Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας παιδια χρεισιμοποιηω δυο διαφορετικα δικτυα το ενα ειναι 4G μπαινει πανω στο ρευμα και εχει ιντερνετ το αλλο ομως ειναι ADSL με γραμμη κανονικα. Τα δυο μ pc τα εχω στο ADSL με κλιμακα: 192.168.0.1 192.168.0.100 192.168.0.101. Ενω το δικτυο 4G εχει κλιμακα: 192.168.8.1 192.168.8.100 192.168.8.101 αντιστοιχα. πως μπορω να συνδεθω απο τον ενα υπολογιστη στον αλλο για κοινη χρηση εκτυπωτων αρχειων ;

Δημοσ.

Το ένα PC είναι συνδεδεμένο στο ADSL δίκτυο, και το άλλο στο 4G δίκτυο. Σωστά;

Τα δύο δίκτυα είναι εντελώς ξεχωριστά, όπως είπες.

Για να συνδεθούν ο ένας υπολογιστής με τον άλλο, η πιο εύκολη λύση είναι να στήσεις ένα δίκτο τύπου VPN (Virtual Private Network).

Μία από τις πιο απλές εφαρμογές για αυτό το σκοπό είναι το Hamachi[/b] (δωρεάν για οικιακή χρήση).

Εάν δεν θέλεις εφαρμογή VPN από τρίτους, δοκίμασε την ενσωματωμένη Δυνατότητα VPN των Windows (η οποία ίσως να μην σου είναι τόσο φιλική όσο το Hamachi). (δες αυτό το άρθρο και

- αναφέρουν Windows 10, αλλά ίσως δουλέψουν και με Windows 8/8.1 ή 7).

Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι για την σύνδεση δύο υπολογιστών μέσω Διαδικτύου, φυσικά, αλλά είναι κάπως πιο περίπλοκες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ένα PC είναι συνδεδεμένο στο ADSL δίκτυο, και το άλλο στο 4G δίκτυο. Σωστά;

Τα δύο δίκτυα είναι εντελώς ξεχωριστά, όπως είπες.

Για να συνδεθούν ο ένας υπολογιστής με τον άλλο, η πιο εύκολη λύση είναι να στήσεις ένα δίκτο τύπου VPN (Virtual Private Network).

Μία από τις πιο απλές εφαρμογές για αυτό το σκοπό είναι το Hamachi[/b] (δωρεάν για οικιακή χρήση).

Εάν δεν θέλεις εφαρμογή VPN από τρίτους, δοκίμασε την ενσωματωμένη Δυνατότητα VPN των Windows (η οποία ίσως να μην σου είναι τόσο φιλική όσο το Hamachi). (δες αυτό το άρθρο και

- αναφέρουν Windows 10, αλλά ίσως δουλέψουν και με Windows 8/8.1 ή 7).

Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι για την σύνδεση δύο υπολογιστών μέσω Διαδικτύου, φυσικά, αλλά είναι κάπως πιο περίπλοκες.

Σωστα φιλε μου να σαι καλα κανουν και για εικονικες μηχανες οπως σε μια να τρεχουν τα 7 και σε αλλη να τρεχουν οι server 2008 ; Επισης ποια στοιχεια πρεπει να συμπληρωσω και που θα τα βρω ;

Επεξ/σία από thelos257
Δημοσ.

Σωστα φιλε μου να σαι καλα κανουν και για εικονικες μηχανες οπως σε μια να τρεχουν τα 7 και σε αλλη να τρεχουν οι server 2008 ; Επισης ποια στοιχεια πρεπει να συμπληρωσω και που θα τα βρω ;

Βεβαίως κάνουν και για εικονικές μηχανές.

Τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσεις (για το login στο Hamachi, φαντάζομαι) είναι αυτά που θα δηλώσεις κατά την εγγραφή σου στην υπηρεσία αυτή. (είναι δωρεάν)

Αν εννοείς στοιχεία όπως IP, κλπ, τότε αυτά διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση.

Αν μου πεις ποιο πρόγραμμα/υπηρεσία θα καταλήξεις να χρησιμοποιήσεις, ίσως μπορέσω να σε πληροφορήσω σχετικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...