Προς το περιεχόμενο

Καλες σχολες για προγραμματισμο?


user0x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας!
λοιπον ειμαι 17 χρονων και σκεφτομαι οταν δωσω πανελληνιες να παω εδω 
http://www.di.uoa.gr/


ειναι καλα εκει;
επισης πειτε μου αν ξερετε σχολες οι οποιες να ειναι καλες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, είμαι σε μια φάση να αποφοιτήσω από το τμήμα που αναφέρεις. Σίγουρα είναι ένα πολύ αξιόλογο τμήμα, με καλές υποδομές σε σχέση με αντίστοιχα και πολύ καλό διδακτικό προσωπικό. Μην περιμένεις σε μια σχολή πληροφορικής να προγραμματίζεις μόνο, θα έχεις πολλά μαθηματικά, θεωριτικά και ΕΡΓΑΣΙΕΣ! Με το νέο πρόγραμμα σπουδών έχει μειωθεί ελάχιστο το φόρτο αλλά και πάλι αποτελεί μια απαιτητική σχολή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι πανελληνιες πως σου φανηκαν;

ηταν ευκολες;

επισης τι μαθηματα εδωσες;

Ήμουν Τεχνολογική Κατεύθυνση, έδωσα έκθεση, Μαθηματικά Κατ., Μαθηματικά Γεν, Φυσική Κατ., Α.Ε.Π.Π. και κάτι σαν διοίκηση επιχειρήσεων κάτι τέτοιο..

Εύκολες δεν θα τις έλεγα, αλλά δεν ήταν τα μαθήματα τα δύσκολα.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπορει να φανει λιγο καπως αλλα εγω σταματησα στην πρωτη λυκειου για να παω οαεδ να μαθω ηλεκτρολογος αυτοκινητων και τωρα μου μενει ενας χρονος ακομα για τον οαεδ και μετα θα συνεχεισω σε καποιο επαλ για αλλα 2 χρονια που μου μενουν.
Εγω εχω χαρτι πρωτης λυκειου απο γενικο και τωρα αν παω επαλ θα πρεπει να κανω 3 χρονιες;
γιατι ξερω γω στην πρωτη χρονια του επαλ  απο τι ξερω κανεις ολες τις ειδικοτητες και διαλεγεις μετα στην δευτερα λυκειου ποια ειδικοτητα θες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η καλύτερη σχολή για προγραμματισμό είναι να ασχοληθείς εσύ και μόνο..στις σχολές θα πάρεις απλά μια μυρωδιά και απλά μία κατεύθυνση ΠΩΣ να ψαχτείς ΕΣΥ παραπάνω...έχω δει άτομο που δεν έχει βγάλει σχολή να γράφει παπάδες και άτομΑ από την σχολή που λες να μην ξέρουν να γράψουν ένα select.

 

το Point με το coding είναι να ψαχτείς μόνος σου... 

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως από το να κάνεις όλο αυτό τον κόπο θα μπορούσες να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα προγραμματισμού από το edx, preferably python, να δεις πως είναι και αν σου αρέσει μπορείς να δεις Udacity + κάποιο καλό Nanodegree. Το κόστος είναι αρκετό, 200$ το μήνα, αλλά μετά έχεις γνώσεις που είναι job ready και έχουν πραγματική εφαρμογή. Όχι σαν τα πανεπιστήμια που σου μαθαίνουν C, C++ κλπ λες και είναι trial, πάρε τα βασικά, και ότι παραπάνω θες ψάξε μόνος σου. Με 20 εργαστήρια το εξάμηνο, δεν μαθαίνεις γλώσσα προγραμμτισμού. 

