Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα πλεον

εχω αγγλικα windows 10, κατεβασα την ελληνικη γλωσσα και διαβαζω πλεον μια χαρα.

Το προβλημα μου ειναι, οτι κατεβαζω αρχεια απο δημοσιες υπηρεσιες και δεν μπορω να διαβασω το file name.

Φαινεται οπως την φωτογραφια.

Προφανως μου λειπουν καποια φοντς,

Το θεμα ειναι ποια να ειναι?

Στο πινακα ελεγχου βλεπω οτι εχω 184 φοντς.

Τι παραπανω να κανω ομως για να διαβαζω τα αρχεια?

Πρεπει να λυσω το προβλημα γιατι κατεβαζω μαζεμενα 10-20 αρχεια και επειδη δεν καταλαβαινω

ποιο ειναι τι, αναγκαζομαι να τα ανοιγω ολα ενα ενα μεχρι να βρω εκεινο που θελω να ανοιξω.

Καμια ιδεα? 

post-68340-0-80115500-1474323809_thumb.jpg

Δημοσ.

Εχεις δοκιμασει να κατεβασεις ολες τις ελληνικες γλωσσες που δινει; Επισης, μηπως ειναι απο windows 7 τα αρχεια; Εμενα τα κειμενα μου τα δειχνει ετσι γιατι τα εσωσα απο windows 7 πριν το φορματ.

Δημοσ.

Κάνε δεξί κλικ στη σημαία και επέλεξε "Πίνακας Ελέγχου"

Στο τμήμα "Ώρα, Γλώσσα και περιοχή" πάτα στο "Αλλαγή των μορφών ημερομηνίας, ώρας και περιοχής"

Επέλεξε την καρτέλα "Τοποθεσία"

Τι έχει στο "Αρχική τοποθεσία"; Είναι "Ελλάδα";

Δημοσ.

Mike κανω μονο updates, δινει καπου δυνατοτητα να κατεβασω κατι διαφορετικο?

Τα αρχεια δεν ξερω απο που ειναι, τα εχω κατεβασει απο το ιντερνετ.

micos ναι ελλαδα εχει.

Δημοσ.

Πινακας ελεγχου -> ΓΛωσσα -> Εφαρμογη ρυθμισεων γλωσσας στην οθονη υποδοχης κλπ -> Γλωσσα για τα προγραμματα που δεν υποστηριζουν Unicode. ΔΙαλεγεις Ελλαδα και κανεις restart.

Δημοσ.

vste τα εκανα ολα αυτα αλλα και παλι ειμαι στα ιδια  :confused:

βαζω δυο λινκ με 2 αρχεια,

το ενα (το σωστο) το κατεβασα απο το πισι (ελληνικα win xp) και ενα αλλο (το λαθος) που το κατεβασα 

με αγγλικα windows 10.

http://www.mediafire.com/download/n54tpf2k5hzza79/%CE%95%CE%A0%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%9A_%CE%9C%CE%A5%CE%A4%CE%99%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%97.pdf

http://www.mediafire.com/download/36fy9i66zhv37ic/%C3%A4%C3%85%C3%85%C3%87%C3%AA%C3%AB_%C3%84%C3%A8%C3%84%C3%AA_%C3%AF%C3%B4%C3%86%C3%AA%C3%A8%C3%A5%C3%AE%C3%A5.pdf

αν προσεξετε τα παντα ειναι ιδια εκτος απο τα φοντς και την ημερομηνια...

Δημοσ.

Λοιπόν... πάμε με μερικές ερωτήσεις και προτάσεις.

Με ποιον browser κατεβάζεις; Τον εγκατέστησες πριν βάλεις την Ελληνική γλώσσα ή μετά; Αν τον έβαλες πριν κάνεις την αλλαγή γλώσσας θα πρότεινα να πάρεις ένα backup από τους σελιδοδείκτες σου (αν σε ενδιαφέρει) και κάνε απεγκατάσταση τον Αγγλικό και ξαναστήστον στην Ελληνική έκδοση του. Εκτός αν θέλεις να παιδευτείς και να δεις πως θα τον γυρίσεις στα Ελληνικά.

Δοκίμασες με άλλον browser ή με τον internet explorer; Υπάρχει ακόμα αυτός στα 10άρια μαζί με τον edge, απλά είναι κρυμμένος και θα τον βρεις από την σημαία->Όλα τα προγράμματα->Βοηθήματα ή αν έχεις την τελευταία 1611 των win10, Σημαία->Βοηθήματα των windows.

Με ποιο πρόγραμμα αποσυμπιέζεις; Μπορεί την αλλαγή των γραμμάτων να την κάνει αυτό. Το rar που έδωσες στο λινκ περιέχει Ελληνικά γράμματα. Το winrar πυ χρησιμοποιώ εγώ πάντως μου τα αποσυμπιέζει μια χαρά στα 10άρια και με όλα τα Ελληνικά γράμματα. Αν τα κατεβάζει στην ίδια συμπιεσμένη μορφή αλλά στην αποσυμπίεση σου βγαίνουν κινέζικα τότε φταίει το αποσυμπιεστικό.

• Like 1
Δημοσ.

Oυτε ο browser λογικα φταιει οταν τσιμπαει ενα αρχειο ουτε το προγραμμα αποσυμπιεσης...

Την "μεταφραση"...λογικα παντα..την κανει το λειτουργικο..

Και σε μενα μια χαρα τα δειχνει....

Προσπαθουμε τωρα να μυρισουμε τα νυχια μας να δουμε τι φταιει σε ενα συστημα που δεν εχουμε εικονα πως ειναι στημενο....

Δημοσ.

Λοιπόν... πάμε με μερικές ερωτήσεις και προτάσεις.

Με ποιον browser κατεβάζεις; Τον εγκατέστησες πριν βάλεις την Ελληνική γλώσσα ή μετά; Αν τον έβαλες πριν κάνεις την αλλαγή γλώσσας θα πρότεινα να πάρεις ένα backup από τους σελιδοδείκτες σου (αν σε ενδιαφέρει) και κάνε απεγκατάσταση τον Αγγλικό και ξαναστήστον στην Ελληνική έκδοση του. Εκτός αν θέλεις να παιδευτείς και να δεις πως θα τον γυρίσεις στα Ελληνικά.

τελικα το προβλημα ηταν ο chrome, απιστευτο αλλα σωτηριο!

Εκανα μια απλη απεγκατασταση στον chrome τον ξαναεβαλα και ακομα ενα ρισταρτ, και τελικα

εγιναν ολα τζαμι......

πολλες χιλιαδες ευχαριστω μικος :)

Δημοσ.

Oυτε ο browser λογικα φταιει οταν τσιμπαει ενα αρχειο ουτε το προγραμμα αποσυμπιεσης...

Την "μεταφραση"...λογικα παντα..την κανει το λειτουργικο..

Και σε μενα μια χαρα τα δειχνει....

Προσπαθουμε τωρα να μυρισουμε τα νυχια μας να δουμε τι φταιει σε ενα συστημα που δεν εχουμε εικονα πως ειναι στημενο....

Κι όμως "μπορεί" και (όπως αποδείχτηκε) "φταίει" ο browser. Αν εγκαταστάθηκε σε Αγγλικά windows τότε χρησιμοποιεί την Αγγλική κωδικοποίηση για τα Non-Unicode στοιχεία και αυτό μπορεί να προκαλέσει μεταφραστικά προβλήματα κωδικοποίηση της σελίδας ή το αρχείο που θα κατεβάσεις είναι κωδικοποιημένο σε γλώσσα διαφορετική από την unicode ή την utf-8 κωδικοποίηση, που στην περίπτωση του tornado είναι η Ελληνική (1253).

Δημοσ.

Εγω ξαναευχαριστω που λυθηκε το προβλημα (δεν ηταν και μικρο...) και ας μεινει μηπως ξανατυχει σε καποιον αλλο να το λυσει αμεσα :)

Δημοσ.

Κι όμως "μπορεί" και (όπως αποδείχτηκε) "φταίει" ο browser. Αν εγκαταστάθηκε σε Αγγλικά windows τότε χρησιμοποιεί την Αγγλική κωδικοποίηση για τα Non-Unicode στοιχεία και αυτό μπορεί να προκαλέσει μεταφραστικά προβλήματα κωδικοποίηση της σελίδας ή το αρχείο που θα κατεβάσεις είναι κωδικοποιημένο σε γλώσσα διαφορετική από την unicode ή την utf-8 κωδικοποίηση, που στην περίπτωση του tornado είναι η Ελληνική (1253).

Αρα ο browser διαβαζει την γλωσσα που εχει ρυθμιστει (στα windows) για τα non-unicode στοιχεια...

Ε ενταξει , ειναι ολοφανερο οτι φταιει ο browser...ΝΟΤ :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...