kaliakman Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν ξέρω αν είμαι στο κατάλληλο subforum αλλά θέλω να φτιάξω αφίσα από μια φωτογραφία. Το θέμα είναι οτί δεν ξέρω σε τί ανάλυση πρέπει να είναι η φωτογραφία ώστε να μπορεί να γίνει η εκτύπωση και να μην χαθεί η λεπτομέρια.. Ας πούμε οτί θέλω η αφίσα να είναι 700x450mm.
scullyist Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Η σύντομη απάντηση: ανάλυση, 300 pixels / inch (προσοχή, ανά ίντσα όχι ανά εκατοστό) και παράλληλα διάσταση, σε όσο μεγαλύτερη την έχεις δλδ όσο πιο κοντά στο 45χ70 cm που θέλεις ως τελική διάσταση, τόσο το καλύτερο (ως original αρχείο, όχι να την έχεις πολύ μικρότερη και να την μεγαλώσεις εσύ στο Photoshop).
defacer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Θέλεις η μία διάσταση της αφίσας να είναι 700mm = 27.56 inches Η (ελάχιστη, παραπάνω δεν ενοχλεί) ανάλυση στην οποία θα τυπώσεις εξαρτάται από τι χρήση θέλεις. Τελείως τυπικά: ~300dpi για εκτύπωση φωτογραφίας που τη βλέπεις από κοντά ~200dpi για κάτι που πάει στον τοίχο οπότε είναι στημένο για να το βλέπεις από πιο μακριά ~100dpi όταν είναι κάτι πολύ μεγάλο για τοίχο, που δε χρειάζεται απαραίτητα τόση λεπτομέρεια Ας πούμε 200dpi στην περίπτωσή σου. Αυτό σημαίνει ότι θέλεις η αντίστοιχη διάσταση της φωτογραφίας να είναι όχι πολύ παρακάτω από 200 * 27.56 = 5512 pixels. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν ξέρω τι χρησιμότητα έχει αυτή η ερώτηση που κάνεις. Αν πρόκειται για φωτογραφία που θα τραβήξεις με κάμερα(αυτό έχω καταλάβει τουλάχιστον ό,τι θες) τότε θα την τραβήξεις στην μεγαλύτερη ανάλυση που μπορείς τεχνικά. Τώρα πόσα ντι πι άι χρειάζονται για να φαίνεται καλή, αυτό εξαρτάται από την απόσταση που θα την κοιτάς. Τα 300 που προτείνονται συχνά είναι μόνο για αν θες να κοιτάς την φωτογραφία από... 15 πόντους κολλητά στο πρόσωπό σου
elenit24 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Η σύντομη απάντηση: ανάλυση, 300 pixels / inch (προσοχή, ανά ίντσα όχι ανά εκατοστό) και παράλληλα διάσταση, σε όσο μεγαλύτερη την έχεις δλδ όσο πιο κοντά στο 45χ70 cm που θέλεις ως τελική διάσταση, τόσο το καλύτερο (ως original αρχείο, όχι να την έχεις πολύ μικρότερη και να την μεγαλώσεις εσύ στο Photoshop). άρα εδώ χρησιμεύουν τα megapixels σε κάθε κάμερα? ή κάνω λάθος?
zio10 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 άρα εδώ χρησιμεύουν τα megapixels σε κάθε κάμερα? ή κάνω λάθος? Τα megapixel δείχνουν μέγεθος, αυτό ξέρω τουλάχιστον.
sphinxgr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 άρα εδώ χρησιμεύουν τα megapixels σε κάθε κάμερα? ή κάνω λάθος? Χονδρικά ναι. Ο αριθμός των Mp χρησιμευει: Για να τυπώσεις συγκεκριμένο μέγεθος με συγκεκριμένη ανάλυση σε dpi Για να δεις σε οθόνη υψηλής ανάλυσης περισσότερη λεπτομέρεια Για να μπορείς να κάνεις ζουμ στην τελική φωτογραφία χωρίς να μειωθεί η ποιότητα, (μερικές μηχανές το κάνουν και το ονομάζουν ψηφιακό ζουμ). Απο μια ομάδα ατόμων να ξεχωρίσεις δηλαδή ένα άτομο και να φαίνεται καθαρά μόλις το κόψεις. Ενημερωτικά για χρήστες Fb οι φωτό που ανεβαίνουν απο την εφαρμογή κινητών είναι 1Mp ενώ απο το desktop site 2Mp. Οπότε δεν παίζουν και τόσο ρόλο με πόσα Mp τις βγάζουν, αλλά με τι ποιότητα φακού, sensor Κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα