Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για γερμανία κουβέντα, έτσι;

Τα περισσότερα γερμανικά πανεπιστήμια (δημόσια) χρηματοδοτούνται από το κράτος και οι σπουδές είναι ως επί το πλείστον άνευ διδάκτρων. Κάποια πανεπιστήμια έχουν καθιερώσει δίδακτρα αποκλειστικά και μόνο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα ή για τους μακροχρόνιους φοιτητές. 

πηγή: www.daad.gr/

• Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα περισσότερα γερμανικά πανεπιστήμια (δημόσια) χρηματοδοτούνται από το κράτος και οι σπουδές είναι ως επί το πλείστον άνευ διδάκτρων. Κάποια πανεπιστήμια έχουν καθιερώσει δίδακτρα αποκλειστικά και μόνο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα ή για τους μακροχρόνιους φοιτητές. 

πηγή: www.daad.gr/

Δεν υπάρχουν semester fees?

Στο Bayern που γνωρίζω είναι 500άρι ανά εξάμηνο.

Για βάλε νόμο να πληρώνεις 200 το εξάμηνο στην Ελλάδα για τριτοβάθμια και θα δεις πόσες απεργίες μετά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για βάλε νόμο να πληρώνεις 200 το εξάμηνο στην Ελλάδα για τριτοβάθμια και θα δεις πόσες απεργίες μετά.

Στη Βαυαρία οι σπουδές είναι δωρεάν

Για την ιστορία:

Το 1999 επιβλήθηκαν για πρώτη φορά δίδακτρα για το δεύτερο πτυχίο, ήταν 500 ευρώ ανά εξάμηνο, το πρώτο πτυχίο ήταν χωρίς δίδακτρα.

Το 2005 άρχισαν τα δίδακτρα για τους μακροχρόνιους φοιτητές

Από το 2007 μέχρι το 2012 οι φοιτητές κλήθηκαν να πληρώνουν 300-500 ευρώ ανά εξάμηνο. (Ουσιαστικά αυτή είναι και η μόνη χρονικη περίοδος, όπου ίσχυσε ο θεσμός των διδακτρων)

Από το χειμερινό εξάμηνο του 2013 οι σπουδές στα βαυαρικά πανεπιστήμια είναι δωρεάν.

Γενικά υπήρξε έντονη διαμάχη για την επιβολή των διδάκτρων και όπου επιβλήθηκαν καταργήθηκαν σταδιακά.

Πηγές:

1. www.laendercheck-wissenschaft.de/archiv/studiengebuehren/historie/index.html

2. www.bafoeg-aktuell.de/studium/studiengebuehren/bayern.html

3. www.studis-online.de/StudInfo/Gebuehren/

4. https://de.wikipedia.org/wiki/Studiengeb%C3%BChren_in_Deutschland

Επεξ/σία από lightspeed
  • Like 3
Δημοσ.

Υπαρχει ενα ποσο που πληρωνεις το εξαμημο για δημοτικα τελη , φοιτητικό πασο κλπ . Στο Αμβούργο εγω πληρωνα νομιζω 380€ το εξάμηνο. Τα ποσα αυτα εξαρτιουνται απο το κρατιδιο που βρίσκεσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Και αυτό σου λέω, ότι οι έχοντες εργασία, μεγάλη πλειοψηφία μη πτυχιούχοι ή πτυχιούχοι εργαζόμενοι σε άσχετα με τις σπουδές επαγγέλματα, θα συνεχίσουν να φορολογούνται για να έχουν την δυνατότητα οι πτυχιούχοι να φεύγουν στο εξωτερικό, ενώ αυτοί σαν ανειδίκευτοι δεν μπορούν να βγουν έξω να δουλέψουν. Πλήρης δικαιοσύνη!

Όσον αφορά το "δεν είχα επιλογή", σόρρυ είχες. Να ξαναδώσεις πανελλήνιες, να επιλέξεις άλλο επάγγελμα, να βγεις εξωτερικό να σπουδάσεις αυτό που θέλεις. Ήξερες πως αυτό που πας να σπουδάσεις δεν έχει επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα, γιατί στο διάκονο το σπούδασες;

Και μ'αρέσει που λες πως το να βγάλουμε περισσότερους αμόρφωτους θα επιδεινωθεί το πρόβλημα..

