Δηλαδή, αν το περίπτερο πουλούσε ψωμί θα το πουλούσε πολύ πιο ακριβά από τον φούρνο!).

Δημοσ.

Κοίτα δεν έχει νόημα να το κουράσουμε. Κανένας δεν έχει υποχρέωση να πουλάει τίποτα στην τιμή που θεωρεί σωστή ο πελάτης ή ο ανταγωνιστής του παραδίπλα.

Αισχροκέρδεια είναι όταν σε γδυνουν επειδή δεν έχεις άλλη λογική επιλογή να καλύψεις τη συγκεκριμένη ανάγκη σου. Με την αστεία λογική ο γείτονας το πουλάει πιο φτηνά ούτε λίγο ούτε πολύ λες ότι το business model και οι οικονομικές κινήσεις οποιασδήποτε επιχείρησης θα έπρεπε να υπαγορεύονται από το τι κάνει ο πιο φτηνός γείτονας... που μπορεί να μην έχει ανοίξει ακόμα.

Δεν τίθεται ζήτημα υποχρέωσης ούτε είπα ότι είναι παράνομο αν τώρα εσύ ξέρεις κάποιο business model που δε λαμβάνει υπόψη την τιμή του ανταγωνιστή εγώ πάω πασο. Ηθελα απλά να θίξω οτι η τελική τιμή σε σημεία λιανικής πώλησης πολλές φορές είναι παράλογη ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ και θέλησα να ανοίξω ένα διάλογο όποιος θέλει συμμετέχει διαφωνεί η συμφωνεί   δε βλέπω λόγο για ειρωνείες 

Δημοσ.

Δεν τίθεται ζήτημα υποχρέωσης ούτε είπα ότι είναι παράνομο αν τώρα εσύ ξέρεις κάποιο business model που δε λαμβάνει υπόψη την τιμή του ανταγωνιστή εγώ πάω πασο. Ηθελα απλά να θίξω οτι η τελική τιμή σε σημεία λιανικής πώλησης πολλές φορές είναι παράλογη ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ και θέλησα να ανοίξω ένα διάλογο όποιος θέλει συμμετέχει διαφωνεί η συμφωνεί   δε βλέπω λόγο για ειρωνείες 

Ο φουρνος θα λαβει υποψιν την τιμη των φουρνων. Γιατι αυτο ειναι που δινει. Τις τυροπιτες και ολα αυτα. Την κοκακολα οχι. Οπως ειπε και ο φιλος ειναι συμπληρωματικο προιον. Αν ηταν μινι μαρκετ τοτε θα κοιταζε και τις κοκακολες και τα αναψυκτικα. Οταν θες κοκακολα εγω δε σκεφτομαι φουρνο παντως. 

Επισης ειναι παραλογη και αν δε θες δε την αγοραζεις. Και εγω αν δεις σε αλλο ποστ για καψουλες νεσπρεσσο στα Coffee Lab τις πηγα ταμειο και μου ειπανε 4ευρω και της λεω οχι ευχαριστω δε θελω. 

Δημοσ.

Πήρα σήμερα μια coca-cola 1,5L και η τιμή μου φάνηκε παράλογη. Στο super market Παίζει γύρο στο 1,20Є με 1 ,30Є ισως και φθηνότερα αν είναι πολυσυσκευασία η προσφορά .Στο ψιλικατζίδικο,περίπτερο 1,80 με 2,00.Ο φούρνος που πήγα να πάρω σήμερα το ψωμί μου  με χρέωσε 2,30. Το θεωρείτε λογικό; 

Έχω πληρώσει σε παντοπωλείο 1 ευρώ για μεγάλο νερό το οποίο κάνει στο super market 30 λεπτά  στο τουριστικό θέρετρο των Κάτω Πατησίων  οπότε το 2,30 για 1,5L coca cola είναι μια χαρά!

Δημοσ.

