Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωτασπίδες πάρε ότι βρεις όλες βοηθούν. Κόστος είναι πολύ φθηνό.

Εχω διαβάσει 2 μηνες με κομπρεσσερ και τρυπάνια στον πάνω όροφο.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Με σπαστό ύπνο δεν θα έχεις εγκέφαλο για διάβασμα. Οι επιδόσεις σου θα πέσουν στο μηδέν.

Οπότε έχεςι τις εξής επιλογές, είτε διαβάζεις στο σπίτι με ωτοασπίδες, είτε φορώντας ακουστικά με ουδέτερη μουσική ή white noise που θα καλύπτει μερικώς τα ουρλιαχτά των γειτόνων, είτε απλά μαθαίνεις τον εγκέφαλό σου να αγνοεί τον θόρυβο -το οποίο κατανοώ ότι επειδή είσαι μικρός και θα έχεις άγχος για το διάβασμα, σου είναι αδύνατον σε αυτή τη φάση.

Μια ακόμα επιλογή είναι να βρεις κάποιον χώρο (άδεια αίθουσα σχολείου ή φροντιστηρίου, ή βιβλιοθήκης, χωρίς να χρειάζεται να χάσεις ιδιαίτερο χρόνο για τη μετακίνηση) και να κάνεις κάθε μέρα το διάβασμά σου εκεί. Θα είναι και πιο δύσκολο να παρασυρθείς και να χαζέψεις, ευρισκόμενος σε χώρο που κάνεις μόνο αυτό και τίποτε άλλο -ενώ στο δωμάτιό σου οι πειρασμοί θα είναι πολλοί.

Αυτά έχω να προτείνω, γιατί αυτό που περιγράφεις είναι άτοπο κι αναποτελεσματικό και θα το διαπιστώσεις κι ο ίδιος σε λίγες μέρες.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου!

Αυτό με το να αγνοώ τον θόρυβο, κατά ένα μέρος το κάνω, δεδομένου ότι καθόμουν και διάβαζα περπατώντας γύρω γύρω στο μπαλκόνι μου χτες βράδυ ενώ είχαν και τραπέζι. αλλά δε μπορώ να βγάλω όλη τη χρονιά έτσι θαρρώ..

Δημοσ.

Ξέχασε το, θα τον πιεις τελείως. Είμαι πολύ έμπειρος ξενύχτης και πράγματα παρόμοια με αυτά που λες τα έχω σκεφτεί και τα έχω κάνει. Μετά από καμιά βδομάδα θα αισθάνεσαι σκατά και δε θα μπορείς να αποδώσεις, η εξίσωση δεν παίρνει μέσα μόνο το πόσες ώρες κοιμάσαι.

Για το διάβασμα μπορείς να πας κάπου αλλού; Σε σπίτι συγγενών, σε βιβλιοθήκη, οτιδήποτε;

Δημοσ.

Ξέχασε το, θα τον πιεις τελείως. Είμαι πολύ έμπειρος ξενύχτης και πράγματα παρόμοια με αυτά που λες τα έχω σκεφτεί και τα έχω κάνει. Μετά από καμιά βδομάδα θα αισθάνεσαι σκατά και δε θα μπορείς να αποδώσεις, η εξίσωση δεν παίρνει μέσα μόνο το πόσες ώρες κοιμάσαι.

Για το διάβασμα μπορείς να πας κάπου αλλού; Σε σπίτι συγγενών, σε βιβλιοθήκη, οτιδήποτε;

Ναι μπορώ, αλλά είναι ταλαιπωρία διότι καθημερινά μόνο το πήγαινε έλα στο σχολείο είναι λίγο παραπάνω απο 1 ώρα με τα πόδια και γυρνάω πτώμα...και απλά δεν είναι κοντά...

Δημοσ.

Οχι αλλά Παρασκευή πχ που δεν έχεις μάθημα, μπορείς να αλλάζεις παραστάσεις πηγαίνοντας στη βιβλιοθήκη.

