Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Το γράφω εδώ γιατί υπάρχουν άτομα που ψάχνονται να πάνε σε αυτούς τους φορείς, να το έχουν υπόψην τους. Tην ανάκληση των αδειών σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και σε ένα κολέγιο ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, ενώ οι ιδιοκτήτες καλούνται να επιστρέψουν τα δίδακτρα στους μαθητές οι οποίοι πρέπει να φοιτήσουν σε άλλα ιδιωτικά ή δημόσια ΙΕΚ.Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς ως επιβλέπουσα και αρμόδια αρχή για την αδειοδότηση των Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης έχει προβεί στην ανάκληση των αδειών λειτουργίας των ακόλουθων ινστιτούτων και κολεγίων: 1) Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην εταιρεία «ΤΟΠΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» 2) MEDITERRANEAN COLLEGE στην εταιρεία «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Ε.» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Εγνατία 2-4. 3) Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τον Πειραιά. 4) Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με τον διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη. 5) Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ» ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Γλυφάδα Αττικής. Οι ανακλήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν κατ’ εφαρμογή σχετικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και λόγω της απώλειας τουλάχιστον μίας εκ των σωρευτικών προϋποθέσεων αδειοδότησής τους. Οι σπουδαστές δικαιούνται επιστροφή των διδάκτρων που έχουν ήδη προκαταβάλει και μεταγραφή σε άλλο Ιδιωτικό ΙΕΚ της περιοχής προτίμησής τους, όπου λειτουργεί τμήμα της ειδικότητάς τους, είτε δωρεάν μετεγγραφής σε δημόσιο ΙΕΚ, εφόσον λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα με την ειδικότητά τους. http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/anaklisi_ton_adeion_leitourgias_gia_iek_ksyni_kai_mediterranean_college-64490671/
LiquidTroll Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Πρεπει επιτελους αυτη η απάτη με τα ΙΕΚ να σταματήσει. Παραγματικά δηλαδή , είναι εμπορευματοποίηση πτυχίων , που δεν αξίζουν κιόλας. Προσοχή , δεν είμαι κατά της ιδιωτικής εκπαίδευσης , τουναντίον είμαι πολύ υπέρ. Απλά αυτά τα ιδρύματα είναι γτπ. Όσοι έχουν πάει θα το ξέρουν καλύτερα Χάλια διδακτική αξία , χάλια labs , και πάνω απο όλα δεν υπάρχει έλεγχος του teaching απο κανέναν. Δεν υπάρχει έλεγχος την ποιότητας αυτών των ιδρυμάτων , στα οποία πάνε χιλιάδες παιδιά , και η όλη φάση είναι ένα ψέμα. Επίσης , ένα πράγμα που ξέρω καλά είναι τα ποσά που χρωστάνε στο δημόσιο ναλυτικά τα ΙΕΚ: CAMPUS ΕΠΕ Εκπαιδευτική Επιμορφωτική Εταιρεία, (Σπάτα). Σύνολο οφειλών 11.347.178,27 ευρώ. ΙΕΚ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΠΕ (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 4.560.587,14 ευρώ. ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ Α.Ε ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 3.949.214,02 ευρώ. ΤΟΠΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Α.Ε. (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 3.725.866,57 ευρώ. ΩΜΕΓΑ Γ. ΣΙΟΤΡΟΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 3.420.916,24 ευρώ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε. EDU CAPITAL (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 3.231.421,51 ευρώ. ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΒΑΝΑ Α.Ε. (Ιωάννινα, Λάρισα). Σύνολο οφειλών 2.971.071,28 ευρώ. ΧΡΥΣΗ ΧΤΕΝΑ ΠΕΤΡΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ Α.Ε. (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 2.568.228,72 ευρώ. ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΕΚ ΕΨΙΛΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. (Αθήνα) Σύνολο οφειλών 1.916.432,59 ευρώ. ΣΧΟΛΕΣ ΑΣΗΜΑΚΗ Α.Ε. (Αγ. Ανάργυροι). Σύνολο οφειλών 1.873.788,22 ευρώ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (Κηφισιά) Σύνολο οφειλών 1.770.425,36 ευρώ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΘΗΝΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΕΠΕ, (Αθήνα) Σύνολο οφειλών 1.764.242,10 ευρώ. ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΡΕΛΚΟ Α.Ε.Ε. (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 1.437.898,40 ευρώ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΛΤΑ Α.Ε (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 1.293.596,31 ευρώ. Κ. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (Θεσσαλονίκη). Σύνολο οφειλών 1.204.158,58 ευρώ. ΖΥΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Α.Ε. (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 1.136.111,24 ευρώ. ΔΕΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 1.133.297,12 ευρώ. ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΛΑΒΕΡΝ (Νέα Ερυθραία). Σύνολο οφειλών 1.094.281,10 ευρώ. ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑ Ε.Π.Ε. (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 1.093.236,89 ευρώ. ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑ (Αθήνα). Σύνολο οφειλών 1.043.259,15 ευρώ. Πηγή: Αυτά είναι τα 20 ΙΕΚ που κινδυνεύουν με κλείσιμο την Παρασκευή: Πόσα χρωστάνε στο Δημόσιο [λίστα] | iefimerida.gr εγώ αν χρωστάω 1.000 Ευρώ με πάνε φυλακή , και αυτά τα ιδρύματα αμφιβολου εκπαδευτικης αξίας και ηθικής , χρωστάνε το κώλο τους και παρόλα αυτά δεσπόζουν στα μεγαλεπίβολα κτήριά τους , και μας το παίζουν και καμπόσοι. 12
dimitrisOP Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 πως στον πεοντα τα χρωστάνε όλα αυτά 2
firewalker Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Νομίζω πως από τις παραπάνω σχολές μερικές δεν υπάρχουν. Έχουν κλείσει από χρόνια. Και τα ποσά γιγαντώνονται λόγο των προστίμων.
livefreeordie Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 ιδιωτικά ΙΕΚ και κολλέγια στην Ελλαδα=πεταμένα λεφτά. ειδικά για τα ιδιωτικά ΙΕΚ κιόλας απορώ πως υπάρχουν ακόμη άτομα που πάνε και τα πληρώνουν. 2
torq Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 απορία: πως τους αφήνουν να έχουν χρέη που φτάνουν τόσο ψηλά;
Zugzwang Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Ήταν να ξεκινήσω μαγειρική στο Ξυνή αλλά μετά από αυτή την είδηση οι πιθανότητες έπεσαν κατακόρυφα, και ας μου είπαν στο τηλέφωνο με σιγουριά ότι λειτουργούν κανονικά και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με βλέπω μάλλον για το ΙΕΚ Δέλτα που έχω γνωστό που πήγε εκεί και έμεινε ικανοποιημένος. 1
visualizer Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Ήταν να ξεκινήσω μαγειρική στο Ξυνή αλλά μετά από αυτή την είδηση οι πιθανότητες έπεσαν κατακόρυφα, και ας μου είπαν στο τηλέφωνο με σιγουριά ότι λειτουργούν κανονικά και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με βλέπω μάλλον για το ΙΕΚ Δέλτα που έχω γνωστό που πήγε εκεί και έμεινε ικανοποιημένος. Mε ιεκ χλωμό να βρεις δουλεία .. είναι πτυχίο χωρίς καμία αξία . 2
Zugzwang Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Mε ιεκ χλωμό να βρεις δουλεία .. είναι πτυχίο χωρίς καμία αξία . Σπουδάζω ήδη κάτι άλλο και τη μαγειρική τη θέλω σα συμπληρωματικό. Πάντως ξέρω κοπέλα η οποία με το που τελείωσε το Ξυνή δούλεψε αμέσως και με τεράστιο μισθό μάλιστα (βέβαια προσωπική ζωή 0 το καλοκαίρι). Δε λέω ότι είναι ο κανόνας, αλλά υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις.
panosno1com Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Οπως ειπε σωστα ο τουφας , σε αλλο θεμα βεβαια, πιο πολλα θα μαθεις δουλευοντας παρα στη σχολη (οχι οτι η σχολη δεν προσφερει απολυτως τιποτα , απλα παιρνεις μια μικρή μικρη ιδεα)
παπι Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 ιδιωτικά ΙΕΚ και κολλέγια στην Ελλαδα=πεταμένα λεφτά. ειδικά για τα ιδιωτικά ΙΕΚ κιόλας απορώ πως υπάρχουν ακόμη άτομα που πάνε και τα πληρώνουν. Υπαρχει φημη οτι θα βρεις δουλεια απο τα ιδια τα ιεκ. Εγω παλι λεω καλυτερα σχολεσ του οαεδ. Οσους ξερω να πηγαν εκει, βρηκαν δουλεκα στο αντικειμενο τους.
overpower Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Παραδειγμα στο οικεγενειακο μαγαζι μας. Ειχαμε παρει εναν που μολις ειχε τελειωσει απο ΙΕΚ (δεν θυμαμαι ποιο) και δεν ηξερα καν σαλατα να κανει. Ολα τους τα εδειχναν χωρις να κανουν κατι οι ιδιοι. Δεν εννοω οτι δεν ηξερε τελειως, αλλα οχι με τον τροπο και την ταχυτητα που χρειαζεται, ή πχ να καθαρισει καποια λαχανικα κτλ... 1
Zugzwang Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Οπως ειπε σωστα ο τουφας , σε αλλο θεμα βεβαια, πιο πολλα θα μαθεις δουλευοντας παρα στη σχολη (οχι οτι η σχολη δεν προσφερει απολυτως τιποτα , απλα παιρνεις μια μικρή μικρη ιδεα) Δε διαφωνώ καθόλου, είχα πάει στο Ξυνή πριν χρόνια για 1-2 μήνες -αναγκάστηκα να σταματήσω για οικονομικούς λόγους- και η εμπειρία μπορώ να πω ότι μου φάνηκε πολύ μέτρια. Παρ' όλα αυτά, απ' τη στιγμή που τώρα υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, σκέφτομαι ότι ένα επιπλέον χαρτί δεν έβλαψε κανέναν.
kostantisgr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Καλύτερα, μακάρι να κλείσουν όλα. Τζάμπα χρόνος και χρήμα και από επίπεδο εκπαίδευσης, υπό το μηδέν.
livefreeordie Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Mε ιεκ χλωμό να βρεις δουλεία .. είναι πτυχίο χωρίς καμία αξία . για μαγειρική κάτι γίνεται γιατί δεν υπάρχει τίποτα αντίστοιχο κι ανώτερο να σε πιστοποιεί. αλλά το να πληρώσεις ιδιωτικό ΙΕΚ είναι μεγάλη βλακεία όταν κανεις την ίδια δουλειά και στο δημόσιο και τζάμπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις