Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οταν στα 50 μέτρα παίρνω το ίδιο προϊόν  λιγοτερο απο 2 ευρω εγω θεωρώ οτι κερδίζει παράλογα. Αν δούμε τώρα το θέμα νομικά ok το αισχροκέρδεια ναι δεν είναι δόκιμο  χρησιμοποίησα τη λέξη με τη καθημερινή χροιά της  ήμουν ξεκάθαρος δεν το θεώρησα παράνομο ούτε υπονόησα οτι είναι. Αν το ίδιο φουλάρι το βρίσκεις σε άλλα  πέντε σημεία στα δέκα λεπτα απόσταση 300 ευρω και θεωρείς οτι η τιμολόγηση του πρώτου καταστήματος είναι οκ τι να πώ.

Ερευνα αγοράς λέγεται και είναι 100% στο χέρι του αγοραστή. Το αν το κατάστημα 50 μέτρα πιο πέρα πληρώνει λιγότερο ενοίκιο ή δεν απασχολεί το ίδιο προσωπικό ή οτιδήποτε δεν μπορείς να το ξέρεις εσύ ούτε κανένας. Γι αυτό και έχουμε ελεύθερο εμπόριο, δηλαδή όσο θέλω εγώ πουλάω και αν θέλεις εσύ αγοράζεις. Ετσι πάει, έτσι γίνεται, ακόμα και αν η δικαιολογία αν τον ρωτήσεις είναι "γιατί έτσι γουστάρω ρε αδερφέ". 

Με την ίδια λογική εσύ γιατί δεν περπάτησες που λες 50 μέτρα παραπέρα για να την πάρεις φτηνότερα από άλλο κατάστημα; 

• Like 1
Δημοσ.

Μην το βλέπεις έτσι.

Δες το ως ποσοστό % και θα αλλάξεις γνώμη.

καταλαβαίνω τι θες να πείς το θέμα όμως δεν είναι μόνο οικονομικό.Νιώθεις ότι σε εξαπατούν (χωρίς επαναλαμβάνω να παραβαίνει κάποιο νόμο).

Δημοσ.

καταλαβαίνω τι θες να πείς το θέμα όμως δεν είναι μόνο οικονομικό.Νιώθεις ότι σε εξαπατούν (χωρίς επαναλαμβάνω να παραβαίνει κάποιο νόμο).

Κατανοητό. Το έβλεπα και γω όπως και συ κάποτε, αλλά κάποιοι δε βάζουν μυαλό (ελ. επαγγελματίες). Πολλές φορές ήθελα να στηρίζω το γείτονα ψιλικατζή, αλλά έβλεπα μπύρες 1.60 αντί για 1.10, πατατάκια 1.20 αντί 0.80 κλπ.

Ε, αφού δεν αλλάζουν αυτοί, ας αλλάξω εγώ...

Δημοσ.

Ερευνα αγοράς λέγεται και είναι 100% στο χέρι του αγοραστή. Το αν το κατάστημα 50 μέτρα πιο πέρα πληρώνει λιγότερο ενοίκιο ή δεν απασχολεί το ίδιο προσωπικό ή οτιδήποτε δεν μπορείς να το ξέρεις εσύ ούτε κανένας. Γι αυτό και έχουμε ελεύθερο εμπόριο, δηλαδή όσο θέλω εγώ πουλάω και αν θέλεις εσύ αγοράζεις. Ετσι πάει, έτσι γίνεται, ακόμα και αν η δικαιολογία αν τον ρωτήσεις είναι "γιατί έτσι γουστάρω ρε αδερφέ". 

