Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Τί ισχύει για τις γλάστρες κρεμασμένες έξω από το μπαλκόνι;;

Νομικά και ηθικά.

Έχει κρεμασμένες γλάστρες η από πάνω, και μου κάνει το μπαλκόνι χάλι, τόσο με τα νερά όσο και με φύλλα.

Την έχω πει αρκετές φορές αλλά αδιαφορεί, και όλο :<<Θα το κοιτάξει>>..

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα, απ' όσο γνωρίζω οι γλάστρες που κρέμονται από το μπαλκόνι είναι παράνομες. Ο λόγος δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι λερώνεις τον από κάτω με νερά και φύλα, αλλά κυρίως με το γεγονός ότι είναι επικίνδυνες. Φαντάσου να περπατάς και να σου έρθει μια γλάστρα στο κεφάλι γιατί η βάση που κρεμόταν ήταν παλιά και έσπασε.

Από εκεί και πέρα, αυτό που μπορείς να κάνεις με τη γειτόνισσα που σε γράφει στα φρύδια της, είναι να καλέσεις την αστυνομία και να κάνεις καταγγελία. Η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να έρθει και να ελέγξει την καταγγελία. Αν, όντως υπάρχει παρανομία, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:

α) της κάνουν μια παρατήρηση δίνοντας της 1-2 μέρες περιθώριο για να συμμορφωθεί και

β) της κάνουν αυτεπάγγελτα μήνυση.

Ότι από τα δύο και αν της κάνουν, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα βάλει μαζί σου. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι πόσο πολύ σε ενδιαφέρει να είναι τσαντισμένη μαζί σου η γειτόνισσά σου. Προσωπικά, επειδή τους περισσότερους τους έχω χεσμένους, όταν με αγνοούν τους γράφω στα φρύδια μου και κάνω αυτό που θεωρώ σωστότερο για εμένα και την οικογένειά μου.

Προσοχή. Αν στην πολυκατοικία υπάρχουν κι άλλοι που έχουν κρεμασμένες γλάστρες, υπάρχει περίπτωση να τους πάρει και αυτούς η μπάλα. Ειδικά αν η γειτόνισσα αρχίσει τα "γιατί εμένα και όχι και τους άλλους" να είσαι σίγουρος ότι θα την πληρώσουν όλοι.

Υ.Γ.: Θυμάμαι πριν περίπου 10 χρόνια, ήμουν με το μηχανάκι σε ένα στενό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κάποια στιγμή περνάω δίπλα από ένα αυτοκίνητο, που είχε πέσει πάνω του μια ζαρντινιέρα και είχε κάνει την οροφή του λιώμα. Η ζαρντινιέρα ήταν κολημένη με το κάγκελο του διαμερίσματος (κάθε όροφος είχε και από μία) και, προφανώς, λόγω κακής συντήρησης σκούριασε και ξεκόλλησε. Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι τι θα είχε γίνει αν είχε πέσει σε κανένα κεφάλι. Και πριν πείτε οτιδήποτε, το αυτοκίνητο πάνω στο οποίο έπεσε ήταν παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο, άρα άνετα θα μπορούσε να πέσει σε κάποιο κεφάλι.

• Like 2
Δημοσ.

Κοίτα, απ' όσο γνωρίζω οι γλάστρες που κρέμονται από το μπαλκόνι είναι παράνομες. Ο λόγος δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι λερώνεις τον από κάτω με νερά και φύλα, αλλά κυρίως με το γεγονός ότι είναι επικίνδυνες. Φαντάσου να περπατάς και να σου έρθει μια γλάστρα στο κεφάλι γιατί η βάση που κρεμόταν ήταν παλιά και έσπασε.

φαντασου επισης να την φας στο καπω του αυτοκινητου σου που ειναι παρκαρισμένο απο κάτω οπως την εφαγα εγω... για κακη τυχη της γριας ωστοσο ετυχε και ημουν στο μπαλκονι και ακουσα το θορυβο και την ειδα... Ποιος ειδε το θεο και δε τον φοβηθηκε. Πηγε να μου κάνει κολπα οτι θα τα πληρωσει η ασφαλεια αυτοκινητου του γιου της και κολοκύθια, εφυγε εντος διώρου εξωδικάκι απο γνωστό μου δικηγόρο και πληρωσε μεχρι και τα ταξι που πηγαινοερχόμουν στη δουλεια... Για ενα χρόνο τις ειχε μαζεψει τις κωλογλάστρες, τωρα παλι εβγαλε 2-3 αιωρούμενες, νομιζω θελει ενα σαματα πάλι προληπτικά...

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...