Dantε Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Εχω 2 WD 500αρηδες και μιας και τα αρχεια μου χωρανε στον εναν ειπα να κανω ενα raid μεσω windows 7(τα windows ειναι στον ssd και εχω μονο αρχεια σε αυτους). Εκανα λοιπον dynamic τον δισκο,mirror κτλ και ολα οκ. Το θεμα ειναι οτι παρατηρησα οτι εβγαλε failed redundancy. Εψαξα και δε βρηκα μια ξεκαθαρη απαντηση για το τι ειναι αυτο. Εκανα ξανα enable,εκανε resync. Τωρα το εβαλα να κανει ενα check disks. Εβαλα hdd sentinel οι δισκοι φαινονται οκ. Αρα? Να σημειωσω οτι δεν αγοραζω raid καρτα. Εαν θελω ,γινεται μεσω bios να τους κανω raid για να ειναι πιο αξιοπιστο? Η μητρικη ειναι της υπογραφης.
Καϊάφας Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Θα σου προτεινα να μεινεις μακρυα απο οποιαδηποτε μορφης RAID ειδικα software των Windows. Γυρνα τους δισκους παλι πισω οπως ηταν απο Dynamic οπου τους εκανες convert, φορμαρε τους GPT με 64K NTFS Clusters και απλα κανε ενα απλο sync αναμεσα τους μεσω του FreeFileSync η καποιου αλλου προγραμματος file/directory syncing της αρεσκειας σου. Dynamic δισκοι ισον προβληματα, μεινε μακρυα. 1
Dantε Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Βασικα πρεπει να πεθαινει ο ενας δισκος. Εσπασα το raid και διαβαζει απελπιστικα αργα απο τον εναν. Το βαζω να κανω check disk μπας και βρει τιποτα.
EddieObscurant Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 μην κάνεις software raid. Κάνε απο το bios
Dantε Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Απο το bios θα πρεπει να φορμαρω λογικα τους δισκους. Και δυστυχως δε χωρανε στους αλλους τα δεδομενα για να τα κανω backup. Ενω μεσω windows απλα ηθελε τον ενα αδειο για να αντιγραψει του αλλου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα