Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι να κάνω ανέγερση ορόφου, περίπου 70 τ.μ., σε υφιστάμενο κτίριο ισογείου και πρώτου ορόφου, στην περιοχή του περιστερίου.

Γνωρίζει κανείς πόσο, χοντρικά, κοστίζει το τετραγωνικό για ολοκληρωμένη κατασκευή?

Μηχανικός που ρώτησα μου είπε να υπολογίζω γύρω στα 1.000 €/ τ.μ., αλλά αυτό το κόστος μου φαίνεται αρκετά μεγάλο αναλογιζόμενος την εποχή και το ότι δεν πρόκειται για ανέγερση από το μηδέν που απαιτεί σκαψίματα και βάσεις.

Έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία? 

Δημοσ.

Ενδεχομένως να βγει και λίγο λιγότερα... Έχεις σκεφτεί τη λύση της συμμεικτης κατασκευής? 

Στείλε pm να σου δώσω στοιχεία μηχανικού που μου έφτιαξε εμένα

Δημοσ.

Υπάρχει και η λύση της σύμμεικτης, αλλά είναι γεγονός πως δεν την έχω ψάξει ιδιαίτερα.

όποιος γνωρίζει, ας βοηθήσει..

υ.γ. tsino έχεις pm

Δημοσ.

7000ρι για αδεια για πανωσήκωμα; Λιγο υπερβολικα ακουγεται, για τοσα σου την βγαζω και εγω την αδεια που ειμαι 500χλμ μακρια...

Γενικα παρε τιμες, με καλο ψαξιμο βρίσκεις και με 700-750Ε/τμ πιστεύω. Μπετα δεν εχεις πολλα γιατι δεν υπαρχουν θεμελια, οι τιμες εχουν πιεστεί αρκετα στα εργατικα, ακομα και το ΙΚΑ ειναι πολυ χαμηλότερο. Προσφορες απο αξιοπιστους εργολάβους-μηχανικους και το πιο βασικο, ΜΕΛΕΤΗ-ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ των εργασιων και υλικών που θελεις να κανεις ωστε να αναφέρονται στο συμφωνητικο και να μην σε ριξει κανεις.

Δημοσ.

Επειδη με ενδιαφερει και εμενα το θεμα, εχετε θποψην σας να προτεινετε καποιο καλο μηχανικο η καλυτερα τεχνικη εταιρια να αναλαβει το χτισιμο?

Δημοσ.

ο αέρας είναι της μάνας μου, και θα μου τον μεταβιβάσει

άδεια δεν έχω, είμαι στο ψάξιμο μηχανικού..

είχα ξεκινήσει με ένα μηχανικό (έχω σχεδόν καταλήξει στα σχέδια) αλλά τον παράτησα γιατί, αν και αδελφός φίλου, πήγαινε να μου τον σφυρίξει φιλικά... 10.000,00 € για άδεια (με απόδειξη κάνα 2.000 €, δεν τα θυμάμαι και καλά..) και άλλα μετά για την επίβλεψη.

• Like 1
Δημοσ.

ο αέρας είναι της μάνας μου, και θα μου τον μεταβιβάσει

άδεια δεν έχω, είμαι στο ψάξιμο μηχανικού..

είχα ξεκινήσει με ένα μηχανικό (έχω σχεδόν καταλήξει στα σχέδια) αλλά τον παράτησα γιατί, αν και αδελφός φίλου, πήγαινε να μου τον σφυρίξει φιλικά... 10.000,00 € για άδεια (με απόδειξη κάνα 2.000 €, δεν τα θυμάμαι και καλά..) και άλλα μετά για την επίβλεψη.

Aυτο ειναι πακετο για να βγαλεις αδεια, περιλαμβάνει, μελετη και επίβλεψη, τελη, ταμειο ασφάλισης μηχανικων, εφορεία, ικα εργατων, δημο κλπ κλπ, εδω δεν υπαρχει ο όρος χωρις απόδειξη, ολα γίνονται μέσα απο τις τράπεζες,

Αν δεν εχει το λιγότερο τα 1000 το μέτρο μην ξεκινήσεις και μακριά απο δάνεια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...