Είμαι 15 χρόνια στο εξωτερικό, ποτέ δεν μπόρεσα να έρθω να ψηφίσω στις εκλογές. Μου την λένε κιόλας πως δεν δικαιούμαι γιατί δεν ζω στην Ελλάδα, πρέπει αυτοί που ζουν από πρώτο χέρι να ψηφίζουν, έχεις την εντύπωση πως οι ορδές επιστημόνων που είναι στο εξωτερικό γυρίζουν στις εκλογές; Και επιπλέον, ξανά στο διάκονο, πότε είπα να μείνουν οι αμόρφωτοι στην Ελλάδα μόνο; Ή να μην δικαιούνται πανεπιστημιακές σπουδές οι έλληνες;

Είπα τζάμπα, δωρεάν, αν μείνεις.

Αν φύγεις, χρωστάς ένα ποσό, το οποίο μπορείς να το καλύψεις με το κατά πολύ καλύτερο μισθό που θα παίρνεις στο εξωτερικό, ακόμα και σε περιόδους πριν την κρίση, το εξωτερικό πλήρωνε περισσότερα.

Παράδειγμα άλλη ανιψιά μου, αγγλική φιλολογία, μαύρα 3 την ώρα βγάζει κανά 300άρι μαύρο τον μήνα.

Το ήξερε και πριν τις σπουδές πως δεν έχει ψωμί το επάγγελμά της.

Αν έρθει στο Βέλγιο και πάει πχ Charleroi θα πληρώνεται 1700 τον μήνα. Τα 700 ενοικίαση στούντιο και φαγητό.

Από τα 1000 που θα της μένουν στην άκρη κάθε μήνα για χρόνια, δεν μπορεί πχ να δώσει 5.000 στο ελληνικό κράτος μια φορά για τις τζάμπα σπουδές που της προσέφερε και την ευκαιρία που της έδωσε να μπορεί να βρει δουλειά αλλού;

Η κατάσταση όπως είναι τώρα θα χειροτερέψει.

Δυστυχώς είτε αυτό θα γίνει, είτε θα χρεώνουν δίδακτρα σε όλους, είτε θα κόψουν κατά πολύ αριθμό εισακτέων και τα κλείσουν τμήματα και σχολές.

Διάλεξε πιο είναι το πιο δίκαιο.

Καταρχήν ποιος σου είπε οτι οι ανειδίκευτοι δεν μπορούν να πάνε έξω να δουλέψουν? Ποιος τους σταματάει? Το αν θα βρούν δουλειά είναι άλλο θέμα. Και ποιος σου είπε οτι αυτό που σπούδασα δεν έχει επαγγελματική αποκατάσταση? Δεν ξέρεις τι συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια μου φαίνεται. Το 90% των δουλειών είναι πωλήσεις και το άλλο 10% που μένει έχει λίγη ζήτηση και πολύ προσφορά, ποιος να πρωτοπροσληφθεί? Αυτοί που μένουν στο εξωτερικό μια χαρά μπορούν να έρθουν να ψηφίσουν, δεν ξέρω ποιος σου είπε το αντίθετο αλλά είναι λάθος. Τέσπα δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω συζήτηση γιατί προφανώς είσαι κολλημένη στην άποψη που έχεις.

Δεν ειπα ολα,ειπα τα περισσοτερα. Κι ειπα οτι δεν ξερω καποια πραγματα κι οχι οτι δε ξερω καθολου τι γινεται ! Ξερω ατομο που τελειωσε στο ISBN college και το πτυχιο του δεν αναγνωριζεται στο δημοσιο. Για να μη πω καν πως πηρε το πτυχιο,που λετε οτι δεν εξαγοραζεται το πτυχιο με τα λεφτα. Και δεν ειναι μονο αυτουνου,αλλα πολλα ακομη πτυχια απο κολλεγια δεν αναγνωριζονται κι αν κανεις εσυ μια ερευνα θα δεις ποσα ΔΕΝ αναγνωριζονται. Επισης καποια πτυχια ελληνικων κολλεγιων που δεν εχουν και συνεργασιες με πανεπιστημια εξωτερικου,ειναι κωλοχαρτα στο εξωτερικο! Δεν μετρανε μια! Και δε με βολευει, ουτε και με νοιαζει. Πεταξτε τα λεφτα σας οπου θελετε. Καψτε τα κιολας. Σπουδαστε οπου θελετε. Τι με νοιαζει εμενα; Αλλα μη βγαινετε και λετε οτι σας συμφερει για τα κολλεγια στην Ελλαδα επειδη δε καταφερατε να μπειτε απο πανελλαδικες σε μια σχολη! Εχω βαρεθει να ακουω απο κακομαθημενα πλουσια παιδακια οτι τα κολλεγια ειναι καλυτερα,επειδη ο μπαμπακας ξηγηθηκε με τα λεφτα του οταν δε μπορεσαν να μπουν σε σχολη απο πανελλαδικες ή επειδη δε μπηκαν καν στο κοπο να διαβασουν για να μπουν,αφου ειχαν το μπακ απ απο πισω! (αυτο ειναι γενικο ,οχι προσωπικο)

