Προς το περιεχόμενο

Γυναίκα μηνύει τους γονείς της για αναρτήσεις ντροπιαστικών φωτογραφιών στο Facebook


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αναμφισβήτητα, πολλοί γονείς το... παρακάνουν, και δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεων τους. Είναι κατανοητό να ανεβάζεις μία ωραία οικογενειακή φωτογραφία από την επίσκεψη σε ένα μουσείο ή δίπλα σε ένα αξιοθέατο, αλλά να ανεβάζεις φωτογραφίες των παιδιών σου ενώ κάνουν μπάνιο ή είναι στην τουαλέτα είναι παρατραβηγμένο. Ενδεχομένως 15 χρόνια μετά, θα χρειαστεί να απαντήσεις σε αρκετές ερωτήσεις του παιδιού σου.

Ίσως λοιπόν από μία άποψη να είναι και κατανοητό που μία γυναίκα 18 ετών από την Carinthia, στην Αυστρία κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίων των γονιών της, ώστε να “κατεβάσουν” όλες τις ντροπιαστικές φωτογραφίες που είχαν ανεβάσει στο Facebook από την παιδική της ηλικία.

 

“Δεν γνώριζαν από ντροπή και από όρια” δήλωσε σε μία τοπική εφημερίδα στην Αγγλία. “Δεν τους ένοιαζε αν ήταν μία φωτογραφία μου που κάθομαι στην τουαλέτα ή αν βρίσκομαι γυμνή ξαπλωμένη στην κούνια μου – κάθε σκηνή φωτογραφιζόταν και στην συνέχεια δημοσιοποιείτο”. Η γυναίκα, που ήθελε να παραμείνει ανώνυμη, ζήτησε πολλές φορές από τους γονείς της να κατεβάσουν τις σχεδόν 500 φωτογραφίες της, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. “Κουράστηκα να μην με παίρνουν στα σοβαρά οι γονείς μου” δήλωσε. Λογικά, η μήνυση θα βοηθήσει να την πάρουν στα σοβαρά. Ο δικηγόρος της γυναίκας Michael Rami πιστεύει ότι μπορεί να αποδείξει ότι οι φωτογραφίες παραβιάζουν το δικαίωμα της στην ιδιωτικότητα.

 

Ορισμένες χώρες έχουν την κατάλληλη νομοθεσία. Για παράδειγμα η παραβίαση της ιδιωτικότητας των παιδιών σας στην Γαλλία ενδεχομένως να έχει ως αποτέλεσμα την φυλάκιση σας.

 

Ο πατέρας της γυναίκας πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να μοιράζεται τις φωτογραφίες, επειδή ήταν αυτός που πραγματοποίησε τις λήψεις, κάτι που δεν μας φαίνεται ότι στέκει και πολύ νομικά, ωστόσο δεν είμαστε και δικηγόροι. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο. Για να δούμε...

 

Link.png Site: TheNextWeb

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Αυστρία? Κρίμα και ήμουν έτοιμος να ποστάρω το κλασικό πλέον βιντεάκι που λέει America fuck yeah... What a shame!

 

Αλλά για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, το έχουν παραχέσει τελευταία με τα post φωτογραφιών από παιδιά, δεν λέω και παλιά τραβούσανε 1.000.000.000.000 φωτογραφίες οι γονείς αλλά τουλάχιστον δεν υπήρχαν τα social media να τα ποστάρουν, οπότε τουλάχιστον παραμένανε private οι φωτογραφίες.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ή αλήθεια είναι ότι αυτό είναι το τραβηγμένο κομμάτι του θέματος,αλλα υπάρχει και χειρότερο,η ανευθυνοτητα του γονιού που ανεβάζει συνέχεια φωτογραφίες του παιδιού τους που είναι μικρό βάζοντας το στόχο στον κάθε παιδεραστη,και το χειρότερο,βαζουν και που είναι εκείνη την στιγμή.Υοκ ολίγες φορές έχει γίνει αυτό,οχι μόνο ελλαδα,αλλα και στο εξωτερικο.

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι και μολις πας γυμνάσιο η φωτο της βάπτισης σου να περασει μια βολτα απο photoshop απο συμμαθητές που θελουν να σπάσουν πλακα. Φωτο δημοσιοποιείς μονο δικές σου, άλλων χωρις τη συγκατάθεση του οχι, ειδικα γυμνες

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σοβαρα τωρα;θα τραβηξω μια μηνυσαρα στον πατερα μου που εχει ανεβασει μια φωτογραφία μου με παρεο και απο κατω γραφει (και να σκεφτητε φωναζα γιος γιος) που θα είναι ολη δικια του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας συμβουλεύω να σβήσετε το Facebook για να αποφύγετε τέτοια θέματα...ούτε tags, ουτε δημοσιεύσεις με φωτογραφίες σας, ούτε τίποτα! Προσωπικά το έσβησα πριν κάτι μήνες και νοιώθω καλύτερα απο ποτέ! Ξεκίνησα και crossfit για να ενισχύσω την ψυχική μου διάυγεια με σωματική εξάσκηση! Επίσης πλεον ειμαι vegan και χαίρομαι γι'αυτο!

Να αναφέρω ότι έκανα το ίδιο κι εγώ σαν άντρας φεμινιστής, ξεκίνησα ηλεκτρονικό τσιγάρο, και νιώθω καλύτερα. 

  • Like 18
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το άρθρο πιθανών να είναι μούφα καθώς το facebook έχει αυστηρότατους περιορισμούς σχετικά με την έκθεση ανηλίκων , ειδικά όταν αυτά απεικονιζονται γυμνά ή ημίγυμνα.  "Δεν τους ένοιαζε αν ήταν μία φωτογραφία μου που κάθομαι στην τουαλέτα ή αν βρίσκομαι γυμνή ξαπλωμένη στην κούνια μου – κάθε σκηνή φωτογραφιζόταν και στην συνέχεια δημοσιοποιείτο"    Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την λογοκρισία εκ μέρους του facebook μιας εκ των γνωστότερων ιστορικών φωτογραφιών που απεικονίζουν το τραυματισμένο από τον πόλεμο γυμνό κοριτσάκι Napalm girl http://www.naftemporiki.gr/story/1147018/mea-culpa-apo-to-facebook-gia-ti-fotografia-tou-napalm-girl-apo-ton-polemo-tou-bietnam   Άρα δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα αυτή η τύπισσα να λέει αλήθεια. Το πιθανότερο είναι πως θέλει να κατεβάσει τις φωτογραφίες καθώς μπορεί να πέρασε άσχημη εφηβεία με σπυριά που θα χαλάνε το τωρινό της image . Κλαρινονύφη για τα καλα....  

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...