Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει η παγίδα ότι αν δεν υπηρχε η αγοροπωλησία μεταξύ τους μπαγιοκο δε θα υπήρχε για την φαεινή ιδέα του χρηματιστηριου.

Προφανώς το χρηματιστήριο και μονο ήταν η σκέψη και των δυο.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το 2010 γνώρισα μια γυναικα εγώ 27 αυτή 48 ελεύθερη όχι παντρεμένη (εχουμε χωρηση απο 2013). Και όπως καταλαβαίνετε το νεαρό της ηλικίας προχωρήσαμε και ερωτικά.

Πιστεύω ότι εδώ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα...
  • Like 1
Δημοσ.

Αν εσύ με πείσεις ότι είναι καλή ιδέα να στείλω λεφτά στη χήρα του Νιγηριανού δισεκατομμυριούχου και εγώ τα στείλω, ποιος ακριβώς παίρνει το ρίσκο;

Εσυ. Και ποιος ειναι ο εξαπατημενος?

Δημοσ.

Σε αυτά τα ζητήματα φίλε μου, χωρίς παρεξήγηση, άποψη μπορεί να πει κάποιος μόνο εάν γνωρίζει και τις 2 πλευρές της ιστορίας.

Πάντως όπου μπλεκει το οικονομικό γίνονται μπαχαλο τα πράγματα. Για αυτό και εγώ (επειδή την έχω πατήσει) με τους πραγματικά κοντινούς μου ανθρώπους δεν κάνω οικονομικές συνναλαγες.

• Like 1
Δημοσ.

.Χρηματικά είμαι στο διπλασιο χαμένος Δηλ οι χρηματηστηριακες εταιρίες επενδύσεων που παίζουν ποσά από πελάτες τους άλλοι χάνουν άλλοι κερδίζουν. τη πάει να πει;παίρνεις τα ρίσκα σου δεν σε έπιασε κάνεις απο το λαιμό να το κανείς, το σπίτι μπορεί να πάει σε 10 χρονιά 20χιλ άλλα και το χρηματιστηριο μπορεί να φτάσει 1000 φόρες πανω. Ηθικά ( γιατί νομικά δεν ξέρω αν φέρω ευθύνη)  λέω  στον εαυτό μου την φάγαμε στο κο.....και οι δυο και προχωράμε δεν ρίχνω ευθύνες σε κανέναν.

Σωστα, αλλλα η αλλη εχασε περιουσια αξιας 40κ. Αλλο αν αξιωνε να το πουλησει 80κ οπως λεει ο φιλος. Το θεωρεις ισα βαρκα ισα πανια? Πιστευω οτι πρεπει με βαση την τοτε πραγματικη αξια του σπιτιου (40κ) να δουν ποσα εχασε ο ενας απο το δανειο και ποσα η αλλη απο το σπιτι και να τα βρουν οικονομικα στην μεση. Το οτι το σπιτι τωρα κανει 15κ ειναι εκτος συζητησης. Σε 10 χρονια μπορει να κανει 20 τι παει να πει αυτο.

αστο πρεπει να μου δωση κιολας αν το παμε οπως λες

Δημοσ.

Εσυ. Ποιος ομως ειναι ο εξαπατημενος?

Αν θες να πεις ότι το χρηματιστήριο δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια μεγάλη απάτη, που το διαπραγματευόμαστε να πω την αλήθεια, αυτό είναι τελείως διαφορετικό θέμα.

Αν το χρηματιστήριο δεν είναι a priori απάτη όπως η χήρα τότε κανείς δεν είναι εξαπατημενος. Αν και, νομικά μπορεί να προκύψει ότι είναι σε κάποιες περιπτώσεις (φούσκα που έφαγε οικονομίες συνταξιούχων επειδή κάποιοι καρχαρίες τους έλεγαν σίγουρο κέρδος κλπ), εκεί όμως σίγουρα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο όλες οι λεπτομέρειες (πχ αυτός που σε έπεισε είναι χρηματιστής άρα είναι λογικό να υποθέσεις πως ξέρει τι λέει). Θα ήταν ενδιαφέρον αν ήξερε κάποιος πως ακριβώς πήγαν αυτά σε περιόδους φούσκας.

Δημοσ.

Οντως πες ποσο εκανε το σπιτι τοτε, ποσα παιξατε στο χρηματιστηριο και ποσα χασατε να σου απαντησουμε. Το ποσο εχει το σπιτι τωρα ειναιι εκτος συζητησης καθοτι η αγορα εγινε με τα τοτε δεδομενα.

Δημοσ.

Eγώ πήρα δάνειο 90, και τότε οι κατοικία μετά βίας αν θα πουλιόταν 40 με 50 βάρια βάρια. στο χρηματηστηριο  παίχτηκαν και τα 90 τώρα πρέπει να έχουν πάει 3χιλ. 

Δημοσ.

εχω την εντυπωση οτι διαβαζω αστειο ,αλλα εφοσν δεν υπαρχει κατι γραπτο οπως λεγαν και οι λατινοι verba volants scripta manent κοινως δεν εχεις κατι δεσμευτικο χειροπιαστο εναντιων σου, μοκκο και σε αλλη παραλια, τυχερε σου μεινε και το σπιτι

Δημοσ.

Αυτό. Εσύ δανείστηκες για να αγοράσεις το σπίτι της στο ποσό που συμφωνήσατε. Αυτή έπαιξε τα λεφτά στο χρηματιστήριο και τα έχασε.

Το τι_θα_γινόταν_αν δε τα έχανε, το τι προσμένατε να βγάλετε από αυτά τα λεφτά και λοιπά παραμυθάκια, είναι να 'χαμε να λέγαμε.

Εσύ αγόρασες ένα σπίτι. Το τι έκανε αυτή με τα λεφτά, δική της δουλειά.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό που την πονάει είναι ότι έχασε λεφτά, το σπίτι και σένα.

Δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα όμως από τη στιγμή που δεν έχετε ουσιαστική σχέση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...