Προς το περιεχόμενο

Καινουριο Δυκτιο στο χωρο εργασιας


PaokToTheBone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετω το forum,

 

Στο χωρο εργασιας μου υπαρχουν 12 υπολογιστες συνεδεμενοι στο δυκτιο (ενσυρματα) και ισως να μπαινουν αλλοι 3 μεσα στην μερα.

Αυτη τη στιγμη το δυκτιο γινεται με την χρηση παρα πολλων switch.Δηλαδη, υπαρχει ενα 4port switch μεσα στο rack με τον server και πανω σε αυτο πηγαινει ενα καλωδιο απο το router και φευγουν αλλα 3 που πηγαινουν σε αλλα switch οπου ειναι συνδεμενοι οι υπολογιστες.

Στο χωρο αυτο θα γινει ανακαινιση και ειναι ευκαιρια να κρυφτουν αυτα τα καλωδια , καθως και να καταργηθουν ολα αυτα τα switch.

 

Μεσα στο rack υπαρχει ενα patch panel cat5e digitus.Eπισης υπαρχει ενα 24 dlink 100/1000 switch.

 

Aπο καθε υπολογιστη θα φυγει ενα καλωδιο που θα φτιαχτει απο κουλουρα cat5e και θα καταληγει σε  μια θυρα του patch panel.Απο το patch panel θα συνδεθουν επανω στο switch. Υπαρχει καποιο λαθος ως εδω?

 

Επειδη τα καλωδια θα τα pressarume εμεις, αν και το εχουμε κανει πολλες φορες,υπαρχει καποιος τροπος να ελεγξουμε αν η ταχυτητα τους ειναι 1000mbps?

Για το αν ειναι pressarismena καλα εχουμε κατι τετοιο http://76.my/Malaysia/multifunctional-network-cable-tester-ns-468-moresales-1004-12-moresales@1.jpg.

 

Μια τελευταια ερωτηση, αν η κουλουρα ειναι cat5e utp αλλα τα βυσματα ειναι stp υπαρχει προβλημα? Γνωριζω οτι για να υπαρχει η θωρακιση θα πρεπει να ειναι και τα δυο stp αλλα εφοσον υπαρχουν αυτα τωρα(κουλουρα και βυσματα) μπορω να τα χρησιμοποιησω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το βυσμα μαλλον θα δυσκολευτεις να το βαλεις.

 

Βασικα ολα σωστα τα λες και ετσι πρεπει να γινουν και να πανε ολα σε ενα switch διοτι απο τα 3 σε σειρα και μετα αρχιζουν τα θεματα. Περνα 2 utp πανω απο οσα χρειαζεσαι για καθε εργασιας για να μη ξαναβαζεις επιπλεον switches στο μελλον. Δικτυακοι εκτυπωτες, δικτυακο τηλεφωνικο κεντρο με δικτυακες συσκευες γραφειου και δικτυακα scanners προκυπτουν για πλακα μακροθεν. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστω για την απαντηση.

 

Εχω υπολογισει καποια παραπανω καλωδια, για μελοντικη χρηση, οσα θα χωρανε στο καναλι θα μπουν. Η κουλουρα ηταν 305 μετρα και πλεον πρεπει να ειναι γυρω στα 290 μετρα, οποτε οσα καλωδια μπορω να χωρεσω στο καθε καναλι θα τα βαλω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...