Προς το περιεχόμενο

Dell U2515h ή p2416d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια από τις δύο για επεξεργασία φωτογραφιών, βίντεο, κατασκευή ιστοσελίδων, καθόλου παιχνίδια;

Η μόνη διαφορά που βλέπω είναι η μία ιντσα και οι θύρες που είναι usb 2 στην p2416d, οπότε αξίζει η διαφορά στην τιμή;

Επιπλέον το σύστημα μου είναι ένας Intel 2500k με on-board κάρτα HD 3000 (motherboard http://www.asrock.com/mb/Intel/H67M-GE/?cat=Specifications), 8gb ram και ένας ssd 256.

Η κάρτα θα σηκώσει την ανάλυση ή θέλω και κάρτα;και αν ναι ποια θα ήταν η φθηνότερη επιλογή κατά προτίμηση σε ATI?

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Supports HDMI Technology with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
- Supports DVI with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
- Supports D-Sub with max. resolution up to 2048x1536 @ 75Hz

όπως βλέπεις χωρίς GPU είσαι για 24άρα

Με μια φθηνή GPU το πολύ 50 ευρώ ανεβαίνεις κατηγορία και πας στην 25άρα

Δες αυτή. Οι φθηνές ΑΤΙ φτάνουν μέχρι 1920x1200

Αν διαθέτεις τα λεφτά για κάρτα και οθόνη αγόρασε την 25άρα. Είναι πιο ξεκούραστη στην ίδια ανάλυση.

τώρα το είδα οτι είναι η 2416.

Δημοσ.

110wat η κάρτα;;; κάτι άλλο; έχω 400-450 τροφοδοτικό antec βέβαια επώνυμο. Κάτι άλλο που θα σηκώνει την ανάλυση και δεν θα θέλει έξτρα τροφοδοσία;;;

Δημοσ.

Έχω την 2η, αλλά γι' αυτά που τα θέλεις προτιμάς την U2515, έχω συζητήσει αρκετά με τον XMorsX για τις δύο αυτές οθόνες. Η P2416D είναι μικρή για την ανάλυση. Η 2515 είναι λίγο καλύτερα και κοντότερα στο sweet post των 1440p που είναι οι 27".

Εν τέλει, η U2515 από μένα!

Η μέγιστη ανάλυση που καλύπτουν τα Intel HD 3000 είναι

• Display Port: 2500x1600
  • HDMI/DVI/VGA: 1920x1200

Θα σου πρότεινα να βάλεις μια κάρτα, αν δεν μπορείς καινούρια, δες στις αγγελίες.

Δημοσ.

Αυτή σε nvidia

ορίστε και ΑΤΙ

Παλιά μεν αλλα για την δουλειά που θέλεις ειναι οκ

Ας διαθέσει κάτι παραπάνω, θα του χρησιμεύσει η GPU στην επεξεργασία βίντεο!

• Like 1
Δημοσ.

Η επιπλέον κάρτα θα σε βοηθήσει αλλά γράψε ποα προγράμματα χρησιμοποιείς για να πάρεις σωστή απάντηση για τον αν χρειάζεσαι nvidia or amd.

Δημοσ.

Η επεξεργασία βίντεο θα είναι σε κλιπακια 1080p κόψιμο ραψιμο για την δημιουργία 3πτων βίντεο και ο όγκος είναι μικρός.Κατα κύριο λόγο επεξεργασία φωτογραφιών και ιστοσελίδων θα είναι η χρήση. Οπότε θα μπορούσα να αποφύγω τις ενεργωβορες κάρτες γραφικών;

Επίσης βλέπω πχ την Acer (αν θυμάμαι καλά) να βγάζει σύντομα 24αρα 4κ στα 300$. Μπορώ να περιμένω σχεδόν μέχρι τα Χριστούγεννα για αγορά, όχι για 24, 4κ, αλλά γιατί μάλλον ίσως πέσουν οι τιμές στις 2κ; Με την κάρτα γραφικών + την 25αρα Dell περνάω το μπάτζετ αρκετά ιδικά αν χρειαστώ μεγαλύτερο τροφοδοτικό από το antec 400wat

Δημοσ.

Αν το κάνεις για επάγγελμα καλό θα ήταν να πάρεις την 950. Θα την κάνεις απόσβεση. Αν ο όγκος της δουλείας σου είναι κυρίως βιντεο θέλεις οθόνη με ανάλυση 2560x1440 και πάνω γιατί προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας και βλέπεις μεγαλύτερη σε διάρκεια time line. Οι 4Κ καλές, αλλα, σε 24 ιντσες θα πρέπει να αυξήσεις τα dpi διαφορετικά θα τα βλέπεις ψείρες όλα, οπότε σε 4Κ καλό θα ήταν να κοιτάς απο 27+ ιντσες.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η P2416D ειναι πιο vfm και συνολικα πολυ καλη οθονη, αλλα και η U2515H ειναι πολυ καλη σε συμφερουσα τιμη και οριακα υπερεχει για τη δουλεια που τη θελεις, καθως ειναι λιγο μεγαλυτερη και με λιγο καλυτερα color presets εναντι της P2416D που ειναι λιγο φθηνοτερη και εχει δυνατοτητας υπερχρονισμου στα 75Hz που ενδιαφερει οσους παιζουν παιχνιδια.