Με την ίδια λογική εσύ γιατί δεν περπάτησες που λες 50 μέτρα παραπέρα για να την πάρεις φτηνότερα από άλλο κατάστημα; 

το προϊόν δεν είχε τιμή αν είχε θα το έκανα όχι για τα πενήντα η τριάντα λεπτά που ήταν η διαφορά αλλά καθαρά γιατί το θεωρώ κοροϊδία. Κατάλαβα στο περίπου ότι κάτι γίνεται στο ταμείο λόγο τιμής και βλέποντας την απόδειξη μετα τώρα εκείνη τι στιγμή καλός κακός δε το γύρισα πίσω απλά δε θα ξαναπάω.Και συγνώμη κιόλας αλλά δεν είναι και εύκολο να κάνεις και έρευνα αγορά για τα πάντα παντού. Σε γενικές γραμμές θέλω να θίξω την νοοτροπία αρπαχτικού που έχουν πολλά μαγαζιά δεν είναι τόσο το θέμα μου που πλήρωσα παραπάνω τη coca cola.   

Δημοσ.

Actually αν είναι όπως τα λες, παραβαίνει κάποιο νόμο.

Είναι υποχρεωμένος να αναγράφει τις τιμές για ό,τι πουλάει.

https://www.forin.gr/laws/law/3256/kwdikopoihsh-kanonwn-diakinhshs-kai-emporias-proiontwn-kai-paroxhs-uphresiwn-kanones-di-e-p-p-u#!/?article=18711

http://www.odigostoupoliti.eu/kanones-diakinisis-ke-emporias-proionton-ke-parochis-ipiresion/

Δημοσ.

Κατανοητό. Το έβλεπα και γω όπως και συ κάποτε, αλλά κάποιοι δε βάζουν μυαλό (ελ. επαγγελματίες). Πολλές φορές ήθελα να στηρίζω το γείτονα ψιλικατζή, αλλά έβλεπα μπύρες 1.60 αντί για 1.10, πατατάκια 1.20 αντί 0.80 κλπ.

Ε, αφού δεν αλλάζουν αυτοί, ας αλλάξω εγώ...

ορισμένοι παίρνουν πράγματα από τα lidl και τα πουλάνε τρεις φορές επάνω σε κάνουν και νιώθεις μαλάκας δε καταλαβαίνω πως θέλουν να βάλουν στη τσέπη τους τόσα λεφτά από ένα κουτάκι μπύρας η ένα χυμό.

3. Από την υποχρεωτική αναγραφή της τιμής ανά μονάδα μέτρησης επί των πινακίδων πώλησης εξαιρούνται:

α. Καταστήματα λιανικής με εμβαδόν μικρότερο των 50 τ.μ. πλην καταστημάτων πώλησης προϊόντων αρτοποιίας.

β. Περίπτερα.

γ. Συσκευασμένα προϊόντα των οποίων η ποσότητα ισοδυναμεί με 1 λίτρο ή 1 κυβικό μέτρο ή 1 κιλό ή 1 μέτρο ή 1 τετραγωνικό μέτρο κατά περίπτωση.

ίσως εμπίπτει σε ένα από αυτά (απο το λινκ σου)δε ξέρω για να πάρω θέση. Σε γενικές γραμμές πάντως στους φούρνους που πηγαίνω εγώ στα ψυγεία ποτών τιμές νομίζω δεν έχουν αλλά δε το έχω προσέξει κιόλας.

Δημοσ.

Πήγε προχτές η μάνα μου στον βασιλόπουλο να πάρει τρόφιμα.. βλέπω την απόδειξη 100 ευρώ!

Ο Χριστός! Βλέπω ενδιάμεσα μια πίτα κατεψυγμένη αβ 10.46 ευρώ...

http://www.ab.gr/click2shop/KATEPsYGMENA-TROFIMA/PITSES-FYLLA-PITES/PITES-PITAKIA/PITTA-KATEPsYGMENI-ChORTOPITA-NISTISIMI-1100-GR/p/7081873

Μετά παγωτό 7.5 ευρώ.. Μην τα αγοράζετε παιδιά. Τι τιμές είναι αυτές το κέρατο μου; Η μάνα μου φυσικά ούτε βλέπει τι αγοράζει, εγώ τα ψάχνω εξονυχιστικά.

Επίσης, πόσο τρελά πανάκριβος είναι ο Βασιλόπουλος;;

• Like 1
Δημοσ.

