XMorsX Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Η U2515H εχει μια ιντσα παραπανω και λιγο καλυτερα color presets, η P2416D το matte bezel και κλοκαρεται στα 75Hz. Η διαφορα στα presets παντως (τα καλυτερα και των δυο) ειναι μικρη και δεν πρεπει να επηρεαζει καποιον μη επαγγελματια. Tο frameless casing εχει εσωτερικο μαυρο bezel που κανει το μαυρο να φαινεται συγκριτικα ελαφρυτερο απο οτι θα φαινοταν αν δεν υπηρχε. Το φυσικο matte bezel δεν δημιουργει τετοια αισθηση, ειδικα αν δεν ειναι μαυρο. Με χρηση bias lighting μπορεις να κανεις το εμφανιζομενο μαυρο να φαινεται αρκετα εντονο παντως ωστε να μην δημιουργειται αυτη η αισθηση απο το frameless casing. Τo bias lighting γενικοτερα βελτιωνει το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου, και πρακτικα λυνει ενα απο τα λιγα σοβαρα μειονεκτηματα των IPS οθονων. H P2416D ειναι συνολικα πιο vfm, αλλα και η U2515H εχει καλη τιμη οποτε οποια και να παρεις καλα θα εισαι. Εφοσον δεν παιζεις παιχνιδια και η δυνατοτητα OC δε σου ειναι χρησιμη, θα ελεγα να παρεις την U2515H. Η P2417H δεν εχει εξισου καλο color gamut coverage με τις υπολοιπες νεες 1080p IPS (και τις παραπανω Dell), αυτος ειναι ενας λογος που δεν μπορει να εχει το ιδιο ακριβη και ζωντανα χρωματα με τις παραπανω. Oι 1080p ταινες δε θα αφηνουν κενο χωρο, θα γινονται upscale απο την οθονη. Και οι δυο κανουν καλο scaling τo 1080p σημα συμφωνα με reviews. 1
fanastas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Tο frameless casing εχει εσωτερικο μαυρο bezel που κανει το μαυρο να φαινεται συγκριτικα ελαφρυτερο απο οτι θα φαινοταν αν δεν υπηρχε. Το φυσικο matte bezel δεν δημιουργει τετοια αισθηση, ειδικα αν δεν ειναι μαυρο. Με χρηση bias lighting μπορεις να κανεις το εμφανιζομενο μαυρο να φαινεται αρκετα εντονο παντως ωστε να μην δημιουργειται αυτη η αισθηση απο το frameless casing. Τo bias lighting γενικοτερα βελτιωνει το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου, και πρακτικα λυνει ενα απο τα λιγα σοβαρα μειονεκτηματα των IPS οθονων. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια XMorsX. Το παραπάνω να πω την αλήθεια δεν το κατάλαβα πολύ. Δηλαδή βοηθάει το πραγματικό bezel της P2416D (με τη λογική single monitor που είμαι) από ό,τι το frameless casing της U2515? Επίσης τα preset αναλυσης που έχουν ta mbp retina θα διορθώνει τις "δυσκολιες" που έχουν πχ τα windows στο 100%?
XMorsX Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια XMorsX. Το παραπάνω να πω την αλήθεια δεν το κατάλαβα πολύ. Δηλαδή βοηθάει το πραγματικό bezel της P2416D (με τη λογική single monitor που είμαι) από ό,τι το frameless casing της U2515? Επίσης τα preset αναλυσης που έχουν ta mbp retina θα διορθώνει τις "δυσκολιες" που έχουν πχ τα windows στο 100%? Οριστε ενα παραδειγμα. Δες πως ξεχωριζει το μαυρο του bezel με το μαυρο της οθονης. https://www.flickr.com/photos/97364704@N08/15631381856/ Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινω το τελευταιο που γραφεις. Αναφερεσαι στο scaling? Στα 1440p θα τις χρησιμοποιεις με 100% scaling και δε θα εχεις προβλημα αν δεν καθεσαι πολυ μακρια τους.
fanastas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Οριστε ενα παραδειγμα. Δες πως ξεχωριζει το μαυρο του bezel με το μαυρο της οθονης. https://www.flickr.com/photos/97364704@N08/15631381856/ Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινω το τελευταιο που γραφεις. Αναφερεσαι στο scaling? Στα 1440p θα τις χρησιμοποιεις με 100% scaling και δε θα εχεις προβλημα αν δεν καθεσαι πολυ μακρια τους. Sorry φιλε μου αν σε παιδεύω... ή δε το έχω καθόλου ή είμαι απλά κουρασμένος από το 10 ώρς δουλειά σήμερα! Αλλά πάλι δεν έχω καταλάβει που θα έχω πρόβλημα και πού δε θα έχω. Άρα το matt bezel της P2416 θα μου δημιουργεί αυτό το ενοχλητικό θεματάκι; Βλέποντα μια ταινία πχ θα έχω και στις δυο οθόνες πλήρη κάλυψη οθόνης; Ή θα έχω bezel + frame οθόνης; Για το άλλο εννοώ preset ανάλυσης νομίζω. Προσπαθούσα να βγάλω άκρη διαβάζοντας αυτό http://forums.macrumors.com/threads/macbook-pro-and-dell-u2515h.1899149/#post-21572632 Δυστυχως δεν εχω βρει κάτι αντίστοιχο για το P2416D. Δεν ξέρω και κατά πόσο ξέρουν τι λένε οι τύποι εκεί να πω την αλήθεια. Άλλοι λένε ότι 1440 δεν μπορώ να έχω με hdmi σύνδεση και πρέπει να συνδεθώ με τα thunderbolt display port κτλ.. Γενικά αυτή η apple σε ωθεί να παίρνεις μονο προϊοντα τηςμου φαίνεται. Θέλει να πάρεις διδακτορικό για να βρεις πώς συνδέεται με προϊοντα άλλων εταιριών αξιοποιώντας 100% τις δυνατότητες τους.
XMorsX Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Sorry φιλε μου αν σε παιδεύω... ή δε το έχω καθόλου ή είμαι απλά κουρασμένος από το 10 ώρς δουλειά σήμερα! Αλλά πάλι δεν έχω καταλάβει που θα έχω πρόβλημα και πού δε θα έχω. Άρα το matt bezel της P2416 θα μου δημιουργεί αυτό το ενοχλητικό θεματάκι; Βλέποντα μια ταινία πχ θα έχω και στις δυο οθόνες πλήρη κάλυψη οθόνης; Ή θα έχω bezel + frame οθόνης; Για το άλλο εννοώ preset ανάλυσης νομίζω. Προσπαθούσα να βγάλω άκρη διαβάζοντας αυτό http://forums.macrumors.com/threads/macbook-pro-and-dell-u2515h.1899149/#post-21572632 Δυστυχως δεν εχω βρει κάτι αντίστοιχο για το P2416D. Δεν ξέρω και κατά πόσο ξέρουν τι λένε οι τύποι εκεί να πω την αλήθεια. Άλλοι λένε ότι 1440 δεν μπορώ να έχω με hdmi σύνδεση και πρέπει να συνδεθώ με τα thunderbolt display port κτλ.. Γενικά αυτή η apple σε ωθεί να παίρνεις μονο προϊοντα τηςμου φαίνεται. Θέλει να πάρεις διδακτορικό για να βρεις πώς συνδέεται με προϊοντα άλλων εταιριών αξιοποιώντας 100% τις δυνατότητες τους. Aπο τη στιγμη που το μαυρο του bezel ειναι πιο βαθυ απο το μαυτο της οθονης, το τελευταιο δε φαινεται πλεον ως 100% μαυρο αλλα ως ενα ελαφρυτερο σκουρο γκρι. Αν δεν το καταλαβαινεις τοτε μη σκας, δε θα σε πειραζει και αργοτερα. Δε ξερω και εγω αν ξερουν τι λενε αυτοι στο φορουμ. Σε τι αναλυση δουλευει το laptop σου? Θα πρεπει να ορισεις την αναλυση της επιφανειας εργασιας ιση με 1440p.
Leon Scott Kennedy Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Σκεφτομαι να παρω κι εγω την Dell U2515H αλλα δεν την εχουν (πιο φθηνα) διαθεσιμη στα καταστηματα στο σκρουτζ που εριξα μια ματια παρα μονο απο 340 ευρω και πανω.Βαλε και τα μεταφορικα... Θα το ψαξω και απο αλλη ακρη ομως!
fanastas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Πάντως στο πλαίσιο με μια συζήτηση μπορεί να πέσει η τιμή της U2515 sta 360 και της P2416 sta 260-270. Οπότε το ερώτημα είναι αν δίνουμε και αυτά τα 100 παραπάνω. ΜΙλάμε πάντα για ετοιμοπαράδοτα, γιατί μετά με παραγγελία απο skroutz/αποθήκες μπορείς να πέσεις ακόμα πιο κάτω.
Leon Scott Kennedy Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Εγω μολις παρηγγειλα την Dell U2515H! Την βρηκα στα 290 ευρω και δεν κρατηθηκα!
umbrella co. Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Leon Scott που την βρηκες 290 την U2515h? Σε ρωταω γιατι ενδιαφερομαι.
Leon Scott Kennedy Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Leon Scott που την βρηκες 290 την U2515h? Σε ρωταω γιατι ενδιαφερομαι. Μπες πμ να τα πουμε.
Leon Scott Kennedy Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Ένα pm και εδώ αν γίνεται χαχαχαχα μπες!
Leon Scott Kennedy Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Καμία αγγελία στο insomnia θα είναι. Δες αγγελιες μου φιλε μου και θα καταλαβεις! Καινουρια,σφραγισμενη ειναι!
john63 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Leon και σε μένα σε παρακαλώ!!!!! αν μη τι άλλο λυπησου τον Mors που τον έχουμε ζαλίσει όλο το καλοκαίρι με ερωτησεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα