stapa Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Καταρχην να πω πως ειμαι ο μισθωτης. Νοικιασα ενα μαγαζι πριν απο ενα χρονο περιπου. Καναμε συμβολαιο για 3 χρονια. Το θεμα ειναι πως μενει ελευθερο ενα διπλανο μαγαζι και θελω να παω εκει. Μπορω να σπασω το συμβολαιο? Τι υποχρεωσεις εχω? Πρεπει να καταβαλλω καποια ενοικια σαν αποζημειωση? Αν ο τωρινος ιδιοκτητης στραβωσει μπορει να με παει δικαστικα και να διεκδικησει ολα τα ενοικια για τον χρονο του συμβολαιου? Γενικα αν γνωριζει καποιος να μου πει τι προβλεπει ο νομος...
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Ο νομος προβλεπει οτι αν θελει σου ζηταει μισθωματα για 3 χρονια !! Το πως θα τα παρει και τι εξοδα θα κανει ειναι πονεμενη ιστορια. Το συμβολαιο ειναι δεσμευτικο και για τους δυο σας.
soteras Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Γενικά ο νόμος λέει αυτό που λέει ο Γιάννης αλλά δες τους όρους στο συμβόλαιο σου ποτέ δεν ξέρεις.Γενικά το δίπλα είναι πιο μεγάλο ή κάτι?Επίσης άμα ανήκει στο ίδιο άτομο τότε τα πράγματα είναι πιο απλά
fastnq2 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 ''Θυμωνω'' (μεσα σε πολλα εισαγωγικα) οταν διαβαζω τετοια ποστ,μπορουσες να ζητησεις ενα χρονο συμβολαιο και να το ανανεωσεις αν σ'αρεσε.Επισης ναι μπορει να σου ζητησει και το τελευταιο νοικι των 3 χρονων αν παει δικαστικα.Γενικα κοιτα να χτυπησεις στην καλοσυνη του και να δεχτει να σπασει το συμβολαιο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 ''Θυμωνω'' (μεσα σε πολλα εισαγωγικα) οταν διαβαζω τετοια ποστ,μπορουσες να ζητησεις ενα χρονο συμβολαιο και να το ανανεωσεις αν σ'αρεσε.Επισης ναι μπορει να σου ζητησει και το τελευταιο νοικι των 3 χρονων αν παει δικαστικα.Γενικα κοιτα να χτυπησεις στην καλοσυνη του και να δεχτει να σπασει το συμβολαιο. Ετσι απλα θα ειχε ενα "οπλο" παραπανω να ζητησει διακοπη αλλα ο νομος αν δεν κανω λαθος προβλεπει ελαχιστη διαρκεια 3 χρονια .
stapa Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 ''Θυμωνω'' Αδικαιολογητα θυμωνεις εστω και σε εισαγωγικα... Τι λεει ο νομος θελω να μαθω, τι δικαιωματα και τι επιπτωσεις εχω, δεν θελω να κανω κατι παρανομο. Επομενως απο οτι λετε (και απο οτι εχω διαβασει και εγω) με τον καινουργιο νομο του 2014, εφοσον ο ιδιοκτητης δεν συμφωνει μπορει να διεκδικησει δικαστικα τα ενοικια μεχρι την ληξη του συμβολαιου. Και θα δικαιωθει λογικα... Δεν μπορεσα να βρω κατι αλλο. Π.χ. στον παλιο νομο νομιζω μπορουσες να τον ειδοποιησεις καποιους μηνες νωριτερα, του εδινες και ενα μηνα ''αερα'' και εφευγες χωρις προβλημα. Τωρα πρεπει να εχει καταργηθει αυτο νομιζω... Αν του προτεινω να του δωσω καποια ενοικια ''αερα'' π.χ. 2-3 μηνων και συμφωνησει, τοτε μπορει να γινει λυση συμβολαιου φανταζομαι ετσι? Και εφοσον υπογραψουμε καποιο χαρτι τοτε δεν θα εχω παραπερα τρεχαματα ετσι?
mclein Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 ακυρο. του γιαννη ειναι πιο προσφατο. http://blog.vrisko.gr/blog/2014/iounios/nees-emporikes-epaggelmatikes-misthoseis
Highlander Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Πελάτης μου πάντως πλήρωσε κάπου στα 10000€ που έφυγε πριν τη λήξη γιατί ο άλλος δεν του έκανε μείωση. Πίστευε ότι θα τα γλιτώσει, αλλά.... 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Πελάτης μου πάντως πλήρωσε κάπου στα 10000€ που έφυγε πριν τη λήξη γιατί ο άλλος δεν του έκανε μείωση. Πίστευε ότι θα τα γλιτώσει, αλλά.... Αφου ο αλλος τα διεκδικησε λογικο ηταν....Για μειωση θελει δικαστικη αποφαση και γινεται μερικες φορες δεν τα βρισκουν μεταξυ τους και ειναι παλιο το συμβολιο των "καλων εποχων" .
mclein Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 αν μαθευτει οτι θες να πας διπλα, δεν υπαρχει περιπτωση να μην τα διεκδικησει. μπορω να σκεφτω αποδοχη μονο αν το μαγαζι εχει φτιαξει ονομα ή αν ειναι σε δυνατο σημειο. 1
Vassilis_24 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Πελάτης μου πάντως πλήρωσε κάπου στα 10000€ που έφυγε πριν τη λήξη γιατί ο άλλος δεν του έκανε μείωση. Πίστευε ότι θα τα γλιτώσει, αλλά.... Δε νομίζω ότι έχει πάτημα κάποιος να διεκδικήσει χρήματα όταν ο άλλος έχει φύγει είτε σε επαγγελματική χρήση, επειδή δεν του βγήκε η δουλειά που έκανε είτε σε προσωπική επειδή του μείωσαν το μισθό και δεν έβγαινε να πληρώσει το ενοίκιο, άλλες εποχές μπορεί, πλέον δυστυχώς ή ευτυχώς είναι πολύ δύσκολο...
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δε νομίζω ότι έχει πάτημα κάποιος να διεκδικήσει χρήματα όταν ο άλλος έχει φύγει είτε σε επαγγελματική χρήση, επειδή δεν του βγήκε η δουλειά που έκανε είτε σε προσωπική επειδή του μείωσαν το μισθό και δεν έβγαινε να πληρώσει το ενοίκιο, άλλες εποχές μπορεί, πλέον δυστυχώς ή ευτυχώς είναι πολύ δύσκολο... Αλλο μειωση μισθου/ανεργια και αδυναμια πληρωμης ενοικιου , αλλο δεν του βγηκε η δουλεια και αλλο οτι παει παραδιπλα γιατι βρηκε πιο φτηνο .
Vassilis_24 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Αλλο μειωση μισθου/ανεργια και αδυναμια πληρωμης ενοικιου , αλλο δεν του βγηκε η δουλεια και αλλο οτι παει παραδιπλα γιατι βρηκε πιο φτηνο . Συγκοινωνούντα δοχεία είναι όλα αυτά/ Μπορεί κάλλιστα να ισχυριστεί (και μπορεί και να ισχύει) ότι επειδή δεν έβγαινε, ζήτησε χαμηλότερο ενοίκιο κι επειδή δεν του το έδωσε, έφυγε... Εγώ είμαι παθών σε πολύ χειρότερη περίπτωση, όπου δεν πλήρωνε για 6 μήνες (ενώ δούλευε κανονικά στο εργαστήριο και ό,τι έφτιαχνε τα έστελνε στα άλλα του μαγαζιά), μέχρι να κινηθούν τα δικαστικά(που πήραν καιρό λόγω της απεργίας των δικηγόρων), έφυγε τελικά Αύγουστο, που ήμουν διακοπές και πήρε και όλο τον εξοπλισμό του μαγαζιού, ενώ γκρέμισε μέχρι και τη λάντζα και το θερμοσίφωνο και τα πήρε... Τώρα τι θα πάρω τελικά από αυτή την ιστορία, πάντως ο δικηγόρος απέκλεισε τη διεκδίκηση και των υπόλοιπων μηνών βάσει του συμβολαίου. Άσε που όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό που διεκδικείς, τόσο περισσότερα πληρώνεις και είναι αμφίβολο αν τελικά θα τα πάρεις και πίσω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα