opcorsa Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 βασικο, μην βαυκαλιζεστε οτι και καλα πηρατε μερικοι πτυχιο απο κολλεγιο , το οποιο ομως συνεργαζεται με το ταδε, δηνα πανεπιστημιο της ΑΓΓΛΙΑΣ...δεν σημαινει τιποτα το αν συνεργαζεται με το lancashire, stafordshire, newcastle κλπ.. θυμαμαι που το συζηταγαμε με εναν καθηγητη στο πανεπιστημιο που σπουδαζα, οτι αγγλια - αμερικη που φημιζονται για τα ιδρυματα τους, εχουν 5-10 τοπ πανεπιστημια, και τα υπολοιπα ειναι ουτε για φτησιμο... λογια δικα του και οχι εμου βεβαια... αν και τα πιστευω να πω την αληθεια... στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν μιλαω καπου συγκεκριμενα!
petrostr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Αν σου αναγνωρίσουν προηγούμενες σπουδές-προυπηρεσία, μπορεί να μπεις στο 2ο έτος σπουδών, και σπάνια στο 3ο έτος αν έχεις κάτι προ-ακαδημαικό.
zianna Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 βασικο, μην βαυκαλιζεστε οτι και καλα πηρατε μερικοι πτυχιο απο κολλεγιο , το οποιο ομως συνεργαζεται με το ταδε, δηνα πανεπιστημιο της ΑΓΓΛΙΑΣ...δεν σημαινει τιποτα το αν συνεργαζεται με το lancashire, stafordshire, newcastle κλπ.. θυμαμαι που το συζηταγαμε με εναν καθηγητη στο πανεπιστημιο που σπουδαζα, οτι αγγλια - αμερικη που φημιζονται για τα ιδρυματα τους, εχουν 5-10 τοπ πανεπιστημια, και τα υπολοιπα ειναι ουτε για φτησιμο... λογια δικα του και οχι εμου βεβαια... αν και τα πιστευω να πω την αληθεια... στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν μιλαω καπου συγκεκριμενα! Ενώ τα ελληνικά με τις καταλήψεις, τα αναγκαστικά φροντιστήρια σε φροντιστήρια που συνεργάζεται ο καθηγητής και τις κομματικές νεολαίες να δίνουν τις απαντήσεις των θεμάτων είναι στα τοπ παγκοσμίως. Έχει πάρει ο ανιψιός μου πτυχίο χωρίς να έχει ανοίξει όχι βιβλίο, ούτε σημείωση χάρη στη νεολαία που μπήκε μέσα.. 2
dimitrisOP Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 βασικο, μην βαυκαλιζεστε οτι και καλα πηρατε μερικοι πτυχιο απο κολλεγιο , το οποιο ομως συνεργαζεται με το ταδε, δηνα πανεπιστημιο της ΑΓΓΛΙΑΣ...δεν σημαινει τιποτα το αν συνεργαζεται με το lancashire, stafordshire, newcastle κλπ.. θυμαμαι που το συζηταγαμε με εναν καθηγητη στο πανεπιστημιο που σπουδαζα, οτι αγγλια - αμερικη που φημιζονται για τα ιδρυματα τους, εχουν 5-10 τοπ πανεπιστημια, και τα υπολοιπα ειναι ουτε για φτησιμο... λογια δικα του και οχι εμου βεβαια... αν και τα πιστευω να πω την αληθεια... στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν μιλαω καπου συγκεκριμενα! δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι από τα 120 που έχει η αγγλια τα 10 μόνο αξίζουν? πάλι καλά που είμαι σε uni της 10αδας
opcorsa Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι από τα 120 που έχει η αγγλια τα 10 μόνο αξίζουν? πάλι καλά που είμαι σε uni της 10αδας συμφωνα με τον καθηγητη που μιλουσαμε ναι, και δεν εχω λογο να τον αμφισβητησω, εχει γυρισει πολλα... Ενώ τα ελληνικά με τις καταλήψεις, τα αναγκαστικά φροντιστήρια σε φροντιστήρια που συνεργάζεται ο καθηγητής και τις κομματικές νεολαίες να δίνουν τις απαντήσεις των θεμάτων είναι στα τοπ παγκοσμίως. Έχει πάρει ο ανιψιός μου πτυχίο χωρίς να έχει ανοίξει όχι βιβλίο, ούτε σημείωση χάρη στη νεολαία που μπήκε μέσα.. αυτες ειναι κλασσικες παθογενειες των ελληνικων αει... παντως απο αυτα που αναφερεις στο πανεπιστημιο που ημουν εγω μονο τις καταληψεις ειχαμε, αλλα θεωρητικα ημουν σε "καλο" ελληνικο πανεπιστημιο... συμφωνα με τον καθηγητη που μιλουσαμε ναι, και δεν εχω λογο να τον αμφισβητησω, εχει γυρισει πολλα... αυτες ειναι κλασσικες παθογενειες των ελληνικων αει... παντως απο αυτα που αναφερεις στο πανεπιστημιο που ημουν εγω μονο τις καταληψεις ειχαμε, αλλα θεωρητικα ημουν σε "καλο" ελληνικο πανεπιστημιο... παντως μεταξυ μας- και χωρις να εχω προδιαθεση να προσβαλλω κανεναν- εγω βλεπω λιγο τα ιδιωτικα τει/κολλεγια σαν μια ενασχοληση του τυπου "απετυχα στις πανελληνιες οποτε ας παω εκει για να μην καταληξω ανεργος απο τωρα"... εχει κανεις την ιδια ιδεα...? ξαναλεω δεν προσβαλλω κανεναν, αλλωστε τελειωσα ενα ναι μεν δυσκολο τμημα αλλα απο θεμα εργασιας ειμαι λιγο ζορικο οπως ολοι
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν κάνεις λιγότερα χρόνια από το κανονικό προβλεπόμενο πρόγραμμα του πανεπιστημίου. Και εκεί σε κάποια πανεπιστήμια 3ετής είναι η φοίτηση. Τα επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα αναγνωρίζονται κανονικά είτε είναι 3τής η φοίτηση είτε όχι, στα ακαδημαικά έχει μεγαλύτερη διαδικασία και μπορεί να μην σου αναγνωριστεί το πτυχίο. Αν μπεις στο site τους θα δεις ότι έχει λίστα με το ποια αναγνωρίζονται και ποια όχι, στο meditteranean που συνεργάζεται με το Derby το αναγνωρίζει. Δεν ισχύει όμως αυτό, μπορώ να σου πω σιγουρότατα οτι απόφοιτοι από σχολές μηχανικών από κολλέγια δεν μπορούν να εγγραφούν στο ΤΕΕ και άρα να αποκτήσουν τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα. Για άλλα επαγγέλματα και σχολές δεν γνωρίζω κάτι σίγουρο αλλά για τον τομέα των μηχανικών το ξέρω σίγουρα.
visualizer Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 συμφωνα με τον καθηγητη που μιλουσαμε ναι, και δεν εχω λογο να τον αμφισβητησω, εχει γυρισει πολλα... αυτες ειναι κλασσικες παθογενειες των ελληνικων αει... παντως απο αυτα που αναφερεις στο πανεπιστημιο που ημουν εγω μονο τις καταληψεις ειχαμε, αλλα θεωρητικα ημουν σε "καλο" ελληνικο πανεπιστημιο... παντως μεταξυ μας- και χωρις να εχω προδιαθεση να προσβαλλω κανεναν- εγω βλεπω λιγο τα ιδιωτικα τει/κολλεγια σαν μια ενασχοληση του τυπου "απετυχα στις πανελληνιες οποτε ας παω εκει για να μην καταληξω ανεργος απο τωρα"... εχει κανεις την ιδια ιδεα...? ξαναλεω δεν προσβαλλω κανεναν, αλλωστε τελειωσα ενα ναι μεν δυσκολο τμημα αλλα απο θεμα εργασιας ειμαι λιγο ζορικο οπως ολοι H απλά θες να έχεις ένα πιο δυνατό πτυχίο για να έχεις λιγότερες πιθανότητες να μείνεις άνεργος η περισσότερες δυνατότητες στο εξωτερικό .Προσωπικά πέρασα Πειραιώς πληροφορική και μετά από κάποιο διάστημα γράφτηκα στο Κολέγιο , προφανώς δεν είχα χρόνο και για τα δύο οπότε σιγά σιγά το παράτησα...είχα συμφοιτητές που τελείωσαν και δημόσιο πανεπιστήμιο παράλληλα . 1
Anorymous Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Χθες πέτυχα διαφήμιση στην τιβι από το μεντιτερανιαν college καλά δεν ντρέπονται και το κράτος πως αφήνει να βγαίνουν διαφημίσεις από ιδρύματα που βάζουν λουκέτο.
