Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου θυμήσατε τους χορτοφάγους που την πέφτουν σε όσους δεν είναι.

Οτιδήποτε περιορίζει την ατομική ελευθερία επιλογής είναι κατακριτέο, αν βέβαια θέλουμε να λέμε πως έχουμε "δημοκρατία".

• Like 4
  • Απαντ. 230
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τι γράφεται εδώ σε σχέση με τη δωρεά οργάνων με αφήνει άφωνο πραγματικά.

Να πω απλά ότι ο εγκεφαλικος θάνατος είναι κάτι πολύ σαφώς καθορισμένο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή. Πολύ περιληπτικά σημαίνει ότι ο ασθενής Δεν έχει αναπνοή εκτός αναπνευστηρα, δεν κάνει αναπνευστικη προσπάθεια. Τον εγκεφαλικό θάνατο βεβαιώνουν τουλάχιστον δύο διαφορετικοί γιατροί. Στις μονάδες εντατικής δεν κρατούνται τα λιγοστά κρεβάτια για εγκεφαλικά νεκρούς ασθενείς. Όταν διαπιστωθεί ο εγκεφαλικος θάνατος ενημερώνεται Η οικογένεια Και αν δεν υπάρχει περίπτωση δωρεάς οργάνων για οποιοδήποτε λόγο, ο ασθενής λαμβάνει την βασική υποστήριξη. Συνήθως καταλήγει εντός κάποιων ωρών. Ούτε κλοπες, ούτε να βγάλουμε νεφρά και συκώτια στα μουλωχτά ούτε τίποτα. 2016 έχουμε, σε ευρωπαϊκή χώρα. Τι να πω...

Αυτο ακριβως ηθελα να γραψω .

Κοιταχτε το  θεμα ειναι σοβαρο  ,  θεωριες τυπου"κλεβουν τα οργανα" και τα λοιπα  ειναι μονο για ψεκασμενους και  παρομοιων αντιληψεων γελοιοτητες

.Ανοιχτε ενα τοπικ  δικο σας και γραψτε εκει μεσα οτι μπουρδα θελετε απο το" θα μου παρουν τα οργανα " μεχρι το "illuminati confirmed ".

Αν σας τυχαινε κατι παρομοιο και τα οργανα του αλλου θα  θελατε να κλεψετε και την ληστεια του αιωνα θα θελατε να κανετε εσεις που τα λετε αυτα ...

Aρκετα με τις ανοησιες ουτε για γελια δεν ειστε πλεον .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κάποτε πήγα να δηλώσω δωρητής οργάνων , πλέον είμαι, και θυμάμαι πως με σταμάτησε ένας γνωστός μου γιατί του έτυχε η εξής ιστορία..

ο διάλογος

- τί πάς ρε μλκ να κάνεις ! η δωρεά οργανων είναι η μεγαλύτερη απάτη!

- τι απάτη μωρέ , στη δωρεά οργάνων

- ρε σου λέω, ο θείος ήταν σε κώμα από τροχαίο για δύο εβδομάδες και μας πίεζαν οι γιατροί να τον αποσυνδέσουμε και να πάρουν τα όργανα. μας τα έπρηξαν λέμε. μας έλεγαν πως δεν υπάρχει ελπίδα ανάρρωσης και πως δεν θα ξυπνήσει ποτέ. τελικώς μετά από ένα μήνα ο θείος μου ξύπνησε και τώρα είναι μία χαρά. μην το κάνεις σου λέω είναι απάτη το όλο σκηνικό.

τώρα θα μου πείς , τί προσφέρει αυτό που μας είπες και θα έχεις δίκιο. το λέω όχι γιατί είμαστε όλοι αναίσθητοι και παρτάκηδες ή όλα τα άλλα τα κακά του κόσμου, απλώς μερικοί έχουν πολύ θυμό μέσα τους είτε από προσωπική εμπειρία είτε από την όλη συνεχώς κλιμακόμενη οικονομική κατάσταση. δε θεωρω δηλαδή πως είμαστε παρτάκιδες και απορρίπτουμε αυτό το δώρο ζωής έπειδή είμαστε πλεονέκτες και τα θελουμε όλα δικά μας σαν το σκρούτζ. 

φίλε vapir δεν πιστέυω πως δεν είμαστε σχετικώς ευαίσθητοι σε αυτό το θέμα. εκτός από του ότι στο facebook δε διαβάζεις το οτιδήποτε πολύ σοβαρό και από πολύ σοβαρά άτομα, η χολή στρέφεται κυρίως κατά του προσώπου που έκανε τη σχετική ανάρτηση. εάν την έκανες εσύ, πίστεψε με , τα σχόλια θα ήταν αρκετά καλλίτερα και ανθρώπινα. οι πολιτικοί έχουν πάρα πολλά χρόνια που έχουν ξεφτυλιστεί , ο κόσμος... τους σιχαίνεται για τον υπέρμετρο ναρκισσισμό τους, και απυθμενη απληστία τους που μας πασσάρουν πλέον χωρις προσωπεία και ντροπή. εεε σου λέει και ο άλλος δε θα μου κάνει και μαθήματα ανθρωπιάς ο κλέφτης που το μόνο σίγουρο είναι πως αν τύχει κάτι σε αυτόν,  θα χρησιμοποιήσει τα λεφτά του κοσμάκη για να φάει τη θέση κάποιοι άλλου φουκάρα στη λίστα αναμονής. τα σχόλια στρέφονται κατά αυτής της καρτουνόφατσας που έκανε τη δήλωση περισσότερο, παρά στην ίδια τη δωρεά. 

πέρα από το ακραίο σκηνικό που περιέγραψα παραπάνω θεωρω πως όλοι έχουμε τη σχετική συναισθηματική νοημοσύνη και λογική να διακρίνουμε το τί δώρο είναι στην πραγματικότητα η δωρεά. Σε λεπτές όμως περιπτώσεις (όπως κώμα ) εκέι σκέψου και τί πίεση μπορεί να περνάει ο κάθε συγγενής που στην ουσία κρατάει τη ζωή του αγαπημένου προσώπου σε μία μόνο απόφαση και λέξη.

φιλικά πάντα!

Επεξ/σία από gdriver
  • Like 2
Δημοσ.

Επειδή τυγχάνω οργανωμένος εθελοντής αιμοδότης, μεταξύ άλλων έχω κάνει άπειρες συζητήσεις για το θέμα του εθελοντισμού στην Ελλάδα με ανθρώπους που ασχολούνται ενεργά με το θέμα αιμοδοσίας, δωρεά οργάνων κτλ. 

Συμπεράσματα.

1.       Στο θέμα της δωρεάς οργάνων η ενημέρωση είναι μηδαμινή.

2.       Για την αιμοδοσία υπάρχει καμπάνια από το 1990 και μετά και μάλιστα μεγάλη. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ υπάρχουν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι, οι μισοί δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν τεράστιες ουρές στα ελάχιστα αιμοδοτικά κέντρα που λειτουργούν και απόγευμα.

Ειδικότερα στο θέμα της αιμοδοσίας, υπάρχουν όσοι πάνε να δώσουν αίμα για συγγενή τους (οι περισσότεροι) και όσοι δίνουν σταθερά (ελάχιστοι). Ε δεν υπάρχει καμία μέριμνα προτεραιότητας για τους σταθερούς αιμοδότες, με αποτέλεσμα και αυτοί να αγανακτούν.

Όπως αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα προέρχεται καθαρά από το κράτος που

1.       Έχει μειώσει υπερβολικά τα κονδύλια στην υγεία

2.       Δεν ενημερώνει

3.       Δεν μπορεί να εξυπηρετήσει λόγω μείωσης προσωπικού.

Ακόμα και αν ήμασταν οι πρώτοι στο κόσμο σε δωρεά αιματος και οργάνων, θα υπήρχαν περιπτώσεις όπου οι συγγενείς θα έπρεπε να περιμένουν με τις ώρες μέχρι να βρεθεί ο χειρούργος που θα αφαιρέσει το ταδε και το δείνα όργανο από τον άτυχο εθελοντή (ειδικά στην επαρχία τα πράγματα είναι τραγικά) ή να περιμένει ουρές για να δωσει λιγο αίμα.

Πιστεύω ότι και ο doctorkostis μπορεί να επιβεβαιώσει τα παραπάνω προβλήματα.

Σαφώς και πρέπει να γίνουμε πιο υπεύθυνοι. Όταν όμως το ιδιο το κράτος είναι απων, μη περιμένετε ο πολίτης να αφυπνιστεί από μόνος του. Τουναντίον να περιμένετε να απογοητευτεί, όπως άνθρωποι σαν εμένα αλλά και αρκετοί άλλοι. Υπάρχει φυσικά και ο ιδιωτικός φορέας που θα μπορουσε να κάνει ενημερώσεις. Να μια καλή αρχή είναι ένα πασίγνωστο σαιτ με χιλιάδες αναγνώστες να γράψει σε ένα εμφανές σημείο για τα υπερ του εθελοντισμού. (δεν αρκεί μόνο να κράζουμε. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς οι ίδιοι για να ενημερώσουμε τους υπόλοιπους). Η μέσω fb λ.χ.