Πήγε προχτές η μάνα μου στον βασιλόπουλο να πάρει τρόφιμα.. βλέπω την απόδειξη 100 ευρώ!

Ο Χριστός! Βλέπω ενδιάμεσα μια πίτα κατεψυγμένη αβ 10.46 ευρώ...

http://www.ab.gr/click2shop/KATEPsYGMENA-TROFIMA/PITSES-FYLLA-PITES/PITES-PITAKIA/PITTA-KATEPsYGMENI-ChORTOPITA-NISTISIMI-1100-GR/p/7081873

Μετά παγωτό 7.5 ευρώ.. Μην τα αγοράζετε παιδιά. Τι τιμές είναι αυτές το κέρατο μου; Η μάνα μου φυσικά ούτε βλέπει τι αγοράζει, εγώ τα ψάχνω εξονυχιστικά.

Επίσης, πόσο τρελά πανάκριβος είναι ο Βασιλόπουλος;;

Αναλογα. Πηγαινω ΑΒ γιατι βαζει καλες προσφορες παρα πολυ συχνα. Τωρα οκ δε ξερω τι τιμες παιζουν οι αλλες πιτες για να εχω εικονα :Ρ

Δημοσ.

Εγώ έχω τις εφαρμογές ΑΒ και Μασούτης στο κινητό μου και πχ όταν θέλω απορρυπαντικό ή χλωρίνη κοιτάω που το έχει σε προσφορά και πάω εκεί. Όταν βγάζει καλές προσφορές καλός είναι. Για όλα τα υπόλοιπα απλά don't.

Δημοσ.

δεν εινα ακριβα,ο φπας και η φορολογια 26% των επιχειρησεων ειναι ,που πρεπει να πληρωσετε,συν ολα τα αλλα εμμεσα νταβατζιλικια,ενφια,φορος καυσιμων κλπκλπ,και ολα αυτα,απο την ιδια τσεπη,που πλεον εχει ολο και λιγοτερα..........ευρωπη παση θυσια,δεν θελαμε?????

• Like 1
Δημοσ.

υπάρχουν τόσα παραδείγματα αισχροκέρδειας γύρω μας και μας αναφέρεις αυτό με την κόλα επειδή έχει μια τιμή αυξημένη σε σχέση με άλλα καταστήματα;.

δηλαδή αξίζει να ανοιχτεί θέμα για τα 0,30€ της διαφοράς στην τιμή; σ ένα προϊόν κιόλας που δε τρέχει και κάτι αν το στερηθούμε. περισσότερο καλό θα μας κάνει.

βασικά τι εννοούμε όταν λέμε αισχροκέρδεια;

γιατί το παράδειγμα με την κόλα είναι αισχροκέρδεια και η τιμή στα δωμάτια ενός νησιού τον Αύγουστο που διπλασιάζεται ή τριπλασιάζεται δεν είναι αισχροκέρδεια; -εκεί το θεωρούμε φυσιολογικό.

και για να σε κάνω να αισθανθείς καλύτερα να σου πω ότι σε γνωστό τουριστικό μέρος (από τα πιο γνωστά στην ελλάδα) πλήρωσα 3€ για μια σφολιάτα τυροπιτοειδή (σε μίνι μάρκετ) που αλλού κάνει 2€ και 10€ για ένα ποτό.

και επίσης στην παραλία, 5€ για μια μπύρα την οποία που τη δώσανε στο χέρι.

και αφού μου τον πιάσανε την πρώτη μέρα, τις επόμενες μέρες πήρα μπύρες από το μάρκετ, τις πάγωσα και έσκασα μύτη στην παραλία δίπλα από τις ξαπλώστρες με δικές μου μπύρες

αισχροκέρδεια θα πει κάποιος, προσφορά και ζήτηση θα πει κάποιος άλλος.

Δημοσ.

γιατί το παράδειγμα με την κόλα είναι αισχροκέρδεια και η τιμή στα δωμάτια ενός νησιού τον Αύγουστο που διπλασιάζεται ή τριπλασιάζεται δεν είναι αισχροκέρδεια; -εκεί το θεωρούμε φυσιολογικό.

ΟΧΙ δεν ειναι αισχροκερδεια, αν δεν μπορεις μην πας, γιατι να το δωσει σε σενα με 40 ευρω και οχι σε αλλον με 120?

Δημοσ.

το προϊόν δεν είχε τιμή αν είχε θα το έκανα όχι για τα πενήντα η τριάντα λεπτά που ήταν η διαφορά αλλά καθαρά γιατί το θεωρώ κοροϊδία. Κατάλαβα στο περίπου ότι κάτι γίνεται στο ταμείο λόγο τιμής και βλέποντας την απόδειξη μετα τώρα εκείνη τι στιγμή καλός κακός δε το γύρισα πίσω απλά δε θα ξαναπάω.Και συγνώμη κιόλας αλλά δεν είναι και εύκολο να κάνεις και έρευνα αγορά για τα πάντα παντού. Σε γενικές γραμμές θέλω να θίξω την νοοτροπία αρπαχτικού που έχουν πολλά μαγαζιά δεν είναι τόσο το θέμα μου που πλήρωσα παραπάνω τη coca cola.

Το σκέφτεσαι λάθος, δεν είναι δα και καμιά τραγική διαφορά για να χαρακτηρίσεις τον μαγαζατορα αρπακτικο. Ούτε φυσικά και είναι δύσκολο να ρωτήσεις την τιμή του προϊόντος αφού δεν αναγράφεται.

Απλά σκέψου ότι η τιμή που το πουλάει αυτός δεν είναι για εσένα και απλά μην ξαναπαιρνεις το προϊόν αυτό από τον ίδιο. Δεν ξέρεις τους λόγους και ούτε σε ενδιαφέρει κιόλας εδώ που τα λέμε, πας απλά παρακάτω.

Δημοσ.

ΟΧΙ δεν ειναι αισχροκερδεια, αν δεν μπορεις μην πας, γιατι να το δωσει σε σενα με 40 ευρω και οχι σε αλλον με 120?

το ερώτημα το έκανα για χάρη της συζήτησης. γιατί ο καθένας χρησιμοποιεί τον όρο αισχροκέρδεια όταν κάτι του φαίνεται ακριβό.

τι ακριβώς εννοούμε όμως όταν λέμε αισχροκέρδεια.

με την ίδια λογική τίποτα δεν είναι αισχροκέρδεια.

αν σου χρεώσω το μπουκαλάκι του νερού 5€ είναι αισχροκέρδεια; (υπάρχει διατίμηση στο νερό αλλά θεωρητικά μιλάμε)

δεν αναφέρομαι σε σένα, απλά θέλω να δω με αφορμή αυτό τι απαντήσεις θα δώσει ο καθένας

Δημοσ.

Όταν την coca cola των 330mL την αγοράζουμε (χωρίς πολυσυσκευασία) από 0.9 ευρώ η φθηνότερη που βρήκα μέχρι 1.2-1.3 οι πιο τσιμπιμένες εδώ που μένω κοντά στο κέντρο, τότε η τιμή που αναφέρεις για 1.5L είναι αρκετά καλή.

Edit: Και δεν παίζει να βρεις συσκευασία με 1.5L στα 1.2-1.3 που λες, μάλλον τρολλάρεις.

δεν εινα ακριβα,ο φπας και η φορολογια 26% των επιχειρησεων ειναι ,που πρεπει να πληρωσετε,συν ολα τα αλλα εμμεσα νταβατζιλικια,ενφια,φορος καυσιμων κλπκλπ,και ολα αυτα,απο την ιδια τσεπη,που πλεον εχει ολο και λιγοτερα..........ευρωπη παση θυσια,δεν θελαμε?????

Ο ΕΝΦΙΑ δεν αφορά τον καταναλωτή που έρχεται να αγοράσει το προϊόν σου. Τον αφορά ο ΦΠΑ μόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...