Προς το περιεχόμενο

Η Leica ανακοίνωσε την Sofort, μία mini instant camera με... φιλμ


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι σχετικοί,πάνε στο φιλμ,οι άσχετοι και μη ψαγμένοι,στην ψηφιακή....

 

 

διαφωνώ, εκτός κι αν φωτογραφία εννοούμε το πολύ τεχνικό κομμάτι με 1000 ριψοκίνδυνες (πιθανότητα να χάσεις ένα ολόκληρο φιλμ) ρυθμίσεις και εμφάνιση από εσένα τον ίδιο σε σκοτεινό θάλαμο... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

τα ιδια καναν και με το βινυλιο αλλα παθανε πανωλαιθρια σειρα εχει τωρα να βγαλουν και VHS γιατι αν κανουν το λαθος και βγαλουν beta max θα πιασει λογω καλης ποιοτητας :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι για λάτρεις της φωτογραφίας δεν απευθύνεται σε όλους προφανώς. Με τις ψηφιακές όλοι έγιναν φωτογράφοι κάποιοι είναι καλοί και κάποιοι τζάμπα μάγκες λόγο φίλτρων και τεχνολογίας.

 

 

Από τότε που η ψηφιακή φωτογραφία έγινε προσιτή στον πολύ κόσμο, η τέχνη της φωτογράφησης πήρε την κατιούσα. Ενδεχομένως η συγκεκριμένη κίνηση να είναι μια μικρή στροφή στην ποιότητα, ίσως να απευθύνεται σε συγκεκριμένη αγορά, σε ανθρώπους που θα σκεφτούν 2 φορές πριν πατήσουν το κλικ.

Οι "ψηφιακοί" θα συνεχίσουν με ρυθμό πολυβόλου και με υψηλό rate άχρηστων φωτογραφιών.

 

 

Οι σχετικοί,πάνε στο φιλμ,οι άσχετοι και μη ψαγμένοι,στην ψηφιακή....

 

ο,τι να'ναι πραγματικα..μαλλον δεν εχετε καμια σχεση με τη φωτογραφια η δε μπορειτε να συμμεριστετε το γεγονος οτι και ο πλεον ασχετος μπορει να τραβηξει φωτο που τον ικανοποιουν χωρις να εχει μαζοχιστει πρωτα με φιλμ και σκοτεινους θαλαμους. ουτε το ψωμι να σας τρωγανε

 

και μιλωντας για φιλμ, οκ και γω νοσταλγω την εποχη που μετρουσες τα καρε και ειχες την αγωνια να δεις το αποτελεσμα, την ολη διαδικασια του σκοτεινου θαλαμου κλπ, απο την αλλη ομως δε μου λειπει καθολου:

 

-να περιμενω μερες οταν θελω να δω το αποτελεσμα αμεσα

-να χρυσοπληρωνω φιλμ για 36 καρε

-να βλαστημαω γιατι ο αλλος μου εμφανισε σκατα τα φιλμ γιατι ειχε να αλλαξει υγρα δε ξερω απο ποτε η γιατι κλαταρε το μηχανημα

-να τα σκαω για καλο σκανερ και να τρωω ποση ωρα για να σκαναρω τα φιλμ

 

ειδικα σημερα, οποιος τραβαει ακομα φιλμ πρεπει να τραβιεται στο κεντρο η αν ειναι τυχερος να αγορασει κανενα ξεχασμενο-ληγμενο απο τοπικο μαγαζι. και φυσικα 10ευρω και εμφανιση σε αμφιβολου καταστασεως μηχανηματα. εννοειται δε σκας πια χρηματα για κιτ εμφανισης στο σπιτι

 

η αληθεια ειναι οτι η ψηφιακη φωτογραφια και η ραγδαια εξελιξη της τεχνολογιας των μηχανων σε συνδυασμο με τη πτωση των τιμων εκανε τη φωτογραφια ξανα προσιτη για τον καθενα. τι και αν βαζει φιλτρα, σαντιγυ και κερασακια, του αρεσει αυτο που τραβηξε??γουσταρει?? μαγκια του.

 

απο κει και περα για οποιον θελει να παει ενα βημα παραπερα και να μαθει φωτογραφια, η ψηφιακη  δινει ΟΛΑ τα μεσα για να το κανει χωρις να κλαιει τα χρηματα του για χαμενα φιλμ. μαθαινει πιο γρηγορα και πιο αποτελεσματικα. αυτη ειναι η αποψη μου.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η επιτυχία της Fuji με την instax μηχανή είναι πιθανότατα ο λόγος που η Leica προχωράει σε αυτή την κίνηση.

 

http://petapixel.com/2016/04/04/fujifilms-instax-instant-film-business-booming/

 

Το target group είναι προφανώς φραγκάτοι χιπστερ και lomographers. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η ίδια η lomography έχει ξεκινήσει το δικό της kickstarter με τίτλο: The Lomo instant automat camera

https://www.kickstarter.com/projects/lomography/the-lomoinstant-automat-camera

 

Άρα λοιπόν δεν μιλάμε ούτε για τεχνολογία ούτε για θέμα φιλμ εναντίον ψηφιακής. Είναι ένα gadget που σου δίνει έτοιμη φωτογραφία όπως οι παλιές Polaroid, έχει πλάκα και είναι της μόδας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε σε ένα γάμο που πήγα πρόσφατα όπου υπήρχε ένας χώρος με φτιαγμένο φόντο όπου οι καλεσμένοι φωτογράφιζαν τους εαυτούς τους με μία fuji instax και κράταγαν τις φωτό ως αναμνηστικό του γάμου.

 

Τώρα για όσους νομίζουν ότι το φιλμ έχει πεθάνει ψάξτε λίγο για τη lomography χρυσές δουλειές κάνουν εκεί μέσα βασιζόμενοι στην αναλογική φωτογραφία και το φίλμ.

 

Η lomography δεν βασίζεται στο αν το φιλμ είναι καλύτερο ή χειρότερο από την ψηφιακή αλλά έχει δημιουργήσει μία τάση προς την αναλογική φωτογραφία, έχει κέρδη από αυτό και έχει ξαναζωντανέψει το φίλμ (πρόσφατα επανέφερε στην κυκλοφορία το 110 φιλμ του οποίου η παραγωγή είχε σταματήσει).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...