zianna Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Ντροπή να υποστηριζεις οτι με 900 ευρω μισθό έπρεπε να μεινει κι ολας υποχρεωτικά ενας ιατρος στην Ελλαδα. Αν κοστίζει κολυ μια σχολη, και απο τη στιγμη που στην Ελλαδα ολες οι τροτοβαθμιες σχολες ειναι δωρεάν, δινεις τα κίνητρα στον άλλον να μείνει, δεν τον κανεις σύγχρονο σκλάβο. Αλλα θα σαι μαλλον απ αυτους που θα σκανε μυτη στα τεπ και θα περιμένουν να τον υπηρετούν τα εκαστοτε γιατρουδακια. Ντροπή μου να υποστηρίζω και οτι η καθαρίστρια παίρνει 2.5 ευρώ την ώρα στην Ελλάδα τη στιγμή που στο Βέλγιο θα πάρει 10 ευρώ την ώρα, τι θες να πεις;Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Για ποιον λόγο να σε σπουδάσω εγώ με την φορολογία μου (το εγώ γενικό) κι εσύ να πας να κουράρεις τους σουηδούς; Για ποιον λόγο να σπουδάσεις εσύ την κόρη μου γιατρό και αυτή μετά να μείνει να κουράρει εσένα και τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου; Αν έρχονταν σουηδοι (ξανά γενικό, ξένοι) αντίστοιχα έχοντας σπουδάσει στη σουηδία να δουλέψουν στην Ελλάδα δεν θα υπήρχε πρόβλημα, σήμερα υπάρχει μέγιστο. Η λογική σου πάσχει. Το κράτος επιδοτεί και επιχορηγεί σειρά πραγμάτων από τις σπουδές μέχρι τις ακτοπλοϊκές γραμμές. Δεν το κάνει κάτω από καμία αίρεση, το κάνει ανταποδοτικά προς τους φόρους που προπληρώνουμε. Δεν είναι οι ανταποδοτικές παροχές του κράτους που γεννούν υποχρεώσεις είναι η υποχρέωση του κράτους να ανταποκρίνεται στον ανταποδοτικό χαρακτήρα των φόρων που προεξοφλούνται. Ειδικά δε στο θέμα των σπουδών το κράτος αναλαμβάνει την αποκλειστικότητα της τριτοβάθμιας. Προπληρώνεις τους φόρους, σε πιο παράλληλο σύμπαν ζεις;Οι φόροι που πληρώνεις σήμερα χρησιμοποιούνται για τις τωρινές ανάγκες δικές σου και άλλων, όχι για τις μελλοντικές. Ένα 18χρονο παιδί δεν έχει πληρώσει φόρους, οι γονείς του έχουν πληρώσει, απολαμβάνοντας τις όποιες παροχές που τους έδινε το κράτος. Και όλοι μαζί οι έλληνες πληρώνουν για να σπουδάσουν τα 18χρονα τα οποία με τη σειρά τους βγαίνοντας στην αγορά εργασίας θα φορολογηθούν για να σπουδάσει η επόμενη γενιά. Η λογική του να υποχρεώνεις από πάνω το φορολογούμενο (και πολίτη) που σπουδάζει - ο οποίος σημειωτέον για να σπουδάσει βοπορίζεται με ίδια μέσα - να προσφέρει δωρεάν κοινωφελή εργασία εκ νέου βιοποριζόμενος με ίδια μέσα παρά το γεγονός ότι έχει επαγγελματικά δικαιώματα, δείχνει ασέβεια απέναντι σε ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτό της εργασίας και της νόμιμης αμοιβής της. Μιλάμε για κόστος σπουδών όχι κόστος ζωής. Μήπως να συμπεριλάβεις καλύτερα και κόστος καφέδων; Και ποιος διάολο μίλησε για δωρεάν κοινωφελή εργασία; Για εργασία να πληρώνεται όπως πληρώνονται όλοι οι συνάδελφοί του που δουλεύουν στην Ελλάδα, πού στο διάκονο την βλέπεις τη δωρεάν κοινωφελή εργασία; Οεο; Μαζί δείχνει και διάθεση εκμετάλλευσης και αναλγησίας απέναντι στην επιβίωση του άλλου. Και αδιαφορίας για τα εργασιακά δικαιώματα εν γένει. Βλέπεις πως ο άλλος αμείβεται ελάχιστα ήδη και εσύ αυτό που προτείνεις είναι τί; Όχι να αποκαταστήσεις την αδικία αλλά να του στερήσεις από πάνω τις ελευθερίες του προκειμένου να μπορείς εσύ να τον εκμεταλλεύσεσαι και να τον επιβαρύνεις στο διηνεκές. Εγώ προτείνω να αμείβεται ελάχιστα; Ή μήπως προτείνω να πληρώνεται ελάχιστα ή να μειωθεί ο μισθός του; Για κούνα το κεφάλι σου μπας και συνέλθεις, που είπα τέτοια πράγματα. Είπα, το κράτος σου προσφέρει δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αν φύγεις εκτός μετά το πέρας των σπουδών, χρωστάς στο ελληνικό δημόσιο ένα ποσό. Αν μείνεις Ελλάδα, δεν χρωστάς τίποτα. Αν φύγεις μετά από ένα χρονικό διάστημα, πχ 10 χρόνια εργασίας στην Ελλάδα, αμειβόμενος όπως όλοι οι συνάδελφοί σου χωρίς έξτρα φορολόγηση, και αποφασίσεις να φύγεις, ξανά δεν χρωστάς τίποτα. Πού στο διάκονο διάβασες ότι ισχυρίστηκα να αμείβεται ελάχιστα κάποιος και να τον εκμεταλλεύεσαι; Όχι μόνο εκφράζει η άποψή σου μια απάθεια ως προς τα επίπεδα των αμοιβών στην Ελλάδα, αλλά δείχνεις να επιχαίρεις και να επικροτείς την περαιτέρω εξαθλίωση των εργαζομέων. Όχι μόνο εκφράζουν τα λεγόμενά σου ότι δεν κατανοείς τι διαβάζεις αλλά δείχνεις και περιχαρής που βρήκες τρόπο να τα πεις και να ξεσκάσεις σχετικά με εξαθλίωση εργαζομένων, πού στο διάκονο είπα κάτι τέτοιο; Αν νομίζεις από πάνω, πως η λύση σου προκειμένου να συνεχίσεις να μην πληρώνεις το δίκαιο αντίτιμο της εργασίας είναι το να φυλακίζονται οι εργαζόμενοι στο άθλιο εργασιακό καθεστώς της χώρας μας με το αιτιολογικό πως σε βολεύει κοντόφθαλμα, καλό είναι να το ξανασκεφτείς, στο τέλος δε θα μείνει κανείς στην Ελλάδα ούτε για σένα ούτε για τα παιδιά σου. Και δε θα καταφέρεις να φυλακίσεις και κανένα όσο η χώρα αυτή είναι δημοκρατία. Αν όμως ποτέ η δημοκρατία που τώρα την αναγνωρίζεις για την πάρτη σου μόνο έτσι και η δημοκρατία αυτή έρθει στα δικά σου μέτρα να έχεις τη σιγουριά πως κάποτε θα γυρίσει και θα φυλακίσει και εσένα. Αλλά για να μείνουμε στο αρχικό θέμα, με την ίδια λογική κάθε φορολογούμενος που απολαμβάνει τα αγαθά της ανταποδοτικότητας των φόρων του προς το κράτος θα όφειλε να συνεισφέρει εκ νέου παρόλο που η ανταποδοτικότητα έχει ήδη μετουσιωθεί ακριβώς ως προς τους φόρους που έχουν εξοφληθεί. Και με ποιόν τρόπο η αναλογία θα λειτουργούσε σε σχέση με την άποψη που εκφράζεις; Πχ ο νησιώτης που ταξιδεύει με επιδοτούμενες γραμμές, να εργαστεί κοινωνική εργασία. Αδιανόητα και παράλογα πράγματα, νομίζω καταλαβαινόμαστε. Μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα συμβαίνουν όσα λες και όχι στις ελεύθερες δημοκρατικές κοινωνίες που θεωρούν αδιαπραγμάτευτη την εξασφάλιση του δικαιώματος στην ελεύθερη μετακινηση. ΥΓ: Για λόγους αρχής δεν υπεισήλθα στο παράδειγμά σου εξειδικευμένα, αλλά μπορείς να μείνεις με την ικανοποίηση πως σε ένα βαθμό η εκμετάλλευση την οποία αποζητάς σε βάρος εργαζομένων υπάρχει και διενεργείται οργανωμένα από το κράτος. Λέγεται υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου και υποχρεωτική εκπαίδευση ειδικότητας σε μονάδες του δημοσίου συστήματος. Βαρέθηκα να quotάρω και να απαντώ σε πράγματα άσχετα με τα όσα είπα, το μήνυμά σου είναι αλλού γι'αλλού και καμιά σχέση με το μήνυμά μου που έκανες quote..
livefreeordie Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι, μια φορά στα 150 δεν είναι, αλλά στα 400+. Σε συγκεκριμένα πράγματα,δηλαδή εάν το ψειρίσεις πολύ,παίξεις με τα νούμερα, ψαχτείς πολύ και είναι ανάδρομος ο Ερμής θα βρεις κάτι που είναι στα <200. Τρελή επιτυχία για Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο... Τεσπα Με κάνει τρελή εντύπωση επειδή: Α)Έχω φοιτήσει-αποφοιτήσει από μεγάλο Ελ πανεπιστήμιο και πέρασα και κάποια φεγγάρια από εξίσου μεγάλο ΑΤΕΙ. Β)Έχω εμπειρία-φοιτήσει σε πολύ μεγάλο, και πραγματικά τοπ, Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο,στο οποίο έχω κάμει το μεταπτυχιακό μου. Η σύγκριση του Α) με το Β) μου δίνει μια καλή οπτική του θέματος και έχω δει τις χαοτικές διαφορές όχι μόνο σε υλικοτεχνικό θέμα,αλλά και σε νοοτροπία μαθητών-καθηγητών. Δυστυχώς πρέπει να πας αντίθετα στο ρεύμα για να δεις αποτελέσματα στα Ελ ιδρύματα και αυτοί που το κάνουν, μαθητές και καθηγητές, εκτός του ότι είναι ήρωες, είναι και η σχετική μειοψηφία.Αδιαφορία, επανάπαυση, κόμματα/αντιγραφές και λαμογιές είναι στην ημερησία διάταξη. Φήμη καλή δεν ξέρω για τα Ελ πανεπιστήμια, είμαι αυτήκοος μάρτυρας συνομιλίας ατόμων της εδώ βιομηχανίας-πανεπιστημίων που έλεγαν τα αντίθετα,τουλάχιστον για τους Ελ μηχανικούς(αποφοίτους Ελ πανεπιστημίων) που τους θεωρούν sub-par σε θέμα γνώσεων και ιδίως σε θέμα τεχνικής κατάρτισης(aka λόγω σκατοκατάστασης στα Ελ πανεπιστημιακά εργαστήρια). Ακόμη και εάν δεν ισχύει αυτό καθολικά, το λιγότερο περνάν αδιάφορα τα Ελ πανεπιστήμια στην αλλοδαπιά με την μέχρι τώρα εμπειρία μου. Μπορεί σε άλλους, άσχετους με εμένα τομείς, να ισχύει κάτι άλλο,αλλά δεν το πιστεύω. Ναι, τα γράφουμε αυτά επειδή αποτύχαμε και ζηλεύουμε. Κοιταξε να δεις,δε συγκρινω ουτε για πλακα τα ελληνικα πανεπιστημια με αλλα του εξωτερικου. Εννοειται δεν υπαρχει συγκριση. Αν και θελω να σου πω πως δεν ειμαστε και χαλι μαυρο συγκριτικα,ειμαστε σε σχετικα καλη κατασταση κι αν πας στο εξωτερικο με πτυχιο απο καποια ελληνικα πανεπιστημια δε θα σε κοιτανε σαν παρακατιανο. Απο εκει και περα το θεμα ξεκινησε (για αλλη μια φορα) απο το οτι υποστηριζουν μερικοι οτι τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ειναι καλυτερα απο τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. δε καταλαβαινω τι προσπαθεις να κοντραρεις τωρα. εγω αλλο ξεκινησα να λεω κι εσυ το κατεληξες αλλου. συμφωνεις με αυτην την αποψη ή οχι; ασε τωρα τα πανεπιστημια του εξωτερικου γιατι εννοειται πως δεν υπαρχει θεμα συγκρισης. Εγώ έχω προσωπική εμπειρία και ξέρω ότι έτσι γίνεται, τουλάχιστον εκεί που φοίτησα εγώ. Άμα είναι να λέμε τι έχουμε ακούσει από την κύρα κούλα απ' το χωριό δεν κάνουμε συζήτηση, σπασμένο τηλέφωνο παίζουμε. Δε ξερω ,λογικα θα υπαρχουν κι 1-2 που θα αξιζουν αλλα τα χρυσοπληρωνεις,οποτε δε ξερω αν αξιζει καν το κοπο,αν εχεις τα λεφτα φευγεις εξω. απο εκει και περα υπαρχουν πολλα κολλεγια και καποια απο αυτα ειναι για πεταμα(δε συνεργαζονται καν ολα με μεγαλα πανεπιστημια εξωτερικου) επισης δεν αναγνωριζονται τα πτυχια τους στην Ελλαδα και ειδικα στο δημοσιο(για τα περισσοτερα το ξερω σιγουρα αυτο,δε ξερω αν υπαρχει εξαιρεση) εντελως γελοιο αν σκεφτεις πως στην Ελλαδα φοιτησες και τα χρυσοπληρωσες κιολας. Και μην αρχισετε παλι τα ''δε με νοιαζει να βρω δουλεια στην Ελλαδα'' ,ειναι τραγικο το οτι η χωρα στην οποια φοιτησες δε σου αναγνωριζει το πτυχιο σου.
giorpa Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) ... Έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου. Η παιδεία, η δικαιοσύνη και οι λοιπές κρατικές μέριμνες είναι δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα. Δεν εγείρουν υποχρεώσεις, είναι δικαιώματα αυτοτελή για όνομα. Με τη λογική σου που σου χρωστάνε όσοι χρησιμοποιούν τις κρατικές μέριμνες, κι ο ασθενής μόλις αναρρώσει θα πρέπει να σου επιστρέψει εσένα και στο κράτος κάποιο αντίτιμο επειδή τόλμησε να κάνει χρήση κρατικών παροχών. Δεν μας είπες επίσης και αν ο νησιώτης θα πρέπει να χρωστάει σε σένα επειδή το κράτος επιδοτεί τις συγκοινωνίες του. Ή ο γονιός θα χρωστά παραπάνω από τον άτεκνο επειδή το παιδί του πάει σχολείο. Μάθε το ότι υπάρχει Σύνταγμα σε τούτη τη χώρα και το Σύνταγμα αυτό ορίζει τις υποχρεώσεις του κράτους και των πολιτών. Η παιδεία και οποιεσδήποτε κρατικές παροχές δεν εγείρουν πρόσθετες υποχρεώσεις, είναι οι ίδιες υποχρεώσεις του κράτους στη βάση των φόρων που διαχρονικά πληρώνει η κοινωνία. Και σε ποιά ανάθεμα δημοκρταική ελεύθερη κοινωνία και οικονομία θα μπορούσαν να σταθούν οι αρλούμπες που τσαμπουνάς; Στα διάτανα, είμαστε ΕΕ, δεν είμαστε αλλού για αλλού. Στα ειδικότερα, δεν ξέρω σε ποιό αξιακό σύστημα μεγάλωσες αλλά το κράτος έδωσε σε όλους την ίδια δυνατότητα να σπουδάσουν. Αυτό το φόρο πληρώνεις το ίδιο εσύ κι οι γονείς σου από τη στιγμή που γεννιέσαι, που τρέφεσαι, που μεγαλώνεις. Τον ίδιο αυτό το φόρο πληρώνουν και όλοι μέχρι να χρειαστούν τις ανταποδοτικές παροχές του κράτους. Αυτό είναι το σύστημα με το οποίο έχει επιλέξει να λειτουργεί η κοινωνία γιατί αναγνωρίζει ότι οι φόροι έχουν μια ανταποδοτικότητα. Αν εσύ έχεις πρόβλημα και δεν αναγνωρίζεις εύκολα τον κοινό τόπο, μπορείς να αλλάξεις κοινωνία το ίδιο θαρραλέα με εκείνους που φτάνουν να μεταναστεύσουν επειδή κάποιοι όμοιοι στη νοοτροπία σου δεν τους έχουν δώσει άλλη επιλογή από την εξαθλίωση. Και τώρα έρχεσαι να τους κρίνεις κιόλας και να προβληματίζεσαι όχι για να βοηθήσεις αλλά με κακοψυχία να βλάψεις τους άξιους. Εκείνοι που σπουδάζουν μάθε το, δε σου χρωστάνε εσένα που δε σπούδασες. Ικανοί είναι και ξοδεύουν. Επιλογή σου και επιλογή τους να σταθούν άξιοι. Αντί να τιμήσεις την αξιοσύνη, την υπεξαιρείς για πάρτη σου. Οι όροι είναι κοινοί για όλους και το κράτος δίνει μια φορά τη δυνατότητα σε όλους για σπουδές και με βάση αυτή τη δυνατότητα ορισμένοι επιλέγουν να επενδύουν σε προσωπικό κόπο, προσωπική περιουσία, και προσωπικό χρόνο. Βγάζεις μια αντιδημοκρατική και μισάνθρωπη νοοτροπία πάυτως που νομίζεις πως το κράτος μας μπορεί να φυλακίζει και να στίβει επιλεκτικά ανθρώπους επειδή εσύ δεν είσαι ένας από αυτούς και σε συμφέρει να εκμεταλλεύεσαι τον άλλο. Βγάζεις και μια ασχετοσυνη γιατί αγνοείς πως το ελληνικό κράτος αναγνωρίζει την ελευθερία της αυτοδιάθεσης και το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης όπως τα αναγνωρίζουν διεθνέις συνθήκες στις οποίες έχει συμπράξει. Βγάζεις και μια υποκρισία και μονομέρεια στο τάχατες ενδιαφέρον σου για τα κοινά. Δεν έχει η καθαρίστρια περισσότερα εργασιακά δικαιώματα από οποιονδήποτε άλλο. Αν η καθαρίστρια δεν ενδιαφέρεται για το συνάνθρωπο, δεν είναι άξια και η ίδια να ενδιαφερθούν οι άλλοι για εκείνη. Και φυσικά για όλα όσα εκφράζεις, θα έπρεπε να ντρέπεσαι αλλά είναι σίγουρο ότι δεν. Σου προτείνω να γράψεις στο διπλανό θέμα για τη 'μεγαλοκαρδία' των Ελλήνων. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2016 από giorpa 1
zianna Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν μας είπες και αν ο νησιώτης θα πρέπει να χρωστάει επειδή το κράτος επιδοτεί τις συγκοινωνίες με τον ίδιο τρόπο που μεριμνά για τη μόρφωση. Ή ο γονιός θα χρωστά παραπάνω από τον άτεκνο επειδή το παιδί του πάει σχολείο. Ή ο ιδιοκτήτης επιχείρησης επειδή έχει φοροαπαλλαγές και ΕΣΠΑ. Δεν ξέρω σε ποιό αξιακό σύστημα μεγάλωσες αλλά το κράτος έδωσε σε όλους την ίδια δυνατότητα να σπουδάσουν. Αυτό το φόρο πληρώνεις το ίδιο εσύ, αυτό το φόρο πληρώνουν και όλοι. Εκείνοι δε που σπουδάζουν δε σου χρωστάνε εσένα που δε σπούδασες. Το κράτος δίνει μια φορά τη δυνατότητα σε όλους και ορισμένοι επενδύουν προσωπικό κόπο, προσωπική περιουσία, και προσωπικό χρόνο. Βγάζεις μια αντιδημοκρατική νοοτροπία πάυτως που νομίζεις πως το κράτος μας μπορεί να φυλακίζει και να στίβει επιλεκτικά ανθρώπους επειδή εσύ δεν είσαι ένας από αυτούς και σε συμφέρει να εκμεταλλεύεσαι τον άλλο. Βγάζεις και μια μονομέρεια στο τάχατες ενδιαφέρον σου για τα κοινά. Δεν έχει η καθαρίστρια περισσότερα εργασιακά δικαιώματα από οποιονδήποτε άλλο. Και φυσικά για όλα όσα εκφράζεις, θα έπρεπε να ντρέπεσαι αλλά είναι σίγουρο ότι δεν. Σου προτείνω να γράψεις στο διπλανό θέμα για τη 'μεγαλοκαρδία' των Ελλήνων. Ξανά είσαι αλλού γι'αλλού στα γραφόμενά σου έτσι; Αν έχεις όρεξη, εγώ δεν έχω καμία να χάνω χρόνο απαντώντας σε άσχετα πράγματα σε σχέση με τα όσα είπα. Βρες άλλον να τρολάρεις, σόρρυ.
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Ντροπή μου να υποστηρίζω και οτι η καθαρίστρια παίρνει 2.5 ευρώ την ώρα στην Ελλάδα τη στιγμή που στο Βέλγιο θα πάρει 10 ευρώ την ώρα, τι θες να πεις; Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Για ποιον λόγο να σε σπουδάσω εγώ με την φορολογία μου (το εγώ γενικό) κι εσύ να πας να κουράρεις τους σουηδούς; Για ποιον λόγο να σπουδάσεις εσύ την κόρη μου γιατρό και αυτή μετά να μείνει να κουράρει εσένα και τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου; Αν έρχονταν σουηδοι (ξανά γενικό, ξένοι) αντίστοιχα έχοντας σπουδάσει στη σουηδία να δουλέψουν στην Ελλάδα δεν θα υπήρχε πρόβλημα, σήμερα υπάρχει μέγιστο. Προπληρώνεις τους φόρους, σε πιο παράλληλο σύμπαν ζεις; Οι φόροι που πληρώνεις σήμερα χρησιμοποιούνται για τις τωρινές ανάγκες δικές σου και άλλων, όχι για τις μελλοντικές. Ένα 18χρονο παιδί δεν έχει πληρώσει φόρους, οι γονείς του έχουν πληρώσει, απολαμβάνοντας τις όποιες παροχές που τους έδινε το κράτος. Και όλοι μαζί οι έλληνες πληρώνουν για να σπουδάσουν τα 18χρονα τα οποία με τη σειρά τους βγαίνοντας στην αγορά εργασίας θα φορολογηθούν για να σπουδάσει η επόμενη γενιά. Χωρίς να σε θεωρώ 100% λάθος, η δική μου απάντηση σε αυτό είναι οτι χέστηκα τι φόρους πληρώνεις για εμένα. Έχω πληρώσει ήδη τεράστια ποσά φόρων από τότε σχεδόν που ήμουν ανήλικος και κληρονόμησα ένα σπίτι συν άλλους φόρους κατοχής από το ακίνητο αυτό και θεωρώ οτι έχω ξεπληρώσει και με το παραπάνω οτι κόστισαν στο κράτος οι σπουδές μου. Πλέον βλέπω οτι πληρώνουμε στο κράτος ένα μάτσο λεφτά τα οποία ουσιαστικά τα ρίχνουμε στον κάδο των σκουπιδιών και δεν υπάρχει κανένα όφελος από αυτό. Και με την ζωή μου θα κάνω οτι θέλω, θα μείνω στην Ελλάδα θα πάω στην Σουηδία θα πάω και στο Τιμπουκτού. Όσο για τους γιατρούς, με 900ευρώ είναι καλά για τα σημερινά δεδομένα της Ελλάδας, αλλά τα 900 ευρώ είναι ξεφτίλα για τον κόπο και τον χρόνο μέχρι να βγάλεις την ιατρική και να είσαι σε θέση να εργαστείς και να πληρωθείς.
zianna Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Χωρίς να σε θεωρώ 100% λάθος, η δική μου απάντηση σε αυτό είναι οτι χέστηκα τι φόρους πληρώνεις για εμένα. Έχω πληρώσει ήδη τεράστια ποσά φόρων από τότε σχεδόν που ήμουν ανήλικος και κληρονόμησα ένα σπίτι συν άλλους φόρους κατοχής από το ακίνητο αυτό και θεωρώ οτι έχω ξεπληρώσει και με το παραπάνω οτι κόστισαν στο κράτος οι σπουδές μου. Πλέον βλέπω οτι πληρώνουμε στο κράτος ένα μάτσο λεφτά τα οποία ουσιαστικά τα ρίχνουμε στον κάδο των σκουπιδιών και δεν υπάρχει κανένα όφελος από αυτό. Και με την ζωή μου θα κάνω οτι θέλω, θα μείνω στην Ελλάδα θα πάω στην Σουηδία θα πάω και στο Τιμπουκτού. Όσο για τους γιατρούς, με 900ευρώ είναι καλά για τα σημερινά δεδομένα της Ελλάδας, αλλά τα 900 ευρώ είναι ξεφτίλα για τον κόπο και τον χρόνο μέχρι να βγάλεις την ιατρική και να είσαι σε θέση να εργαστείς και να πληρωθείς. Εσύ τους πλήρωσες τους φόρους ως ανήλικος ή οι γονείς σου; Και επιπλέον μιλάς για φορολογία ακίνητης περιουσίας, καμία σχέση δηλαδή, είναι σαν να μου λες πλήρωνα ΕΝΦΙΑ 50 χρόνια οπότε δικαιούμαι σύνταξη ενώ δεν έχω δουλέψει ποτέ μου.
giorpa Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Η παδεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, δεν εγείρει υποχρεώσεις σε εκείνον που την λαμβάνει. Είναι αυτοτελές δικαίωμα. Το δικαίωμα στη μόρφωση είναι επίσης πανανθρώπινο δικαίωμα, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το να αμφισβητεί κανείς τα στοιχειώδη δικαίωματα και να τα διαστρέφει προφανώς δείχνει άγνοια και νοοτροπία άλλου τύπου. Αντίστοιχα και με τα δικαιώματα της αυτοδιάθεσης όπως και με τα εργασιακά δικαιώματα. Όποιος έχει πρόβλημα με τα δικαιώματα του εικοστού πρώτου αιώνα, προφανώς φωνασκεί σε λάθος χρόνο. Και όποιος δεν καταλαβαίνει πως το κράτος έχει συμφέρον με το να επιμορφώνει καλό είναι να ξερει πως στα πλαίσια διεθνών συνεργασίών και συνθηκών, το ελληνικό κράτος έχει συμφωνήσει να συνεισφέρει διεθνώς σε επαγγελματική κατάρτιση και επιστημονική γνώση και υπό την έννοια αυτή δέχεται και εξάγει δυναμικό. Το ισοζύγιο ως προς τα οικονομικά οφέλη που αντλεί το ελληνικό κράτος κι η κοινωνία από τις διεθνείς συνεργασίες είναι μάλλον σαφέστατα επωφελές για την ελληνική κοινωνία. Κάθε κράτος μέλος του ΟΗΕ οφείλει να μεριμνά για την πρόσβαση στο δικαίωμα της μόρφωσης, και με βάση τις διεθνείς συνθήκες οι άνθρωποι μπορούν να σπουδάζουν, να αποκτούν εργασιακά προσόντα, να αμείβονται για την εργασία τους, και να μεταναστεύουν από τη μια χώρα στην άλλη μεταφέροντας την εργασιακή τους εμπειρία. Λυπάμαι που χρειάζεται τόσο πρωτόγονη συζήτηση για να καταλάβουν κάποιοι πόσο χαμηλά σκέφτονται. ΥΓ: Και επειδή επιστρατεύεται η δήθεν ηθική, να πούμε πως το κράτος δεν προσφέρει περισσότερα δικαιώματα και παροχές σε όσους σπουδάζουν. Εκείνοι που σπουδάζουν είναι άξιοι και θα έπρεπε να επιβραβεύονται για την ικανότητά τους, επενδύουν σε προσωπικό μόχθο-χρόνο-περιουσία (και δεν επενδύουν σε καφεδες όπως απαξιωτικά και υπερφίαλα λέει ο από πάνω). Το κράτος παρέχει σε όλους τη δυνατότητα να σπουδάσουν και με αυτή την έννοια δε χρωστάνε σε κανέναν (έλεος!!!) εκείνοι που επιλέγουν να σπουδάσουν σε σπουδές είτε εντός Ελλάδας είτε σε σπουδές στο εξωτερικό. 2
zianna Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Η παδεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, δεν εγείρει υποχρεώσεις σε εκείνον που την λαμβάνει. Είναι αυτοτελές δικαίωμα. Το δικαίωμα στη μόρφωση είναι επίσης πανανθρώπινο δικαίωμα, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το να αμφισβητεί κανείς τα στοιχειώδη δικαίωματα και να τα διαστρέφει προφανώς δείχνει άγνοια και νοοτροπία άλλου τύπου. Όποιος έχει πρόβλημα με τα δικαιώματα του εικοστού πρώτου αιώνα, προφανώς φωνασκεί σε λάθος χρόνο. Και όποιος δεν καταλαβαίνει πως το κράτος έχει συμφέρον με το να επιμορφώνει καλό είναι να ξερει πως στα πλαίσια διεθνών συνεργασίών και συνθηκών, το ελληνικό κράτος έχει συμφωνήσει να συνεισφέρει διεθνώς σε επαγγελματική κατάρτιση και επιστημονική γνώση και υπό την έννοια αυτή δέχεται και εξάγει δυναμικό. Το ισοζύγιο ως προς τα οικονομικά οφέλη που αντλεί το ελληνικό κράτος κι η κοινωνία από τις διεθνείς συνεργασίες είναι μάλλον σαφέστατα επωφελές για την ελληνική κοινωνία. Κάθε κράτος μέλος του ΟΗΕ οφείλει να μεριμνά για την πρόσβαση στο δικαίωμα της μόρφωσης, και με βάση τις διεθνείς συνθήκες οι άνθρωποι μπορούν να σπουδάζουν, να αποκτούν εργασιακά προσόντα, να αμείβονται για την εργασία τους, και να μεταναστεύουν από τη μια χώρα στην άλλη μεταφέροντας την εργασιακή τους εμπειρία. Λυπάμαι που χρειάζεται τόσο πρωτόγονη συζήτηση για να καταλάβουν κάποιοι πόσο χαμηλά σκέφτονται. Και όλο το κατεβατό θα είχε υπόσταση αν είχε υποστηρίξει κάποιος πως πρέπει να πληρώνεται η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τη στιγμή που κανείς δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο, το ποστάρισμα έχι γίνει σε λάθος thread.
Postmort3m Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δε ξερω ,λογικα θα υπαρχουν κι 1-2 που θα αξιζουν αλλα τα χρυσοπληρωνεις,οποτε δε ξερω αν αξιζει καν το κοπο,αν εχεις τα λεφτα φευγεις εξω. απο εκει και περα υπαρχουν πολλα κολλεγια και καποια απο αυτα ειναι για πεταμα(δε συνεργαζονται καν ολα με μεγαλα πανεπιστημια εξωτερικου) επισης δεν αναγνωριζονται τα πτυχια τους στην Ελλαδα και ειδικα στο δημοσιο(για τα περισσοτερα το ξερω σιγουρα αυτο,δε ξερω αν υπαρχει εξαιρεση) εντελως γελοιο αν σκεφτεις πως στην Ελλαδα φοιτησες και τα χρυσοπληρωσες κιολας. Και μην αρχισετε παλι τα ''δε με νοιαζει να βρω δουλεια στην Ελλαδα'' ,ειναι τραγικο το οτι η χωρα στην οποια φοιτησες δε σου αναγνωριζει το πτυχιο σου. Αν δεν ξέρεις δεν εκφέρεις άποψη γιατί αυτομάτως είσαι λάθος. Επειδή κάποια κολλέγια δεν συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως λες (δεν ξέρω γιατί δεν έχω ψάξει όλα τα κολλέγια, προφανώς εσύ το έχεις ψάξει για να το υποστηρίζεις?) δεν σημαίνει οτι γενικά και αόριστα όλα τα κολλέγια είναι για πέταμα. Αναγνωρίζονται πολλά πτυχία στο δημόσιο και υπάρχει λίστα αν έμπαινες στο κόπο να το ψάξεις και δεν πέταγες φράσεις απλά για να υποστηρίξεις το επιχείρημα σου επειδή σε βολεύει. Επίσης συνεχίζεις να κάνεις σύγκριση κολλεγίων-ελληνικών πανεπιστημίων, σου είπα ότι τα κολλέγια δεν προσφέρουν εκπαίδευση, το πανεπιστήμιο του εξωτερικού προσφέρει την εκπαίδευση εξ' αποστάσεως.
giorpa Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Και όλο το κατεβατό θα είχε υπόσταση αν είχε υποστηρίξει κάποιος πως πρέπει να πληρώνεται η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τη στιγμή που κανείς δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο, το ποστάρισμα έχι γίνει σε λάθος thread. Υποστηρίζεις πως χρωστάει ο σπυδαγμένος επειδή σπούδασε. Ναι να πληρώνει ο γονιός τον άτεκνο, επειδή έχει παιδί που πάει σχολείο. Να πληρώνει ο νησιώτης το στεριανό επειδή μετακινείται με επιδοτούμενες συγκοινωνίες. Να πληρώνει ο άρρωστος τον υγιή επειδή χρειάστηκε νοσοκομείο. Να πληρώνει ο άνεργος τον εργαζόμενο επειδή λαμβάνει προνοιακές μέριμνες. Να πληρώνει ο συνταξιούχος τον ενεργό εργαζόμενο επειδή παίρνει σύνταξη. Να πληρώνει κι ο αγρότης τον αστό επειδή λαμβάνει αποζημιώσεις. Λες και δεν είναι συνταγματικές ελευθερίες και πρόνοιες για την ασφάλεια των οποίων πληρώνουμε φόρους. Λογική ΓΤΠΚ.
zianna Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Υποστηρίζεις πως χρωστάει ο σπυδαγμένος επειδή σπούδασε. Ναι να πληρώνει ο γονιός τον άτεκνο, επειδή έχει παιδί που πάει σχολείο. Να πληρώνει ο νησιώτης το στεριανό επειδή μετακινείται με επιδοτούμενες συγκοινωνίες. Να πληρώνει ο άρρωστος τον υγιή επειδή χρειάστηκε νοσοκομείο. Να πληρώνει ο άνεργος τον εργαζόμενο επειδή λαμβάνει προνοιακές μέριμνες. Να πληρώνει ο συνταξιούχος τον ενεργό εργαζόμενο επειδή παίρνει σύνταξη. Να πληρώνει κι ο αγρότης τον αστό επειδή λαμβάνει αποζημιώσεις. Λες και δεν είναι συνταγματικές ελευθερίες και πρόνοιες για την ασφάλεια των οποίων πληρώνουμε φόρους. Λογική ΓΤΠΚ. Ρε πας καλά; Σε ποιο σου όνειρο τα ισχυρίστηκα αυτά; Ε ρε γλέντια...και νόμιζα πως τα δικά μου προβλήματα είναι σοβαρά...
Postmort3m Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Ε, όχι, δεν πάει έτσι. Επαγγελματικός προσανατολισμός ονομάζεται. Ξέρεις πολύ καλά σήμερα πόσο αμείβεται πχ ένας γιατρός (όχι μεγαλογιατρός) στην Ελλάδα. Και αποφασίζεις να σπουδάσεις ιατρική. Ωραία, το ελληνικό κράτος σου προσφέρει σπουδές τζάμπα. Πήρες το πτυχίο και συνειδητοποιείς ότι δεν σου φτάνουν; Είτε κάνεις υπομονή μέχρι να περάσει η χρονική περίοδος (πχ, με την έναρξη εργασίας 10 χρόνια φορολόγηση, λέω εγώ τώρα), ή αν πας εξωτερικό να χρωστάς ένα ποσό στο ελληνικό δημόσιο, για τις τζάμπα πανεπιστημιακές σπουδές που σου πρόσφερε. Όπως με τους ανυπότακτους που φεύγουν εξωτερικό. Αν δεν σου αρέσουν οι δεσμεύσεις, έχεις την επιλογή να πας να σπουδάσεις στο εξωτερικό και να καταλήξεις όπου γουστάρεις. Παρόμοιο πρόβλημα είχε το Βέλγιο, δεν ξέρω τελικά τι κάναν να το διορθώσουν. Επειδή τα γαλλικά πανεπιστήμια κοστίζουν, έρχονταν πολλοί γάλλοι, και όχι μόνο, και σπούδαζαν στο Βέλγιο με ετήσια δίδακτρα τότε 700 το έτος. Παίρναν τα πτυχία και την κοπανούσαν και σκέφτονταν να κάνουν υποχρεωτική την παραμονή μετά για εργασία, δεν ξέρω τι έγινε τελικά, ή αν αύξησαν τα δίδακτρα σε σχολές όπως η ιατρική, οδοντιατρική, φαρμακευτική κτλ που κοστίζουν πολύ. Δεν σου προσφέρει καθόλου τζάμπα πανεπιστημιακές σπουδές το κράτος (η Ελλάδα? λολ γελάσαμε πάλι), τις "τζάμπα" πανεπιστημιακές σπουδές τις πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι. Αν λειτουργούσε το όλο σύστημα με την δική σου λογική τότε το κράτος θα χρώσταγε σε όλους αυτούς που δεν πέρασαν στις πανελλήνιες. Τίποτα δεν είναι τζάμπα στο Ελλαδιστάν. Όλα τα πληρώνεις έμμεσα. Πέρα απ' αυτό υπάρχει λόγος που η παιδεία είναι δημόσια και δωρεάν και υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα με την ιδιωτική που την πληρώνεις. Γι' αυτό Αμερικάνοι και Άγγλοι που πληρώνουν τις σπουδές τους παίρνουν πτυχία από Πανεπιστήμια που είναι τα τοπ στον κόσμο. Σίγα μην χρωστάς στο "κράτος" μας που σπουδάζεις και παίρνεις κωλόχαρτα. Ειδικά με τις υπόλοιπες παροχές που σου προσφέρει aka 35% ανεργία, που σημαίνει ότι και να σπουδάσεις δεν πρόκειται να βρεις δουλειά ούτε με τάμα. Και εσύ υποστηρίζεις ότι πρέπει να τους χρωστάμε κιόλας αν φύγουμε από την χώρα. Λολ, γι' αυτό πάμε κατα διαόλου, γιατί υπάρχουν άτομα σαν και εσένα. 1
zianna Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν σου προσφέρει καθόλου τζάμπα πανεπιστημιακές σπουδές το κράτος (η Ελλάδα? λολ γελάσαμε πάλι), τις "τζάμπα" πανεπιστημιακές σπουδές τις πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι. Αν λειτουργούσε το όλο σύστημα με την δική σου λογική τότε το κράτος θα χρώσταγε σε όλους αυτούς που δεν πέρασαν στις πανελλήνιες. Τίποτα δεν είναι τζάμπα στο Ελλαδιστάν. Όλα τα πληρώνεις έμμεσα. Πέρα απ' αυτό υπάρχει λόγος που η παιδεία είναι δημόσια και δωρεάν και υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα με την ιδιωτική που την πληρώνεις. Γι' αυτό Αμερικάνοι και Άγγλοι που πληρώνουν τις σπουδές τους παίρνουν πτυχία από Πανεπιστήμια που είναι τα τοπ στον κόσμο. Σίγα μην χρωστάς στο "κράτος" μας που σπουδάζεις και παίρνεις κωλόχαρτα. Ειδικά με τις υπόλοιπες παροχές που σου προσφέρει aka 35% ανεργία, που σημαίνει ότι και να σπουδάσεις δεν πρόκειται να βρεις δουλειά ούτε με τάμα. Και εσύ υποστηρίζεις ότι πρέπει να τους χρωστάμε κιόλας αν φύγουμε από την χώρα. Λολ, γι' αυτό πάμε κατα διαόλου, γιατί υπάρχουν άτομα σαν και εσένα. Έρχεσαι στα λόγια μου. Όταν εσύ σπουδάσεις και σηκωθείς και φύγεις, ποιος θα πληρώσει να σπουδάσουν τα επόμενα παιδιά; Ποιον θα φορολογήσει; Υπάρχει λόγος που στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια τα tuition fees είναι πολύ ακριβότερα για παιδιά χωρών εκτός ΕΕ, και υπάρχει και λόγος που χώρες όπως η Γερμανία και η Σουηδία που είχαν δωρεάν πανεπιστημιακές σπουδές τώρα χρεώνουν δίδακτρα. Μέχρι τώρα πρόβλημα δεν υπήρχε, αλλά αρχίζει να υφίσταται. Και αν νομίζεις πως σπιύδασες σε ελληνικό πανεπιστήμιο και πήρες κωλόχαρτο, για ποιον λόγο σπούδασες και πχασες τον χρόνο σου; Κωλόχαρτα δεν έδιναν και όταν ήσουν 18 και το επέλεξες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις