Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε πας καλά;

Σε ποιο σου όνειρο τα ισχυρίστηκα αυτά;

Ε ρε γλέντια...και νόμιζα πως τα δικά μου προβλήματα είναι σοβαρά...

Είπα, το κράτος σου προσφέρει δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αν φύγεις εκτός μετά το πέρας των σπουδών, χρωστάς στο ελληνικό δημόσιο ένα ποσό. Αν μείνεις Ελλάδα, δεν χρωστάς τίποτα.

LOL έλεος!!!!!!

στρίβειν στρίβειν

και τελικά δεν αξίζει να σου απαντά κανείς

ούτε για να ξαναδιαβάσει τις βλακείες που λες

πρώτα κάνεις ένα σωρό αφορισμούς, άλματα και συμψηφισμούς,

ούτε η συντρόφισσα Κομανέτσι...

λειτουργείς σε ένα ευφάνταστο σύμπαν

και νομίζεις ότι έχεις και άποψη

Υποστηρίζεις

πως χρωστάει ο σπυδαγμένος επειδή σπούδασε.

Ναι να πληρώνει ο γονιός τον άτεκνο, επειδή έχει παιδί που πάει σχολείο.

Να πληρώνει ο νησιώτης το στεριανό επειδή μετακινείται με επιδοτούμενες συγκοινωνίες.

Να πληρώνει ο άρρωστος τον υγιή επειδή χρειάστηκε νοσοκομείο.

Να πληρώνει ο άνεργος τον εργαζόμενο επειδή λαμβάνει προνοιακές μέριμνες.

Να πληρώνει ο συνταξιούχος τον ενεργό εργαζόμενο επειδή παίρνει σύνταξη.

Να πληρώνει κι ο αγρότης τον αστό επειδή λαμβάνει αποζημιώσεις.

Λες και δεν είναι συνταγματικές ελευθερίες και πρόνοιες

για την ασφάλεια των οποίων πληρώνουμε φόρους.

Λογική ΓΤΠΚ.

• Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

LOL έλεος!!!!!!

στρίβειν στρίβειν

και τελικά δεν αξίζει να σου απαντά κανείς

ούτε για να ξαναδιαβάσει τις βλακείες που λες

πρώτα κάνεις ένα σωρό αφορισμούς, άλματα και συμψηφισμούς,

ούτε η συντρόφισσα Κομανέτσι...

λειτουργείς σε ένα ευφάνταστο σύμπαν

και λυπάμαι που πιστεύεις ότι έχεις και άποψη

Το αν μείνεις στην Ελλάδα δεν χρωστάς απολύτως τίποτα σου έχει διαφύγει;

Ή το αν αποφασίσεις να φύγεις μετά από ένα χρονικό διάστημα πχ 5-10 χρόνια;

Αν εγώ νομίζεις κάνω στρίβειν, εσύ κάνεις συνδιασμό άλματος τριπλούν με επί κοντώ.

Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω αν ξέρετε.

Αν καποιος σπούδαζε 5 χρόνια αλλά έκανε 1 χρόνο εραζμους (με ζ) και μετά έφυγε για εξουτερικο.

Χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο χρήματα για 5 χρονια σπουδών ή για 4;

• Like 1
Δημοσ.

Αν καποιος σπούδαζε 5 χρόνια αλλά έκανε 1 χρόνο εραζμους (με ζ) και μετά έφυγε για εξουτερικο.

4 το ερασμους δεν πιάνετε...

Δημοσ.

Το αν μείνεις στην Ελλάδα δεν χρωστάς απολύτως τίποτα σου έχει διαφύγει;

Ή το αν αποφασίσεις να φύγεις μετά από ένα χρονικό διάστημα πχ 5-10 χρόνια;

Αν εγώ νομίζεις κάνω στρίβειν, εσύ κάνεις συνδιασμό άλματος τριπλούν με επί κοντώ.

Το ότι εσύ νομίζεις πως το να μείνει ή να φύγει κάποιος από την Ελλάδα

είναι κάτι που σου πέφτει λόγος

με ξεπερνάει.

Και προφανώς κάτι πρέπει να κουνήσεις στο κεφάλι σου

για να καταλάβεις τί είναι αυτό που εννοείς

όταν λες πως 'χρωστάει κάτι αυτός που δε μένει Ελλάδα'.

Άσε μας ρε φίλε,

τσακώνεσαι με τη λογική και πουλάς τρέλα.

Δημοσ.

Έρχεσαι στα λόγια μου.

Όταν εσύ σπουδάσεις και σηκωθείς και φύγεις, ποιος θα πληρώσει να σπουδάσουν τα επόμενα παιδιά; Ποιον θα φορολογήσει;

Υπάρχει λόγος που στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια τα tuition fees είναι πολύ ακριβότερα για παιδιά χωρών εκτός ΕΕ, και υπάρχει και λόγος που χώρες όπως η Γερμανία και η Σουηδία που είχαν δωρεάν πανεπιστημιακές σπουδές τώρα χρεώνουν δίδακτρα.

Μέχρι τώρα πρόβλημα δεν υπήρχε, αλλά αρχίζει να υφίσταται.

Και αν νομίζεις πως σπιύδασες σε ελληνικό πανεπιστήμιο και πήρες κωλόχαρτο, για ποιον λόγο σπούδασες και πχασες τον χρόνο σου; Κωλόχαρτα δεν έδιναν και όταν ήσουν 18 και το επέλεξες;

Τι εννοείς ποιον θα φορολογήσει? Αυτούς που φορολογούσε πάντα. Γιατί αν αποφοιτήσεις και δεν βρείς δουλειά (που δεν θα βρείς) ποιον θα φορολογήσει? Αυτούς που φορολογούσε πάντα. Όσο για την ερώτηση σου, γιατί όταν ήμουν 18 ήμουν παιδάκι. Ποιος ξέρει στα 18 του τι του γίνεται? Και δεν επέλεξα τίποτα. Όταν είσαι 18 χωρίς δουλειά, επιλέγουν οι γονείς σου, όχι εσύ. Κοίτα προφανώς έχεις θέμα με τους φόρους που πληρώνεις. Είναι ξεκάθαρο. Το πρόβλημα σου είναι ότι μεταθέτεις τον θυμό/αγάνακτηση σου στους συνανθρώπους σου που έχουν την δυνατότητα να φύγουν από αυτή την χαβούζα και όχι στο κράτος που είναι πραγματικά υπεύθυνο για την κατάσταση στην χώρα. Get your priorities straight. Είναι η κλασσική νοοτροπία που μας έφερε μέχρι εδώ. Ποτέ δεν φταίμε εμείς, πάντα φταίνε οι άλλοι (Γερμανοί, Γάλλοι, Αμερικάνοι κλπ).

Χρωστάει εφ' όρου ζωής γιατί τόλμησε να φύγει από αυτήν την ΥΠΕΡΟΧΗ χώρα έστω και για ένα χρόνο.

• Like 2
Δημοσ.

Φυσικα το ελληνικο κρατος τα καταφερνει εξαισια σε ολους τους τομεις και το μονο που πασχει ειναι η τριτοβαθμια εκπαιδευση χαχαχ. Αυτο που λεει η zianna εχει καποια βαση οταν  οι αριθμοι αρχιζουν και γινονται μεγαλοι, οπως φαινεται να συμβαινει τα τελευταια χρονια. Οχι ομως δεν ειναι προβλημα των εκαστοτε τελειοφοιτων που εγκαταλειπουν την χωρα αλλα του κρατους που το ιδιο δημιουργησε το προβλημα.

Επιβεβαιωνω αυτο που ειπε για το Βελγιο και τους γαλλους φοιτητες

• Like 2
Δημοσ.

Σε κανέναν δεν χρωστάει, υποθετική συζήτηση είναι.

Το ότι εσύ νομίζεις πως το να μείνει ή να φύγει κάποιος από την Ελλάδα

είναι κάτι που σου πέφτει λόγος

με ξεπερνάει.

Και προφανώς κάτι πρέπει να κουνήσεις στο κεφάλι σου

για να καταλάβεις τί είναι αυτό που εννοείς

όταν λες πως 'χρωστάει κάτι αυτός που δε μένει Ελλάδα'.

Άσε μας ρε φίλε,

τσακώνεσαι με τη λογική και πουλάς τρέλα.

Δεν απαντώ σε ό,τι να'ναι ποσταρίσματα.

Ίσως να το ξανασκεφτώ να σου απαντήσω κάτι μόλιςμου δείξεις πού ισχυρίστηκα ότι

Υποστηρίζεις

πως χρωστάει ο σπυδαγμένος επειδή σπούδασε.

Ναι να πληρώνει ο γονιός τον άτεκνο, επειδή έχει παιδί που πάει σχολείο.

Να πληρώνει ο νησιώτης το στεριανό επειδή μετακινείται με επιδοτούμενες συγκοινωνίες.

Να πληρώνει ο άρρωστος τον υγιή επειδή χρειάστηκε νοσοκομείο.

Να πληρώνει ο άνεργος τον εργαζόμενο επειδή λαμβάνει προνοιακές μέριμνες.

Να πληρώνει ο συνταξιούχος τον ενεργό εργαζόμενο επειδή παίρνει σύνταξη.

Να πληρώνει κι ο αγρότης τον αστό επειδή λαμβάνει αποζημιώσεις.

Λες και δεν είναι συνταγματικές ελευθερίες και πρόνοιες

για την ασφάλεια των οποίων πληρώνουμε φόρους.

Τι εννοείς ποιον θα φορολογήσει? Αυτούς που φορολογούσε πάντα. Γιατί αν αποφοιτήσεις και δεν βρείς δουλειά (που δεν θα βρείς) ποιον θα φορολογήσει? Αυτούς που φορολογούσε πάντα. Όσο για την ερώτηση σου, γιατί όταν ήμουν 18 ήμουν παιδάκι. Ποιος ξέρει στα 18 του τι του γίνεται? Και δεν επέλεξα τίποτα. Όταν είσαι 18 χωρίς δουλειά, επιλέγουν οι γονείς σου, όχι εσύ. Κοίτα προφανώς έχεις θέμα με τους φόρους που πληρώνεις. Είναι ξεκάθαρο. Το πρόβλημα σου είναι ότι μεταθέτεις τον θυμό/αγάνακτηση σου στους συνανθρώπους σου που έχουν την δυνατότητα να φύγουν από αυτή την χαβούζα και όχι στο κράτος που είναι πραγματικά υπεύθυνο για την κατάσταση στην χώρα. Get your priorities straight. Είναι η κλασσική νοοτροπία που μας έφερε μέχρι εδώ. Ποτέ δεν φταίμε εμείς, πάντα φταίνε οι άλλοι (Γερμανοί, Γάλλοι, Αμερικάνοι κλπ).

Χρωστάει εφ' όρου ζωής γιατί τόλμησε να φύγει από αυτήν την ΥΠΕΡΟΧΗ χώρα έστω και για ένα χρόνο.

Αυτούς που φορολογούσε πάντα...μάλιστα, και όταν πεθάνουν αυτοί ποιους θα φορολογήσει;

Όσους δεν έχουν σπουδάσει; Δηλαδή να φορολογούνται όσοι δεν σπούδασαν για να σπουδάζουν κάποιοι και να τους δίνεται η δυνατότητα να φύγουν, γιατί όσοι δεν σπούδασαν αποκλείεται να βρουν δουλειά ανειδίκευτου αν βγουν έξω.

Αν στα 18 σου εσύ επέλεξαν οι γονείς σου, κάπου το πήρες λάθος το θέμα. Αν θέλαν να σε κάνουν νεκροθάφτη δηλαδή θα δεχόσουν; (Δεν έχω κάτι με το επάγγελμα, απλά επειδή φρικάρει πολλούς).

Όταν παραμένεις στην Ελλάδα, έστω μη βρίσκοντας δουλειά στον τομέα σου, πάλι εμμέσως φορολογείσαι (κατανάλωση) ή άμεσα (βρήκες άλλη δουλειά άσχετη με τον τομέα σου).

Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση καλώς κάνει και είναι δωρεάν, αλλά ολταν σου φεύγουν μαζικώς οι επιστήμονες αρχίζεις να έχεις πρόβλημα. Οπότε είτε κόβεις αριθμό εισακτέων και κλείνεις τμήματα και ΤΕΙ, είτε βρίσκεις αλλού λύση.

Και όσον αφορά τους φόρους μου, εγώ έναν ΕΝΦΙΑ πληρώνω μόνο, ο οποίος είναι άσχετοςμε το θέμα.

Δημοσ.

Εσύ τους πλήρωσες τους φόρους ως ανήλικος ή οι γονείς σου;

Και επιπλέον μιλάς για φορολογία ακίνητης περιουσίας, καμία σχέση δηλαδή, είναι σαν να μου λες πλήρωνα ΕΝΦΙΑ 50 χρόνια οπότε δικαιούμαι σύνταξη ενώ δεν έχω δουλέψει ποτέ μου.

Εγώ πλήρωνα διότι έχασα τον πατέρα μου και κληρονόμησα την κινητή και ακίνητη περιουσία του, η μητέρα μου δεν εργαζόταν και ούτε είχαμε συντάξη δική της ή του πατέρα μου, δώσαμε και δίνουμε λεφτά από αυτά που έχω στην άκρη λοιπόν για να πληρώνουμε φόρους και χαράτσια.

Τα άλλα με τον ΕΝΦΙΑ την σύνταξη και την δουλειά είναι άσχετα με τα της εκπαίδευσης και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Και προσωπικά ναι επειδή έχω ποσοστό αναπηρίας και δύσκολα θα βρω δουλειά εξαιτείας προβλημάτων υγείας, έχω κάθε δικαίωμα να απαιατώ από το κράτος παροχές π.χ κάποιο επίδομα από την στιγμή που έχω πληρώσει τόσους φόρους.

Δημοσ.

Εγώ πλήρωνα διότι έχασα τον πατέρα μου και κληρονόμησα την κινητή και ακίνητη περιουσία του, η μητέρα μου δεν εργαζόταν και ούτε είχαμε συντάξη δική της ή του πατέρα μου, δώσαμε και δίνουμε λεφτά από αυτά που έχω στην άκρη λοιπόν για να πληρώνουμε φόρους και χαράτσια.

Τα άλλα με τον ΕΝΦΙΑ την σύνταξη και την δουλειά είναι άσχετα με τα της εκπαίδευσης και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Και προσωπικά ναι επειδή έχω ποσοστό αναπηρίας και δύσκολα θα βρω δουλειά εξαιτείας προβλημάτων υγείας, έχω κάθε δικαίωμα να απαιατώ από το κράτος παροχές π.χ κάποιο επίδομα από την στιγμή που έχω πληρώσει τόσους φόρους.

Μπαίνεις σε άλλα λημέρια τώρα με τα ΑΜΕΑ.

Αλλά υπάρχει λογική στην πλειοψηφία πως "πληρώνω φόρους άρα δικαιούμαι".

Ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος ακίνητης περιουσίας, δεν τον πληρώνεις για να εισπράξεις κάτι.

Τα δημοτικά τέλη πχ πάνε για να σου μαζεύουν τα σκουπίδια, να σου φωτίζουν τους δρόμους, δεν πάνε για να σε σπουδάζουν.

Η δωρεάν παιδεία προέρχεται από την φορολόγηση όλων των ελλήνων, προσφορά για τους έλληνες και την Ελλάδα. Αν έρθει ο νιγηριανός θα πληρώσει δίδακτρα.

Να σου πω το αντίθετο να το καταλάβεις; Αν τα μαθήματα στα πανεπιστήμια γινόντουσαν στα αγγλικά, ή αν μιλούσαμε αγγλικά ως λαός, θα είχαμε χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες να έρχονται να σπουδάσουν εδώ χωρίς δίδακτρα. Όλοι αυτοί μετά το πέρας των σπουδών θα γυρνούσαν πίσω. Πως θα σου άρεζε αυτό το ενδεχόμενο, να πληρώνεις τον γάλλο να έρχεται να σπουδάζει τζάμπα; Είναι ακριβώς το ίδιο, γιατί ο έλληνας πτυχιούχος δεν έχει φορολογηθεί, ακόμα.

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή δεν καταλαβαινουν ορισμένοι

το ελληνικό κράτος έχει προσχωρήσει στην ΕΕ,

και είναι υποχρεωμένο να δέχεται τις συνθήκες,

αλλά και τους όρους λειτουργίας και συνεργασίας των κρατών.

Δεδομένο 1

Το δικαίωμα παραμονής ή μετανάστευσης από χώρα σε χώρα της ΕΕ

είναι αδιαπραγμάτευτο και αποτελεί μία από τις στοιχειώδεις αρχές και ελευθερίες της ΕΕ.

Τις ελευθερίες και τις αρχές της ΕΕ τις δέχεται ή τις απορρίπτει κανείς πακέτο, όχι α λα καρτ.

Δεδομένο 2

Στα πλαίσια των αρχών της ΕΕ,

η Ελλάδα συμμετέχει στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

και επωφελείται αφού στο ισοζύγιο των χρημάτων που διακινούνται

η Ελλάδα είναι σταθερά κερδισμένη.

Όσοι παραμένουν στην Ελλάδα επωφελούνται από τον πακτωλό χρημάτων που εισρέουν στη χώρα

από τα ταμεία της ΕΕ.

Όσοι φεύγουν από την Ελλάδα προφανώς δεν επωφελούνται πια από τον πακτωλό των ευρωπαϊκών πακέτων

αλλά απεναντίας μεταναστεύουν σε μια ξένη χώρα που συνεισφέρει χρήματα στον προϋπολογισμό της ΕΕ

(μέρος των οποίων επιστρέφει στη χώρα στο κομμάτι που της αναλογεί).

Μερικοί έξυπνοι δεν τα σκέφτηκαν έτσι παραπάνω...

Ο Έλληνας αυτός που δεν του αρέσει να μεταναστεύουν άνθρωποι για τους οποίους δεν γνωρίζει τους λόγους που τους οδήγησαν στη μεταναστευση,

μάλλον θέλει να γίνει και συνεταίρος στη ζωή των άλλων

αδιαφορώντας για το αντίτιμο που χρειάζεται να καταβάλλει.

Άσε που τέτοιο πράγμα μόνο σε αντιδημοκρατικά καθεστώτα μπορεί να ισχύσει.

Περιττό το να εξηγήσω πως το δικαίωμα στη μόρφωση είναι αυτοτελές και συνταγματικά κατοχυρωμένο σαν υποχρέωση του κράτους

γιατί η κοινωνία έχει καταλήξει πως τη συμφέρει να παραγει επιστημονική γνώση στην επικράτειά της, και να την ανταλλάσσει στα πλαίσια της διεθνούς συνεργασίας.

Δόξα τω Θεώ που δεν είμαστε απομονωμένοι επιστημονικά δηλαδή,

μόνον ένας ανόητος θα μπορούσε να υποστηρίξει τέτοια άποψη.

Δημοσ.

Αυτούς που φορολογούσε πάντα...μάλιστα, και όταν πεθάνουν αυτοί ποιους θα φορολογήσει;

Όσους δεν έχουν σπουδάσει; Δηλαδή να φορολογούνται όσοι δεν σπούδασαν για να σπουδάζουν κάποιοι και να τους δίνεται η δυνατότητα να φύγουν, γιατί όσοι δεν σπούδασαν αποκλείεται να βρουν δουλειά ανειδίκευτου αν βγουν έξω.

Αν στα 18 σου εσύ επέλεξαν οι γονείς σου, κάπου το πήρες λάθος το θέμα. Αν θέλαν να σε κάνουν νεκροθάφτη δηλαδή θα δεχόσουν; (Δεν έχω κάτι με το επάγγελμα, απλά επειδή φρικάρει πολλούς).

Όταν παραμένεις στην Ελλάδα, έστω μη βρίσκοντας δουλειά στον τομέα σου, πάλι εμμέσως φορολογείσαι (κατανάλωση) ή άμεσα (βρήκες άλλη δουλειά άσχετη με τον τομέα σου).

Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση καλώς κάνει και είναι δωρεάν, αλλά ολταν σου φεύγουν μαζικώς οι επιστήμονες αρχίζεις να έχεις πρόβλημα. Οπότε είτε κόβεις αριθμό εισακτέων και κλείνεις τμήματα και ΤΕΙ, είτε βρίσκεις αλλού λύση.

Και όσον αφορά τους φόρους μου, εγώ έναν ΕΝΦΙΑ πληρώνω μόνο, ο οποίος είναι άσχετοςμε το θέμα.

Όταν πεθάνουν αυτοί πάλι θα φορολογεί αυτούς που φορολογούσε πάντα, τους έχοντες εργασία. Όταν λέω ότι στα 18 μου επέλεξαν οι γονείς μου εννοοώ ότι όπου πέρασα πέρασα και αυτή την σχολή έπρεπε να βγάλω, δεν είχα άλλη επιλογή. Υποθέτεις ότι αν μείνεις στην Ελλάδα θα βρείς δουλειά έστω και σε τομέα άσχετο με τις σπουδές σου. ΛΑΘΟΣ. Έλα λίγο στην Ελλάδα 2016. Εδώ με πτυχίο και μάστερ και δεν μπορείς να βρείς δουλειά. Οι επιστήμονες φεύγουν μαζικώς γιατί δεν υπάρχει προοπτική στην ελλάδα. Δεν είναι θέμα πόσοι και ποιοι περνάνε στις σχολές. Είναι γενικότερο πρόβλημα με την οικονομική/εργασιακή/κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Με το να βγάζουμε περισσότερους αμόρφωτους σε αυτή τη χώρα δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Γιατί αυτοί οι αμόρφωτοι θα ψηφίσουν πάλι τους ίδιους και τους ίδιους.

Έχεις δίκιο ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά το πρόβλημα δεν είναι ότι κάποιοι σπουδάζουν "τζάμπα" ή τελοσπάντων ας πούμε στην πλάτη άλλων (που δεν ισχύει αλλά for the sake of argument ας πούμε ότι έχεις δίκιο) και φεύγουν αλλά ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ εξαρχής.

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή δεν καταλαβαινουν ορισμένοι

το ελληνικό κράτος έχει προσχωρήσει στην ΕΕ,

και είναι υποχρεωμένο να δέχεται τις συνθήκες,

αλλά και τους όρους λειτουργίας και συνεργασίας των κρατών.

Δεδομένο 1

Το δικαίωμα παραμονής ή μετανάστευσης από χώρα σε χώρα της ΕΕ

είναι αδιαπραγμάτευτο και αποτελεί μία από τις στοιχειώδεις αρχές και ελευθερίες της ΕΕ.

Τις ελευθερίες και τις αρχές της ΕΕ τις δέχεται ή τις απορρίπτει κανείς πακέτο, όχι α λα καρτ.

Δεδομένο 2

Στα πλαίσια των αρχών της ΕΕ,

η Ελλάδα συμμετέχει στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

και επωφελείται αφού στο ισοζύγιο των χρημάτων που διακινούνται

η Ελλάδα είναι σταθερά κερδισμένη.

Όσοι παραμένουν στην Ελλάδα επωφελούνται από τον πακτωλό χρημάτων που εισρέουν στη χώρα

από τα ταμεία της ΕΕ.

Όσοι φεύγουν από την Ελλάδα προφανώς δεν επωφελούνται πια από τον πακτωλό των ευρωπαϊκών πακέτων

αλλά απεναντίας μεταναστεύουν σε μια ξένη χώρα που συνεισφέρει χρήματα στον προϋπολογισμό της ΕΕ

(μέρος των οποίων επιστρέφει στη χώρα στο κομμάτι που της αναλογεί).

Μερικοί έξυπνοι δεν τα σκέφτηκαν έτσι παραπάνω...

Ο Έλληνας αυτός που δεν του αρέσει να μεταναστεύουν άνθρωποι για τους οποίους δεν γνωρίζει τους λόγους που τους οδήγησαν στη μεταναστευση,

μάλλον θέλει να γίνει και συνεταίρος στη ζωή των άλλων

αδιαφορώντας για το αντίτιμο που χρειάζεται να καταβάλλει.

Άσε που τέτοιο πράγμα μόνο σε αντιδημοκρατικά καθεστώτα μπορεί να ισχύσει.

Περιττό το να εξηγήσω πως το δικαίωμα στη μόρφωση είναι αυτοτελές και συνταγματικά κατοχυρωμένο σαν υποχρέωση του κράτους

γιατί η κοινωνία έχει καταλήξει πως τη συμφέρει να παραγει επιστημονική γνώση στην επικράτειά της, και να την ανταλλάσσει στα πλαίσια της διεθνούς συνεργασίας.

Δόξα τω Θεώ που δεν είμαστε απομονωμένοι επιστημονικά δηλαδή.

Συνδεεις πραγματα που δεν συνδεονται.

Εδω δεν μιλαμε αν μπορεις ή οχι να φυγεις, φυσικα και μπορεις.

Απο την σκοπια καθαρα του κρατους(ενος νορμαλ κρατους) ειναι προβλημα να σου φευγουν γιατροι, μηχανικοι , αρχιτεκτονες κτλ μολις αποφοιτησουν. Ασφαλως και εχουν δαπανηθει ποσα απο το κρατος και αντικειμενικα θα θελει να δει τα προσδοκουμενα οφελη. Το προβλημα δεν ειναι αυτοι που φευγουν ΑΛΛΑ το κρατος που ουσιαστικα τους διωχνει μη μπορωντας να τους προσφερει μια ικανοποιητικη ποιοτητα ζωης.

Δημοσ.

Το πόσες βλακείες αναπαράγονται τόσο χυδαία είναι απίστευτο.

Ασφαλώς και αμφισβητείται το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση όπως και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα όταν τίθενται υπό αίρεση.

Τώρα

οι επιστήμονες που μεταναστεύουν μεταξύ άλλων

μετεκπιαδεύονται στο εξωτερικό και μπολιάζουν την εγχώρια επιστημονική κοινότητα

με τις γνώσεις και την εμπειρία που μεταφέρουν όταν επιστρέφουν.

Αναρωτιέμαι μόνο σε τί βαθμό μπορεί να αποτιμηθεί η συνεισφορά της εμπειρίας από το εξωτερικό.

Ο γιατρός πχ στην Ελλάδα τελειώνει μια όπως όπως θεωρητική γενική εκπαίδευση

και στο εξωτερικό λαμβάνει ουσιαστική πρακτική, εξειδίκευση και εμπειρία.

Και ένα τελευταίο για τις απίστευτες βλακείες που διάβασα παραπάνω σε σχέση με το κόστος το υποτιθέμενο σπουδών

μπερδεύουμε τη βούρτσα με δεν ξέρω τί:

άλλο η καθαρή εκπαίδευση που λαμβάνουν οι φοιτητές στα πανεπιστήμια

και άλλο τα παράπλευρα κόστη με τα οποία επιβαρύνει το καθηγητικό κατεστημένο τους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων.

Χώρια που υπάρχουν εκπαιδευτικοί χώροι όπως τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία

στους οποίους το κοινωνικό αντιστάθμισμα είναι ανυπολόγιστο

και στους οποίους οι φοιτητές παρέχουν έργο ουσιαστικό χωρίς να αμείβονται.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...