Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλεπουμε περιπου 4-7 ονειρα καθε βραδυ με μεσο ορο διαρκειας  1-2 ωρες! Ξεχναμε το μεγαλυτερο μερος αυτων ή τουλαχιστον θυμομαστε καλυτερα αν ξυπνησουμε κοντα σε φαση rem! Ονειρα βλεπουμε ολοι και παντα.

Έχω ξεχάσει πολλά πράγματα από την σχολή, αλλά από τα λιγοστά που θυμάμαι για τον ύπνο από το μάθημα της φυσιολογίας της συμπεριφοράς δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες. Τα όνειρα συμβαίνουν κυρίως κατά την διάρκεια του REM και υπάρχουν άλλα 3 στάδια. Επίσης θυμάμαι σίγουρα μια έρευνα που έλεγε ότι μέσος όρος ήταν πολύ μικρότερος από αυτόν που λες. Νομίζω γύρω στα 15-20 λεπτά το κάθε όνειρο αν θυμάμαι καλά. Είχα διαβάσει αλλού ότι γίνεται να διαρκέσουν και πάνω από ώρα, αλλά σίγουρα δε είναι ο μέσος όρος με βάση αυτά που θυμάμαι.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ετσι ειναι. Το ονειρο μπορει να δωσει σημαντικες πληροφοριες συνεπως και λυσεις σε προβληματα. Για να γινει αυτο χρειαζεται και βοηθεια ειδικου. Ειναι πολυ δυσκολο να το πετυχει καποιος μονος του. Στο υποσυνειδητο υπαρχουν στοιχεια ξεχασμενα αλλα αμεσα διαθεσιμα. Τα ονειρα ομως αναδυονται απο το ασυνειδητο..ενα αγνωστο κοσμο καμωμενο απο απωθησεις του ιδιου του εαυτου.

Βλεπουμε περιπου 4-7 ονειρα καθε βραδυ με μεσο ορο διαρκειας 1-2 ωρες! Ξεχναμε το μεγαλυτερο μερος αυτων ή τουλαχιστον θυμομαστε καλυτερα αν ξυπνησουμε κοντα σε φαση rem! Ονειρα βλεπουμε ολοι και παντα.

(Το εχουμε ξανασυζητησει οντως! Ξεχνας και εκτος ονειρων :-D ! )

Καληνυχτα σε ολους! Παω να σκηνοθετησω το ονειρο μου ;) !

Να σκηνοθετήσεις;

Φώτα, μοτέρ, action :P

Έχω την αίσθηση ότι είχα διαβάσει παλαιότερα ότι τα όνειρα νομίζουμε ότι έχουν διάρκεια κάποιες ώρες αλλά στην πραγματικότητα σε χρόνο είναι κάποια δευτερόλεπτα με κάποια λεπτά.

Δημοσ.

Έχω ξεχάσει πολλά πράγματα από την σχολή, αλλά από τα λιγοστά που θυμάμαι για τον ύπνο από το μάθημα της φυσιολογίας της συμπεριφοράς δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες. Τα όνειρα συμβαίνουν κυρίως κατά την διάρκεια του REM και υπάρχουν άλλα 3 στάδια. Επίσης θυμάμαι σίγουρα μια έρευνα που έλεγε ότι μέσος όρος ήταν πολύ μικρότερος από αυτόν που λες. Νομίζω γύρω στα 15-20 λεπτά το κάθε όνειρο αν θυμάμαι καλά. Είχα διαβάσει αλλού ότι γίνεται να διαρκέσουν και πάνω από ώρα, αλλά σίγουρα δε είναι ο μέσος όρος με βάση αυτά που θυμάμαι.

Να σκηνοθετήσεις;

Φώτα, μοτέρ, action :P

Έχω την αίσθηση ότι είχα διαβάσει παλαιότερα ότι τα όνειρα νομίζουμε ότι έχουν διάρκεια κάποιες ώρες αλλά στην πραγματικότητα σε χρόνο είναι κάποια δευτερόλεπτα με κάποια λεπτά.

Μαλλον δε το εθεσα σωστα :huh: . Ο συνολικος μεσος ορος διαρκειας ειναι 1-2 ωρες. Καπου ειχα διαβασει επισης(πιο γενικευμενα) οτι ενα ονειρο διαρκει οση ωρα κανεις να το περιγραψεις. 

Δημοσ.

Εγώ εχω δεί ονειρα γνωριζοντας οτι τα βλεπω και μπορουσα να τα συνεχισω η να σταματήσω ανοιγωντας τα ματια η αν κανω κάποια κίνηση  εκει ειναι που καταλαβαινεις οτι το συναισθημα δεν ειναι βαρυ αλλα ουτε και ο ύπνος μαζεψα πληροφορίες αλλά δεν μπορούσα να παρω αποφάσεις.Οταν είναι βαρυ το συναισθημα και το ονειρο ξυπνάς με άλλη αισθηση περιεργη σε συγκριση με το ονειρο που το καταλαβαίνεις και ναι κρατα εως 1-2 λεπτά η λιγα δευτερόλεπτα.

