Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είδα πριν λίγο πως ανέβηκε ένα thread για όνειρα, οπότε είπα να κάνω και εγώ ένα!

Με το θέμα ύπνος έχω μια περίπλοκη σχέση. Δε μπορώ ποτέ να πέφτω για ύπνο σε "νορμάλ" ώρες. Ακόμα και σαν μαθητής Β' Λυκείου που ξυπνούσα 7 το πρωί, πολύ σπάνια θα κοιμόμουν πριν τη 1 το βράδυ. Συνήθως 1-1:30 θα έπεφτα, όπως 1-1:30 θα έπεφτα και στις 2 εβδομάδες του φετινού καλοκαιριού που είχα να ξυπνάω 6 το πρωί λόγω του ότι δούλευα σε μια θεία μου από τις 7μιση ώς τις 5+ το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας δε νύσταζω συνήθως, εκτός από λίγο το μεσημέρι κάποιες φορές. 

Εαν πάλι δεν έχω κάποια υποχρέωση το πρωί της άλλης μέρας, θα κοιμηθώ το λιγότερο 4 το πρωί.

(όσα γράφτηκαν έως εδώ γράφτηκαν ΜΠΑΣ ΚΑΙ μπορούν να ρίξουν φως στο γιατί συμβαίνει αυτό που μου συμβαίνει)

Το θέμα όνειρα όμως είναι ακόμα πιο περίπλοκο.

Όνειρα θα δώ σπάνια, το πάρα πολύ 6-7 φορές το μήνα. Τα 5-6 από αυτά θα είναι απλά τελείως μα τελείως άκυρα, πχ χτες είδα ότι έτρεχα σε μια λεωφόρο και μίλαγα σε περαστικούς (το λέω πολύ περιληπτικά).

Υπάρχει όμως και εκείνη η μια (ή και καμία) φορά το μήνα που θα δω κυριολεκτικά εμένα στο μέλλον. Τι θέλω να πω :

Εάν πέσω τώρα για ύπνο και δω εμένα να κάθομαι σε ένα σκαλοπάτι σε συγκεκριμένο μέρος, να τρώω μια τυρόπιτα, και να περάσει κάποιος γνωστός μου και του μιλήσω, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΕΙΔΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΑ, θα συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Μέλλον εννοώ το λιγότερο σε μια βδομάδα και το πολύ σε δύο μήνες.

Όποτε μου συμβαίνει, και ενώ μου συμβαίνει η "σκηνή" που είδα στο όνειρο, ακριβώς τότε θα θυμηθώ οτι "α! το είχες δει αυτό την τάδε μέρα να σου συμβαίνει!", αλλά παρ'όλα αυτά ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΔΑ θα γίνει, κι ας το θυμάμαι εκείνη την ώρα, και την ώρα που θα έχει συμβεί!

Θα ήθελα να ξέρω εάν υπάρχει κάποια εξήγηση και για το οτι βλέπω λίγες φορές όνειρα μέσα στο μήνα, αν υπάρχουν άλλοι που έχουν τις ίδιες εμπειρίες μαζί μου, αλλά και φυσικά μια εξήγηση για όλο αυτό!  :)  :)

Δημοσ.

Το ότι βλέπεις λίγα όνειρα δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο. Είναι ο κανόνας μετά από μια ηλικία. Μακάρι να έβλεπα κι εγώ 6-7 που βλέπω το πολύ ένα τον μήνα.

Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να σου πω κάτι. Αν βλέπεις απλά πράγματα, π.χ. να κάθεσαι σε ένα μέρος που κάθεσαι συνήθως και να τρως τυρόπιτα, προφανώς δεν είναι δύσκολο να συμβεί αυτό και να περάσει και ένας γνωστός όπως είδες στο όνειρό σου. Τώρα αν δεις τα θέματα της εξεταστικής, αυτό θα ήταν πιο εντυπωσιακό. :D

Μία άλλη εκδοχή είναι το κοινώς γνωστό deja vu. Μια ερμηνεία του οποίου είναι ότι κάποιες φορές συναντάς καταστάσεις που σου φέρνουν στην μνήμη κάποια στοιχεία από μισοξεχασμένα όνειρα με τα ίδια στοιχεία. Επειδή τα όνειρα τα έχεις μισοξεχάσει τείνεις να θυμάσαι επιλεκτικά μόνο τα στοιχεία που είναι κοινά και όχι τις διαφορές.

Δημοσ.

Kαταρχην ονειρα βλεπουμε καθημερινα..ειναι αλλο κεφαλαιο το οτι δεν τα θυμομαστε!Εσυ δλδ βλεπεις στον υπνο σου συγκεκριμενο μερος και συγκεκριμενους ανθρωπους και το σκηνικο αυτο παιρνει ιδια μορφη και στον ξυπνιο σου?

Δημοσ.

Τώρα αν δεις τα θέματα της εξεταστικής, αυτό θα ήταν πιο εντυπωσιακό. :D

Θα προτιμούσα τα νούμερα του τζόκερ. Κr0m έτσι και τα δεις  μη διστάσεις...  

• Like 1
Δημοσ.

Το ότι βλέπεις λίγα όνειρα δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο. Είναι ο κανόνας μετά από μια ηλικία. Μακάρι να έβλεπα κι εγώ 6-7 που βλέπω το πολύ ένα τον μήνα.

Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να σου πω κάτι. Αν βλέπεις απλά πράγματα, π.χ. να κάθεσαι σε ένα μέρος που κάθεσαι συνήθως και να τρως τυρόπιτα, προφανώς δεν είναι δύσκολο να συμβεί αυτό και να περάσει και ένας γνωστός όπως είδες στο όνειρό σου. Τώρα αν δεις τα θέματα της εξεταστικής, αυτό θα ήταν πιο εντυπωσιακό. :D

Μία άλλη εκδοχή είναι το κοινώς γνωστό deja vu. Μια ερμηνεία του οποίου είναι ότι κάποιες φορές συναντάς καταστάσεις που σου φέρνουν στην μνήμη κάποια στοιχεία από μισοξεχασμένα όνειρα με τα ίδια στοιχεία. Επειδή τα όνειρα τα έχεις μισοξεχάσει τείνεις να θυμάσαι επιλεκτικά μόνο τα στοιχεία που είναι κοινά και όχι τις διαφορές.

Καλά το 6-7 είπαμε, είναι το "πάρα πολύ"! Τον προηγούμενο μήνα ζήτημα να είδα 2 ή 3...Και είμαι 17,5....

Απλά ξε-απλά δε σου μιλάω ότι και καλά α έτρωγα μια τυρόπιτα και είδα κάποιον. Το τόνισα ότι ΌΛΑ ΣΥΜΒΑΊΝΟΥΝ (και είναι) ΑΚΡΙΒΏΣ ΌΠΩΣ ΤΑ ΕΊΔΑ! Και τα ρούχα, και το πού και πως θα στέκομαι/κάθομαι, και τι θα φοράει ο άλλος, και το με τι ύφος θα μιλήσω κλπ κλπ... ΟΛΑ όσα δω στο όνειρο θα είναι πιστή αντιγραφή 1:1 του γεγονότος που θα μου συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον!

Μα αυτό δεν νομίζω να είναι αυτό που παθαίνω εγώ, όπως διαβάζω τον ορισμό σου δηλαδή.

Kαταρχην ονειρα βλεπουμε καθημερινα..ειναι αλλο κεφαλαιο το οτι δεν τα θυμομαστε!Εσυ δλδ βλεπεις στον υπνο σου συγκεκριμενο μερος και συγκεκριμενους ανθρωπους και το σκηνικο αυτο παιρνει ιδια μορφη και στον ξυπνιο σου?

Ακριβώς αυτό, αλλά ΑΚΡΙΒΩΣ ότι είδα στο όνειρο θα γίνει. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Συνήθως θα δώ γεγονότα το πολύ 10-15 δευτερολέπτων, αλλά όταν λέω είναι φτυστά με εκείνα του ονείρου, μιλάμε για ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα! (βλέπεις οτι χτυπιέμαι έτσι;; :P )

Θα προτιμούσα τα νούμερα του τζόκερ. Κr0m έτσι και τα δεις  μη διστάσεις...  

Δυστυχώς δε μου'χει κάτσει ακόμα κάτι τέτοιο, μόνο γεγονότα ως τώρα

Δημοσ.

μπορεί να μου εξηγήσει κάνεις  γιατί βλέπω μόνο τσόντες στον ύπνο μου?

Tα πράγματα είναι απλά, χρειάζεσαι επειγόντως γκόμενα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν το θυμάσαι όταν ξυπνάς και το «θυμάσαι» όταν συμβαίνει τότε παίζει να μην το είχες δει στον ύπνο σου αλλά να είναι deja vu.

Δημοσ.

Αν δεν το θυμάσαι όταν ξυπνάς και το «θυμάσαι» όταν συμβαίνει τότε παίζει να μην το είχες δει στον ύπνο σου αλλά να είναι deja vu.

To θυμάμαι και στις 2 περιπτώσεις. 

Δημοσ.

μηπως προκαλεις καταστασεις μονος σου ετσι ωστε να παληθευτει το ονειρο; χαχα! δλδ αμα δεις οτι τρως τυροπιτα και για εναν μηνα δν παρεις τυροπιτα να φας επιτιδες , τοτε σιγουρα δν θα επαληθευτει ! :D

Επισης παιζει και το αλλο . Συνηθως παρατηρουμε πραγματα που μας συμβαινουν μονο οταν πραγματοποιουνται. τι εννοω... μπορει να ειχες δει κι αλλα στον υπνο σου , που να μην εγιναν ποτε , αλλα τα ξεχασες/ δεν τους εδωσες σημασια για αυτον ακριβως τον λογο , επειδη δν εγιναν ποτε . 

Π.χ. λενε αν δεις στον υπνο σου οτι σ πεφτουν δοντια καποιος θα πεθανει απο τους γνωστους σου κλπ. Μπορει αυτ το ονειρο σε ενα χρονο να το ειδες 5 φορες και κανεις να μην επαθε τπτ. ομως αν γινοταν και πεθαινε καποιος θα ελεγες " Ειδες; Το ειδα στο υπνο μου και εγινε" , αλαλ για τις προηγουμενες φορες ποτε δν ειπες "  ειδα στον υπνο μου οτι καποιος θα πεθανει και τελικα κανεις δν πεθανε" . 

Τα ονειρα ειναι υποσυνειδιτα .ποτε δν θα δεις καποιον στον υπνο σου που δν τον εχεις δει ποτε στην ζωη σου. Μπορει να δεις π.χ καποια που αρχικα να μην την αναγνωριζεις αλλα σιγουρα την εχεις δει καπου τυχαια π.χ στο μετρο , στο σουπερ μαρκετ, στον δρομο κλπ 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...