tyf Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Φιλε το nas λειτουργει και το raspberry το βλεπει μεσω δικτυο. Τι εννοεις θα το εχεις ξεχωριστα? Στη tv δεν το εχεις το raspberry? Αν εχεις ενσυρμΤο δικτυο με το kodi θα βλεπει οποιον φακελο θελεις απο το νας και θ τ παιζει μεσω ethernet. Το usb χρειαζεται γιατι ενω αποθηκευει το λειτουργικο σε καθε εναν σκληρο που θα βαλεις στο μηχανημα ωστε ακομα και αν χαλασει ενας σκληρο το μηχανημα να συνεχισει να λειτουργει, το στικακι χρειαζεται σαν master boot για να ξεκινησει το μηχανημα. 1
Telumetar Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Νομίζω η πρόταση που κανεις ειναι η καλύτερη εως τώρα. Σκέφτομαι να το βάλω στο γραφείο ,και μια και υπάρχει δομημένη καλωδίωση να βλεπει το δισκο του και το raspberry και το Plex της τηλεόρασης. Το μόνο μου θέμα ειναι οτι η μητρική που προτείνεις δεν ειμαι σίγουρος οτι μπορει να ανταπεξέλθει στο plex.
sentoner Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Εγω που ειχα παρομοιες αναγκες με εσενα κατεληξα να στησω εναν mini server με hardware που μου ειχε ξεμεινει(e350 με fanless cooler,8gb ram,ενα παλιο chieftec full tower και σκληρους συνολο 6tb) και για λειτουργικο χρησιμοποιω το freenas.Το plex δουλευει τελεια σε smart tvs,android,iphone και οτι αλλο εχω δοκιμασει,με direct play βεβαια,το transcoding εχει πολυ μεγαλυτερες απαιτησεις,αλλα προσωπικα δεν το χρειαζομαι.Δεν ξερω αν ειναι η καλυτερη λυση γενικα,παντως για τις αναγκες μου ειναι τελειο και μου βγηκε και τσαμπα ???? 1
thunderstorm Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Τσάμπα η κατασκευή αλλά ακριβή η χρήση. Επίσης έτσι χάνεις το wakeup on lan, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητο. Γενικά TS, όλες οι λύσεις που σου είπαμε είναι ωραίες. Για να διαλέξουμε όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς τις ανάγκες σου...
Telumetar Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Καλημέρα συνάδελφοι, Εγω που ειχα παρομοιες αναγκες με εσενα κατεληξα να στησω εναν mini server με hardware που μου ειχε ξεμεινει(e350 με fanless cooler,8gb ram,ενα παλιο chieftec full tower και σκληρους συνολο 6tb) και για λειτουργικο χρησιμοποιω το freenas.Το plex δουλευει τελεια σε smart tvs,android,iphone και οτι αλλο εχω δοκιμασει,με direct play βεβαια,το transcoding εχει πολυ μεγαλυτερες απαιτησεις,αλλα προσωπικα δεν το χρειαζομαι.Δεν ξερω αν ειναι η καλυτερη λυση γενικα,παντως για τις αναγκες μου ειναι τελειο και μου βγηκε και τσαμπα ???? Να σου πω δεν έχω ιδεα τι ειναι το transcoding και ποτε χρειάζεται Τσάμπα η κατασκευή αλλά ακριβή η χρήση. Επίσης έτσι χάνεις το wakeup on lan, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητο. Γενικά TS, όλες οι λύσεις που σου είπαμε είναι ωραίες. Για να διαλέξουμε όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς τις ανάγκες σου... Η βασική ανάγκη ειναι μια. Δεν θελω να εχω ανοικτο το gaming pc οταν πρέπει να δω μια ταινιά και να έχω ανοικτο το πλεξ απο αυτό. Η σμαρτ τβ μου έχει ήδη ενσωματωμένο το Plex και θα ήθελα να βλεπω τις βιβλιοθηκες των ταινιών μου με κλειστο τον gaming υπολογιστη. Επίσης εχω ενα raspberry pi2 πάνω στη τηλεόραση το οποιο χρησιμοποιώ κατά βάση για online streaming και θα ήθελα αν είναι εφικτό να βλέπω και μέσα από αυτό τη βιβλιοθήκη μου. Μια φορά στις 10 ίσως χρειαστούν περισσότερες απο μια σμαρτ τηλεοράσεις να δουν μια ταινιά την ίδια στιγμή ,οπότε εδώ ίσως έχω θέμα με το hardware αλλα αυτό ειναι τελείως δευτερεύων.
tyf Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ακου plex εχω παιξει απλα δεν ξερω σε υψηλης αναλυσης πως θα παιξει.Βεβαια να σου πω την αληθεια δεν το χρειαζεσαι το plex γιατι το kodi μπορει να τα δει ειτε σαν φακελο ειτε να κανει search φακελους και να βγαζει κατηγοριες με φωτο κτλ με ενα που εχει μεσα και το λεει ,scrapper καπως ετσι. Το κινητο με android με τον νεο vlc βλεπει κατευθειαμ τους φακελους μεσα απο το vlc και παιζεις οτι θελεις καινα κατεβασει υποτιτλους. Παιζει αψεγαδιαστα.Απο δυναμη stream εχω βαλει το pcτο τηελφωνο και το kodi να παιζουν ταινιες ταυτοχρονα 1ασυρματο 2με ethernet και παιζαν και τα τρια χωρις θεμα. Οι ταινιες απο ενα σκληρο του nas. ,Stream σχεδον 1.3MB/s η καθε ταινια . Χ3 δηλαδη και τα επαιζε χωρις κανενα προβλημα. Wake on lan εχει κανονικα και εχει και autoshutdown. Εγω το εχω βαλει καθε βραδυ 4:30να κλεινει αυτοματα οποτε δεν μπαινω στην διαδικασια να το κλεινω. Μπορεις να το βαλεις να ανοιγει αυτοματα νυχτα να κατεβαζει torrent και να κλεινει.Δεν υπαρχει το λογισμικο του . Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2016 από tyf
Telumetar Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Ακου plex εχω παιξει απλα δεν ξερω σε υψηλης αναλυσης πως θα παιξει. Βεβαια να σου πω την αληθεια δεν το χρειαζεσαι το plex γιατι το kodi μπορει να τα δει ειτε σαν φακελο ειτε να κανει search φακελους και να βγαζει κατηγοριες με φωτο κτλ με ενα που εχει μεσα και το λεει ,scrapper καπως ετσι. Το κινητο με android με τον νεο vlc βλεπει κατευθειαμ τους φακελους μεσα απο το vlc και παιζεις οτι θελεις καινα κατεβασει υποτιτλους. Παιζει αψεγαδιαστα. Απο δυναμη stream εχω βαλει το pcτο τηελφωνο και το kodi να παιζουν ταινιες ταυτοχρονα 1ασυρματο 2με ethernet και παιζαν και τα τρια χωρις θεμα. Οι ταινιες απο ενα σκληρο του nas. ,Stream σχεδον 1.3MB/s η καθε ταινια . Χ3 δηλαδη και τα επαιζε χωρις κανενα προβλημα. Wake on lan εχει κανονικα και εχει και autoshutdown. Εγω το εχω βαλει καθε βραδυ 4:30να κλεινει αυτοματα οποτε δεν μπαινω στην διαδικασια να το κλεινω. Μπορεις να το βαλεις να ανοιγει αυτοματα νυχτα να κατεβαζει torrent και να κλεινει. Δεν υπαρχει το λογισμικο του . Αυτά τα έχεις κάνει με το σύστημα που μου πρότεινες;
tyf Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 ναι . αν εχεις κανα παλιο pc με usb boot μπορεις να το δοκιμασεις για να δεις πως ειναι. πιστευω οτι θα σου αρεσει. 1
Telumetar Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 ναι . αν εχεις κανα παλιο pc με usb boot μπορεις να το δοκιμασεις για να δεις πως ειναι. πιστευω οτι θα σου αρεσει. Έχω δει αυτά http://www.e-shop.gr/cpu-amd-athlon-5150-160ghz-box-p-PER.559886 CPU 35E http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-am1b-itx-retail-p-PER.528705 MOBO 34E http://www.e-shop.gr/ram-mushkin-991646-2gb-so-dimm-ddr3-pc3-10666-1333mhz-essentials-series-p-PER.553438 RAM 13E http://www.skytechshop.gr/hardware/cases/sharkoon-ca-m-micro-atx-black CAse 65E (tragic) περίπου 150 ευρώ και νομιζω το βγαλα λιγο ακριβό Στικάκι ποιο χρειάζομαι; Διότι κυκλοφορούν κάτι 32άριδες ssd στα 35 ευρώ αν δε κάνω λάθος, εκτός κι αν ειναι Overkill για media pc. Επίσης ποιο τροφοδοτικό με καλύπτει; Κατα προτίμηση ένα ήσυχο ~.~
Telumetar Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Μήπως ο επεξεργαστής ειναι λιγο overkill επίσης ?
tyf Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 το συστημα που μου εστειλες στο πμ ειναι μια χαρα και ποιο φτηνο. το στικακι το θελει για αρχικο Boot δεν κραταει εκει το λογισμικο. απλα ειναι για να του πει απο που να ξεκινησει. οποτε δεν χρειαζεσαι ssd. το λειτουργικο μπαινει σε καθε εναν σκληρο που τοποθετεις στο nas. οποτε αν τυχον εχει 2 σκληρους μεσα και χτυπησει ο ενας το nas συνεχιζει να δουλευει. αν βγαλεις το στικακι ομως δεν μπουταρει. αν χαλασει το στικακι και φτιαξεις αλλο θα παιζει οπως ηταν πριν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα