Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή δεν καταλαβαινουν ορισμένοι

το ελληνικό κράτος έχει προσχωρήσει στην ΕΕ,

και είναι υποχρεωμένο να δέχεται τις συνθήκες,

αλλά και τους όρους λειτουργίας και συνεργασίας των κρατών.

Δεδομένο 1

Το δικαίωμα παραμονής ή μετανάστευσης από χώρα σε χώρα της ΕΕ

είναι αδιαπραγμάτευτο και αποτελεί μία από τις στοιχειώδεις αρχές και ελευθρείες της ΕΕ.

Δεδομένο 2

Η Ελλάδα συμμετέχει στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

και στο ισοζύγιο των χρημάτων που διακινο'υνται

η Ελλάδα είναι σταθερά κερδισμένη.

Όσοι παραμένουν στην Ελλάδα επωφελούνται από τον πακτωλό χρημάτων που εισρέουν στη χώρα

από τα ταμεία της ΕΕ.

Όσοι φεύγουν από την Ελλάδα προφανώς δεν επωφελούνται πια από τον πακτωλό των ευρωπαϊκών πακέτων

αλλά απεναντίας μεταναστεύουν σε μια ξένη χώρα που συνεισφέρει χρήματα στον προϋπολογισμό της ΕΕ

(μέρος των οποίων επιστρέφει στη χώρα στο κομμάτι που της αναλογεί).

Μερικοί έξυπνοι δεν τα σκέφτηκαν έτσι παραπάνω...

Ο Έλληνας αυτός που δεν του αρέσει να μεταναστεύουν άνθρωποι για τους οποίους δεν γνωρίζει τους λόγους που τους οδήγησαν στη μεταναστευση,

μάλλον θέλει να γίνει και συνεταίρος στη ζωή των άλλων

αδιαφορώντας για το αντίτιμο που χρειάζεται να καταβάλλει.

Άσε που τέτοιο πράγμα μόνο σε αντιδημοκρατικά καθεστώτα μπορεί να ισχύσει.

Περιττό το να εξηγήσω πως το δικαίωμα στη μόρφωση είναι αυτοτελές και συνταγματικά κατοχυρωμένο σαν υποχρέωση του κράτους

γιατί η κοινωνία έχει καταλήξει πως τη συμφέρει να παραγει επιστημονική γνώση στην επικράτειά της, και να την ανταλλάσσει στα πλαίσια της διεθνούς συνεργασίας.

Δόξα τω Θεώ που δεν είμαστε απομονωμένοι επιστημονικά δηλαδή.

Συνεχίζεις να λες άλλα αντ'άλλων.

Εξήγησέ μου λοιπόν γιατί η Σουηδία και η Γερμανία άρχισαν να βάζουν δίδακτρα.

Θα σου εξηγήσω γιατί, γιατί τους έφευγε επιστημονικό προσωπικό λόγω των συμφωνιών που μας υπενθύμισες με την ευρωπαϊκή ένωση, και για να μην μπουν σε αδιέξοδο δίνοντας εντολή να χρεώνονται δίδακτρα οι μη γερμανοί/σουηδοί πολίτες, έβαλαν δίδακτρα σε όλους, αλλοδαπούς και μη.

Και πες μας τώρα πως θα σου φανεί ξαφνικά η δωρεάν ελληνική πανεπιστημιακή εκπαίδευση να γίνει επί διδάκτρων, έστω και ποσά τυπικά στυλ 200-300 ευρώ ετησίως.

Όταν πεθάνουν αυτοί πάλι θα φορολογεί αυτούς που φορολογούσε πάντα, τους έχοντες εργασία. Όταν λέω ότι στα 18 μου επέλεξαν οι γονείς μου εννοοώ ότι όπου πέρασα πέρασα και αυτή την σχολή έπρεπε να βγάλω, δεν είχα άλλη επιλογή. Υποθέτεις ότι αν μείνεις στην Ελλάδα θα βρείς δουλειά έστω και σε τομέα άσχετο με τις σπουδές σου. ΛΑΘΟΣ. Έλα λίγο στην Ελλάδα 2016. Εδώ με πτυχίο και μάστερ και δεν μπορείς να βρείς δουλειά. Οι επιστήμονες φεύγουν μαζικώς γιατί δεν υπάρχει προοπτική στην ελλάδα. Δεν είναι θέμα πόσοι και ποιοι περνάνε στις σχολές. Είναι γενικότερο πρόβλημα με την οικονομική/εργασιακή/κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Με το να βγάζουμε περισσότερους αμόρφωτους σε αυτή τη χώρα δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Γιατί αυτοί οι αμόρφωτοι θα ψηφίσουν πάλι τους ίδιους και τους ίδιους.

Έχεις δίκιο ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά το πρόβλημα δεν είναι ότι κάποιοι σπουδάζουν "τζάμπα" ή τελοσπάντων ας πούμε στην πλάτη άλλων (που δεν ισχύει αλλά for the sake of argument ας πούμε ότι έχεις δίκιο) και φεύγουν αλλά ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ εξαρχής.

Και αυτό σου λέω, ότι οι έχοντες εργασία, μεγάλη πλειοψηφία μη πτυχιούχοι ή πτυχιούχοι εργαζόμενοι σε άσχετα με τις σπουδές επαγγέλματα, θα συνεχίσουν να φορολογούνται για να έχουν την δυνατότητα οι πτυχιούχοι να φεύγουν στο εξωτερικό, ενώ αυτοί σαν ανειδίκευτοι δεν μπορούν να βγουν έξω να δουλέψουν. Πλήρης δικαιοσύνη!

Όσον αφορά το "δεν είχα επιλογή", σόρρυ είχες. Να ξαναδώσεις πανελλήνιες, να επιλέξεις άλλο επάγγελμα, να βγεις εξωτερικό να σπουδάσεις αυτό που θέλεις. Ήξερες πως αυτό που πας να σπουδάσεις δεν έχει επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα, γιατί στο διάκονο το σπούδασες;

Και μ'αρέσει που λες πως το να βγάλουμε περισσότερους αμόρφωτους θα επιδεινωθεί το πρόβλημα..

Είμαι 15 χρόνια στο εξωτερικό, ποτέ δεν μπόρεσα να έρθω να ψηφίσω στις εκλογές. Μου την λένε κιόλας πως δεν δικαιούμαι γιατί δεν ζω στην Ελλάδα, πρέπει αυτοί που ζουν από πρώτο χέρι να ψηφίζουν, έχεις την εντύπωση πως οι ορδές επιστημόνων που είναι στο εξωτερικό γυρίζουν στις εκλογές; Και επιπλέον, ξανά στο διάκονο, πότε είπα να μείνουν οι αμόρφωτοι στην Ελλάδα μόνο; Ή να μην δικαιούνται πανεπιστημιακές σπουδές οι έλληνες;

Είπα τζάμπα, δωρεάν, αν μείνεις.

Αν φύγεις, χρωστάς ένα ποσό, το οποίο μπορείς να το καλύψεις με το κατά πολύ καλύτερο μισθό που θα παίρνεις στο εξωτερικό, ακόμα και σε περιόδους πριν την κρίση, το εξωτερικό πλήρωνε περισσότερα.

Παράδειγμα άλλη ανιψιά μου, αγγλική φιλολογία, μαύρα 3 την ώρα βγάζει κανά 300άρι μαύρο τον μήνα.

Το ήξερε και πριν τις σπουδές πως δεν έχει ψωμί το επάγγελμά της.

Αν έρθει στο Βέλγιο και πάει πχ Charleroi θα πληρώνεται 1700 τον μήνα. Τα 700 ενοικίαση στούντιο και φαγητό.

Από τα 1000 που θα της μένουν στην άκρη κάθε μήνα για χρόνια, δεν μπορεί πχ να δώσει 5.000 στο ελληνικό κράτος μια φορά για τις τζάμπα σπουδές που της προσέφερε και την ευκαιρία που της έδωσε να μπορεί να βρει δουλειά αλλού;

Η κατάσταση όπως είναι τώρα θα χειροτερέψει.

Δυστυχώς είτε αυτό θα γίνει, είτε θα χρεώνουν δίδακτρα σε όλους, είτε θα κόψουν κατά πολύ αριθμό εισακτέων και τα κλείσουν τμήματα και σχολές.

Διάλεξε πιο είναι το πιο δίκαιο.

οκ εχεις δικιο.

Χα χα, το συνειδητοποίησες;

Μπράβο, σου πήρε ένα μήνυμα, εγώ το τάισα καλά η χαζή...

• Like 1
Δημοσ.

Και για να τελειώνουμε

επειδή μάλλον υπάρχει διανοητική αναπηρία θέλει να το ξαναπούμε

πάλι μία,

οι σπουδές είναι κρατική αντιπαροχή προς τους φόρους που πληρώνουμε

δεν παρέχονται υπό αίρεση

τουναντίον είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση του κράτους

και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών,

την δε τριτοβάθμια έχει επιλέξει το κράτος και τη διατηρεί αποκλειστικά δημόσια

τώρα

δεν υπάρχει λογική και μέλλον

σε ένα κράτος και σε μια κοινωνία που δίνει κίνητρα σε επιχειρήσεις

προκειμένου να μη μεταναστευσουν

επιχειρήσεις οι οποίες για να θυμόμαστε και να συνεννοούμαστε είναι καθαρά κερδοσκοπικοί οργανισμοί

αλλά να μη δίνει κίνητρα σε εργαζομένους για να εξασκήσουν το επάγγελμα/λειτούργημα,

κι από πάνω να τους λοιδωρεί που δε μπορούν να επιβιώσουν στην εξαθλίωση.

Τέτοια κοινωνία που μπορεί να επιλέγει να κινητροδοτεί τους κερδοσκοπικούς οργανισμούς

και δεν παρέχει βοήθεια σε εξαθλιωμένους επιστημονες ή λειτουργούς

τέτοια κοινωνία δεν έχει μέλλον.

Προσωπικά το να μεταναστεύσει κανείς στην Ελλάδα της βολεμένης καθαρίστριας

το θεωρώ το ελάχιστο δικαίωμα αντίδρασης απέναντι στην ισοπέδωση και στην εξαθλίωση.

Για τους βολεμένους και τους σκατόψυχους ξυδι.

Για τους ανόητους καλά μυαλά.

Δημοσ.

Αν δεν ξέρεις δεν εκφέρεις άποψη γιατί αυτομάτως είσαι λάθος. Επειδή κάποια κολλέγια δεν συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως λες (δεν ξέρω γιατί δεν έχω ψάξει όλα τα κολλέγια, προφανώς εσύ το έχεις ψάξει για να το υποστηρίζεις?) δεν σημαίνει οτι γενικά και αόριστα όλα τα κολλέγια είναι για πέταμα. Αναγνωρίζονται πολλά πτυχία στο δημόσιο και υπάρχει λίστα αν έμπαινες στο κόπο να το ψάξεις και δεν πέταγες φράσεις απλά για να υποστηρίξεις το επιχείρημα σου επειδή σε βολεύει. Επίσης συνεχίζεις να κάνεις σύγκριση κολλεγίων-ελληνικών πανεπιστημίων, σου είπα ότι τα κολλέγια δεν προσφέρουν εκπαίδευση, το πανεπιστήμιο του εξωτερικού προσφέρει την εκπαίδευση εξ' αποστάσεως.

Δεν ειπα ολα,ειπα τα περισσοτερα. Κι ειπα οτι δεν ξερω καποια πραγματα κι οχι οτι δε ξερω καθολου τι γινεται ! Ξερω ατομο που τελειωσε στο ISBN college και το πτυχιο του δεν αναγνωριζεται στο δημοσιο. Για να μη πω καν πως πηρε το πτυχιο,που λετε οτι δεν εξαγοραζεται το πτυχιο με τα λεφτα. Και δεν ειναι μονο αυτουνου,αλλα πολλα ακομη πτυχια απο κολλεγια δεν αναγνωριζονται κι αν κανεις εσυ μια ερευνα θα δεις ποσα ΔΕΝ αναγνωριζονται. Επισης καποια πτυχια ελληνικων κολλεγιων που δεν εχουν και συνεργασιες με πανεπιστημια εξωτερικου,ειναι κωλοχαρτα στο εξωτερικο! Δεν μετρανε μια! Και δε με βολευει, ουτε και με νοιαζει. Πεταξτε τα λεφτα σας οπου θελετε. Καψτε τα κιολας. Σπουδαστε οπου θελετε. Τι με νοιαζει εμενα; Αλλα μη βγαινετε και λετε οτι σας συμφερει για τα κολλεγια στην Ελλαδα επειδη δε καταφερατε να μπειτε απο πανελλαδικες σε μια σχολη! Εχω βαρεθει να ακουω απο κακομαθημενα πλουσια παιδακια οτι τα κολλεγια ειναι καλυτερα,επειδη ο μπαμπακας ξηγηθηκε με τα λεφτα του οταν δε μπορεσαν να μπουν σε σχολη απο πανελλαδικες ή επειδη δε μπηκαν καν στο κοπο να διαβασουν για να μπουν,αφου ειχαν το μπακ απ απο πισω! (αυτο ειναι γενικο ,οχι προσωπικο)

• Like 1
Δημοσ.

Το αν μείνεις στην Ελλάδα δεν χρωστάς απολύτως τίποτα σου έχει διαφύγει;

Ή το αν αποφασίσεις να φύγεις μετά από ένα χρονικό διάστημα πχ 5-10 χρόνια;

Αν εγώ νομίζεις κάνω στρίβειν, εσύ κάνεις συνδιασμό άλματος τριπλούν με επί κοντώ.

Τι έχεις σπουδάσει και σε ποιό πανεπιστήμιο?

Δημοσ.

" Πόσους βολεμένους έχεις να σε τρέφουν; "

Αυτή είναι μια ωραία ερώτηση.

Δημοσ.

Αριστοτελειο έχω σπουδάσει αλλά έχω και δεύτερο πτυχίο από Βέλγιο, τι θες να πεις;

Κανέναν, τρέφομαι μόνη μου, ακόμα και σαν φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο μόνη μου τρεφόμουν εκτός στέγης, ποιο το point σου;

Δημοσ.

Προφανώς η γυναίκα είναι στον κόσμο της. Όταν ο μέσος φοιτητής ιατρικής π.χ. έχει περάσει 3 χρόνια - και θα μιλήσω καθαρά για την εργασία που έχει προσφέρει τσάμπα και όχι για προσωπικό κόπο, θυσίες κτλ, ούτε και για το ποσοστό που θα μείνει πίσω και θα κοιτάξει την κάθε κυράτσα που θα το χρειαστεί με 3 και 60 - κανοντας τον ΕΙΛΩΤΑ ασκώντας απο καθήκοντα νοσηλευτή ώς γραμματέα και τροχονόμου στα ΤΕΠ, πως έρχεσαι και του λες ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?

Άνθρωπος σπουδαγμένος με τέτοιες απόψεις? Μωρε μπράβο..

• Like 1
Δημοσ.

Κανέναν, τρέφομαι μόνη μου, ακόμα και σαν φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο μόνη μου τρεφόμουν εκτός στέγης, ποιο το point σου;

Βολεμένες καθαρίστριες, βολεμένους γενικά που να μη σε τρέφουν;

Εσύ πουλάκι μου η ίδια;

Για ψάξου, για ψάξου.

Προφανώς η γυναίκα είναι στον κόσμο της. Όταν ο μέσος φοιτητής ιατρικής π.χ. έχει περάσει 3 χρόνια - και θα μιλήσω καθαρά για την εργασία που έχει προσφέρει τσάμπα και όχι για προσωπικό κόπο, θυσίες κτλ, ούτε και για το ποσοστό που θα μείνει πίσω και θα κοιτάξει την κάθε κυράτσα που θα το χρειαστεί με 3 και 60 - κανοντας τον ΕΙΛΩΤΑ ασκώντας απο καθήκοντα νοσηλευτή ώς γραμματέα και τροχονόμου στα ΤΕΠ, πως έρχεσαι και του λες ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?

Εμμηνόπαυση είναι η μόνη αποδεκτή απάντηση. LOL

Δημοσ.

Είπα εγώ ο γιατρός που δουλεύει στην Ελλάδα χρωστά στο κράτος;

Για έλεγξε πάλι ποιος είναι στην κοσμάρα του..

EDIT

Το πρόλαβα, πότε έκραξα τον ανιψιό μου;

Για να δεις ότι άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις..

Βολεμένες καθαρίστριες, βολεμένους γενικά που να μη σε τρέφουν;

Εσύ πουλάκι μου η ίδια;

Για ψάξου, για ψάξου.

Εμμηνόπαυση είναι η μόνη αποδεκτή απάντηση. LOL

Στην επόμενη το έχει πέσει το report, μην πεις ότι δεν προειδοποίησα

Aυτή ήταν που έκραζε και τον ανηψιό που άνοιξε γραφείο τουριστικό?

Μετά λες πως εγώ είμαι στην κοσμάρα μου...

Ό,τι να'ναι..

Για δείξε μας το κράξιμο, γελούν κι οι κότες...

Δημοσ.

Και δεν απάντησε.

Τι να απαντήσω, αν με τρέφουν και με καθαρίζουν;

Όχι.

Εσένα πόσοι σε τρέφουν και σε καθαρίζουν και σε συντηρούν; Τους μέτρησες;

Δημοσ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...