Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Από εβδομάδα θα ηθελα να πεταχτώ σε μια τράπεζα να βγάλω μια δική μου κάρτα επιτέλους.

Θα με ενδιέφερε μια Prepaid γιατί σκοπεύω να την χρησιμοποιήσω μόνο για μικρο αγορές (κανα game, Netflix κτλ.).

θα μπορούσε να με ενημερώσει κάποιος αν μπορώ να βγάλω κανονικά Prepaid ή θα μου το αρνηθούν λόγο CC;

Επίσης αν τελικά μου την βγάλουν υπάρχουν περιορισμοί (πάλι λόγο CC); 

Και αν ναι ποιοι είναι αυτοί; 

Τέλος θα ήθελα να μάθω πόσο καιρό κρατάει η διαδικασία έκδοσης; Μπορώ να πάω ένα πρωί και να την πάρω την ίδια μέρα; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να μην βγάλεις prepaid. Βγάλε μία Revolut, η οποία έχει πολύ μικρότερα έξοδα (εκδίδεται δωρεάν και η χρήση της κοστίζει πολύ λιγότερο), φορτίζει με (σχεδόν) τον ίδιο τρόπο και δεν την περιορίζουν τα capital controls.

• Like 3
Δημοσ.

Την γνωρίζω την Revolut,

Αλλά δεν πολύ κατάλαβα πως ακριβώς γίνεται η επαναφόρτηση της κάρτας όταν την χρησιμοποίησα πειραματικά.

Μου έδινε επιλογές μόνο για κατάθεση από τραπεζικό λογαριασμό δικό μου (δεν έχω) ή μεταφορά χρημάτων από υπάρχουσα κάρτα στον λογαριασμό της Revolut.

Δημοσ.

Μου έδινε επιλογές μόνο για κατάθεση από τραπεζικό λογαριασμό δικό μου (δεν έχω) 

Στο περίπου. Αυτό που κάνεις είναι να στείλεις χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της Revolut, στην Αγγλία. Ουσιαστικά εκτελείς απλά ένα έμβασμα εξωτερικού, το οποίο μπορείς να κάνεις και από υποκατάστημα τράπεζας χωρίς να έχεις εσύ κάποιον λογαριασμό.

Ο 2ος τρόπος (με κάρτα) δεν ισχύει για εμάς λόγω των CC.

EDIT: Ω φίλε, τάπα! Τώρα είδα ότι η χρέωση για να στείλεις έμβασμα από κατάστημα (Πειραιώς) είναι 10€!!! Ενώ online που στέλνω εγώ είναι 1€. Τι καραγκιόζηδες. 

Δημοσ.

Καμία έκπληξη. Τόσο πάει το μαλλί και στις άλλες τράπεζες λες;

Πάντως η Revolut ήταν πολύ συγκεκριμένη ότι πρέπει να έχω δικό μου λογαριασμό και μάλιστα στην σελίδα της αναφέρετε συγκεκριμένα σε αυτό και λέει ότι δεν δέχεται κατάθεση από υποκατάστημα παρα μόνο μέσω λογαριασμου.

Όπως και να έχει αν έχει 10€ το έμβασμα απλά Pass.

Για να μείνουμε και στο θέμα, έχω τελικά δυνατότητα να βγάλω Prepaid;

Θα έπαιρνα και τηλέφωνο αλλά Κυριακή αύριο οπότε... 

Δημοσ.

Καμία έκπληξη. Τόσο πάει το μαλλί και στις άλλες τράπεζες λες;

Πάντως η Revolut ήταν πολύ συγκεκριμένη ότι πρέπει να έχω δικό μου λογαριασμό και μάλιστα στην σελίδα της αναφέρετε συγκεκριμένα σε αυτό και λέει ότι δεν δέχεται κατάθεση από υποκατάστημα παρα μόνο μέσω λογαριασμου.

Όπως και να έχει αν έχει 10€ το έμβασμα απλά Pass.

Για να μείνουμε και στο θέμα, έχω τελικά δυνατότητα να βγάλω Prepaid;

Θα έπαιρνα και τηλέφωνο αλλά Κυριακή αύριο οπότε...

1€ έχει με Web banking το έμβασμα.

Λογικά ναι θα πρέπει να μπορείς να βγάλεις prepaid.

Δημοσ.

Στο περίπου. Αυτό που κάνεις είναι να στείλεις χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της Revolut, στην Αγγλία. Ουσιαστικά εκτελείς απλά ένα έμβασμα εξωτερικού, το οποίο μπορείς να κάνεις και από υποκατάστημα τράπεζας χωρίς να έχεις εσύ κάποιον λογαριασμό.

Ο 2ος τρόπος (με κάρτα) δεν ισχύει για εμάς λόγω των CC.

EDIT: Ω φίλε, τάπα! Τώρα είδα ότι η χρέωση για να στείλεις έμβασμα από κατάστημα (Πειραιώς) είναι 10€!!! Ενώ online που στέλνω εγώ είναι 1€. Τι καραγκιόζηδες. 

Γενικά τι καραγκιόζηδες στην ελλάδα που ειναι οι τράπεζες

Αυτές μας φέρανε την κρίση τους πληρώσαμε την ρευστότητα τους λες και τους χρωστούσαμε...

και όλο γυφτιές ακόμη και για ΑΣΗΜΑΝΤΑ πράματα... (δεν θα μπώ καν στα επιχειρηματικά ή στεγαστικά δάνεια) 

Αλλά πιτσικουλιές ακόμη και στα πιο ανούσια...

πχ δεν μπορείς να πληρώσεις ΔΕΗ με πιστωτική αν δεν ειναι συγκεκριμένης τράπεζας (γιατι έτσι θελει η τράπεζα που αναλαμβάνει τις πληρωμές) 

δεν μπορείς να βγάλεις πιστωτική έστω και με 1000 ευρώ πιστωτικό (που ειναι τόσο χαμηλό που ακόμη και ενα 16 χρονών παιδί θα μπορούσε να ξεπληρώσει ενα τέτοιο πόσο μέσα στον χρόνο )

εκτός αν έχεις μπάρμπα στην κορώνη η δουλειά που να έχει τέτοια έσοδα που ουσιαστικά να μην χρειάζεσαι την διευκόλυνση της πιστωτικής...

και για να μην γράφω λίστα θα παραμείνω σε αυτό μιας και ειναι ontopic οι χρεωστικές ειναι οι μεγαλύτερη βλακεία σε κάρτα που έχω ακούσει στην ζωή μου πάραυτα οι γύφτοι στις τράπεζες μας σπρώχνουν επιβάλουν αυτές...

με δήθεν δικαιολογία της ασφάλειας... μια χαρά ασφαλής ειναι η πιστωτική ακόμη και αν σου την κλέψουν και πάρουν λεφτά εσύ σαν κάτοχος δεν χάνεις αποζημιωνεσαι (τουλάχιστον έτσι γίνεται στον πολιτισμένο κόσμο) 

και αν την πληρώνεις και στην ώρα της (όπως θα έκανες με χρεωστική) δεν κοστίζει και τιποτα... (ούτε 1 ευρώ φόρτιση ούτε τιποτα χαζά σε κρυφές χρεώσεις)

αλλά όχι τρέχα έλληνα ταλαιπωρήσου με καταθέσεις και προμήθειες και χρεώσεις πριν απο κάθε σου αγορά γιατι δεν γουστάρουμε να δου δώσουμε μια πιστωτική της πλάκας που θα αγοράζεις όταν θες κάτι χωρίς να βγαίνεις απο το σπίτι σου και θα την πληρώνεις ηλεκτρονικά (πχ μέσω ebanking ) απο τον μισθό σου...

όχι κάτσε και τρέχα μαλάκα Έλληνα του μεροκάματου ή μαλάκα φοιτητή (ξέρω υπάρχουν φοιτητικές αλλά @@ αν δεν έχεις εγγυητή στις ακυρώνουν τουλάχιστον οι περισσότεροι έτσι μου ειπαν που προσπάθησαν να βγάλουν ΤΟΣΟ καραγκιόζηδες) 

Οταν θέλατε λεφτά όμως απο το δημόσιο τακα τακα τα πήρατε απατεώνες γύφτοι 

Δημοσ.

Γενικά τι καραγκιόζηδες στην ελλάδα που ειναι οι τράπεζες

Αυτές μας φέρανε την κρίση τους πληρώσαμε την ρευστότητα τους λες και τους χρωστούσαμε...

και όλο γυφτιές ακόμη και για ΑΣΗΜΑΝΤΑ πράματα... (δεν θα μπώ καν στα επιχειρηματικά ή στεγαστικά δάνεια)

Αλλά πιτσικουλιές ακόμη και στα πιο ανούσια...

πχ δεν μπορείς να πληρώσεις ΔΕΗ με πιστωτική αν δεν ειναι συγκεκριμένης τράπεζας (γιατι έτσι θελει η τράπεζα που αναλαμβάνει τις πληρωμές)

δεν μπορείς να βγάλεις πιστωτική έστω και με 1000 ευρώ πιστωτικό (που ειναι τόσο χαμηλό που ακόμη και ενα 16 χρονόν παιδί θα μπορούσε να ξεπληρώσει ενα τέτοιο πόσο μέσα στον χρόνο )

εκτός αν έχεις μπάρμπα στην κορώνη η δουλειά που να έχει τέτοια έσοδα που ουσιαστικά να μην χρειάζεσαι την διευκόλυνση της πιστωτικής...

και για να μην γράφω λίστα θα παραμείνω σε αυτό μιας και ειναι ontopic οι χρεωστικές ειναι οι μεγαλύτερες βλακεία σε κάρτα που έχω ακούσει στην ζωή μου πάραυτα οι γύφτοι στις τράπεζες μας σπρώχνουν επιβάλουν αυτές...

με δήθεν δικαιολογία της ασφάλειας... μια χαρά ασφαλής ειναι η πιστωτική ακόμη και αν σου την κλέψουν και πάρουν λεφτά εσύ σαν κάτοχος δεν χάνεις αποζημιωνεσαι (τουλάχιστον έτσι γίνεται στον πολιτισμένο κόσμο)

και αν την πληρώνεις και στην ώρα της (όπως θα έκανες με χρεωστική) δεν κοστίζει και τιποτα... (ούτε 1 ευρώ φόρτιση ούτε τιποτα χαζά σε κρυφές χρεώσεις)

αλλά όχι τρέχα έλληνα ταλαιπωρήσου με καταθέσεις και προμήθειες και χρεώσεις πριν απο κάθε σου αγορά γιατι δεν γουστάρουμε να δου δώσουμε μια πιστωτική της πλάκας που θα αγοράζεις όταν θες κάτι χωρίς να βγαίνεις απο το σπίτι σου και θα την πληρώνεις ηλεκτρονικά (πχ μέσω ebanking ) απο τον μισθό σου...

όχι κάτσε και τρέχα μαλάκα Έλληνα του μεροκάματου ή μαλάκα φοιτητή (ξέρω υπάρχουν φοιτητικές αλλά @@ αν δεν έχεις εγγυητή στις ακυρώνουν τουλάχιστον οι περισσότεροι έτσι μου ειπαν που προσπάθησαν να βγάλουν ΤΟΣΟ καραγκιόζηδες)

Οταν θέλατε λεφτά όμως απο το δημόσιο τακα τακα τα πήρατε απατεώνες γύφτοι

Ναι μάλλον στο μυαλό σου έχεις μπερδέψει τις χρεωστικές με τις προπληρωμένες.

Δημοσ.

Ναι μάλλον στο μυαλό σου έχεις μπερδέψει τις χρεωστικές με τις προπληρωμένες.

ναι γιατι ειναι το ιδιο πράμα visa electron ή mastercard prepaid ότι όνομα και να τις βάλεις μια τέτοια θα σου δώσουν... το "προπληρωμένη" με το "χρεωστική"  δεν έχει διαφορά η μόνη διαφορά ειναι στις λεπτομέρειες απο τα νταβατζιλίκια της κάθε τράπεζας. 

Δημοσ.

Θα ξανά παρακαλέσω να μην φεύγουμε εκτός θέματος.

Μπορεί να μου πει κάποιος στα σίγουρα; 

Που να έβγαλε ας πούμε πρόσφατα ο ίδιος ή κανας φίλος του κτλ.;

Να ξέρω αν είναι να πάω αμέσως στην τράπεζα πρωί πρωι αύριο.

Δημοσ.

λοιπον εγω ειχα βγαλει τον ιουλιο την prepaid virtual απο το σπιτι γιατι ηθελα να περασω χρηματα στο leupay wallet και οι καρτες που ειχα δεν δουλευαν.δεν εβαλα καν τα δικα μου στοιχεια

http://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/propliromenes-kartes

αν δεις στην prepaid reloadable λεει οτι την παιρνεις αμεσα απο το καταστημα

Αν δεν είστε πελάτης της Τράπεζας Πειραιώς, μπορείτε να αποκτήσετε την Πειραιώς Prepaid Reloadable Card προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε καταθετικό λογαριασμό ή άλλο τραπεζικό προϊόν. Άμεσα θα παραλάβετε την κάρτα και το PIN της, και αφού τη φορτίσετε στο ταμείο του καταστήματος μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε άμεσα για τις συναλλαγές σας μέχρι την εξάντληση του διαθέσιμου υπολοίπου της. 

Αν είστε πελάτης της Τράπεζας Πειραιώς, μπορείτε να αποκτήσετε την Πειραιώς Prepaid Reloadable Card, σε οποιοδήποτε κατάστημα Τράπεζας Πειραιώς μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Αν έχετε ήδη την Πειραιώς Prepaid Gift Card ή την Πειραιώς Prepaid Virtual Card, μπορείτε να αποκτήσετε την Πειραιώς Prepaid Reloadable Card, απλά ζητώντας την αναβάθμισή της σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αν δεν είστε πελάτης της Τράπεζας Πειραιώς, ή χωρίς πρόσθετα δικαιολογητικά και με απλή επίδειξη της ταυτότητάς σας αν είστε. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να απολαμβάνετε όλες τις δυνατότητες της επαναφορτιζόμενης κάρτας Πειραιώς Prepaid Reloadable Card, διατηρώντας τα ίδια στοιχεία με τη μη επαναφορτιζόμενη κάρτα που ήδη έχετε.

Δημοσ.

λοιπον εγω ειχα βγαλει τον ιουλιο την prepaid virtual απο το σπιτι γιατι ηθελα να περασω χρηματα στο leupay wallet και οι καρτες που ειχα δεν δουλευαν.δεν εβαλα καν τα δικα μου στοιχεια

http://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/propliromenes-kartes

αν δεις στην prepaid reloadable λεει οτι την παιρνεις αμεσα απο το καταστημα

Αν δεν είστε πελάτης της Τράπεζας Πειραιώς, μπορείτε να αποκτήσετε την Πειραιώς Prepaid Reloadable Card προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε καταθετικό λογαριασμό ή άλλο τραπεζικό προϊόν. Άμεσα θα παραλάβετε την κάρτα και το PIN της, και αφού τη φορτίσετε στο ταμείο του καταστήματος μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε άμεσα για τις συναλλαγές σας μέχρι την εξάντληση του διαθέσιμου υπολοίπου της. 

Αν είστε πελάτης της Τράπεζας Πειραιώς, μπορείτε να αποκτήσετε την Πειραιώς Prepaid Reloadable Card, σε οποιοδήποτε κατάστημα Τράπεζας Πειραιώς μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Αν έχετε ήδη την Πειραιώς Prepaid Gift Card ή την Πειραιώς Prepaid Virtual Card, μπορείτε να αποκτήσετε την Πειραιώς Prepaid Reloadable Card, απλά ζητώντας την αναβάθμισή της σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αν δεν είστε πελάτης της Τράπεζας Πειραιώς, ή χωρίς πρόσθετα δικαιολογητικά και με απλή επίδειξη της ταυτότητάς σας αν είστε. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να απολαμβάνετε όλες τις δυνατότητες της επαναφορτιζόμενης κάρτας Πειραιώς Prepaid Reloadable Card, διατηρώντας τα ίδια στοιχεία με τη μη επαναφορτιζόμενη κάρτα που ήδη έχετε.

Καλή φάση ακούγεται η Virtual.

Και την φορτίζεις κλασσικά στο γκισέ της τράπεζας; 

Δημοσ.

Φιλε οχι την φορτιζεις απο το σπιτι σου μεσω αλλης καρτας χρεωστικης η πιστωτικης.

Στις περισσοτερες περιπτωσεις εαν εχεις ηδη χρεωστικη καρτα δηλαδη δεν εχει νοημα να το κανεις.

Εγω το εκανα γιατι το leu wallet δεν επαιρνε τις αλλες καρτες μου και ηθελα να αγορασω απο εξω.

Επισης να ξερεις οτι τη φορτιζεις μια φορα μονο μολις τελειωσει πρεπει να βγαλεις αλλη

ολα αυτα για τη virtual

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...