Δημοσ.

Καπου ειχα διαβασει επισης(πιο γενικευμενα) οτι ενα ονειρο διαρκει οση ωρα κανεις να το περιγραψεις. 

Κάτι παρόμοιο ξέρω κι εγώ. Βασικά παλιά υπήρχε η αντίληψη ότι διαρκούν μόνο για δευτερόλεπτα, η οποία καταρρίφθηκε.

Θα σου πω τι λέει ένα βιβλίο φυσιολογίας που έχω εδώ δίπλα μου για την πρώτη σημαντική έρευνα που έγινε σχετικά με αυτό. Με την χρήση ηλεκτροεγκεφαλογράφηματος (καταγράφει το μέσο όρο δυναμικού των νευρώνων) παρατηρούσαν υποκείμενα που κοιμούνταν και τους ξυπνούσαν όταν βρίσκονταν σε δραστηριότητα που αντιστοιχεί στη φάση REM. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ανέφεραν ότι έβλεπαν όνειρα και η διάρκεια των ονείρων (κατ' εκτίμηση δική τους) ήταν περίπου ανάλογη της διάρκειας που βρίσκονταν σε ύπνο REM πριν τους ξυπνήσουν. Η μόνη διαφορά ήταν ότι κανείς δεν ανέφερε όνειρο πάνω από 15 λεπτά, παρότι ο ύπνος REM μπορεί να κρατήσει αρκετά περισσότερο (αλλού νομίζω είχα δει και για 20 λεπτά). Αυτό μπορεί, βέβαια, να γίνεται και επειδή είχαν ξεχάσει την αρχή του ονείρου όταν φτάνουν προς το τέλος του. Ενδέχεται να κρατούν και περισσότερο δηλαδή, δεν είναι σίγουρο. 

Τώρα που συζητούσαμε για τα όνειρα "είδα" και το πρώτο μου μετά από πάνω από δύο μήνες (yay!). Μη συνειδητό βέβαια, αλλά δεν πειράζει αυτά μ' αρέσουν λίγο παραπάνω μπορώ να πω κιόλας. :P

• Like 1
Δημοσ.

Παροξετινη και κρασι η ουισκακι. Δε συνισταται αλλα παρα πολύ διασκεδαστικο, ειδικα σε καθαρους οργανισμούς. Τα καλυτερα ονειρα με απολυτο ελεγχο και μεγαλη διαρκεια. Θυμαμαι την πρωτη φορα ενιωθα σαν να ειχα παει σε περιπετεια χιχιχι

Δημοσ.

Παροξετινη και κρασι η ουισκακι. Δε συνισταται αλλα παρα πολύ διασκεδαστικο, ειδικα σε καθαρους οργανισμούς. Τα καλυτερα ονειρα με απολυτο ελεγχο και μεγαλη διαρκεια. Θυμαμαι την πρωτη φορα ενιωθα σαν να ειχα παει σε περιπετεια χιχιχι

Τι είναι η παροξετίνη;

Δημοσ.

Εγω παντως επειδη βλεπω εφιαλτες καθε δευτερη μερα και σχεδον παντα εχω συνειδηση στο ονειρο μου ολο μου συμβαινε να μου λεω στο ονειρο μου "ξυπνα ξυπνα ξυπνα" και να ξυπναω με ανακουφιση :P

Δημοσ.

Συνειδητό όνειρο μου συνέβη μια φορά απο το πουθενά.

Αρχικά ήταν ένα όνειρο και ήμουν σε ένα λευκό χώρο χωρίς βαρύτητα ή που πετούσα και άκουγα μια γυναικεία φωνή να μου λέει κάτι. Και αφού είπε κάποια πράγματα κατέληξε στο λογικό συμπέρασμα "αρα είναι ένα όνειρο". Και τότε απέκτησα τον έλεγχο.

Κάτι έγινε και βγήκα απο το άσπρο αυτό μέρος και ήμουν στο σπίτι μου μπροστά απο το μπαλκόνι. Αφού ήταν όνειρο, σκέφτηκα, θα πάω να πετάξω (τι άλλο?). Αρχικά ανέβηκα στο κάγκελο (με τέλεια ισορροπία φυσικά) και μετα άρχισα να πετάω παράλληλα στον δρόμο που ήταν βολικά τελείως άδειος. Οσο περισσότερο πετούσα όμως τόσο πιο δύσκολο ήταν να κρατήσω ύψος και σταδιακά έπεφτα μέχρι που ακούμπησα τον δρόμο. Και μετά ξύπνησα.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...