opcorsa Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 H απλά θες να έχεις ένα πιο δυνατό πτυχίο για να έχεις λιγότερες πιθανότητες να μείνεις άνεργος η περισσότερες δυνατότητες στο εξωτερικό .Προσωπικά πέρασα Πειραιώς πληροφορική και μετά από κάποιο διάστημα γράφτηκα στο Κολέγιο , προφανώς δεν είχα χρόνο και για τα δύο οπότε σιγά σιγά το παράτησα...είχα συμφοιτητές που τελείωσαν και δημόσιο πανεπιστήμιο παράλληλα . ναι ενταξει , εγω μιλαω για την πλειονοτητα αυτων που παει σε κολλεγια ... πχ εχω φιλο που "σπουδαζει" ψυχολογια σε κολλεγιο, τωρα κατα ποσο θα βγει ψυχολογος.....
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Χθες πέτυχα διαφήμιση στην τιβι από το μεντιτερανιαν college καλά δεν ντρέπονται και το κράτος πως αφήνει να βγαίνουν διαφημίσεις από ιδρύματα που βάζουν λουκέτο. Δεν νομίζω οτι μπορεί να κάνει κάτι το κράτος, το κολλέγιο πλήρωσε τα κανάλια και αυτά εφόσον πληρώθηκαν το αντίστοιχο αντίτιμο είναι υποχρεωμένα να παίζουν την διαφήμιση του κολλεγίου. Τώρα αν επέμβει το ΕΣΡ ή κάποιος άλλος φορέας να μπλοκάρει τις διαφημίσεις για εξαπάτηση καταναλωτών, δεν το ξέρω αυτό.
livefreeordie Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Τα επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα αναγνωρίζονται κανονικά Απλα δεν ισχυει. Για τα περισσοτερα τουλαχιστον κι ειδικα για το δημοσιο. Ενώ τα ελληνικά με τις καταλήψεις, τα αναγκαστικά φροντιστήρια σε φροντιστήρια που συνεργάζεται ο καθηγητής και τις κομματικές νεολαίες να δίνουν τις απαντήσεις των θεμάτων είναι στα τοπ παγκοσμίως. Έχει πάρει ο ανιψιός μου πτυχίο χωρίς να έχει ανοίξει όχι βιβλίο, ούτε σημείωση χάρη στη νεολαία που μπήκε μέσα.. Μας τα εχετε πρηξει λιγακι με τις καταληψεις και τις κομματικες αηδιες. Ωραια δικαιολογια εχετε βρει για να βαφτιζετε τα κολλεγια καλυτερα. Οκ δεν περασατε,get over it ομως επιτελους. Κι ο ανιψιος σου μαλλον τελειωσε κατι σε ιχθυοκαλλιεργειας (αν κι ακομη κι εκει πιστευω οτι δυσκολα να περασε χωρις να ανοιξε βιβλιο οπως λες) γιατι στις σοβαρες σχολες ,αν δε στρωθεις δεν περνας. 3
DrLo Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 θυμαμαι που το συζηταγαμε με εναν καθηγητη στο πανεπιστημιο που σπουδαζα, οτι αγγλια - αμερικη που φημιζονται για τα ιδρυματα τους, εχουν 5-10 τοπ πανεπιστημια, και τα υπολοιπα ειναι ουτε για φτησιμο... Καλά για ΗΠΑ δε το σχολιάζω ... τα Ivy Leagues είναι ήδη 8 + Stanford + MIT τα έπιασες τα 10. Για την Αγγλία, ας πούμε, σύμφωνα με αυτόν το πίνακα και τον καθηγητή σου, ακόμα και αν πάρουμε το 10, είναι "γτπ" τα: - Lancaster University - University of Bath - Loughborough University ... - University of Edinburgh ... κλπ ?
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Υπάρχουν rankings που δείχνουν τις θέσεις των αγγλικών πανεπιστημίων και των ελληνικών, όποιος καθηγητής λέει οτι μετά τα top 10 των αγγλικών πανεπιστημίων όλα τα άλλα είναι γτπ, προφανώς γτπ είναι η άποψή του για να καλύψει οτι μάλλον η σχολή που τελείωσε αυτός είναι πολύ πιο κάτω στα rankings. Τεσπα εγώ πόσταρα την είδηση για να έχουν το νου τους όσοι θέλουν να πάνε στις σχολές αυτές να προσέχουνε μην την πατήσουνε, ζούμε δύσκολους καιρούς και αν τα πεταμένα λεφτά πριν 10 χρόνια ήταν μια φορά κακό τώρα είναι 10 φορές χειρότερο. Το αν θα κάνουν έναρξη οι επιχειρήσεις με νέα επωνυμία είναι κάτι πιθανό αλλά δεν το ξέρουμε σίγουρα αν γίνεται να ανοίξεις νέα εταιρεία έχοντας ήδη χρέη στην εφορία. Επειδή η κουβέντα πάει πάλι σε AEI-TEI vs κολλέγια-εξωτερικό και τα τρολλς θα κάνουν το party τους, εγώ αποχωρώ από την συζήτηση. 3
opcorsa Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Καλά για ΗΠΑ δε το σχολιάζω ... τα Ivy Leagues είναι ήδη 8 + Stanford + MIT τα έπιασες τα 10. Για την Αγγλία, ας πούμε, σύμφωνα με αυτόν το πίνακα και τον καθηγητή σου, ακόμα και αν πάρουμε το 10, είναι "γτπ" τα: - Lancaster University - University of Bath - Loughborough University ... - University of Edinburgh ... κλπ ? βασικα το πνευμα της απαντησης μου ηταν να μην εχει κανεις παντα γνωμονα το οτι το "ταδε" κολλεγιο συνεργαζεται με το ταδε αγγλικο "πανεπιστημιο" οποτε ειναι και καλα να παω να πεταξω τα λεφτα μου εκει.... εγω και σε προπτυχιακο και σε μεταπτυχιακο επιπεδο εμεινα εντος των συνορων, χωρις ιδιαιτερο παραπονο για την εκπαιδευτικη διαδικασια..
visualizer Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 ναι ενταξει , εγω μιλαω για την πλειονοτητα αυτων που παει σε κολλεγια ... πχ εχω φιλο που "σπουδαζει" ψυχολογια σε κολλεγιο, τωρα κατα ποσο θα βγει ψυχολογος..... Aναλόγως που σπουδάζει.. άμα είναι πχ sto deere σίγουρα έχει πολλές πιθανότητες να γίνει ψυχολόγος . Σχετικά με τα σχόλια του Anorymous και του Βασίλης_29 "To Mediterranean College ενημερώνει τόσο τους εγγεγραμμένους φοιτητές αλλά και όσους επιθυμούν να εγγραφούν, ότι η πρόσφατη ανάκληση της άδειας του Mediterranean College η οποία δημοσιοποιήθηκε από τα ΜΜΕ, αφοράμια εκ των τριών συνολικά αδειών λειτουργίας του Κολεγίου. Συγκεκριμένα, η ανάκληση αφορά τη μια εκ των δύο αδειών λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη. Με βάση τα ανωτέρω, οι φοιτητές του Mediterranean College στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν απρόσκοπτα τη φοίτησή τους, στο πρόγραμμα σπουδών του University of Derby ή του Manchester Metropolitan University που έχουν επιλέξει. Σε κάθε περίπτωση το Mediterranean College, θιγόμενο από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας – η οποία κατά τη γνώμη μας παραβιάζει βάναυσα τη νομιμότητα – θα χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου αυτή να ανασταλλεί ή να ακυρωθεί." Με μια 2λεπτη αναζήτηση βρήκα το παραπάνω .. οπότε αν ισχύει δεν βλέπω τον λόγο να διακοπούν οι διαφημίσεις .
Προτεινόμενες αναρτήσεις