Τα πάντα βέβαια με δοκιμή. Οτι δε σου κάνει, το αλλάζεις.

Δημοσ.

Να επενδύσεις σε ένα καλό ζευγάρι ωτοασπίδες, ανεξαρτήτως κόστους. Μη δοκιμάσεις το σπαστό πρόγραμμα, οι επιδόσεις σου θα πέσουν και δεν το θέλεις προ Πανελλαδικών.

Δημοσ.

Ναι μπορώ, αλλά είναι ταλαιπωρία διότι καθημερινά μόνο το πήγαινε έλα στο σχολείο είναι λίγο παραπάνω απο 1 ώρα με τα πόδια και γυρνάω πτώμα...και απλά δεν είναι κοντά...

Μήπως να πάρεις ποδήλατο; Σοβαρά μιλάω.

Δημοσ.

Ούτε να το σκέφτεσαι... Απλά κάποια στιγμή θα καταρρεύσεις.Ακου κι εμάς που ξέρουμε. Μιε εξετατιστική έβγαζα με σερι διαβασμα/ εξεταση κι ήθελα 1,5 μήνα να συνέλθω.Πάρε ωτοασπίδες,και συζήτα με τους δίπλα μήπως και τους πεισεις να κάνουν λίγο παραπάνω ησυχία.Μια λύση που μου είχε προτείνει κάποιος είναι να βρεις έναν μονότονο θόρυβο σε σχετικά χαμηλή ένταση που δε θα σε ενοχλέι αλλά θα καλύπτει τους γύρω (εγώ χρησιμοποιούσα έναν ανεμιστήρα). Όσο για τη διαδρομή, δεν παίζει κανένα λεωφορείο/ ποδήλατο/ αυτοκίνητο απο καποιον συγγενή, ή κάποιο άλλο παιδί απο το σχολείο; Ακόμα κι αλλαγή σχολείου θα σκεφτόμουν αν πρεπει να περπατάς μια ώρα για να γυρίσεις στο σπίτι σου

Δημοσ.

Παιδιά δεν γίνεται να πηγαίνω με κάποιο μέσο, δεν υπάρχουνε καθόλου χρήματα για αγορά ενός ποδηλάτου (συν πως ΔΕΝ ξέρω ποδήλατο αλλά αυτό πες οκ μαθαίνεις) γιατί υπάρχει μεγάλη στενότητα, και πραγματικά και για το φροντιστήριο έγιναν πολλές θυσίες σε όλες μας τις δαπάνες..Με το αυτοκίνητο μπορεί κάποιες φορές το μήνα να με πηγαίνει ο πατέρας μου σχολείο αλλά μέχρι εκει... Είναι δύσκολα τα πράγματα στους δρόμους, και τα ωράρια εργασίας του δε βολεύουν και ιδιαίτερα..

Τα λεοφωρεία σταμάτησα να τα πέρνω διότι εκτός απο το ότι είχα πιαστεί αρκετές φορές χωρίς εισιτήριο, αργούνε πάρα πολύ με αποτέλεσμα να πέρνω απουσίες! Τουλάχιστον εγώ πηγαίνοντας σχολείο περπατώντας, ξέρω ότι θα κάνω απο τη στιγμή που κατέβω από το τρένο, χ λεπτά μέχρι το σχολείο βρέξει χιονίσει. Ενώ με τα λεωφορεία είναι πολύ ρευστά τα ωράρια και η διάρκεια της διαδρομής.

Αλλάγη σχολείου δεν γίνεται για πληθώρα λόγων..

Μάλλον τις ωτοασπίδες βλέπω σαν λύση...

Δημοσ.

Φιλε μου γινεται. Ο καθενας διαβαζει τις ώρες που βολεύεται και οπου βολευεται(τσεκαρισμένο ακομα και τώρα που είμαι φοιτητής).Προσωπικα όταν έδινα πανελλαδικες διαβασα όλο το χρόνο το βράδυ.Την ημέρα είχε οχληση και αρκετή "κυκλοφορία στο σπίτι" και με αποσπουσε.Το προγραμμα ηταν φροντιστηριο μέχρι τις 7μμ, ύπνος μέχρι τις 12 και μετά μέχρι τις 4-5 μελέτη οπότε πηγαινα σχολείο με 2-3 ώρες ύπνο να κρατιέμαι.Οι βιορυθμοι μου είχαν προσαρμοστεί σε αυτες τις ώρες.Το παν είναι το αποδοτικό διάβασμα . Τι να το κάνω αν κάθομαι 3 ωρες και διαβάζω καθαρά τη μία , κάθομαι και διαβάζω 4 γεμάτες και καθαρίζω. Επισης 7 ώρες για διάβασμα χωρίς τα φροντιστήρια απλά δε βγαίνουν στη 3η λυκείου.Μέχρι 4-5 το πολύ.Όπως είπαν και τα παιδιά πάνω μπορείς να το δοκιμάσεις και βλέπεις αναλόγως.Καλή επιτυχία

Δημοσ.

Ωτοασπιδες παρε. Η μονη λυση. Κι εγω εχω θεματα με μονιμο θορυβο. Μονο αυτες σωζουν καπως την κατασταση,καθε μερα βαζω πλεον,οταν ειναι να διαβασω ή να κοιμηθω. Απλους ηχους οπως φωνες (σε λογικη ενταση) θα τους καλυπτουν πληρως ,ενω αρκετα πιο δυνατους θα τους μειωνουν τουλαχιστον αισθητα. Στην αρχη ισως νιωθεις περιεργα και σε ενοχλουν αλλα μετα απο λιγο θα συνηθισεις. Το προγραμμα που λες δε στο συνιστω με τιποτα,εχω δοκιμασει κι εγω παρομοιο προγραμμα και το μονο που καταφερα ηταν να ειμαι σαν ζομπι αλλα και να μην αποδιδω και στο διαβασμα διοτι το μυαλο ηταν συνεχως κουρασμενο. Επισης προσπαθησε να διαβαζεις οσο περισσοτερο γινεται τα διαστηματα που επικρατει ησυχια.

Δημοσ.

Το να πηγαίνεις με τα πόδια πάντως είναι καλό. Χρειάζεται άσκηση όταν κάνεις τέτοια ζωή. Ακόμα και μισή ώρα περπάτημα να είναι, στην ουσία θα ξεκουράσει το μυαλό σου και θα αποδίδεις καλύτερα.

Δημοσ.

Ωπα μισο λεπτο; Φροντιστηρια βλεπω; Αυπνους μαθητες βλεπω; ατελειωτες ωρες διαβασματος; σχεδιασμοι και επανασχεδιασμοι προγραμματων για ποιοτικοτερο και αποτελεσματικοτερο διαβασμα; Μα καλα το συστημα δεν αλλαξε προς οφελος των μαθητων; Γιατι αυτα τα πραγματα θυμιζουν συστημα πανελλληνιων δεκαετιων και βαλε;!!! 

Δημοσ.

Να πω και εγώ μια χαζή ιδέα; πριν τη πω θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους ότι ο βραδινός ύπνος δεν αναπληρωνεται. Στο λέω εγώ που δουλεύω βραδινός τρεις μέρες την εβδομάδα, η εξάντληση είναι αρκετή πόσο μάλλον όταν αφορά και διάβασμα.

Αυτό που μου πέρασε από το μυαλό είναι εάν μπορείς να κάνεις το διάβασμα σου στο φροντιστήριο πριν ή μετά το μάθημα σου. Εάν υπάρχει κάποια κενή αίθουσα θα μπορούσες να το κάνεις. Συν ότι εάν συναντήσεις απορία θα έχεις καθηγητή να στη λύσει άμεσα.

Δημοσ.

Μετα τις 2 το πρωι το μυαλο δεν δουλευει θελει υπνο.Πηγαινε σε μια κοντινη βιβλιοθηκη να κανεις την δουλεια σου αν εχεις φασαρια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...