Δεν τίθεται ζήτημα υποχρέωσης ούτε είπα ότι είναι παράνομο αν τώρα εσύ ξέρεις κάποιο business model που δε λαμβάνει υπόψη την τιμή του ανταγωνιστή εγώ πάω πασο. Ηθελα απλά να θίξω οτι η τελική τιμή σε σημεία λιανικής πώλησης πολλές φορές είναι παράλογη ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ και θέλησα να ανοίξω ένα διάλογο όποιος θέλει συμμετέχει διαφωνεί η συμφωνει 

Η τιμή του ανταγωνιστή κάποιες φορές δεν έχει σημασία στο μοντέλο. Επίσης τίθεται το θέμα ποιος ακριβώς είναι ο ανταγωνιστής. Επίσης πολλά μοντέλα βασίζονται στο να φέρεις μέσα τον πελάτη με Χ προσέγγιση και μετά να βγάλεις λεφτά με upselling ή cross selling. Έχουν γραφτεί ωκεανοί βιβλίων σχετικά, οπότε σταματάω εδώ κρατώντας το συμπέρασμα ότι το να κρίνει κανείς μόνο βάσει της τιμής του γείτονα είναι ενδεχομένως αφελές. Αλλά αυτό δεν είναι το point μου.

Το point είναι πως άλλο πράγμα το "η τιμή είναι παράλογη ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ" και άλλο η αισχροκέρδεια. Και το φουλάρι Hermes για 400 ευρώ είναι παράλογο για εμένα, αλλά δεν άνοιξα θέμα με τίτλο Hermes αισχροκέρδεια.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω πληρώσει σε παντοπωλείο 1 ευρώ για μεγάλο νερό το οποίο κάνει στο super market 30 λεπτά  στο τουριστικό θέρετρο των Κάτω Πατησίων  οπότε το 2,30 για 1,5L coca cola είναι μια χαρά!

Νορμάλ είναι ρε συ και τα περίπτερα τόσο δεν το έχουν;

• Like 1
Δημοσ.

Ο φουρνος θα λαβει υποψιν την τιμη των φουρνων. Γιατι αυτο ειναι που δινει. Τις τυροπιτες και ολα αυτα. Την κοκακολα οχι. Οπως ειπε και ο φιλος ειναι συμπληρωματικο προιον. Αν ηταν μινι μαρκετ τοτε θα κοιταζε και τις κοκακολες και τα αναψυκτικα. Οταν θες κοκακολα εγω δε σκεφτομαι φουρνο παντως. 

Επισης ειναι παραλογη και αν δε θες δε την αγοραζεις. Και εγω αν δεις σε αλλο ποστ για καψουλες νεσπρεσσο στα Coffee Lab τις πηγα ταμειο και μου ειπανε 4ευρω και της λεω οχι ευχαριστω δε θελω. 

κοίτα δε ξέρω λεπτομέρειες για τα πόσα μπουκάλια μπορεί να πουλάει αλλά απο ότι βλέπω δεν είναι μικρή ποσότητα υποθέτω ότι οι χυμοί ,το γάλα και τα αναψυκτικά είναι ένα σεβαστό μέρος των εσόδων του. Απλα θέλω να θίξω οτι υπάρχει άσχημη νοοτροπία ως προς την τιμή που πουλάνε ειδικά όταν υπάρχουν τόσα σημεία που μπορείς να προμηθευτείς το ίδιο προϊόν.

Δημοσ.

Στο μπλα μπλα η μεγαλύτερα φάση είναι ότι μπορεί να γίνεται ανάλυση επί των αναλύσεων για 15598 σελίδες για τα αυτονόητα!

Όσο γουστάρει βάζει την τιμή στις τσίχλες - Όποιος γουστάρει αγοράζει End of Story!

Είδα την τιμή στην απόδειξη λέει.. Στόμα δεν έχεις ρε φίλε να ρωτήσεις 'αυτό πόσο κάνει' πριν την χτυπήσει??

Αν στην απόδειξη η κόκα κόλα είχε 10 ευρώ θα την πλήρωνες??

Οκ συνεχίστε τις αναλύσεις πλάκα έχει..

• Like 2
Δημοσ.

Νορμάλ είναι ρε συ και τα περίπτερα τόσο δεν το έχουν;

Νομίζω, δεν έχω πάρει  :P  αλλά έχω βρει σε άλλο mini market να έχει 50 λεπτά

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...