Επειδή ξέρεις ένα άτομο από ένα κολλέγιο δεν σημαίνει ότι τα περισσότερα κολλέγια είναι έτσι. Καταρχήν ISBN College δεν υπάρχει απ' ότι έψαξα, αν υπήρχε και έκλεισε προφανώς θα ήταν για αυτό το λόγο. Τα μεγαλύτερα κολλέγια στην ελλάδα συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού και αναγνωρίζονται τα πτυχία τους (πίστεψε με δεν θα λειτουργούσαν τόσα χρόνια σε αντίθετη περίπτωση). Οπότε αυτό που αναφέρεις αν ισχύει είναι μειοψηφία. Προσωπικά δεν απέτυχα στις πανελλήνιες αλλά τεσπα. Και αν είχες προσωπική εμπειρία θα ήξερες ότι πλέον δεν πάνε στα κολλέγια κατ' εξοχήν πλουσιόπαιδα. Στο τμήμα μου οι περισσότεροι δουλεύαν παράλληλα και είχαν περάσει σε κάποιο αει/τει αλλά για διάφορους λόγους επέλεξαν να πάρουν πτυχίο από το εξωτερικό. Και ξαναλέω για τελευταία φορά γιατί προφανώς δεν το καταλαβαίνεις, τα περισσότερα κολλέγια δεν δίνουν πτυχία, τα πτυχία τα δίνουν τα ξένα πανεπιστήμια. Τα κολλέγια δεν θεωρούνται τριτοβάθμια εκπαίδευση οπότε ότι και να δίνουν δεν είναι πτυχίο. (αν υπάρχουν κολλέγια που δεν συνεργάζονται με ξένους φορείς όπως υποστηρίζεις)

Επειδή κάποιος πληρώνει δίδακτρα δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστος, επειδή κάποιος δεν πέρασε στις πανελλήνιες δεν σημαίνει ότι είναι ηλίθιος. Κάνεις λες και οι πανελλήνιες είναι το απόλυτο εκπαιδευτικό σύστημα για να κρίνει αν είσαι άξιος ή οχι. Δηλαδή οι Αμερικάνοι/Άγγλοι και τόσοι άλλοι λαοί που πληρώνουν για την εκπαίδευση τους είναι βλάκες? Οκ πέρασες κάπου στις πανελλήνιες και? Δεν καταλαβαίνω τον κομπλεξισμό προς την ιδιωτική εκπαίδευση, ειδικά από κάποιον που δεν έχει προσωπική εμπειρία και υποστηρίζει απόψεις τρίτων επειδή του είπαν ότι έτσι είναι.

• Like 2
Δημοσ.

Υπαρχει ενα ποσο που πληρωνεις το εξαμημο για δημοτικα τελη , φοιτητικό πασο κλπ . Στο Αμβούργο εγω πληρωνα νομιζω 380€ το εξάμηνο. Τα ποσα αυτα εξαρτιουνται απο το κρατιδιο που βρίσκεσαι.

Aggeluska, αυτα όμως δεν είναι δίδακτρα, είναι ενά είδος συμμετόχης των φοιτητών σε διάφορες υπηρεσίες του πανεπιστημίου (φοιτητική λέσχη, ενίσχυση φτωχότερων φοιτητών κτλ) . Το ποσό αυτη τη στιγμή είναι 310 ευρώ στο Αμβούργο. Αν σκεφτεί κανείς οτι συμπεριλαμβάνει και το πάσο απεριορίστων διαδρομών που το κόστος του είναι 180 ευρώ καταλαβαίνει, οτι προφανώς και δεν πρόκειται για δίδακτρα. Η συμμετόχη των φοιτητών διαφέρει από πανεπιστημίο σε πανεπεπιστήμιο.

Στο LMU πχ που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας η συμμετοχή είναι (μόνο) 117 ευρώ.

Δημοσ.

Απορώ γιατί είναι ακόμα ανοικτό αυτό το τοπικ. Ο ορισμός του "ο,τι να ναι" η συζήτηση σε σχέση με τον τιτλο.

9 στα 10 σχόλια είναι ο τάδε μου πε και πότε το πα εγώ αυτό...

Δημοσ.

Καταρχήν ποιος σου είπε οτι οι ανειδίκευτοι δεν μπορούν να πάνε έξω να δουλέψουν? Ποιος τους σταματάει? Το αν θα βρούν δουλειά είναι άλλο θέμα.

Εμ αυτό είναι όλο το θέμα, δεν το κατάλαβες;

Και ποιος σου είπε οτι αυτό που σπούδασα δεν έχει επαγγελματική αποκατάσταση? Δεν ξέρεις τι συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια μου φαίνεται. Το 90% των δουλειών είναι πωλήσεις και το άλλο 10% που μένει έχει λίγη ζήτηση και πολύ προσφορά, ποιος να πρωτοπροσληφθεί? Αυτοί που μένουν στο εξωτερικό μια χαρά μπορούν να έρθουν να ψηφίσουν, δεν ξέρω ποιος σου είπε το αντίθετο αλλά είναι λάθος. Τέσπα δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω συζήτηση γιατί προφανώς είσαι κολλημένη στην άποψη που έχεις.

Εγώ να έρθω να ψηφίσω, θα μου πληρώσει κανείς τα μεροκάματα που θα χάσω;

Στην Ελλάδα είσαι δικαιολογημένος να πας να ψηφίσεις, έξω όχι.

Στην Ελλάδα θα σου στοιχίσει πόσο μάξιμουμ η μεταφορά; Παλιά εγώ ήθελα πάνω από 600άρι, πριν την Ryanair, στις τελευταίες εκλογές μου το έδινε 320 ευρώ πήγαινε-έλα.

Οι τούρκοι ρεζίλι μας έχουν κάνει, μια βδομάδα πήγαιναν στα προξενεία να ρίξουν τους ψήφους τους.

Όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδών σου, δεν ξέρω τι σπιύδασες και πότε.

Αλλά αν στον κλάδο σου το 10% βρίσκει δουλειά, ο σημερινός υποψήφιος για ποιον λόγο το δηλώνει στο μηχανογραφικό;

Επειδή ξέρεις ένα άτομο από ένα κολλέγιο δεν σημαίνει ότι τα περισσότερα κολλέγια είναι έτσι. Καταρχήν ISBN College δεν υπάρχει απ' ότι έψαξα, αν υπήρχε και έκλεισε προφανώς θα ήταν για αυτό το λόγο. Τα μεγαλύτερα κολλέγια στην ελλάδα συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού και αναγνωρίζονται τα πτυχία τους (πίστεψε με δεν θα λειτουργούσαν τόσα χρόνια σε αντίθετη περίπτωση). Οπότε αυτό που αναφέρεις αν ισχύει είναι μειοψηφία. Προσωπικά δεν απέτυχα στις πανελλήνιες αλλά τεσπα. Και αν είχες προσωπική εμπειρία θα ήξερες ότι πλέον δεν πάνε στα κολλέγια κατ' εξοχήν πλουσιόπαιδα. Στο τμήμα μου οι περισσότεροι δουλεύαν παράλληλα και είχαν περάσει σε κάποιο αει/τει αλλά για διάφορους λόγους επέλεξαν να πάρουν πτυχίο από το εξωτερικό. Και ξαναλέω για τελευταία φορά γιατί προφανώς δεν το καταλαβαίνεις, τα περισσότερα κολλέγια δεν δίνουν πτυχία, τα πτυχία τα δίνουν τα ξένα πανεπιστήμια. Τα κολλέγια δεν θεωρούνται τριτοβάθμια εκπαίδευση οπότε ότι και να δίνουν δεν είναι πτυχίο. (αν υπάρχουν κολλέγια που δεν συνεργάζονται με ξένους φορείς όπως υποστηρίζεις)

Επειδή κάποιος πληρώνει δίδακτρα δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστος, επειδή κάποιος δεν πέρασε στις πανελλήνιες δεν σημαίνει ότι είναι ηλίθιος. Κάνεις λες και οι πανελλήνιες είναι το απόλυτο εκπαιδευτικό σύστημα για να κρίνει αν είσαι άξιος ή οχι. Δηλαδή οι Αμερικάνοι/Άγγλοι και τόσοι άλλοι λαοί που πληρώνουν για την εκπαίδευση τους είναι βλάκες? Οκ πέρασες κάπου στις πανελλήνιες και? Δεν καταλαβαίνω τον κομπλεξισμό προς την ιδιωτική εκπαίδευση, ειδικά από κάποιον που δεν έχει προσωπική εμπειρία και υποστηρίζει απόψεις τρίτων επειδή του είπαν ότι έτσι είναι.

Οι πανελλαδικές είναι ο ορισμός της παπαγαλίας.

Εκείνη την Ιστορία δέσμης, μέχρι της άνω τελείες ήξερα.

Τα λατινικά; Πενήντα κειμενάκια παπαγαλία η μετάφραση απ'έξω.

Αρχαία επίσης, όλα τα γνωστά κείμενα παπαγαλία οι μεταφράσεις (άσχετο που αν καθόμουν θα μπορούσα να βγάλω μετάφραση επειδή λόγω του αγνώστου κειμένου είχα μάθει να το κάνω).

Μέχρι και η έκθεση παπαγαλία ήταν, από έξω είχα μάθει όλα τα temblate υποψήφιων θεμάτων από το φροντιστήριο και το σχολείο, ακόμα το θυμάμαι το θέμα για τα πρότυπα των νέων ήταν, μας το είχε αναλύσει ο καθηγητής του σχολείου και μας το είχε βάλει έκθεση για το σπίτι, το πήγα στο φροντιστήριο για βοήθεια και γελούσε ο εξυπνάκιας "αυτό δεν μπορεί να είναι θέμα έκθεσης, μπορεί να χρειαστεί να γράψεις κάτι για πρότυπα στην ανάλυση κάποιου άλλου θέματος, μόνο του από τίποτα, τζάμπα χάνεις τον χρόνο,μαυτοσχεδίασε και γράψε κάτι".

Τον βλάκα, μετά τις πανελλαδικές πήγα να του το τρίψω στην μούρη και αρνήθηκε την συζήτηση, όχι απλά δεν την θυμόταν, ποτέ δεν έγινε ισχυριζόταν.

Τι μου θύμισες τώρα...

Δημοσ.

Aggeluska, αυτα όμως δεν είναι δίδακτρα, είναι ενά είδος συμμετόχης των φοιτητών σε διάφορες υπηρεσίες του πανεπιστημίου (φοιτητική λέσχη, ενίσχυση φτωχότερων φοιτητών κτλ) . Το ποσό αυτη τη στιγμή είναι 310 ευρώ στο Αμβούργο. Αν σκεφτεί κανείς οτι συμπεριλαμβάνει και το πάσο απεριορίστων διαδρομών που το κόστος του είναι 180 ευρώ καταλαβαίνει, οτι προφανώς και δεν πρόκειται για δίδακτρα. Η συμμετόχη των φοιτητών διαφέρει από πανεπιστημίο σε πανεπεπιστήμιο.

Στο LMU πχ που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας η συμμετοχή είναι (μόνο) 117 ευρώ.

Ναι δεν ειναι δίδακτρα!

• Like 1
Δημοσ.

Εμ αυτό είναι όλο το θέμα, δεν το κατάλαβες;

Και ποιος σου είπε οτι αυτό που σπούδασα δεν έχει επαγγελματική αποκατάσταση? Δεν ξέρεις τι συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια μου φαίνεται. Το 90% των δουλειών είναι πωλήσεις και το άλλο 10% που μένει έχει λίγη ζήτηση και πολύ προσφορά, ποιος να πρωτοπροσληφθεί? Αυτοί που μένουν στο εξωτερικό μια χαρά μπορούν να έρθουν να ψηφίσουν, δεν ξέρω ποιος σου είπε το αντίθετο αλλά είναι λάθος. Τέσπα δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω συζήτηση γιατί προφανώς είσαι κολλημένη στην άποψη που έχεις.

Στην Ελλάδα είσαι δικαιολογημένος να πας να ψηφίσεις, έξω όχι.

Στην Ελλάδα θα σου στοιχίσει πόσο μάξιμουμ η μεταφορά; Παλιά εγώ ήθελα πάνω από 600άρι, πριν την Ryanair, στις τελευταίες εκλογές μου το έδινε 320 ευρώ πήγαινε-έλα.

Οι τούρκοι ρεζίλι μας έχουν κάνει, μια βδομάδα πήγαιναν στα προξενεία να ρίξουν τους ψήφους τους.

Όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδών σου, δεν ξέρω τι σπιύδασες και πότε.

Αλλά αν στον κλάδο σου το 10% βρίσκει δουλειά, ο σημερινός υποψήφιος για ποιον λόγο το δηλώνει στο μηχανογραφικό;

Καλά δεν σχολιάζω ότι θες να σε αποζημιώσουν κιόλας για να ψηφίσεις γιατί θα αρχίσουν άλλες τραγελαφικές συζητήσεις. Δεν είπα ότι στον κλάδο μου (πληροφορική, αποφοίτησα φέτος) το 10% βρίσκει δουλειά, είπα οτι στην ελλάδα το 10% είναι δουλειές πέρα των πωλήσεων τα τελευταία 8 χρόνια που έσκασε η κρίση.

Επειδή εσύ δεν θέλεις να έρθεις να ψηφίσεις γιατί θα χάσεις τα μεροκάματα δεν σημαίνει ότι δεν σου επιτρέπεται να ψηφίσεις. Μην λέμε ότι θέλουμε. Εσύ επέλεξες να ζήσεις στο εξωτερικό, σιγά μην σε αποζημιώσουμε κιόλας για να ψηφίσεις! Τι διαβάζω σε αυτό το τόπικ..

Δημοσ.

Καλά δεν σχολιάζω ότι θες να σε αποζημιώσουν κιόλας για να ψηφίσεις γιατί θα αρχίσουν άλλες τραγελαφικές συζητήσεις. Δεν είπα ότι στον κλάδο μου (πληροφορική, αποφοίτησα φέτος) το 10% βρίσκει δουλειά, είπα οτι στην ελλάδα το 10% είναι δουλειές πέρα των πωλήσεων τα τελευταία 8 χρόνια που έσκασε η κρίση.

Επειδή εσύ δεν θέλεις να έρθεις να ψηφίσεις γιατί θα χάσεις τα μεροκάματα δεν σημαίνει ότι δεν σου επιτρέπεται να ψηφίσεις. Μην λέμε ότι θέλουμε. Εσύ επέλεξες να ζήσεις στο εξωτερικό, σιγά μην σε αποζημιώσουμε κιόλας για να ψηφίσεις! Τι διαβάζω σε αυτό το τόπικ..

Είπα εγώ ότι ζητώ να με αποζημιώσουν;

Είπα ότι ο συνδιασμός του ποσού που χρειάζεται να ξοδέψεις στην μετακίνηση + τα μεροκάματα που ίσως να χάσεις + η ταλαιπωρία για 2-3 μέρες σε κάνουν να βλέπεις αποτρεπτικά το να πας Ελλάδα μόνο και μόνο για να ψηφίσεις.

Αυτό προς απάντησή σου όταν ισχυρίστηκες ότι οι ψήφοι των αμόρφωτων κάνουν κακό στην χώρα και σου απάντησα οι σπουδαγμένοι που βγαίνουν έξω αποκλείεται να γυρίσουν να ψηφίσουν (ένα ποσοστό γύρω στο 1% από δαύτους ίσως).

Χώρια που δεν σου δίνουν άδεια (έξτρα, όπως στους δημόσιους υπαλλήλους στην Ελλάδα) για να πας να ψηφίσεις στις ελληνικές εκλογές και κανείς δεν θα ξοδέψει 3-4 μέρες από την άδειά του για να φάει τόσα λεφτά και τόση ταλαιπωρία χωρίς βασικά να ξεκουραστεί.

Αλλά όταν δεν καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, αυτό το αποτέλεσμα δυστυχώς....

Δημοσ.

Είπα εγώ ότι ζητώ να με αποζημιώσουν;

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...