Lilmztrouble Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να έχω αρχίσει να χάνω τον ύπνο μου πάνω σε αυτό το θέμα. Να φύγω Εξωτερικό ή να μείνω στην Ελλάδα. Ανεργη τα τελευταία 4 χρόνια έχω μόνο 6 μήνες που δουλεύω. Κ σε δουλειά εποχιακη. Ξενοδοχείο. Και κάθομαι και σκέφτομαι να φύγω εξωτερικό γιατί όλοι λένε πως είναι καλύτερα; Είναι όντως Καλύτερα; Κ εάν ναι πως; Αφού δεν έχω κανένα έξω για να με βοηθήσει. Το μόνο που έχω είναι μια Αυστραλεζικη υπηκοότητα. Ή Να μείνω Ελλάδα και να το προσπαθήσω κουτσα στραβά; Και εάν μείνω Ελλάδα να προσπαθήσω για την σχολή ξενοδοχειακων μπας κ αποκτήσω καλύτερη μοίρα από αυτή του σερβιτορου;
μπιπ μπιπ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Εχεις αυστραλεζικη υπηκοοτητα και εισαι εδω; Πας Αυστραλια μενεις σε συγγενεις και αρχιζεις να ψαχνεις δουλεια. Ελπιζω να ξερεις αγγλικα και να εχεις καποια εξειδικευση. 7
mentoras99 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δυσκολο διλημμα η μεταναστευση.Αναλογα την περιπτωση του καθενος, τα πραγματα ειναι πιο ξεκαθαρα ή οχι, για το τι ειναι καλυτερο.Το αρνητικο ειναι οτι δεν εχουν αφησει κανενα μελλον και καμια προοπτικη για τη νεα γενια.Ειναι ομως και πολυ σχετικα τα πραγματα.Εξω αν το παλεψεις, θα φτασεις καπου, θα μπορεσεις να σταθεις καποια στιγμη στ α ποδια σου.Απο την αλλη ομως, η ξενιτεια ειναι ξενιτεια, και δεν την παλευει καθε ατομο με τον ιδιο τροπο.Ομως, και Ελλαδα χωρις δουλεια, ποσο να την παλεψεις;Να ελπιζεις σε τι;Σιγουρα ομως και το εξωτερικο δεν ειναι λυση για τον καθενα.Και παιζουν ρολο τα προσοντα του καθενος, η ψυχολογια του-τι τον ευχαριστει και αν εξω δεν την παλευει με τιποτε(αλλα και ελλαδα χωρις χρηματα παλι δεν παλευεται), αν εχεις αποκτησει υποχρεωσεις οπως οικογενεια ή αν εισαι ελευθερος/η κλπ.Παντως, για μια κατηγορια γυναικων ισως μια λυση θα ηταν και ενας γαμος...οχι πλουσιος γαμος, απλα να μοιραζονται εξοδα και να ζεις εστω φτωχικα με αυτον που αγαπας....Πιστευω οτι μια γυναικα μπορει στο κατω κατω να κανει και την νοικοκυρα μονο/αν το θελει, ενω ο αντρας να μην δουλευει καθολου ειναι η απολυτη μαστιγα....Αν καποιος μπορει να την ψιλοπαλεψει εδω καπως, εστω και φτωχικα που λενε, και δεν εχει σοβαρο προβλημα επιβιωσης, ισως ειναι καλυτερα να μεινει....εχω φιλους που ειναι εξωτερικο για διαφορους λογους, και ναι μεν ελυσαν το οικονομικο προβλημα αλλα ζουν με το ονειρο ποτε να γυρισουν πισω...Διαφορετικα αν καποιος δεν παλευει εδω ουτε φτωχικα αλλα παιζει προβλημα επιβιωσης, το εξωτερικο ειναι μονοδρομος πιστευω. 1
Lilmztrouble Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Είναι σίγουρα δύσκολο. Γι αυτό κ ζήτησα την γνώμη σας. Μια υπηκοότητα δεν είναι τα πάντα δυστυχώς. Γνωρίζω άπταιστα αγγλικά όμως αυτό που έχω καταλάβει μετά από τόσα χρόνια είναι πως οι γνωριμίες είναι αυτές που σε βοηθούν και τίποτα άλλο δυστυχώς. Όσα πτυχία κ να έχεις. Βέβαια η προσπάθεια δεν θα σταματήσει εκεί.