• Like 1
Δημοσ.

Το σώμα μου μετα θάνατον το ορίζουν οι δικοί μου και μόνο. Αν αποφασίσουν να το δωρίσουν έχει καλως... αν οχι... ηταν αποφασή τους και deal with it.

Αν έχεις δικούς σου και αν είναι παρόντες.

Τον εγκεφαλικό θάνατο βεβαιώνουν τουλάχιστον δύο διαφορετικοί γιατροί.

Έχεις απόλυτο δίκιο, δεν μπορεί ποτέ να πάει κάτι στραβά έτσι.

Ούτε κλοπες, ούτε να βγάλουμε νεφρά και συκώτια στα μουλωχτά ούτε τίποτα. 2016 έχουμε, σε ευρωπαϊκή χώρα.

Αχέμ, "ευρωπαϊκή" χώρα. Αχέμ, τίποτα και ποτέ στα μουλωχτά. Ειδικά στον τομέα της υγείας που όλα λειτουργούν ευρωπαϊκά και στα πλαίσια της ηθικής και του όρκου του Ιπποκράτη.

Το username σου ταιριάζει στο σχόλιο πάντως. Και εγώ μπορώ να σου πω ότι αν πας τον υπολογιστή σου για φορμάτ δεν υπάρχει περίπτωση να κοιτάξει κανείς στα προσωπικά αρχεία σου, αν και δεν έχω βάλει username PCdoctor. :P

( Ειδικά σε μεγάλα καταστήματα όπως το Πλαίσιο δεν παίζουν τέτοια, αφού αν το σκεφτούμε λογικά δεν θα μπορούσε να γίνει τέτοια μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων αν δεν συμπεριφερόταν ηθικά και "ευρωπαϊκά". )

Κοιμάμαι ήσυχος το 2016, στην ευρωπαϊκή μου χώρα.  :-D

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ είμαι εθελοντής αιμοδότης. Κάνουν αιμοδοσία 2 φορές το χρόνο στη δουλειά οπότε παίρνω και 4 μέρες άδεια.

Έχω γραφτεί επίσης και σαν δωρητής μυελού.

Δημοσ.

Εγώ όταν γράφτηκα για δωρεά οργάνων δεν μου έστειλαν τίποτα αλλά έμαθα στέλνουν μία κάρτα. Πρέπει άραγε να ξαναγραφτω ή να τους είχαν τελειώσει οι κάρτες?

Δημοσ.

και εγώ είμαι εθελοντής αιμοδότης και όταν ζήτησα να μου βγάλουν την καινούρια την κάρτα αντί  για τα καρτελάκια αρνήθηκαν γιατί μου είπαν πως δε θέλουν. το παραπάνω έλαβε χώρα στο Λαϊκό.

Δημοσ.

Έχεις απόλυτο δίκιο, δεν μπορεί ποτέ να πάει κάτι στραβά έτσι.

Αχέμ, "ευρωπαϊκή" χώρα. Αχέμ, τίποτα και ποτέ στα μουλωχτά. Ειδικά στον τομέα της υγείας που όλα λειτουργούν ευρωπαϊκά και στα πλαίσια της ηθικής και του όρκου του Ιπποκράτη.

Το username σου ταιριάζει στο σχόλιο πάντως. Και εγώ μπορώ να σου πω ότι αν πας τον υπολογιστή σου για φορμάτ δεν υπάρχει περίπτωση να κοιτάξει κανείς στα προσωπικά αρχεία σου, αν και δεν έχω βάλει username PCdoctor. :P

( Ειδικά σε μεγάλα καταστήματα όπως το Πλαίσιο δεν παίζουν τέτοια, αφού αν το σκεφτούμε λογικά δεν θα μπορούσε να γίνει τέτοια μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων αν δεν συμπεριφερόταν ηθικά και "ευρωπαϊκά". )

Κοιμάμαι ήσυχος το 2016, στην ευρωπαϊκή μου χώρα. :-D

Επειδή με κάνεις quote θα προσπαθήσω να απαντήσω.

Έχεις κάποιο επιχείρημα πέρα από το υπονοούμενο "Ο χώρος της υγείας βρωμάει;"

Μπερδεύεις κρίση, οικονομικές δοσοληψίες, φορμάτ(?) με την μεταμόσχευση οργάνων. Δε λέω ότι όλα λειτουργούν σωστά και ηθικά. Στην Ελλάδα ζούσα μέχρι πρόσφατα και ξέρω τι συμβαίνει. Σε μια χώρα που οι μεταμοσχεύσεις είναι ελάχιστες, που οι νεφροπαθείς πεθαίνουν με τους συγγενείς να φωνάζουν "ένα νεφρό ρε παιδιά" χωρίς να είναι οι ίδιοι δωρητές οργάνων, είναι κρίμα να σκεφτόμαστε έτσι χωρίς να έχουμε κάποια ένδειξη.

Συγγνώμη αν κάνω λάθος, αλλά η προσέγγιση σου μου θυμίζει το "το φάρμακο για τον καρκίνο έχει βρεθεί και μας το κρύβουν" κλπ ψεκασμενα.

• Like 6
Δημοσ.

Το να σκεφτει κάποιος θεωριες που εσυ πχ θεωρεις "ψεκασμένες" δεν ειναι κάτι κακο διοτι ποτε δεν ξέρεις τι μπορει να παιζει εξωτερικά μεγάλες εταιρειες ξερω γω ή οργανισμοι δειχνουν αλλο προσωπο απο τις βρωμοδουλειες που γινονται πισω απλα δεν έχει βρεθει κάποιος ή δεν τον αφησαν να τραβήξει το παραβάν. Το να εμμένεις ομως σε τέτοιες θεωριες χωρις αποδειξεις ειναι κάτι το κακο. Απλα βλέπω οτι κάποιοι βιάζονται να πουν κάποιο ψεκασμενο οταν μιλάει για βρωμοδουλειες γιατι λιγες φορές έχουν γινει βρωμοδουλειες εις βαρος ασθενων ή ευπαθων ομάδων? ή μηπως νομιζετε οτι ολοι έχουν τις ιδιες ευαισθησιες και ενδιαφερον για το συνανθρωπο πέρα απο τη δικη τους τσέπη και φαμιλια? οποτε καλο ειναι να ειμαστε ανοιχτοι σε ολα γιατι ποτε δεν ξέρουμε τι μπορει να παιζει.

• Like 3
Δημοσ.

Έχεις κάποιο επιχείρημα πέρα από το υπονοούμενο "Ο χώρος της υγείας βρωμάει;"

Γιατί δεν σου αρκεί; Εντάξει, εντάξει, ορίστε: "Το κράτος βρωμάει."

Δημοσ.

Το τι γράφεται εδώ σε σχέση με τη δωρεά οργάνων με αφήνει άφωνο πραγματικά.

Να πω απλά ότι ο εγκεφαλικος θάνατος είναι κάτι πολύ σαφώς καθορισμένο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή. Πολύ περιληπτικά σημαίνει ότι ο ασθενής Δεν έχει αναπνοή εκτός αναπνευστηρα, δεν κάνει αναπνευστικη προσπάθεια. Τον εγκεφαλικό θάνατο βεβαιώνουν τουλάχιστον δύο διαφορετικοί γιατροί. Στις μονάδες εντατικής δεν κρατούνται τα λιγοστά κρεβάτια για εγκεφαλικά νεκρούς ασθενείς. Όταν διαπιστωθεί ο εγκεφαλικος θάνατος ενημερώνεται Η οικογένεια Και αν δεν υπάρχει περίπτωση δωρεάς οργάνων για οποιοδήποτε λόγο, ο ασθενής λαμβάνει την βασική υποστήριξη. Συνήθως καταλήγει εντός κάποιων ωρών. Ούτε κλοπες, ούτε να βγάλουμε νεφρά και συκώτια στα μουλωχτά ούτε τίποτα. 2016 έχουμε, σε ευρωπαϊκή χώρα. Τι να πω...

μας επεισες

στο πιο σαπιο συστημα υγειας της ευρωπης οπου ΟΛΟΙ κοιταζουν να βγαλουν απο τη μυγα ξυγκι ειτε με φακελακια, ειτε κλεβοντας προμηθειες θα μας πεις οτι δε θα με "πεθανει" ο αλλος αν μπορει να βγαλει μερικες χιλιαδες ο καθενας. ποιος θα τους ελεγξει? η σαπια δικαιοσυνη? το ιδιο συστημα που καλυπτει εδω και δεκαετιες καταδικασμενους γιατρους που εχουν κλεψει η σκοτωσει κοσμο και αντι να πανε φυλακη ειναι ακομα εκει εξω και ασκουν το "λειτουργημα" τους?

οποιος μπορει να μη πατησει ποτε σε ελληνικο νοσοκομειο, ειδικα για επεμβαση ας το κανει αν το σηκωνει η τσεπη του. ειστε παντελως αναξιοπιστοι

• Like 2
Δημοσ.

Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε υποχρεώνοντας όλους τους βουλευτές να γίνουν δωρητές οργάνων. Αυτοί είναι που αποφασίζουν για τους άλλους, ας αποφασίσουν για τον εαυτό τους πρώτα. Έπειτα όλους όσους έχουν συνεχείς παραβάσεις του ΚΟΚ (ο Ιαβέρης λέει ότι στη γερμανία λειτουργεί ήδη αυτός ο νόμος). Στη συνέχεια όλους όσους έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, σωματικές βλάβες κλπ.  Εάν υπάρχει ακόμα έλλειψη οργάνων, εδώ είμαστε για να το ξανασυζητήσουμε.

Επίσης τίθεται το θέμα της διανομής. Ποιος θα πάρει πρώτος το μόσχευμα; Αυτός που το δικαιούται από λίστα αναμονής ή κάποιος πολιτικός αρχηγός / θρησκευτικός ηγέτης / διάσημος / πλούσιος που θα αξίζει η ζωή του παραπάνω από του απλού πολίτη. Ο δωρητής  ή οικογένειά του θα έχει κάποιο λόγο για το πού θα πάει το μόσχευμα; Θα υπάρχει τοπικά μία τράπεζα οργάνων ή θα είναι παγκόσμια και ποιος θα την ελέγχει; Θα είναι σαν το κεφάλαιο που διανέμεται δίκαια σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν σε οικονομική κοινοπραξία;

Διευκρινήσεις ζητάτε για τέτοια θέματα, ή αποδέχεστε ότι σας πουν σα χάπατα και χαρακτηρίζετε τους υπόλοιπους σκατόψυχους.

• Like 3
Δημοσ.

Για το θέμα των εθελοντών οργάνων θα έπρεπε να υπάρχει καμπάνια. Να μας βομβαρδίζουν καθημερινά. Έτσι έκαναν και στο εξωτερικό. Θυμάμαι όταν ζουσα Λονδίνο, τεράστιες αφισες να αναφέρονται στη δωρεά οργάνων.  Δε το κάνουν και αφήνουν να αιωρούνται ψεκασμένες καταστάσεις τυπου «θα αρρωστήσεις και θα σου πάρουν τα όργανα».

Οσο για το χώρο υγείας, δε ξέρω αν υπάρχει κάποια περίεργη μυρωδιά αλλά το σίγουρο είναι ότι έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έλλειψη προσωπικού, γεγονός που μπορει να αποτρέψει τον οποιονδήποτε να γινει εθελοντής για το οτιδήποτε. Τα εγραψα και παραπάνω. Πριν κατηγορήσετε τον κόσμο για ψεκασμένο, ενημερώστε τον.

Και επειδη μόνο να κράζουμε ξέρουμε αλλά από ουσία και ενημέρωση μηδέν, ορίστε το site του Ε.Ο.Μ. για σωστή ενημέρωση.

http://www.eom.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=29:%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD&Itemid=122&lang=el

update: Βγαλε μια νομοθεσία οτι όσοι είναι δότες οργάνων αυτοι και οι Α βαθμου συγγενείς τους θα προηγούνται σε περίπτωση μεταμόσχευσης, να δουμε αν θα αλλάξει κάτι. Αλλά βλέπεις κάποια πράγματα ειναι μάλλον πολύ απλά για να γίνουν.

Δημοσ.

Ισχυει οτι οι μεταμοσχευσεις γινονται και απο Νομικα προσωπα ιδιωτικου δικαιου?

Οτι ο δοτης δεν μπορει να αποφασισει που θα πανε τα οργανα?

Ο δοτης δεν μπορει να δωσει τα οργανα του σε ενα δικο του προσωπο αλλα θα τηρηθει η σειρα προταιροτητας?

Τα οργανα πανε οπου εχουν ζητηση στην Ε.Ε.?

(ριχνω λαδι στην φωτια)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...