Για καρτα γραφικων κοιτα τουλαχιστον για μια σχετικα συγχρονη με gddr5 οπως οι παρακατω.

https://www.skroutz.gr/s/8453840/Gigabyte-GeForce-GT730-1GB-GV-N730D5OC-1GI.html

https://www.skroutz.gr/s/6219053/Asus-GeForce-GT730-2GB-90YV06N1-M0NA00.html

https://www.skroutz.gr/s/8039816/Sapphire-Radeon-R7-360-2GB-Nitro-11243-05-20G.html

Δεν ειμαι σιγουρος αν αξιζει η 360 περισσοτερο απο τις αλλες δεδομενου οτι καποια προγραμματα προτιμουν nVidia. Φυσικα η 950 ειναι ακομη καλυτερη, δε ξερω ομως αν τη δικαιολογεις εφοσον δεν παιζεις παιχνιδια.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Μπήκα στο foroum σήμερα για να κανω ακριβώς το ίδιο ερώτημα και είδα τη συζήτηση και "ανέβηκα". U2515H ή P2416D? 

Εχω macbook pro retina 13. Είχα πάρει την P2417H αλλά την έδωσα πίσω (άλλη ιστορία αυτή). Η χρήση μου είναι δουλειά γραφείου και browsing και ταινιες.

Τις είδα και τις δύο να παίζουν από κοντά στο πλαισιο. Με εντυπωσίασαν και οι δύο, η 25αρα κυριως για την ποιοτητα εικονας και η 24 κυριως για την ποιοτητα κατασκευης. Η P2416D να πω την αλήθεια μου φάνηκε πιο στηβαρή καλύτερα κουμπια κτλ.

Οι σκέψεις/προβληματισμοί μου και για τις δύο:

U2515Η

- Την είδα κουμπωμένη σε windows και 100% και τοσο εικονιδια όσο και γραμματοσειρές ήταν μια χαρά.

- το promo video που επαιζε ήταν οντως εντυπωσιακό σε ποιότητα εικόνας
- Ενώ ο βραχίονας ειναι πολύ σταθερός και στιβαρός το κάτω bezel μου φανηκε πολυ "ψευτικο". Τα κουμπιά οντως δεν ανταποκρίνονται με το πρώτο άγγιγμα (πολλοί το παραπονιούνται για τη συγκεκριμένη οθόνη) αλλά δε νομιζω να με πείραζε τόσο (δεν χρησιμοποιώ το power button)

- Χρειάζεται/αξιζει να δωσω τα παραπάνω χρήματα για ultrasharp όταν δεν ασχολουμαι με γραφιστική ή video/photo editing ή gaming?

- Μήπως αν κινηθώ στα 1440 ε΄ναι πιο σωστή/καλή επιλογή η 25αρα από την 24αρα?

- Το almost no bezel το χρειάζομαι ή με βοηθάει με την χρήση που θα την κάνω (single monitor απόλυτα). Ο ΧMorsX μου ειχε γραψει πριν λιγο καιρό ότι το μπεζελ είναι θετικό να υπάρχει σε single monitor setup. Γιατί αυτό;

P2416D

- Μου φάνηκε πολύ στοιβαρή η κατασκευή, ωραίο design. Παραπονιέται πολύς κόσμος για το μεγάλο bezel αλλά μήπως εμένα μου κάνει στη χρήση μου?

- Η 1440 ανάλυση ειναι οκ σε 24αρα (δυστυχως δεν μπορεσα να το δω σε επιφανεια εργασίας γραφείου γιατί έπαιζε μαζί με άλλες 15 οόνες promo video). 

- Βοηθάει πολύ που όπως και η U2515H μπορεί να σου κάνει την οθόνη usb hub αλλά δεν είναι λίγο χαζό να έχει USB 2.0? H 2515 εχει USB 3.0. 

- Το ότι δεν είναι factory calibrated με επηρεάζει καθόλου στη χρήση μου; ' Η θα μετανιώσω μετά από καιρό που δεν πήρα ultrasharp?

Τέλος οι 1080 ταινίες που κυκλοφορούν κατά κόρον σε ποια από τις δύο 1440 θα παίζει καλύτερα και με λιγότερο κενό χώρο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...