Υπάρχουν graduates από το Udacity που μετά από το τέλους του Nanodegree μπήκαν για δουλειά σε Apple, Microsoft, Google. Αν είσαι καλός, το Udacity community που τρέχει από πίσω θα σε παρατηρήσει και θα βρεις δουλειά πολύ γρήγορα. Δηλαδή τα 200$ τον μήνα είναι πιο πολύ memebership και πληρωμή για τα καλούδια που έχει μετά, παρά για τις γνώσεις.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επίσης μπορείς να κοιτάξεις τα lynda,pluralsight κτλ  θα βρείς πολλά τσάμπα μέσα απο τορεντς.

Μπορείς να μάθεις πολλές γλώσσες προγραμματισμού αλλά και πολλά προγράμματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια ασχολουμαι σχεδον 3 βδομαδες (οχι σε καθημερινη βαση) ξεκινησα λιγο με την python γιατι παρα πολυ λενε οτι ειναι δυνατη και πολυ ευκολη να σαν γλωσσα να την μαθεις,καθησα εμαθα τα raw_inputs,τις διαφορες του float με το int και πολλα,το if statement και κατι αλλα,μετα το αφησα και ξεκινησα με την c++ και τωρα εδω και 3 μερες ασχολουμαι με αυτην την γλωσσα(νομιζω εκανα μαλακια που ξεκινησα την python και την αφησα μετα απο 2μιση βδομαδες γιατι πιστευω οτι αρχιζουμαι να το τελειωνουμαι).Παιδια αυτο που εχω επιλεξει να παω στο τμημα πληροφορικης και τηλεπικοινωνιων απο εκει βγαινω τ εχνικος Η/Υ και δικτυων Η/Υ?
Μπορει να λεω και βλακειες αλλα δεν ξερω  ^_^


επισης πανεπιστημιο παω και τις οσες γνωσεις παρω που πιστευω οτι ποιο πολλα μονος θα μαθω αλλα και για το χαρτι,θελω να δουλευω με αυτο γιατι ενταξει αν δεν εχεις ενα χαρτι δεν νομιζω να μπορεις να πας σε καποιον ή σε καποια εταιρια και να τους πεις οτι θελω να δουλεψω στο ετσι ως προγραμματιστης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να πας για δουλειά χωρίς πτυχίο, απλά και μόνο αν έχεις να δείξεις δική σου δουλειά. Είναι από τους ελάχιστους κλάδους που μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο. Τώρα αν θες την γνώμη μου, παράτα την C++ για τώρα και κάνε focus στην python. Είναι πολύ πιο κατανοητή για έναν beginner και μπορείς να κάνεις way more things με αυτή, με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από την C++. Απλά πάρε μία πηγή όπως το degree του MIT στο edx για python, και μόλις το βγάλεις ξεκίνα να ψάχνεις πράγματα που θα ήθελες να γίνονται αυτόματα, ώστε να τα κάνεις κώδικα -> εφαρμογή. Σιγά σιγά, προχώρα στο version control με τo git, και άρχισε να ανεβάζεις δουλειά στο github, ώστε να έχεις να την δείξεις σε κάποιον εργοδότη αν θες να πας για δουλειά.

Και αν δεν σου πέφτουν πολλά μαζί, μάθε και linux. Ξεκίνα με ένα σταθερό distro που δεν θέλει πολύ ντάντεμα, όπως είναι το Ubuntu, και σιγά σιγά μάθε να χρησιμοποιείς το bash. Για να γράφεις κώδικα δες τι σε βολεύει πιο πολύ. Υπάρχουν καλοί editors. όπως είναι ο Atom, Sublime, Emacs, Vim, και εγώ προτιμώ τον πρώτο. Βάζεις και plugins για την γλώωσα που γράφεις ώστε να σου κάνουν highlight τα συντακτικά λάθη, ένα τέτοιο είναι το linter για τον Atom. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απο το πανεπιστημιο τι θα βγω ομως? τεχνικος Η/Υ και δικτυων Η/Υ?
 


και επισης γενικα στην δουλεια μου πχ τι θα κανω?
τωρα πχ πειτε οτι ξερω να προγραμματιζω,στην δουλεια μου τι θα κανω πχ θα φτιαχνω τι? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...