Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει ναι είμαστε πολύ σκατόψυχοι και εγωιστές αγχωμένοι και σκορπάμε τον αρνητισμό μας  σε όλους λές και αυτό θα μας σώσει απο το να είμαστε μίζεροι όλοι το πρωί που ξυπνάω παίρνω τα Μ.Μ.Μ και όλοι με κάτι μούτρα κρεμασμένα λες και ήρθε η συντέλεια του κόσμου κανείς χαρούμενος γι αυτά που   έστω έχει αυτά τα πράγματα στην ζωή και ας είναι δυσκολες εποχές ολο αχάριστοι  να προσπαθούν να μπουκάρουν στα M.M.M χωρίς να βγούνε πρώτα οι επιβάτες σπρώχνουν λες και θα αλλάξει κάτι στην ζωή τους κανένας χαρούμενος μονο κανα παιδί που παει σε καποια σχολή  εμπνεει θετικισμό με το γέλιο του όλοι αγνώστοι κλειστοί σαν ανθρωποι στο εγώ μας.Και χάσαμε την ανθρωπιά μας καχυποψία κυριεύει ξεχάστε τα αυτά τα βάφουμε μαύρα.Ουτε να τους βλέπω δεν θέλω. Μου αρέσει που εμείς μια μειοψηφία  εμπνέουμε λίγο θετικισμό. Ένα χαμόγελο το πρωί δεν παίζει ούτε για πλάκα ψυχοπλάκωση μονο. Αλλα μας φταίνε οι άλλοι για τα προβλήματά μας.Κανενας σεβασμός καμία πειθαρχία.Μιλάμε για την Αφρική που μακάρι να ήμασταν τοσο ευτιχισμένοι οσο αυτοι.Δεν μας νοιάζει ουτε το σπίτι μας πετάμε σκουπίδια στους δρόμους τους αφήνουμε ακαθάριστους μυρίζει όλη η Αθήνα μια Αθήνα χεσμένη κυριολεκτικά από τα περιστέρια βρωμάει ο τόπος.Περνάνε τα φανάρια με κόκκινο με την λογική ότι δεν περνάει κανένα αυτοκίνητο.Ανάθεμα αυτό το έθνος οι καιροί αλλάζουν.Και γι αυτους που θα πείτε ετσι μας εκαναν είναι το κλίμα ετσι εδώ..Ακούστε,πρέπει να είμαστε χαρούμενοι με αυτά τα λίγα που εχουμε στην ζωή οικογένεια, φίλους είναι το ποιο σημαντικα πραγματα τα οποία τα θεωρούν περιττά.Για ολά παντα καποιος φταίει εκτος από από τον ευατό μας. 

Εδώ μέχρι και στην Εκκλησία γεροι γιαγιάδες κουτσομπολευουν κελβουν σειρα.Και μην μου πείτε ελα μώρε γεροι είναι.Αυτοι είναι το 1/3 της Ελλάδας.Παιδάκια 12-11 χρονών να βρίζουν τα άγια.Τελος ένα θα πω αγαπη ευτυχία ευημερία θετικισμος. Peace! 

Ωραία τα λες φίλε! Δεν έχω like όμως :)

• Απαντ. 230
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωραία τα λες φίλε! Δεν έχω like όμως :)

Πως κατάφερες και το διάβασες ρε φίλε , μπράβο !! :)

Δημοσ.

Και ακόμα πιο αποτελεσματικά,να υπάρξει μείωση φορολογίας(πχ 2%-5%) για τους δωρητές ή γενικά κάποια οικονομική ελάφρυνση.Σε τέτοιες εποχές θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αυξηθεί η δωρεά οργάνων. 

Άπαπαπαπαπαπαπαπαπα! Δε ξέρω γιατί, αλλά και για τη δωρεά αίματος "άπαπα" λένε ως προν την πιθανότητα οποιουδήποτε οφέλους για τον δότη. Οπότε φαντάζομαι και για τα όργανα, άπαπα.

Το ότι αυτό περιορίζει απίστευτα την διαθέσιμη ποσότητα αίματος / οργάνων είναι λεπτομέρεια.

Άρα άπαπα.

Δημοσ.

Ναι οκ, πέρα απ'αυτό ωραία τα γράφει όμως :)

Βιαζόμουν λίγο εκείνη την ώρα και τα έγραψα κάπως.

Σημασία έχει ότι και να πώ παραμένει κουραστικό το σύστημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επι της ουσίας της πρότασης ομως, ειμαι οριζόντια και κάθετα αντίθετος. Το σώμα μου μετα θάνατον το ορίζουν οι δικοί μου και μόνο. Αν αποφασίσουν να το δωρίσουν έχει καλως... αν οχι... ηταν αποφασή τους και deal with it.

αλλά δέν γουστάρω νά μέ υποχρεώνεις κ μέ νόμο μάλιστα γιά δωρεά οργάνων χωρίς νά εχω υπογράψει κ χωρίς νά συμφωνώ μέ τήν διαδικασία αυτή , τό πιό πιθανό μέ ποσοστό 99.9% αυτοί πού εχουν φράγκα  πάντα κατά τυχαίο... τρόπο θά ειναι  ψηλά στίς λίστες αναμονής γιά κάποιο οργανο...αμ τό αλλο ,θά παρακαλά ο αλλος νά τρακάρεις  νά ψοφήσεις εσύ γιά νά ζήσει αυτός η γυναίκα του η τό παιδί του ? 

Δεν γινεται να αποκλειστουν οι μη δωρητες οργανων απο δωρεα σε περιπτωση αναγκης? B)

Δε χρειάζεται να το κουράζουμε πολύ. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν πάρα πολύ απλά, ακριβώς με ό,τι προτείνει ο Muchacho:

Κανείς να μην είναι υποχρεωμένος από το νόμο να είναι δωρητής οργάνων, αλλά δικαίωμα να μπουν σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση οργάνου, να έχουν αποκλειστικά και μόνο όσοι είναι δωρητές.

Αφενός είναι δίκαιο, αφετέρου βλέπω να αυξάνονται δραματικά οι εθελοντές δωρητές, όταν οι διαφωνούντες συνειδητοποιήσουν ότι, στο απευκταίο ενδεχόμενο να χρειαστούν μόσχευμα, θα είναι εξ αρχής εκτός λίστας. Όλα δικά μας, δε γίνεται...

Επεξ/σία από deesnider
  • Like 13
Δημοσ.

Κατά βάση όχι φίλε μου. Είμαστε ο πιο φιλότιμος λαός, εννοείται όμως ότι υπάρχουν και οι κατσαπλιάδες που τη χαλάνε τη δουλειά. Τώρα σου έχω κάτι καλό. Πως γίνεται αυτοί οι κατσαπλιάδες να μαζεύονται εδώ μέσα δε ξέρω φίλε μου. Αυτό που έχω να σου πω πάντα για το καλό σου είναι να μην επικεντρώνεσαι στα αρνητικά! Γιατί θα σε επηρεάσουν και συνειδητά και υποσυνείδητα. 

• Like 2
Δημοσ.

Εντάξει ναι είμαστε πολύ σκατόψυχοι και εγωιστές αγχωμένοι και σκορπάμε τον αρνητισμό μας  σε όλους λές και αυτό θα μας σώσει απο το να είμαστε μίζεροι όλοι το πρωί που ξυπνάω παίρνω τα Μ.Μ.Μ και όλοι με κάτι μούτρα κρεμασμένα λες και ήρθε η συντέλεια του κόσμου κανείς χαρούμενος γι αυτά που   έστω έχει αυτά τα πράγματα στην ζωή και ας είναι δυσκολες εποχές ολο αχάριστοι  να προσπαθούν να μπουκάρουν στα M.M.M χωρίς να βγούνε πρώτα οι επιβάτες σπρώχνουν λες και θα αλλάξει κάτι στην ζωή τους κανένας χαρούμενος μονο κανα παιδί που παει σε καποια σχολή  εμπνεει θετικισμό με το γέλιο του όλοι αγνώστοι κλειστοί σαν ανθρωποι στο εγώ μας.Και χάσαμε την ανθρωπιά μας καχυποψία κυριεύει ξεχάστε τα αυτά τα βάφουμε μαύρα.Ουτε να τους βλέπω δεν θέλω. Μου αρέσει που εμείς μια μειοψηφία  εμπνέουμε λίγο θετικισμό. Ένα χαμόγελο το πρωί δεν παίζει ούτε για πλάκα ψυχοπλάκωση μονο. Αλλα μας φταίνε οι άλλοι για τα προβλήματά μας.Κανενας σεβασμός καμία πειθαρχία.Μιλάμε για την Αφρική που μακάρι να ήμασταν τοσο ευτιχισμένοι οσο αυτοι.Δεν μας νοιάζει ουτε το σπίτι μας πετάμε σκουπίδια στους δρόμους τους αφήνουμε ακαθάριστους μυρίζει όλη η Αθήνα μια Αθήνα χεσμένη κυριολεκτικά από τα περιστέρια βρωμάει ο τόπος.Περνάνε τα φανάρια με κόκκινο με την λογική ότι δεν περνάει κανένα αυτοκίνητο.Ανάθεμα αυτό το έθνος οι καιροί αλλάζουν.Και γι αυτους που θα πείτε ετσι μας εκαναν είναι το κλίμα ετσι εδώ..Ακούστε,πρέπει να είμαστε χαρούμενοι με αυτά τα λίγα που εχουμε στην ζωή οικογένεια, φίλους είναι το ποιο σημαντικα πραγματα τα οποία τα θεωρούν περιττά.Για ολά παντα καποιος φταίει εκτος από από τον ευατό μας. 

Εδώ μέχρι και στην Εκκλησία γεροι γιαγιάδες κουτσομπολευουν κελβουν σειρα.Και μην μου πείτε ελα μώρε γεροι είναι.Αυτοι είναι το 1/3 της Ελλάδας.Παιδάκια 12-11 χρονών να βρίζουν τα άγια.Τελος ένα θα πω αγαπη ευτυχία ευημερία θετικισμος. Peace! 

Συμφωνώ γενικά, αν και σε ορισμένα πράγματα είσαι υπερβολικός και βγάζεις ένα αίσθημα σαν τους υπόλοιπους τους απογοητευμένους που κατηγορείς με τα κατεβασμένα μούτρα.

• Like 1
Δημοσ.

Απαντάω μόνο επειδή μου απευθύνεσαι προσωπικά. Δεν έχω τρόπο να αποδείξω ότι δεν έγινε έτσι όπως λες. Το αμφισβητώ έντονα γιατί είναι τελείως αντιεπιστημονικο, αλλά δε μπορώ να συζητήσω σοβαρά για κάτι που είπε κάποιος γνωστός σου η για ένα δικό σου ισχυρισμό. Όπως φαντάζομαι ότι δε μπορείς και εσύ να το αποδείξεις.

Αμφισβητώ επίσης έντονα την πιθανότητα ύπαρξης κυκλώματος εμπορίας οργάνων στην Ελλάδα. Είναι τόσο πολύπλοκη διαδικασία η ανεύρεση συμβατού δότη και τόσο δαπανηρός ο έλεγχος, που είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει δραστηριότητα κυκλώματος.

Δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θέλεις Κώστα αλίμονο, αλλά δικαίωμα μου επίσης να επικαλούμαι γεγονός που συνέβει εντός του στενού μου κύκλου.Να πεις ότι ήταν κάτι στιγμιαίο και δεν καταλάβαμε καλά εμείς οι αυτοί να πω πάει στο διάολο, τρεις εβδομάδες μας έπρηζαν να τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα και να δωρίσουμε τα όργανα του.Ευτυχώς που δεν το πράξαμε ξανά λέω και ο άνθρωπος ζει και μακροημερεύει ακόμα.Edit:Αν δεν ζούσαμε στην Ελλάδα της χώρας της απατεωνιάς και των λαμόγιων σε όλους τους χώρους(δυστυχώς ο χώρος της  Ιατρικής είναι πολύ ψηλά στο θέμα της διαφθοράς) ίσως και να σκεφτόμουν ότι έκαναν και οι γιατροί λάθος.Αλλά όλoι οι γιατροί έκαναν λάθος; Και στην  διεφθαρμένη υγεία  που υπάρχει στην Ελλάδα; I don't think so mate.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι συμφωνώ και επαυξάνω, το που κολλάει με το αρχικό θέμα δεν κατάλαβα όπου αναφέρεται ότι θα  σε υποχρεώνουν όπως λέει ο Κούλης να γίνεις δωρητής. Άλλωστε η λέξη δωρητής αυτό σημαίνει ότι δίνω κάτι επειδή το θέλω εγώ δεν μου το παίρνουν με το ζόρι ούτε και με κάνουν δωρητή με το έτσι θέλω.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ γενικά, αν και σε ορισμένα πράγματα είσαι υπερβολικός και βγάζεις ένα αίσθημα σαν τους υπόλοιπους τους απογοητευμένους που κατηγορείς με τα κατεβασμένα μούτρα.

Εγω περιγράφω μια κατάσταση που επικράτει τα τελευταια 5 χρόνια κυρίως δεν νομίζω να υπέρβαλα κάπου έτσι  είναι κάθε μέρα. Ωστόσο  αμα σου έβγαλα ένα αίσθημα τέτοιο εντάξει ο καθένας το  αντιλαμβάνεται  όπως θέλει αλίμονο. Όμως επειδή όλοι το ζούμε αυτό, εγώ είπα ότι, ευκαιρία είναι να πώ τα πράγματα με το ονομά τους και  αν είμαστε όντως σκατόψυχοι σαν λαός και  όχι μόνο.

Δημοσ.

Eγω παλι, μπαινω στο site του εομ, ουτε την φορμα μπορω να συμπληρωσω online, ουτε να την κατεβασω. Κοινως, το σαιτ δεν λειτουργει :P

Δημοσ.

Το να είμαστε by default δωρητές οργάνων δε το βρίσκω κακό, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για opt-out. Σίγουρα θα αύξανε τα διαθέσιμα όργανα. Αλλά το να είμαστε υποχρεωτικά δωρητές οργάνων, όχι, δε το θεωρώ θετικό.

δεν εχεις ιδεα που παει αυτο, ιδεα ομως.

Δημοσ.

Απαντάω μόνο επειδή μου απευθύνεσαι προσωπικά. Δεν έχω τρόπο να αποδείξω ότι δεν έγινε έτσι όπως λες. Το αμφισβητώ έντονα γιατί είναι τελείως αντιεπιστημονικο, αλλά δε μπορώ να συζητήσω σοβαρά για κάτι που είπε κάποιος γνωστός σου η για ένα δικό σου ισχυρισμό. Όπως φαντάζομαι ότι δε μπορείς και εσύ να το αποδείξεις.

Αμφισβητώ επίσης έντονα την πιθανότητα ύπαρξης κυκλώματος εμπορίας οργάνων στην Ελλάδα. Είναι τόσο πολύπλοκη διαδικασία η ανεύρεση συμβατού δότη και τόσο δαπανηρός ο έλεγχος, που είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει δραστηριότητα κυκλώματος.

Ούτως ή αλλως ολες οι απατες που γινονται αντι επιστημονικες είναι δεν ξέρω καμια επιστημη να προτρέπει τον κοσμο να γινει απατεώνας και να κοροϊδευει το κοσμο γυρω του.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...