Alex-V Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Αν έχεις κονε και μέσα στο υπουργείο μπαινεις (που λέει ο λογος). Πλεον σχεδόν όλα γίνονται με γνωριμιες. Μείνε Ελλάδα για εμένα και κάνε γνωριμίες.
Θεkλα Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν είναι ευκολο το εξωτερικο. Καθόλου ευκολο αν είσαι μονος/η σου. Αυτο με τις γνωριμίες με σκοτωσε. Ρεει η Ελλαδα στο αίμα σου. Ακομα ενας λογος για να μεινεις Ελλαδα.
dimitrisOP Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Αφού έχεις αυστραλέζικη υπηκοότητα δεν θα έπρεπε να το σκέφτεσαι καν... 6
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Εχεις αυστραλεζικη υπηκοοτητα και εισαι εδω; Και εγώ αυτό αναρωτήθηκα με το που διάβασα την φράση. Δεν ξέρεις πόσο τυχερή είσαι που έχεις την υπηκοότητα, ειδικά δε αν ξέρεις και καλά αγγλικά, που αυτό βέβαια δεν είναι μεγάλο πρόβλημα μαθαίνονται. Έχοντας την υπηκοότητα αποφεύγεις πολλές άλλες διαδικασίες και προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι δεν την έχουνε και έχεις κάποια παραπάνω δικαιώματα και προνόμοια αν πας στην Αυστραλία.
Holism Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Αν δεν έχεις κάποιο πτυχίο άποψη μου είναι να μην το δοκιμάσεις για έξω, ειδικά αν δεν έχεις συγγενείς.
logistoulis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Εχεις αυστραλεζικη υπηκοοτητα και εισαι εδω; γνωστή μου πάντως (επίσης με υπηκοότητα) πήγε και μετά από λίγους μήνες ξανάρθε 1
Ψιτ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Το θέμα να φύγει κάποιος ειναι προσωπικό και η μόνη δυσκολία που πρέπει να υπερκεράσει ειναι στο ψυχολογικό και κυρίως πνευματικό επίπεδο: πας στο αγνωστό με βάρκα την ελπίδα. Αν φύγεις με φόβο, νοσταλγία, «Αχ οι φίλοι μου» και «Αχ το αγαπημένο μου μπαράκι» έχεις όλα τα εφόδια... για αποτυχία και επιστροφή. Αν φύγεις αποφασισμένος να επιτύχεις και ξέρεις ότι θα κάνεις κάποιες (πολλές) θυσίες τότε δεν τίθεται θέμα. Πας κάπου και ξεκινάς απο την αρχή με σκοπό να έχεις τη ζωή που θες και είσαι μόνος σου. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσεις, και μάλιςτα προτού φύγεις, τόσο καλύτερα προετοιμασμένος είσαι. Αν θες τους συγγενείς σου, το φίλο σου το Νίκο, το κίτρινο περίπτερο, ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ! Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2016 από Ψιτ 2
livefreeordie Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Απο την στιγμη που μιλας απταιστα αγγλικα δεν ξερω τι καθεσαι και κανεις εδω ακομη... Ο φοβος των περισσοτερων ειναι το πως θα προσαρμοστουν σε μια εντελως νεα γλωσσα,ακομη κι αν την ξερουν ηδη μετρια. Σιγουρα θα ειναι δυσκολο στην αρχη μεχρι να προσαρμοστεις,αλλα μολις βρεις μια δουλεια κι ερθεις σε επαφη με ανθρωπους θα μπεις στη σειρα σου σιγα σιγα. Και γνωστο να μην εχεις δεν πειραζει,μπορεις να αναζητησεις καποια ελληνικη κοινοτητα στη χωρα που θα πας για να σε βοηθησει στο ξεκινημα σου.
Pa0ki Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Ακόμη το σκέφτεσαι? Φύγε να σωθείς Προχθές είχαμε βγει με ένα ζευγάρι 60+άρηδες από Αυστραλία και να φανταστείς τους ζήλεψα για τη ζωάρα που κάνουν(έχουν γυρίσει το μισό κόσμο) Μετά από πολλά χρόνια δουλειάς βέβαια και σίγουρα όχι εύκολα, αλλά το θέμα είναι πως "έξω" όποιος δουλέψει σκληρά θα δει τους κόπους του να ανταμείβονται, όχι σαν την Ελλάδα 1
Aggeluska Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να έχω αρχίσει να χάνω τον ύπνο μου πάνω σε αυτό το θέμα. Να φύγω Εξωτερικό ή να μείνω στην Ελλάδα. Ανεργη τα τελευταία 4 χρόνια έχω μόνο 6 μήνες που δουλεύω. Κ σε δουλειά εποχιακη. Ξενοδοχείο. Και κάθομαι και σκέφτομαι να φύγω εξωτερικό γιατί όλοι λένε πως είναι καλύτερα; Είναι όντως Καλύτερα; Κ εάν ναι πως; Αφού δεν έχω κανένα έξω για να με βοηθήσει. Το μόνο που έχω είναι μια Αυστραλεζικη υπηκοότητα. Ή Να μείνω Ελλάδα και να το προσπαθήσω κουτσα στραβά; Και εάν μείνω Ελλάδα να προσπαθήσω για την σχολή ξενοδοχειακων μπας κ αποκτήσω καλύτερη μοίρα από αυτή του σερβιτορου; Πιστευω πως αν εισαι ανειδικευτη δεν αξιζει τον κοπο να πας εξωτερικο. θα περνεις εναν βασικο μισθο, πολλα λεφτα δν θα βγαλεις ποτε γιατι μπορει ναι μεν να περνεις 2000 τον μηνα αλλα μπορει να εχεις 1500 ευρω εξοδα. Και για μενα προσωπικα δν αξιζει. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ σ αρεσει η Αυστραλεζικη νοοτροπια , ζωη ή κατι που εχει στην ΑΥστραλια τελος παντων και δν σε πειραζει να μεινεις εκει. Τωρα, αν εχεις πτυχιο θα σου συνιστουσα να πας οπωσδηποτε γιατι θα περνεις πολυ καλα λεφτα αν και παλι ειναι σχετικο . θα σου προτεινα να κατσεις κατω να γραψεις τα συν και τα πλυν του να κατσεις και τα συν και τα πλυν του να φυγεις και δες πως σε βολευει καλυτερα. 1
Backpacker Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Αν έχεις πτυχίο θα είσαι πολυ καλύτερα στην Αυστραλία απ'οτι στην Ελλάδα. Αν δεν έχεις πτυχίο πάλι θα είσαι καλύτερα στην Αυστραλία απο οτι στην Ελλάδα απλά όχι τοοοσο καλύτερα. Αυτοί που λέτε να κάτσει εδώ αν δεν έχει πτυχίο ή οτι ειναι δύσκολα εξωτερικο χωρίς πτυχίο εννοείται δλδ ότι ειναι καλύτερα στην Ελλάδα? Πάλι χίλιες φορές χειρότερα ειναι. 4 χρόνια ανεργία σας λέει έχει τι χειρότερο θα εχει εξω δλδ? Έχεις κάτι που πάρα πολυ θα σκότωναν να έχουν...ένα διαβατήριο σε μια χώρα με παρανοικο επίπεδο και πολυ καλή νοοτροπία και κλίμα. Το να ζεις στην Μελβούρνη με καμια 200αρια χιλιάδες Έλληνες είναι κλάσεις ανώτερο απτο να ζεις σε μια βορειοευρωπαικη χωρα (Γερμανια,Βρετανια,Σκανδιναβια,Ολλανδια). Το μόνο αρνητικό η τεράστια απόσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα