ZauZ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Φιλε τιμοκατάλογο δε βλέπεις οταν παραγγελνεις; Τουλάχιστον σ αυτα το γραφουν. Αν δε σου αρεσει η τιμή, δεν παιρνεις. Προφανώς και τον είδα τον τιμοκατάλογο. Το θέμα που άνοιξα όμως δεν έχει να κάνει με αυτό αλλά το κατά πόσο μια τέτοια πρακτική αποτελεί αισχροκέρδεια σε μέρη όπου εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Αν ισχύει το παρακάτω link τότε μάλλον πρόκειται όντως για αισχροκέρδεια. http://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/nees-anotates-times-gia-emfialomeno-nero-tost-kafe-se-aerodromia-ploia-ktel-sxoleia/ ΥΓ : Προφανώς στην επιστροφή μπήκα στο καράβι με τον καφέ μου από μαγαζάκι στο λιμάνι. Κόστος 1.80 ευρώ και σάντουιτς 1.50 … 1
paylidis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 http://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/nees-anotates-times-gia-emfialomeno-nero-tost-kafe-se-aerodromia-ploia-ktel-sxoleia/ Λογικα μπορεις να τους καταγγειλεις. H διατιμηση ισχυει για πολυ συγκεκριμενα ειδη, αν τα ζηταγε θα τα επαιρνε (φραπε μονο, εσπρεσσο μονο, ελληνικό μονο, τοστ τετράγωνο κλπ). Οχι για το φρεντο και το κρουασαν! Κατα τα αλλα αυτές ειναι εδω και χρόνια οι τιμές... Εμενα τα κυλικεια στα πλοία μονο για νεράκι με βλέπουν... 2
ChaosCrew Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 αυτός ο καφές Ονδούρας έπρεπε να λέγεται πως να αποφύγετε τη διατίμηση the easy way. Το βασικό είναι να υπάρχουν τα είδη που βάση νόμου έχουν fix τιμή γιατί εντελώς τυχαία συνήθως έχουν τελειώσει.Oι σταθμοί του τρένου μου κάνουν πάντως πιο παραλογισμός γιατί ακριβώς δίπλα υπάρχουν άλλα καταστήματα αλλά έχουν τις ίδιες τιμές με το βαπόρι.
torq Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 εγώ τα έχω κόψει αυτά. εννοώ καφέδες, σε καράβια, αεροδρόμια...... τελευταία φορά που μου τον πιάσανε ήταν που είχα πάρει στο αεροδρόμιο ένα σάντουιτς από γνωστή αλυσίδα με τέτοια είδη. 4€ ή 4,5€ για κάτι που έξω το αγόραζα 3€ (από την ίδια αλυσίδα εννοείται). έτσι είστε; καφέδες, σάντουιτς απ έξω κι όλα καλά. και το κάνουν πολλοί. περίμενα στις διακοπές για το καράβι πρωί πρωί και έβλεπα μερικούς που είχαν σακούλες με τυρόπιτες και τέτοια. με γκρίνιες και αναρτήσεις αποδείξεων στα social δε γίνεται τίποτα. γέλιο προκαλούν μόνο. μην αγοράζετε, πάρτε απ έξω, καθίστε στο σαλονάκι του πλοίου και φάτε τα επιδεικτικά κοιτώντας τους. πριν χρόνια ήταν να ταξιδέψω από Κρήτη για Αθήνα με το καράβι και μας έπιασε απαγορευτικό. μια παρέα (μάλλον φοιτητών) ήθελε να φάει και έδωσε παραγγελία πίτσες τις οποίες φέρανε στο καράβι. ούτε γκρίνιες για τις τιμές ούτε τίποτα. 2
Apoll Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Διακοπές με τη γυναίκα μου από Ηράκλειο προς Νάξο… η διαδρομή είναι περίπου 3.30 ώρες και είπαμε να πάρουμε ένα καφεδάκι … κοιτάξτε την απόδειξη. Μόνο εμένα μου φαίνονται τόσο τραγικά ακριβά τα πάντα ; Μέχρι πριν 2-3 χρόνια έκανα πολύ συχνά το Πειραιάς Ηράκλειο κυρίως με MINOAN καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου και τέτοιες τιμές ειλικρινά δεν είχα δει (δε ξέρω τώρα βέβαια). Για Νάξο το καράβι (ο θεός να το κάνει) ήταν της εταιρίας SEAJET και οι τιμές στη καφετέρια για όσους δεν κατάλαβαν είναι : Freddo Espresso (Μικρός) : 4.90 !!! (Ο μεγάλος έκανε 6 ευρώ) Cappucino μικρός 5.10 (ούτε ρώτησα πόσο κάνει ο μέγαλος...) Μη ψαρώνετε με τη λέξη premium δίπλα… μιλάμε σε χάρτινο ποτηράκι και καφές της κακιάς ώρας. Υγ : Καλά μη σχολιάσω και τα 94 ευρώ ανά άτομο , ανά διαδρομή για Νάξο λες και πηγαίναμε χιονάσεμπουρκ. Υγ2 : Κατά τα άλλα μια χαρά η Νάξος και με μια χαρά normal τιμές στο νησί (σε αντίθεση π.χ. με Σαντορίνη που είναι τσιμπημένη). Γιατί γκρινιάζεις; Τις τιμές δεν τις είδες πριν αγοράσεις; Αφού δεν έχεις καταναλωτική συνείδηση, πληρώνεις..... 1
the other one Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 μη μιλάτε καθόλου τουλάχιστον εκεί αν γουστάρεις φέρνεις ταπεράκι. Για πήγαινε cinema να πληρώσεις τη coca cola 2.50 ευρώ να σε δω κι εκεί δεν έχει απ' έξω κλπ.
zio10 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 HONDURAS PREMIUM Ποικιλία 100% Arabica από την Ονδούρα. Ένα εξαιρετικά σπάνιο χαρμάνι, από 100% κόκκους Arabica που παράγονται στην Ονδούρα, σε ιδανικές συνθήκες, σε υψόμετρο 1.900 μέτρων. Ο καρπός που καλλιεργείται σε πολύ περιορισμένη ποσότητα, προσλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του εδάφους, όπως ακριβώς επιτάσσουν οι speciality καφέδες που προέρχονται από μία μόνο φάρμα-single estate. Χαρακτηρίζεται από ιδανικό σώμα, διακριτικό άρωμα μελιού και επίγευση πικρής σοκολάτας που διαρκεί. Η εκλεπτυσμένη του ποιότητα, σας επιτρέπει να το απολαύσετε μέχρι το βράδυ. ---- Μάλλον δεν ήξερε να φτιάχνει καφέ ο/η τύπος/τύπισσα. Είναι και το κλασσικό προβλημα με πολλές καφετέριες. Δεν φταίει πολλες φορές ο καφές, αλλά η έλλειψη σωστου εξοπλισμού ή αυτος που τον φτιάχνει. Και φτηνό τον πήρε! 1
LongTom Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Τα καράβια από πάντα είχαν τιμές στον θεό, από εποχές δραχμής ακόμη. Όπως όλα τα τουριστικά, είναι αυτά που αποφεύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι εάν δεν θέλεις να πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλα σου. Πας οργανωμένος για να μην χρειαστείς τίποτα. Από εκεί και πέρα, έπαθες-(ελπίζω να)έμαθες.Κοιτάμε τιμές πριν αγοράσουμε και πάντα έχεις στο μυαλό σου ότι τουριστικά == ακριβά. Δεν νομίζω να αλλάξει η κατάσταση ότι και να κάμεις,διότι πάντα έτσι ήταν και ακόμη και στην αλλοδαπιά τα τουριστικά είναι hotspots κωλοπιάσματος. 1
patrickdrd Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 H διατιμηση ισχυει για πολυ συγκεκριμενα ειδη, αν τα ζηταγε θα τα επαιρνε (φραπε μονο, εσπρεσσο μονο, ελληνικό μονο, τοστ τετράγωνο κλπ). Οχι για το φρεντο και το κρουασαν! Κατα τα αλλα αυτές ειναι εδω και χρόνια οι τιμές... Εμενα τα κυλικεια στα πλοία μονο για νεράκι με βλέπουν... μωρε μια χαρα ηταν τα τοστ με ζαμπον και τυρι στο 1,45 και με τυρι (γιατι δεν εφτασαν τα πρωτα) στα 1,25 και καφεδακι εχει ο καταλογος, αλλα βλεπεις εχουμε μαθει ολοι φρεντους εσπρεσους και καπουτσινους που πιναμε και στο χωριο μας, καλα τους κανουν για μενα 2
DDevil Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Οι τιμές στα κυλικεια ελέγχονται απο την Λιμενική αρχή της περιοχής. Οποτε αν κάτι σου φαινεται τσιμπημένο ειδοποιεις να πέσει ελεγχος. Πριν κάμποσο καιρο ειχαμε κανει μια συζητηση εδω μεσα για αγορανομικές διατάξεις την προσεξε κανεις? Κατα τα αλλα ας μην αναλυσουμε ποσο σκατά ειναι ενα κρουασάν πραλινας διατροφικά που πρέπει να το πληρώσεις και 3.5 ευρω. Μπανανες απο το σπιτι και μπάρες με ταχινι μέλι και σταφιδες βλέπω παιδάκια να τα ταιζουν με λουκουμάδες μεσα στη ζάχαρη και απορω πραγματικά. Χθες στη παραλια πηρα καμια 20αρια μπισκοτάκια που ειχα φτιάξει πριν φυγω. Σιγα μη πάω να δωσω λεφτά να με ταϊσουν σκουπιδια. Και στη τελικη αμα θες κρουασαν πραλινας παιρνεις 2-3 απο το σουπερ μαρκετ.
stelios18120 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Ε γιατί λέμε καφές καραβίσιος; Επειδή είναι άθλια ή ποιότητα του Κατα 90% πάντα σε καράβια ο καφές είναι άθλιος και πανάκριβος. Και πάλι καλά να λες. Θυμάμαι πιο παλιά κάτι 7€ φρεντο και 5€ κρουασάν και 4€ πατατακι μικρο Αν έκανες λάθος να πάρεις κανένα σάντουιτς το πληρωνες για φιλέτο Γ αυτό πάντα έχω μαζί μ νερακια,πατατακια, σάντουιτς οταν παω με καράβι γιατί γλυτώνεις πολλά χρήματα
tsakonas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Στο καράβι για Θάσο πάντως φρεντο 2,50, νερό 0,5, και τα υπόλοιπα νορμάλ. 1
chrisxkar Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 μπυρα κουτακι heineken χωρις ποτηρι λες και το παιρνεις απο το περιπτερο τιμη 5ευρω απο τοτε να πεθαινω ουτε νερο δεν παιρνω
NikosKallithea Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Ο όρος αισχροκέρδεια δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα, ο καφές και κάθε προϊόν δεν έχει διατιμηση, πωλείται όσο νομίζει ο επιχειρηματίας, εξ άλλου το 60% απα αυτά πάει στο κράτος 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα